Problém za uploady.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

excelsior
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: dělník
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Problém za uploady.

Příspěvek od excelsior »

Ahoj. Mám dotaz ohledně mých uploadů. Je pravda, že jsem pár let stahoval filmy a následně je reuploadoval na různá fora. Peníze jsem nikdy za to nezískal ale kombinoval jsem to tak, abych měl nějaké ty kredity na stahování pro mou potřebu. Mněl jsem i kamaráda který měl rychlý internet a uploady nahrával na můj účet a jeho osobní uploady za ochotu a rychlost jsem pak postoval na různé fora. Já sám jsem ale taky uploadoval z mé IP. On sám prováděl různé servery na hry atd. No prostě jednou k němu domu vtrhla policie a sebrali mu PC a vše kolem toho. Takže nevím jestli šli po něm nebo po mě. Od té doby se mnou přerušil kontakty a už prostě kamarádi nejsme ani nevím co vypovídal. Já žiju už 2 roky v Anglii a asi proto si nepřišli i pro mě.

Jde mi o to že mě kontaktovala policie a chce abych vypovídal. Pár lidí mi tady v Anglii řeklo, že tady na mě nemají. Neměl jsem záměr se vyhnout tomuto problému. Jsem tady s rodinou už dva roky a problém se dostavil před vánocemi. Já osobně se do ČR nemínim vrátit a s rodinou zůstáváme tady v Anglii.

Jednou ale přišel policajt za mou matkou v ČR a chtěl po ní moje údaje jinak že bude trestně stíhaná i ona. Dala mu moje telefonní číslo a email. Email mi napsal, ale nevysvětlil mi nic a stále chce veškeré mé údaje a až potom mi řekne z čeho jsem obviněn a kdy se dostavím k výslechu do ČR.

Chtěl bych vědět jestli tady v Anglii na mě má a jestli má právo otravovat mou matku.

Předem děkuji za jakékoliv informace.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém za uploady.

Příspěvek od Roman.Kucera »

Ona nemusí vypovídat, protože jsi osoba blízká. Ty nemusíš vypovídat, protože bys uškodil sám sobě. Myslím, že můžeš být v klidu.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
excelsior

Příspěvek od excelsior »

Děkuji za pro mě příjemný příspěvek. To znamená že mu o sobě nemusím podávat informace a do ČR taky nemusím kvůli toho jezdit? Má matka co jsem si myslel taky může být v klidu protože s tím nemá nic společného a ani neví o co jde. Policie samozřejmě ví že žiju v Anglii.

Zatím děkuji mnohokrát. ;)
Petra.Kopecka
Profese: SW Tester
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra.Kopecka »

Nevím, jestli si byl už v Anglii, když kamaráda sebrali. Takže pokud si v té době byl v ČR a kdybys měl nějaký průšvih, tak by si došli i pro tebe neboj. Co se týká výpovědi, nemusíš vypovídat pokud ti nepošlou nějaký oficiální příkaz k předvolání. Když ti napsali jen na email a chtějí po tobě informace, tak na toho kámoše nemají nic nebo málo a nahánějí nějaké práskače. Pokud si kamarád, tak nic neříkej pokud nemusíš, mohlo by se to pak obrátit proti tobě. ;)
Obrázek
excelsior

Příspěvek od excelsior »

Nevím asi jsi mě dobře nepochopila. Přesto děkuji za odpověd. Pokud má někdo podobnou zkušenost, prosím o radu. Jde mi o to zda na mě můžou pokud jsem v Anglii. Děkuji ;)
excelsior

Příspěvek od excelsior »

Dostal jsem od jednoho uživatele soukromou zprávu ale moc k vysvětlení tam nebylo.

Napsal jsem mu a ještě snad pro upřesnění píšu i zde do topicu.

Žádné usnesení ještě nebylo. Psal jsem to srozumitelně. Já jsem se svojí rodinou v Anglii už dva roky. Když jsem žil ještě v ČR tak sem uploadoval z mé IP adresy a ten kamarád mi pomáhal tím že měl rychlý internet a uploady mi házel na můj účet. On sám uploadoval a dělal různé servery na hry. Loni těsně před vánocemi mu PC a vše k tomu potřebné sebrali. Od té doby se ten kamarád se mnou nebaví. Hned po vánocích začal nějaký policajt otravovat mojí matku aby mu dala o mně nějaké informace. Napsal mi email a jde mu jen o ty moje údale tel. číslo, rodné číslo atd. aby věděl že jsem to já a následně že mi pošle z čeho jsem obviněn. Asi to je prostě tak, že kamaráda čapli a on mě naprášil aby se z toho nějak vyvlíknul. On mi následně volal, že je velký problém. Řekl mi co se stalo. Potom jsem se s ním chtěl několikrát spojit a už mi nebral telefon ani mi neodepisoval na icq akorát přes jedno forum jsme si pár slov napsali. Psal, že jsou naše mobily asi monitorovány a že se už o tom bavit nechce.

Jak jsem už psal. Nevím jestli tomu policajtovi mám emailem posílat moje informace a kdybych se na to vykašlal jestli tady v Aglii na mě mají. Já osobně se do ČR nemínim vrátit.
Petra.Kopecka
Kontaktovat uživatele:

Anglie nepatří mezi státy EU, takže na tebe nemůžou. Jediné co se vztahuje na vydávání osob do ČR je tzv. Eurozatykač: http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3 ... %AD_rozkaz
což se tebe netýká ;)
Obrázek
excelsior

Příspěvek od excelsior »

Petra Kopecka píše:Anglie nepatří mezi státy EU, takže na tebe nemůžou. Jediné co se vztahuje na vydávání osob do ČR je tzv. Eurozatykač: http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3 ... %AD_rozkaz
což se tebe netýká ;)
Nevím kde jsi vyčetla že Anglie není v EU. Tady jsi na omilu!

Anglie je bohužel v EU a zatím jsem se dočetl jinde že prostě nemám vypovídat a žádné informace o sobě nepodávat.
Petra.Kopecka
Kontaktovat uživatele:

:oops: aha tak to sem myslela špatně, takže v tom případě platí to o tom eurozatykači ;)
Obrázek
excelsior

Příspěvek od excelsior »

hmm. No samozřejmě děkuji za info.

Jestli má ještě někdo k mému popisu nějakou tu radičku tak se budu těšit.

Co jsem se dočetl jinde a i tady na foru?

Všem uploaderům zabavily počítače! Mně nezabavili nic jelikož žiju v Anglii a je to od ruky. Uploadoval sem v ČR a tady v Anglii nějakou tu dobu taky. Teď už na to kašlu. Nedělal jsem to pro peníze ale pro lidi!!!

No je to můj problém o kterém jsem mněl vědět. Byla to jen zábava a ztráta času kterou jsem ztrávil nad PC pro lidi a já z toho nebral peníze.

Otázka stále zní.

Můžou na mě tady v Anglii?
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“