Svoboda shromažďování na Ukrajině v ohrožení!
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Jana.Jirikova
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: student
- Dal poděkování: 67 poděkování
- Dostal poděkování: 151 poděkování
Re: Svoboda shromažďování na Ukrajině v ohrožení!
Novináři jsou přežitkem, zprávy by měly tvořit roboti. Ti nežerou chlebíčky, nespí, nemrmlají, že je něco nudí, a flexibilita je jejich druhé jméno. Škoda jen, že zatím nemají vůbec žádnou krystalickou inteligenci, a tak se hodí jen na vytváření zpráv o sportu podle předem určených vzorů. Ta Ukrajina se už s námi ovšem táhne jak exkrement na botě /snad se nikdo neurazí/ poměrně dlouho, myslím, že na její řešení vynakládáme takové množství času a energie, že by z toho něco vzejít mělo.
Prozatímní alternativy:
Vydat krátkou zprávu o tom, že Pirátská strana podporuje možnost politického azylu pro všechny Ukrajinské uprchlíky.
Vydat víceméně neutrální zprávu o tom, že jsme zaznamenali, co se děje.
Něco jiného, napsat minimálně jednou větou, ovšem nejlépe ve dvou odstavcích sem: http://pad.pirati.cz/p/ukrajina
Prozatímní alternativy:
Vydat krátkou zprávu o tom, že Pirátská strana podporuje možnost politického azylu pro všechny Ukrajinské uprchlíky.
Vydat víceméně neutrální zprávu o tom, že jsme zaznamenali, co se děje.
Něco jiného, napsat minimálně jednou větou, ovšem nejlépe ve dvou odstavcích sem: http://pad.pirati.cz/p/ukrajina
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Jirikova za příspěvky (celkem 3):
- Mikulas.Peksa, anonym72701, Ivan.Sirko
I've distributed some pamphlets to the plants, but not all were willing to accept them. (Breton, Less time)
- Ivo.Vlasaty
- Místní předsednictvo
- Dal poděkování: 2661 poděkování
- Dostal poděkování: 1345 poděkování
Opravdu mi už delší dobu vadí, že si Ivan plete (nebo plete nás?) nacionalismus jako obranu vlasti a nacionalismus jako snahu vyčlenit jiné skupiny a připravit je o práva a tak podobně.
http://zpravy.idnes.cz/ukrajina-revoluc ... anicni_pul
Jedině pak je snad pochopitelné, že považuje za legitimní spolupráci s fašisty a přehlíží opakované násilnosti ze strany protestujících - stejně jako tisíce dalších, kteří by v jakémkoliv jiném případě trvali na nenásilí a pohoršovali se nad jakýmkoliv jeho porušením. Přetože sám píše:
Lidé jistě mají právo požadovat předčasné volby. Ale jakými prostředky? Mají volby ještě smysl v zemi, kde je menšina ochotná používat k dosažení svých cílů násilí? A tuhle otázku si musíme položit i pokud čelí násilnému režimu (jak chcete násilnými prostředky nastolit méně násilný režim?). Schvalovali bychom, kdyby zelení po zásahu Na ztraceném začali střílet policisty nebo technaři po Czechtekku začali rabovat Prahu? Jakou legitimitu by měla hnutí M15, Occupy, protesty v Quebecu, turecké protesty, které začaly v Gezi, okupace britských univerzit atd., kdyby nestály na nenásilí (přestože sama také čelí brutálním represím)?
Přišlo mi absurdní, když před námi na besedě o Ukrajině (taky jsem si z ní měl odnesl rozporuplné pocity) obhajovali Banderu, že ne všechno na tom bylo špatně, a Ti samí lidé, kteří by se sesypali na kohokoliv, kdo by takhle muvil o "komunismu", to žrali. Už jsem psal, že to za daných historických okolností pochopit dokážu, ale kdo kurva může schvalovat, aby se to oživovalo?
Když se zeptám, jestli mu nevadí, že protestující střílí ostrými náboji - indicií je k tomu dost:
https://twitter.com/nycjim/status/43593 ... 32/photo/1
Nyní se tu Ivan pomstychtivě rozhořčuje, přestože provokatéři na idnesu píší, že
Nebo jsem fakt tak moc mimo, když neschvaluju to, co se na "euromajdanu" děje?
Jedině pak je snad pochopitelné, že považuje za legitimní spolupráci s fašisty a přehlíží opakované násilnosti ze strany protestujících - stejně jako tisíce dalších, kteří by v jakémkoliv jiném případě trvali na nenásilí a pohoršovali se nad jakýmkoliv jeho porušením. Přetože sám píše:
aVítěze nebude, pokuď bude sila jako argument, bude občanská válka !!!
aby pak otočilPrvní pokuď dojde k silovemu potlačení, bude občanská nebo i partyzánská válka a pro současnou vládu to moc dobře nevypadá
což považuji za zjevné schvalování násilí (samozřejmě jen té "správné" strany), ke kterému se tady náznaky hlásil už dlouho. PíšeA k té občanské válce: je to zase mediální fantazie, nic takového nebude, ale bude hon na bývalé příslušníky jak policii tak i různé kriminální uskupení jako teď zname "titušky".
a dálPak začali vznikat jednotky sámoobrany z bývalých vojáku a tak, spoustu z nich byli ve válce v Avganistanu a jediným jich cilem ochránit mírný protest.
Stejně jako celé hnutí a jeho sympatizanti páchané násilí i ideologické rozpory s demokracií a lidskými právy bagatelizuje a odmítá se od nich distancovat, pokud to rovnou nesvedou na titušky, agenty provokatéry. Ostatně každý, kdo nesouhlasí, je buď provokatér nebo nějakému naletěl.To že tam je i radikálové s různých hnutí ale většinou jsou to fanaty futbalovych klubu, tak s tím nic ne uděláš
Lidé jistě mají právo požadovat předčasné volby. Ale jakými prostředky? Mají volby ještě smysl v zemi, kde je menšina ochotná používat k dosažení svých cílů násilí? A tuhle otázku si musíme položit i pokud čelí násilnému režimu (jak chcete násilnými prostředky nastolit méně násilný režim?). Schvalovali bychom, kdyby zelení po zásahu Na ztraceném začali střílet policisty nebo technaři po Czechtekku začali rabovat Prahu? Jakou legitimitu by měla hnutí M15, Occupy, protesty v Quebecu, turecké protesty, které začaly v Gezi, okupace britských univerzit atd., kdyby nestály na nenásilí (přestože sama také čelí brutálním represím)?
Přišlo mi absurdní, když před námi na besedě o Ukrajině (taky jsem si z ní měl odnesl rozporuplné pocity) obhajovali Banderu, že ne všechno na tom bylo špatně, a Ti samí lidé, kteří by se sesypali na kohokoliv, kdo by takhle muvil o "komunismu", to žrali. Už jsem psal, že to za daných historických okolností pochopit dokážu, ale kdo kurva může schvalovat, aby se to oživovalo?
Když se zeptám, jestli mu nevadí, že protestující střílí ostrými náboji - indicií je k tomu dost:
https://twitter.com/ChristopherJM/statu ... 20/photo/1
https://twitter.com/nycjim/status/43593 ... 32/photo/1
je reakce, které se dočkám.Nu to je přesně tvůj přístup spusobem jedna bába říkalaKde je zdroj? Kdo střílel? Na koho?
A ještě jsem poučen o Pravém sektoru, žeA potom i kdyby protestující začali používat ostré náboje, ja by tomu rozuměl.
Vadí mi to, že se povyšuje, jako by snad byl jediný kdo umí číst a kdo může posoudit ty správné zdroje od těch "provokatérských". Vadí mi jeho názorová nekonzistentnost. Já NEJSEM nacionalista a na lidech na Ukrajině mi záleží stejně, jako na lidech zde (jen tady to líp znám a mám větší šanci ovlivnit zdejší budoucnost).budete myslet, že ten název spojen s pravicovosti, nebo fašismem, ale ten název pochází od oblíbeného sektoru na stadionu Dinamo
Nyní se tu Ivan pomstychtivě rozhořčuje, přestože provokatéři na idnesu píší, že
Protestující na Majdanu s jejich podporovateli, včetně Ivana, považuji za stejně zodpovědné za masakr na Ukrajině, jako Janukovyče a Stranu regionů (přestože za jedny se bije Pravý sektor a za druhé Berkut).Další vlna násilností vypukla, když ve čtvrtek ráno demonstranti zaútočili na policejní kordony, na těžkooděnce házeli kamení a zápalné lahve. "Přes vyhlášené příměří se v 8:03 kyjevského času demonstrantům podařilo prorazit pravé křídlo opevnění Berkutu (speciální jednotky, pozn. red.) směrem na ulici Institutskaja, která vede do vládní čtvrti," uvedla Procházková.
Vadí mi to tolik, že i přes dřívější sympatie k němu je mi jedno, co si o tom bude myslet.v Ukrajině teď dějiny trhají bolavý zub sovětské pozůstalosti a pro to nechte ji byt, bude při tom trochu bolesti, trochu krvi a pak přijde uzdravení, protože 22 let to nikdo neřešil a teď to už jinak nejde
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vlasaty za příspěvek:
- Hurvajz.jr
pápá strano
dosluhující člen strany, příznivec českobudějovického komunálního týmu
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
http://www.simindr.cz/mnichovsky-prizrak-nad-kyjevem/
Ivane, ten dlouhý ruský text by mi trval celý den, než bych ho přeložil. Ale začátek je dobrý.
Ivane, ten dlouhý ruský text by mi trval celý den, než bych ho přeložil. Ale začátek je dobrý.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvek:
- Ivan.Sirko
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
Nejsi sam, ale co s tim? Agresivnějši postoj vyhrava.Ivo Vlasaty píše:...
Naposledy upravil(a) Megi Bun dne 20 úno 2014, 19:27, celkem upraveno 1 x.
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Schvalovat a souhlasit se střelbou policie do lidí snad nemůže nikdo. Co s tím? Sankce? Asi lepší než nic.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 4):
- Ivan.Sirko, Ondrej.Profant, Tomas.Hesek, Mikulas.Peksa
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
- Profese: ,
- Dal poděkování: 2327 poděkování
- Dostal poděkování: 1270 poděkování
Marně hledám sebemenší vyjádření vedoucí našeho ZO.
Má to snad znamenat:
1. že vedoucí ZO nemá žádný názor? nebo
2. že vedoucí ZO nezajímá co se na Ukrajině děje?
Má to snad znamenat:
1. že vedoucí ZO nemá žádný názor? nebo
2. že vedoucí ZO nezajímá co se na Ukrajině děje?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvek:
- Lukas.Kolarik
- Ivan.Sirko
- Profese: Putující filosof
- Dal poděkování: 2959 poděkování
- Dostal poděkování: 684 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
V jiných věcich mám tvoji názory rad, ale tentokrat jsi vedle jak ta jedleIvo Vlasaty píše:Opravdu mi už delší dobu vadí, že si Ivan plete (nebo plete nás?) nacionalismus jako obranu vlasti a nacionalismus jako snahu vyčlenit jiné skupiny a připravit je o práva a tak podobně.
Jedině pak je snad pochopitelné, že považuje za legitimní spolupráci s fašisty a přehlíží opakované násilnosti ze strany protestujících - stejně jako tisíce dalších, kteří by v jakémkoliv jiném případě trvali na nenásilí a pohoršovali se nad jakýmkoliv jeho porušením. Přetože sám píše:aVítěze nebude, pokuď bude sila jako argument, bude občanská válka !!!aby pak otočilPrvní pokuď dojde k silovemu potlačení, bude občanská nebo i partyzánská válka a pro současnou vládu to moc dobře nevypadácož považuji za zjevné schvalování násilí (samozřejmě jen té "správné" strany), ke kterému se tady náznaky hlásil už dlouho. PíšeA k té občanské válce: je to zase mediální fantazie, nic takového nebude, ale bude hon na bývalé příslušníky jak policii tak i různé kriminální uskupení jako teď zname "titušky".a dálPak začali vznikat jednotky sámoobrany z bývalých vojáku a tak, spoustu z nich byli ve válce v Avganistanu a jediným jich cilem ochránit mírný protest.Stejně jako celé hnutí a jeho sympatizanti páchané násilí i ideologické rozpory s demokracií a lidskými právy bagatelizuje a odmítá se od nich distancovat, pokud to rovnou nesvedou na titušky, agenty provokatéry. Ostatně každý, kdo nesouhlasí, je buď provokatér nebo nějakému naletěl.To že tam je i radikálové s různých hnutí ale většinou jsou to fanaty futbalovych klubu, tak s tím nic ne uděláš
Když se zeptám, jestli mu nevadí, že protestující střílí ostrými náboji - indicií je k tomu dost:https://twitter.com/ChristopherJM/statu ... 20/photo/1
https://twitter.com/nycjim/status/43593 ... 32/photo/1je reakce, které se dočkám.Nu to je přesně tvůj přístup spusobem jedna bába říkalaKde je zdroj? Kdo střílel? Na koho?
A ještě jsem poučen o Pravém sektoru, žeA potom i kdyby protestující začali používat ostré náboje, ja by tomu rozuměl.Vadí mi to, že se povyšuje, jako by snad byl jediný kdo umí číst a kdo může posoudit ty správné zdroje od těch "provokatérských". Vadí mi jeho názorová nekonzistentnost. Já NEJSEM nacionalista a na lidech na Ukrajině mi záleží stejně, jako na lidech zde (jen tady to líp znám a mám větší šanci ovlivnit zdejší budoucnost).budete myslet, že ten název spojen s pravicovosti, nebo fašismem, ale ten název pochází od oblíbeného sektoru na stadionu Dinamo
Nyní se tu Ivan pomstychtivě rozhořčuje, přestože provokatéři na idnesu píší, žeProtestující na Majdanu s jejich podporovateli, včetně Ivana, považuji za stejně zodpovědné za masakr na Ukrajině, jako Janukovyče a Stranu regionů (přestože za jedny se bije Pravý sektor a za druhé Berkut).Další vlna násilností vypukla, když ve čtvrtek ráno demonstranti zaútočili na policejní kordony, na těžkooděnce házeli kamení a zápalné lahve. "Přes vyhlášené příměří se v 8:03 kyjevského času demonstrantům podařilo prorazit pravé křídlo opevnění Berkutu (speciální jednotky, pozn. red.) směrem na ulici Institutskaja, která vede do vládní čtvrti," uvedla Procházková.Vadí mi to tolik, že i přes dřívější sympatie k němu je mi jedno, co si o tom bude myslet.v Ukrajině teď dějiny trhají bolavý zub sovětské pozůstalosti a pro to nechte ji byt, bude při tom trochu bolesti, trochu krvi a pak přijde uzdravení, protože 22 let to nikdo neřešil a teď to už jinak nejde

Bohužel jsem strašně zatížen pracovně, aby mohl tobě podrobné odpovědět na každou vetu, snad s časem. Tady jediné doporučím přečíst toto a konečně probudit se ze spánku. Jste pirati nebo ne? Přemyslejte aspoň trochu a to vypadá, že každá informace vás zblbne natolik, že jste těžko dezorientované

Když si přišli pro nácky, mlčel jsem…
Tak jsou prej mezi účastníkama protestů na kyjevském Majdanu náckové a fašouni, slyšeli jste? A prej tvoří jejich aktivní a násilný jádro, víte? Jasně že slyšeli a víte, tak od třetího týdne protestů se to probralo všude, pravděpodobně i na stránkách věstníku měcholupského svazu zahrádkářů. Ale naštěstí máme mezi sebou dostatečně obětavé lidi, kteří jsou ochotni nám to znovu připomenout a přidat varování, že sice nechtějí shazovat snahu opozice – ale že musíme být ostražití. Což je varování oduševnělé takovým způsobem, že by ho jeden čekal spíš u sedmnáctiletých fracků snažící se sbalit nějakou wannabe intošku, ale co už. Hlavně to varování smrdí starým dobrým nejsem rasista, ale…
Protože tohle neustálé poukazování na to, jak jsou mezi účastníky Majdanu i protievropské, nacionalistické, násilné živly je takovou malý milý FUDík, určený k delegitimizaci protestů. Hlavně ale: No a? Promiňme teď fakt, že protesty nejsou už od devatenáctého ledna o nějakém příklonu k EU nebo Rusku, ale o zachování základních občanských a politických svobod, které byly vykleštěny zákonem který víceméně zaváděl stanné právo. A od včerejška jsou tak nějak o holý život. Pomiňme i fakt že to s tím náckovstvím členů Svobody je takové složititejší, a spíš jako ne, a pojďme předstírat že mezi protestujícími není nikdo jiný než vyholení fašounci. Co to mění?
Nic. Copak to, jaké mají lidé politické názory a co si myslí o integraci svojí země do sousední supranacionální entity nějak souvisí s tím, že do nich střílí ostrými? Tohle přemítání nad tím jestli nejsou protestující náhodou haram a je eklhaft se s nimi stýkat mi dost připomíná meditování nad transportem Židů s tím, že se mě to vůbec netýká, a oni jsou vůbec takoví divní. Jo a nechci shazovat povstání ve Varšavském ghettu, ale měli bychom být ostražití… Židi i nácci jsou všichni lidi. A krvácejí, když je bodnete. Nebo střelíte do hlavy. Zaslouží si stejnou ochranu jako veganský hipster co umí správně použít slovo diskurz.
Neexistuje protest který by si zasloužil kropit automatickými zbraněmi. A děsí mě, kolik lidí si tře bradavky při vyprávění o extremistech a pak prohlásí nechci shazovat úsilí opozice, ale…
To je prostě takový náš zvyk. Potřebujeme mít názor na vše. Bandera sice byl nacionalista, ale také bojovali proti nacistům i komunistům. Byl prostě bojovníkem za samostatnost Ukrajiny. Proto i dnes vlajou „jeho“ vlajky…
Oni ty národní hrdinové jsou často kontroverzní osobnosti. Si vemte třeba u nás Mašíny. Jedni je považuji za vrahy, jiní za hrdiny. Stejně tak jsou i Ukrajinci rozštěpení v názoru na Banderu. Každopádně dělat z nich fašouny je jen snaha diskvalifikovat opozici. K tomu také slouží i titušky, kteří zase umožňují označovat opozici za „teroristy“. A ovce, které o sobě tvrdí, že nejsou ovce, to sežerou a spokojeně bečí o fašistech a teroristech….
http://watchcitadel.bloog.cz/2014/02/kd ... lcel-jsem/
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Sirko za příspěvek:
- Roman.Kucera
Слава Україні! Героям слава!
Podpoř ukrajinskou armádu.
-
http://www.rg.ru/2014/02/04/ukraina.html
Zde je poměrně jasny postoj Ruska vuči Ukrajině. Nepřekladam (stejně je to putinovska propaganda).
A nešlo by v te TZ řict:
Lidi přestaňte po sobě střilet a hazet kameny. Jste jeden narod! Domluvte se!
Zde je poměrně jasny postoj Ruska vuči Ukrajině. Nepřekladam (stejně je to putinovska propaganda).
A nešlo by v te TZ řict:
-
Když si přišli pro nácky, mlčel jsem…
Tak jsou prej mezi účastníkama protestů na kyjevském Majdanu náckové a fašouni, slyšeli jste? A prej tvoří jejich aktivní a násilný jádro, víte? Jasně že slyšeli a víte, tak od třetího týdne protestů se to probralo všude, pravděpodobně i na stránkách věstníku měcholupského svazu zahrádkářů. Ale naštěstí máme mezi sebou dostatečně obětavé lidi, kteří jsou ochotni nám to znovu připomenout a přidat varování, že sice nechtějí shazovat snahu opozice – ale že musíme být ostražití. Což je varování oduševnělé takovým způsobem, že by ho jeden čekal spíš u sedmnáctiletých fracků snažící se sbalit nějakou wannabe intošku, ale co už. Hlavně to varování smrdí starým dobrým nejsem rasista, ale…
Protože tohle neustálé poukazování na to, jak jsou mezi účastníky Majdanu i protievropské, nacionalistické, násilné živly je takovou malý milý FUDík, určený k delegitimizaci protestů. Hlavně ale: No a? Promiňme teď fakt, že protesty nejsou už od devatenáctého ledna o nějakém příklonu k EU nebo Rusku, ale o zachování základních občanských a politických svobod, které byly vykleštěny zákonem který víceméně zaváděl stanné právo. A od včerejška jsou tak nějak o holý život. Pomiňme i fakt že to s tím náckovstvím členů Svobody je takové složititejší, a spíš jako ne, a pojďme předstírat že mezi protestujícími není nikdo jiný než vyholení fašounci. Co to mění?
Nic. Copak to, jaké mají lidé politické názory a co si myslí o integraci svojí země do sousední supranacionální entity nějak souvisí s tím, že do nich střílí ostrými? Tohle přemítání nad tím jestli nejsou protestující náhodou haram a je eklhaft se s nimi stýkat mi dost připomíná meditování nad transportem Židů s tím, že se mě to vůbec netýká, a oni jsou vůbec takoví divní. Jo a nechci shazovat povstání ve Varšavském ghettu, ale měli bychom být ostražití… Židi i nácci jsou všichni lidi. A krvácejí, když je bodnete. Nebo střelíte do hlavy. Zaslouží si stejnou ochranu jako veganský hipster co umí správně použít slovo diskurz.
Neexistuje protest který by si zasloužil kropit automatickými zbraněmi. A děsí mě, kolik lidí si tře bradavky při vyprávění o extremistech a pak prohlásí nechci shazovat úsilí opozice, ale…
To je prostě takový náš zvyk. Potřebujeme mít názor na vše. Bandera sice byl nacionalista, ale také bojovali proti nacistům i komunistům. Byl prostě bojovníkem za samostatnost Ukrajiny. Proto i dnes vlajou „jeho“ vlajky…
Oni ty národní hrdinové jsou často kontroverzní osobnosti. Si vemte třeba u nás Mašíny. Jedni je považuji za vrahy, jiní za hrdiny. Stejně tak jsou i Ukrajinci rozštěpení v názoru na Banderu. Každopádně dělat z nich fašouny je jen snaha diskvalifikovat opozici. K tomu také slouží i titušky, kteří zase umožňují označovat opozici za „teroristy“. A ovce, které o sobě tvrdí, že nejsou ovce, to sežerou a spokojeně bečí o fašistech a teroristech….
http://watchcitadel.bloog.cz/2014/02/kd ... lcel-jsem/[/quote]
Jinymi slovy - učel světi prostředký.
-
- Dal poděkování: 2556 poděkování
- Dostal poděkování: 2719 poděkování
šlo by to říct v TZ ale nic by to neřešilo na Ukrajině. Čím více mrtvých, tím silnější propaganda a hrůznější zprávy a tím víc se nic nechápající ovčamé přikloní na jednu či druhou stranu v následných volbách. Anebo dokonce zamhouří oko nad nějakým nedemokratickým řešením. Komu to vše prospěje? Ukrajinci na Majdanu jsou možná právě ve stavu poblouznění vidinou nějaké možné "svobody". Ale jak bude v tomto regionu ona svoboda vypadat to se rozhodne někde jinde. Nikoliv na tom náměstí.Megi Bun píše:http://www.rg.ru/2014/02/04/ukraina.html
A nešlo by v te TZ řict: