Žádost o pomoc dívkám v Pákistánu?

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Marketa.Gregorova
Republikový výbor
Profese: europoslankyňa
Dal poděkování: 487 poděkování
Dostal poděkování: 2205 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Žádost o pomoc dívkám v Pákistánu?

Příspěvek od Marketa.Gregorova »

Ahoj Piráti,

do schránky mi dorazila tato zpráva:
Připravujeme oznámení o konání veřejné sbírky na Magistrátě hl.m.Prahy za účelem návratu domů dvou českých dívek z Pákistánu, Antonie Chrástecké a Hany Humpálové. Akci pořádá teritorialistka Asie MgA.Květoslava Šamajová ( volná novinářka, bývalá učitelka) . Místo , kde se dívky nacházejí, má nyní mínus dvacet stupnů Celsia. Otvíráme srdce českých a moravských matek, aby dobrovolně přispěly. Sbírka byla oznámena na Magistrátu hl.m.Prahy, bude transparentně kontrolována a doložena po návratu. Cesty budou dvě, nejprve za účelem zjištění a zacílení lokality, jednáním s vedením autorit Pákistánu, v Islamabádu, předání typických darů zelené a bílé podle vlajky. Pobytem vznikne i brožurka pro české turisty, jak se chovat v zemích muslimských, o muslimské kultuře, zvycích a tradicich. Následovat pak bude druhá cesta výjezdu dobrovolných záchranářů nezbytných pro doprodvod dívek, aby byly chráněny. Podmínka výměny děvčat je závislá na předání Aafi Siddiki ( nyní v USA). To byl poslední vzkaz z červnové kazety děvčat. Nelze v celkové sestavě bez obhlídky nasadit záchrannou četu ad hoc. To jistě chápete. Proto se otevřete, a nabídněte, co můžete. Nejde o miliony, ale o letenky, noclehy, stravu, a dvě cesty do Islamabádu ( 1 osoba) a druhá cesta ( 4 - 7 osob záchranářů) opět letenky, nocleh, strava. Po vyjednávání s domorodými kmeny na první cestě zjistíme, zdali budou chtít i výkupné. Snažíme se dary, nádhernou vázou a typickými českými tradičními předměty pro muslimské ženy, usmířit si srdce těch, kteří je svázali s osudem Aafi Siddiki. Věříme, že všechny 3 ženy se štastně vrátí ke svým rodinám.
Občanské sdružení bude podřízeno Spolku pro kulturu, literaturu, umění a studio. Jednáno s Ministerstvem vnitra a Magistrátem hl.m.Praha.
Konto bylo zřízeno dříve než vzniká Spolek, tudíž je veden na jméno MgA.Květoslavy Šamajové, organizátorky akce a teritorialistky. Informovat se na mě můžete na Syndikátu novinářů ČR v Praze ( http://www.syndikat-novinaru.cz).
Eurokonto číslo účtu: 262396789/0300 Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna, Finanční centrum Spálená 3/83 , 110 00 Praha 1
BIC:CEKOCZPP
IBAN:CZ02 0300 0000 6239 6789
Necítím se dostatečně informovaná ani oprávněná k jakýmkoli rozhodnutím za stranu/vyjádřením naší pozice. Mohli byste mi s tím, prosím, pomoci? Jsem dosti skeptická k takovýmto akcím; asi je to tím, že dopis hraje hodně na city - což je vzhledem k situaci přirozené - ale mně to bystří smysly. Díky předem za jakékoli doplňující info (např. znám je osobně, je to skvělá akce s potenciálem úspěchu/je to dost netransparentní, holčičky neexistují apod.)
Zdenek.Stepanek
Člen KS Ústecký kraj
Profese: IT Expert
Dal poděkování: 263 poděkování
Dostal poděkování: 634 poděkování

Re: Žádost o pomoc dívkám v Pákistánu?

Příspěvek od Zdenek.Stepanek »

Asi je to myšleno dobře, ale přijde mi to jako naivní snaha změnit svět k lepšímu.

Tohle je práce pro české ministerstvo zahraničí, rozvědky, BiS atd... Ty maj konat a navrátit holky domů. Vyjednáváním nebo silou, to je jedno. Bohužel se všechny tyhle instituce chovaj tak, že brečej že nemaj prachy a neskutečně jim vyhovuje že se o ten případ češi moc nezajímaj.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...

Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“
F. Gellner
Mikulas.Peksa
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2749 poděkování
Dostal poděkování: 4664 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Mám dotaz - jedná se o "tu" Květoslavu Šamajovou, kvůli které padá z google hromada odkazů typu "Blogerka chce odškodnění za pobyt v Bohnicích. Soud ji tam poslal za pomluvu"??? OFFTOPICŠamajových běhá po republice 192 a jedna z 589 Češek se jmenuje Květoslava, takže mi to připadá poměrně pravděpodobné... Pokud tomu tak je, jedná se 68-letou dámu se zřejmě poměrně dobrodružnou povahou.

Nevím toho o ní mnoho a nechci zpochybňovat její zkušenosti, ale přiznám se, že takto si nepředstavuju někoho, kdo by měl jednat o osudu těch děvčat. Pokud by to bylo na mě, slušně bych jí sdělil, že nemáme o žádnou formu spolupráce zájem, ale přejeme jí hodně štěstí.
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11520 poděkování
Dostal poděkování: 6591 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Ten text působí částečně podivně - není uvedeno co přesně po Pirátech žádá, ani na základě čeho takovou iniciativu spouští, zda je vůbec s někým ve spojení (rodina, úřady). Zkusím něco dalšího zjistit, možná mám jeden vhodný kontakt.

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Dominika.Michailidu
Profese: výtvarník
Dal poděkování: 2147 poděkování
Dostal poděkování: 1556 poděkování

Příspěvek od Dominika.Michailidu »

... domorodými kmeny na první cestě zjistíme, zdali budou chtít i výkupné. Snažíme se dary, nádhernou vázou a typickými českými tradičními předměty
domorodými kmeny.. :? oni používají soudobou elektroniku a ona za nima jede jak za křovákama. to nedopadne dobře. v jejím vlastním zájmu ji na tohle upozorni a nedejte jí ani korunu.

Svobodný internet nedáme. Ale vemte si místo něj válku proti drogám.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8808 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Dominika Michailidu píše:
... domorodými kmeny na první cestě zjistíme, zdali budou chtít i výkupné. Snažíme se dary, nádhernou vázou a typickými českými tradičními předměty
domorodými kmeny.. :? oni používají soudobou elektroniku a ona za nima jede jak za křovákama. to nedopadne dobře. v jejím vlastním zájmu ji na tohle upozorni a nedejte jí ani korunu.
Takhle za 10 kilo Semtexu by snad měnili, ten je taky český a proslulý. :twisted:

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

reny
Profese: učitelka
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Příspěvek od reny »

Zrovna dnes jsem na ně myslela... V novinách jsou vždy jen kusé informace o tom, že probíhá jednání představitelů ČR a Pákistánu (být blízkou těch holek tak jsem opravdu asi "přešťastná", že jejich osud momentálně leží i na Zemanovi:cry: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... ze-pomoct/ ). Ale k otázce - ta aktivita může být sebelépe zamýšlena, pokud probíhá jednání ČR, Pákistánu (možná i Afghanistánu) a doufám, že hlavně USA (o ty tam totiž podle všeho jde především), tak to v případě spuštění této "záchranné akce" může vyvolat nehezký chaos. OFFTOPICMožná jsem naivní, ale fakt doufám, že nějaká jednání probíhají. Docela chápu, že v utajení, ale na druhou stranu se bojím, že ta jednání probíhají jen na oko, Amíci ani v nejmenším nemají v plánu se do celé věci zapojovat, a tím je osud holek zřejmě zpečetěn.
Marketa.Gregorova
Republikový výbor
Profese: europoslankyňa
Dal poděkování: 487 poděkování
Dostal poděkování: 2205 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marketa.Gregorova »

Děkuji moc všem za odpovědi! Asi tedy již vím, že ji slušně odmítnu, nicméně bych ještě ráda překopírovala naši "konverzaci", resp. můj dotaz na deadline a poněkud rozvitější odpověď paní Šámalové na... vše. :)) Stojí za přečtení pro dokreslení informace - leč to pravděpodobně na našem odmítavém postoji mnohé nemění.
Dobrý den paní Šamajová,

děkuji vám za zprostředkované informace.
Není však bohužel v mé kompetenci rozhodovat o pozici strany bez předchozí konzultace, prosím vás tedy o trpělivost - zvláště v odpobí svátků - s odpovědí, než naše stanovisko prodiskutujeme. Je nějaký deadline, který by z naší strany měl být dodržen?

Děkuji a s pozdravem,

--
Markéta Gregorová
Head of the International Dept., PP-CZ

==========================================

Paní Markétko,
já založila dnem 30.12.2013 občanské sdružení Spolek pro kulturu, literature a umění, a zde jsem dala § 4, na pomoc lidem,kteří se ocitnou v krizové situaci, kterou sami nemohou vyřešit a potřebují pomoc zvenčí. Tím pádem vám pak mohu dát odpočet daní. Jednám s Magistrátem ( daně a.odbor), kde se předkládá bezdlužnost od ČSSZ,VZP a Ministerstva financí, počítám,že když všichni budou rychlí,že mohu oficiálně sbírku vyhlásit tiskem 8.ledna 2013, pak se mě můžete oficiálně ozvat / do té doby to projednejte/ kolik můžete přispět./ Musím jako předvoj do Islamabádu, a po návratu 10 dní upřesním jestli nás vyjede četa 4 nebo tým 7 lidí. minimum, pokud bude málo peněz vybraných, nejlépe 7, aby nás bylo dobrý tým, odborníků. Můžete mě průběžně infiomovat, s kolika penězi bych mohla počítat a od kdy ?.Konto je již zavedeno a ještě zavedu jiné na Spolek.Ten se ale netýká 3 děvčat. Prodiskujte tedy v kolektivu jaký dokald z mojí strany potřebujete na odpočet daní,vydává se podle právního paragrafu, což vám vystavím,ale nemám ještě razítko společnosti,ale mohu predat kopii registrace Ministerstva vnitra,dále Magistrátu a korsespodence s nimi,že souhlasí , a dale zamini -že to přesáhne zahraničí. S tímto můžete již kolektiv seznámit. Snad jsem podala Vám vyčerpávající informace.
MgA.Květoslava Šamajová
Kveta.Samajova@gmail.com
telefon: 272916087
Jiri.Janecka
Profese: právník
Dal poděkování: 175 poděkování
Dostal poděkování: 896 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

To mě přesvědčilo a navrhuji přispět na na letenku tam.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“