do schránky mi dorazila tato zpráva:
Necítím se dostatečně informovaná ani oprávněná k jakýmkoli rozhodnutím za stranu/vyjádřením naší pozice. Mohli byste mi s tím, prosím, pomoci? Jsem dosti skeptická k takovýmto akcím; asi je to tím, že dopis hraje hodně na city - což je vzhledem k situaci přirozené - ale mně to bystří smysly. Díky předem za jakékoli doplňující info (např. znám je osobně, je to skvělá akce s potenciálem úspěchu/je to dost netransparentní, holčičky neexistují apod.)Připravujeme oznámení o konání veřejné sbírky na Magistrátě hl.m.Prahy za účelem návratu domů dvou českých dívek z Pákistánu, Antonie Chrástecké a Hany Humpálové. Akci pořádá teritorialistka Asie MgA.Květoslava Šamajová ( volná novinářka, bývalá učitelka) . Místo , kde se dívky nacházejí, má nyní mínus dvacet stupnů Celsia. Otvíráme srdce českých a moravských matek, aby dobrovolně přispěly. Sbírka byla oznámena na Magistrátu hl.m.Prahy, bude transparentně kontrolována a doložena po návratu. Cesty budou dvě, nejprve za účelem zjištění a zacílení lokality, jednáním s vedením autorit Pákistánu, v Islamabádu, předání typických darů zelené a bílé podle vlajky. Pobytem vznikne i brožurka pro české turisty, jak se chovat v zemích muslimských, o muslimské kultuře, zvycích a tradicich. Následovat pak bude druhá cesta výjezdu dobrovolných záchranářů nezbytných pro doprodvod dívek, aby byly chráněny. Podmínka výměny děvčat je závislá na předání Aafi Siddiki ( nyní v USA). To byl poslední vzkaz z červnové kazety děvčat. Nelze v celkové sestavě bez obhlídky nasadit záchrannou četu ad hoc. To jistě chápete. Proto se otevřete, a nabídněte, co můžete. Nejde o miliony, ale o letenky, noclehy, stravu, a dvě cesty do Islamabádu ( 1 osoba) a druhá cesta ( 4 - 7 osob záchranářů) opět letenky, nocleh, strava. Po vyjednávání s domorodými kmeny na první cestě zjistíme, zdali budou chtít i výkupné. Snažíme se dary, nádhernou vázou a typickými českými tradičními předměty pro muslimské ženy, usmířit si srdce těch, kteří je svázali s osudem Aafi Siddiki. Věříme, že všechny 3 ženy se štastně vrátí ke svým rodinám.
Občanské sdružení bude podřízeno Spolku pro kulturu, literaturu, umění a studio. Jednáno s Ministerstvem vnitra a Magistrátem hl.m.Praha.
Konto bylo zřízeno dříve než vzniká Spolek, tudíž je veden na jméno MgA.Květoslavy Šamajové, organizátorky akce a teritorialistky. Informovat se na mě můžete na Syndikátu novinářů ČR v Praze ( http://www.syndikat-novinaru.cz).
Eurokonto číslo účtu: 262396789/0300 Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna, Finanční centrum Spálená 3/83 , 110 00 Praha 1
BIC:CEKOCZPP
IBAN:CZ02 0300 0000 6239 6789