volala mi paní z mBanky, kde mám účet. Prý ÚOOÚ nějak změnil výklad "anti-spamového" zákona - toho jak mi zaručuje, že když firmě odmítnu či zruším souhlas pro zasílání obchodních nabídek, tak mi je nesmí posílat.
ÚOOÚ prý výklad zákona změnil tak, že mezi "obchodní nabídky" prý nyní spadá i informování zákazníků o odstávce systémů (např. internetového bankovnictví nebo karet apod.). A tedy když nesouhlasím se zasíláním reklam, tak nemůžu dostávat ani informace o odstávkách systému. S tím, že je možné buď dostávat jak reklamu tak informace, anebo nic.

Přijde mi zvláštní, že ÚOOÚ považuje větu ve stylu "v noci na neděli 8.12.2013 v době od 2:00 do 5:00 nepojede internetové bankovnictví" za obchodní nabídku. Přijde mi zkrátka úchylné, že abych takovéto informace dostával, musím souhlasit s jakýmkoliv spamem který mi ta druhá strana může posílat. IMHO to shazuje smysl celého příslušného zákona.
Víte o tom někdo něco víc? A už vám taky volali? (myslím si, že podobně "postižených" lidí zde bude většina)