Postoj pirátů k soukromým exekutorům...
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- Ondrej_Marek
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: IT administrátor/tiskař
- Dal poděkování: 140 poděkování
- Dostal poděkování: 182 poděkování
Re: Postoj pirátů k soukromým exekutorům...
nevím, jestli to už bylo zmíněno výše v tomto vláknu, ale jednoduché opatření proti zneužívání exekucí může být prosté ustanovení (jako je prý ve Švýcarsku), že veškeré náklady na případné exekuční řízení a jiné soudní vymáhání nese vždy věřitel
to by automaticky znamenalo menší ochotu půjčovat a tím pádem i zdravější úvěry a půjčky
zároveň by to prakticky okamžitě zrušilo vymáhání bagatelních částek protože náklady by byly nižší než dlužná částka - takže šlus hromadným exekucím dopravních podniků a telefonních operátorů kvůli pár korunám
to by automaticky znamenalo menší ochotu půjčovat a tím pádem i zdravější úvěry a půjčky
zároveň by to prakticky okamžitě zrušilo vymáhání bagatelních částek protože náklady by byly nižší než dlužná částka - takže šlus hromadným exekucím dopravních podniků a telefonních operátorů kvůli pár korunám
SMRT GENERALIZACI, SMRT INFORMAČNÍMU ŠUMU
-
- Profese: jednatel, poradce
- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Nevím, jestli to je řešení, protože pokud budou odměny jak exekutorů, tak advokátů tak vysoké, tak to bude pro exekurory a i advokáty pořád lukrativní. Z mých zkušeností jsou spíš lemry líné a pokud někdo nemá nemovitost, popř. peníze na účtě či stálou mzdu, pak nevymůžou nic. U nemovotostí jsou velmi rychlí, ty zablokují hned, je to levné, jednoduché a téměř bezpracné. Pokud mají hledat movitý majetek apod., tak jejich aktivita taková není.
- Martin.Broz
- Profese: SMRT MODERACI
- Dal poděkování: 426 poděkování
- Dostal poděkování: 1100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nevim co se tu porad resi. Soukromy exekutor je vydobytek lobby baru v casinu na parniku v Praze a musi byt co nejrdive zrusen. Zasah, potopeno. Pokud by mel byt znovu zaveden tak jedine na zaklade zakona o referendu a prani vseho lidu taktez.
-
- Profese: právník
- Dal poděkování: 175 poděkování
- Dostal poděkování: 896 poděkování
Asi by sis měl nejprve zjistit, kolik mají exekutoři zaměstnanců a jaké náklady mají na provoz úřadu. Pak vzhledem k obecně známé efektivitě státní správy doporučuji vynásobit 2x - 5x a zajistit tuto částku ve státním rozpočtu. Vidím, že z tebe začíná být politik, ti se taky při změnách zákonů málo zajímají o to, že každou jejich pitomost musí někdo zrealizovat a zaplatit.
Pokud jde o mě, já na své profesi nijak nelpím. Pokud bys tohle prosadil do programu, moje žena by tě na rukou nosila, protože bychom se konečně mohli odstěhovat na venkov a chovat králíky. Takže zaručenej 1 hlas. Neví ale, kolik bys získal voličů mezi těmi, kteří si pamatují, jak to vypadalo, když bylo vymáhání pouze v kompetenci soudů.
PS - Danulka nás bude volit tak jak tak.
Pokud jde o mě, já na své profesi nijak nelpím. Pokud bys tohle prosadil do programu, moje žena by tě na rukou nosila, protože bychom se konečně mohli odstěhovat na venkov a chovat králíky. Takže zaručenej 1 hlas. Neví ale, kolik bys získal voličů mezi těmi, kteří si pamatují, jak to vypadalo, když bylo vymáhání pouze v kompetenci soudů.
PS - Danulka nás bude volit tak jak tak.
- Vlastimil.Efraim
- Profese: sekáč
- Bydliště: Olomouc, Morava, CZ, EU, Země, Slunce, Mléčná dráha
- Dal poděkování: 117 poděkování
- Dostal poděkování: 602 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
plakaty s touto problematikou by nam hodne pomohlo... promluvit se o necem, ceho se ostatni boji kvuli teplemu kreselku.
- Ondrej_Marek
- Profese: IT administrátor/tiskař
- Dal poděkování: 140 poděkování
- Dostal poděkování: 182 poděkování
pokud veškeré náklady na exekuci nese věřitel (takže "vydělá" jen dlužnou částku).. tak třeba MHD pohledávky by se jim drasticky nevyplatilo vůbec podávat.. prostě vymáhat by se vyplatilo v nejlepším případě až při vyšší dlužné částce než celkové nákladyjikas píše:Nevím, jestli to je řešení, protože pokud budou odměny jak exekutorů, tak advokátů tak vysoké, tak to bude pro exekurory a i advokáty pořád lukrativní. Z mých zkušeností jsou spíš lemry líné a pokud někdo nemá nemovitost, popř. peníze na účtě či stálou mzdu, pak nevymůžou nic. U nemovotostí jsou velmi rychlí, ty zablokují hned, je to levné, jednoduché a téměř bezpracné. Pokud mají hledat movitý majetek apod., tak jejich aktivita taková není.
SMRT GENERALIZACI, SMRT INFORMAČNÍMU ŠUMU
- Jaroslav.Nemec
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: výtvarník
- Dal poděkování: 653 poděkování
- Dostal poděkování: 704 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Milí Piráti, dokud bude programový garant k tématu exekutor, tak je toto vlákno bezpředmětné, že Janečku
http://www.pirati.cz/lide/jiri_janecka
Jak pak mám v diskuzi s občany vyvrátit jejich názor:
viz také medialni-odbor-f181/exekutorska-komora- ... ml#p247378

Jak pak mám v diskuzi s občany vyvrátit jejich názor:
Hlavně pokud Pirátům "zmizel" ten bod o exekutorechJste na palici? Budu propagovat zájmovou skupinu kterou nezajímají lidé postižení nehorázně navýšenými exekucemi, která má ve svých radách exekutora Janečka ......jděte se bodnout.

viz také medialni-odbor-f181/exekutorska-komora- ... ml#p247378
výtvarník, kurátor architektonických výstav
http://jarnemec.cz
-
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: technik, ekonom, energetik
- Dal poděkování: 430 poděkování
- Dostal poděkování: 156 poděkování
Ano, mít jako garanta sociálního programu exekutora s občasnými názory inkvizitora - omlouvám se, tak to cítím a rád o tom podiskutuji - by si vyžadovalo určitě aspoň vysvětlení. Také mi to připadá jako velký fail a evidentní střet zájmů.
Když se za pokutu DP v ceně 500 Kč, prodané v balíku pohledávek za zlomek ceny, vymůže částka přes deset tisíc ve prospěch vymahačských mafií (nejen exekutorů), nemohu s tezí o užitečnosti privatizace vymáhacího práva do rukou soukromníků souhlasit. Osobně mi ta teze přijde stejně závadná, jako je třeba existence soukromých věznic. O důsledcích jejich existence (těch věznic) v některých státech USA se dá snadno přesvědčit a získat informace. Stejně jako o uplatňování a zneužívání divokého exekučního práva u nás.
Když se za pokutu DP v ceně 500 Kč, prodané v balíku pohledávek za zlomek ceny, vymůže částka přes deset tisíc ve prospěch vymahačských mafií (nejen exekutorů), nemohu s tezí o užitečnosti privatizace vymáhacího práva do rukou soukromníků souhlasit. Osobně mi ta teze přijde stejně závadná, jako je třeba existence soukromých věznic. O důsledcích jejich existence (těch věznic) v některých státech USA se dá snadno přesvědčit a získat informace. Stejně jako o uplatňování a zneužívání divokého exekučního práva u nás.
Ivan Mikoláš, http://www.mcc.cz
člen KS Praha, garant programového bodu Podnikání
člen KS Praha, garant programového bodu Podnikání
-
Jsem garantem Právního státu - nikoliv sociálního systému - , tudíž musím reagovat na různá tvrzení, která představují emoce a právní folklor, nikoliv realitu. Možná bylo vhodné počkat s osobním hodnocením až po schůzce o kterou jsi žádal.Ivan Mikolas píše:Ano, mít jako garanta sociálního programu exekutora s občasnými názory inkvizitora - omlouvám se, tak to cítím a rád o tom podiskutuji - by si vyžadovalo určitě aspoň vysvětlení. Také mi to připadá jako velký fail a evidentní střet zájmů.
Když se za pokutu DP v ceně 500 Kč, prodané v balíku pohledávek za zlomek ceny, vymůže částka přes deset tisíc ve prospěch vymahačských mafií (nejen exekutorů), nemohu s tezí o užitečnosti privatizace vymáhacího práva do rukou soukromníků souhlasit. [/quote]
Musím opakovat pořád to samé - exekutor vymáhá to, co přizná soud. Pohledávky nikdy nekupuje! Odměna exekutora byla u bagatelních pohledávek nižší než odměna advokáta. Odměna exekutora nejsou "čisté peníze" peníze pro exekutora, platí se z nich provoz úřadu.
Já jsem zcela jednoznačně pro omezení vzniku pohledávek, které vznikají bez reálného plnění (tj. nepřiměřených úroků, smluvních pokud..., nesmyslného pokutování za kdejaké neoznámení, nevyplnění..., nesmyslného zvyšování výše pokut v přestupkovém řízení a jejich ukládání lidem, kteří je nikdy nezaplatí).
Nicméně jsem zastáncem toho, že když se k něčemu zavážu, tak to musím splnit. Možná jsem úplně blbej a moc starej, ale nedovedu si představit, že bychom místo této zásady přešli na zásadu zaplatím, když mi to vyjde.
A pokud jde konkrétně o DP, dlouhodobě razím názor, že mají vrátit do Metra turnikety a do šalin průvodčí. Teď to nemohu moc rozebírat, ale s panem senátorem Michálkem teď jednu věc kolem DP řešíme.
Znovu opakuji: když někdo předloží čísla, že stát bude vymáhat levněji než exekutoři, tak pro to klidně zvednu ruku.
-
Založil jsem pad http://pad.pirati.cz/p/Exekutori, který se týká nejen exekucí, ale obecně justice s akcentem na dluhy obecně. Takže jestli někoho zajímá toto téma, ať mi pomůže TZ zformulovat. přiznávám, že můj jazyk je holt trochu suchý. Omlouvám se za optickou stránku, ale nemohu najít čudlík, kterým se sjednocuje písmo.