Zdravím. Chtěl bych využít svou zaplacenou konektivitu a zkusit provozovat TOR exit relay, protože ten je nejvíce potřeba. I když mám pouze povolené porty, stejně se musím nějak připravit na možné zneužití sítě.
Na stránkách projektu jsou nějaké modelové odpovědi (https://www.torproject.org/eff/tor-legal-faq.html) a další věci. Ovšem ty jsou pouze pro ameriku, jak to chodí v ČR jsem nějak zatím nenašel.
Chci se tedy zeptat, jestli už někdo takový server provozuje a jak se vypořádat s případnými dopisy stylu: "z vaší IP bylo provedeno blabla..."
Díky za rady a připomínky.
TOR exit relay a právní situace v ČR
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Zvědavec
- Dostal poděkování: 80 poděkování
- Zdenek.Stepanek
- Člen KS Ústecký kraj
- Profese: IT Expert
- Dal poděkování: 263 poděkování
- Dostal poděkování: 634 poděkování
Re: TOR exit relay a právní situace v ČR
Provozuju obcansky sdruzeni a jelikoz to neni subjektem s verejnou telekomunikacni licenci, tak na tyhle fizlovsky dopisy (zatim tedy byli asi jen dva...) odpovidam, ze uvedena IP adresa patri obcanskemu sdruzeni, ale ze se za ni v jednom okamziku skryva nekolik stovek clenu a ze neni technicky mozne zjistit kdo konkretni to byl. Oni pak uz neprudej.
Bal bych se jinych veci nez tohohle.
Bal bych se jinych veci nez tohohle.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
-
Díky za odpověď. Já se bojím akorát tohoto, protože je to jediná případná problémová věc, která ode mne půjde na internet.
Moje situace je trochu jiná- přípojka je napsaná na soukromou osobu, občanské sdružení nevím, jak bych do toho nacpal
navíc v VOS od UPC je limit použití pouze pro osoby v daném bytě/domě. Jinak mám v plánu napsat i přímo ISP, že budu provozovat exit relay, ať se k tomu vyjádří. Ještě nějaké návrhy? díky
Moje situace je trochu jiná- přípojka je napsaná na soukromou osobu, občanské sdružení nevím, jak bych do toho nacpal

"Fire up TFTP"
- Zdenek.Kubala
- Člen KS Pardubický kraj
- Profese: OSS Architect & consultant, SW Engineer
- Dostal poděkování: 428 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ze zkusenosti muzu rict, ze pokud na UPC prijde neco "nelegalniho", tak Ti pres varovani klidne muzou INTERNET odpojit.cqace píše:Díky za odpověď. Já se bojím akorát tohoto, protože je to jediná případná problémová věc, která ode mne půjde na internet.
Moje situace je trochu jiná- přípojka je napsaná na soukromou osobu, občanské sdružení nevím, jak bych do toho nacpalnavíc v VOS od UPC je limit použití pouze pro osoby v daném bytě/domě. Jinak mám v plánu napsat i přímo ISP, že budu provozovat exit relay, ať se k tomu vyjádří. Ještě nějaké návrhy? díky
Co se tyka "pouziti v byte/dome" mi v tomto pripade prijde neopouzitelne, precijen principem pripojeni k siti je obousmerna komunikace.

EDIT: z FAQ TORu, zvyraznil jsem to dulezite.

Should I run an exit relay from my home?
No. If law enforcement becomes interested in traffic from your exit relay, it's possible that officers will seize your computer. For that reason, it's best not to run your exit relay in your home or using your home Internet connection.
Instead, consider running your exit relay in a commercial facility that is supportive of Tor. Have a separate IP address for your exit relay, and don't route your own traffic through it.
Of course, you should avoid keeping any sensitive or personal information on the computer hosting your exit relay, and you never should use that machine for any illegal purpose.
Should I tell my ISP that I'm running an exit relay?
Yes. Make sure you have a Tor-friendly ISP that knows you're running an exit relay and supports you in that goal. This will help ensure that your Internet access isn't cut off due to abuse complaints. The Tor community maintains a list of ISPs that are particularly Tor-savvy, as well as ones that aren't.
Muj podpis? Ten "ve spravny cas" kazdy pozna.
UNIX - Where is a shell, there is a way.
Emeritni mistopredseda KS Pardubicky kraj, MS Chrudimsko a jednatel RV.
soucasti technickeho odboru
-
Dal jsem to zatím na non-exit relay, tam by neměl být problém. Co se týče konekticity- vím, že je obousměrná (omezená neužším hrdlem), ale mám 60/6 Mb/s.
Překvapivě je ale množství přenesených dat při této konfiguraci skoro trojnásobný
Překvapivě je ale množství přenesených dat při této konfiguraci skoro trojnásobný

"Fire up TFTP"