Petr Kopac píše:Jinak ve vetsine zapadnich zemi muzou byt cleny stran cizinci (obcane EU, nekde je to uplne fuk), protoze tam jaksi neciti ohrozeni Ruskem
Protože tam mají po ruce na Rusko nukes, to jaksi funguje líp než nesmyslné předpisy na obyčejné lidi.
Na místě Mikuláše ( )bych nikoho nezatěžoval předběžnou otázkou, pouze stačí aby na fóru uvedl, že do PP-DE vstoupil. Myslím, že kvůli tomu nikdo ukončení jeho členství v PP-CZ požadovat nebude a v nejhorším ho prostě jen přijmeme znovu.
Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů
Ten bod ve stanovách je dle zákona o politických stranách a vztahuje se na strany a hnutí dle zákona o sdružování v politických stranách, který tímto myslí politické strany a hnutí řádně zaregistrované v ČR, což PP-DE není, takže vzhůru do toho.
Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025 „Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.
Díky, ale už jsem tam O víkendu jsem si zahlasoval v Bautzenu na Landesparteitagu Jen pro info - předpokládám, že demokratické minimum mi v podstatě zapovídá používat systém Liquid Feedback, resp. rozhodovat se čistě na základě doporučení spolustraníků i v Německu, že?
Mno, nevím, jak jejich liquid feetback funguje, ale měl by sis prostudovat materiály apod.
Pokud je pro tebe již v průběhu projednávání jasné jak chceš hlasovat a máš nějakou osobu u níž jsi si jist, že to vidí stejně, můžeš jí věřit a svůj názor nezmění, asi bych neváhal jí svůj hlas předat.
(Vím, že odvolávat předsednictvo nechci a je mi jasné že člen předsednictva proti sobě hlasovat nebude.)
Čili za splnění těchto podmínek bych řekl, že můžeš v systému hlasovat a minimum neporušit.
Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025 „Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Mikulas Peksa píše:Díky, ale už jsem tam O víkendu jsem si zahlasoval v Bautzenu na Landesparteitagu Jen pro info - předpokládám, že demokratické minimum mi v podstatě zapovídá používat systém Liquid Feedback, resp. rozhodovat se čistě na základě doporučení spolustraníků i v Německu, že?
Liquid feedback umoznuje dva mody:
Hlasujes sam - prima demokracie, aplikuje se demokraticke minimum
Vyberes si delegata - zastupitelska demokracie - dem. min. se aplikuje na nej. Je na Tobe, jestli mu veris.
Následoval jsem Mikulášův světlý příklad a právě jsem se stal plným členem Pirate Party UK
Pro zajímavost dodávám, že jejich přijímání členů i poplatky jsou mnohem snažší a vše jsem vyřídil během několika minut online.
Měli bychom si z nich vzít příklad.