Nařízení EU o osivech

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Lenka.Wagnerova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: ucitelka,psycholozka
Dal poděkování: 1073 poděkování
Dostal poděkování: 898 poděkování

Nařízení EU o osivech

Příspěvek od Lenka.Wagnerova »

Rodí se věc, která by mohla být velice nebezpečná. Další krok ke kontrole všeho ve prospěch monopolních producentů, případně výběrčích výpalného. Pokud by se to povedlo v EU prosadit, tak zapomeňte na pěstování ze semínek z minulého roku, od souseda apod. Není těžké domyslet si pokračování: naprosté omezení samopěstování nejen konopí, ale čehokoliv, co nebude schváleno Velkým bratrem.
Odkaz: https://www.openpetition.de/petition/on ... o-prumyslu
V té petici jsou odkazy na podklady.
Já to nesleduju soustavně, nejsem zemědělec... Dávám to sem, protože jsem se ještě nestačila přidat do Zemědělství ;) , to navíc ještě nemá dočasného garanta.
Snad se najde někdo, kde se tématu ujme. OFFTOPICnebo budu muset být nejen hlavní instalatér, ale i zemědělec :lol:
Ivo.Vasicek
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nařízení EU o osivech

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Jo tohle souvisí i s 3D tiskem. Pro současným způsobem organizovaný systém je nežádoucí, aby si lidé produkovali cokoliv sami. V USA je běžné již teď, že zemědělec platí pokutu, pokud mu na poli roste nějaká "patentovaná" plodina.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 7):
Lenka.Wagnerova, anonym2064, Pavel.Moravec, Ondrej.Profant, Janek.Wagner, Ivan.Sirko, Filip.Krska
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Lenka.Wagnerova

Já to vidím jako další krok směrem ke globálnímu totalitnímu systému, tedy jasné pirátské téma.
Poněkud paranoidně, k čemu by to mohlo vést. Nehrozí jen naprostá závislost lidí na systému se vším, co to obnáší, další naprosto nepřiměřené zisky těch, co lobbují za podobné zákony. Hrozí tím i naprostá kontrola zdravotního stavu populace, možnost regulovat populaci velmi snadno podáváním potravin, které omezí plodnost, vyvolají nejrůznější choroby.... (ne, že by to už teď nehrozilo, ale lze z toho uniknout, zatím máme možnost volby).
To, že se za chvíli, pokud to takhle půjde dál a nezastavíme to, bude platit i za vzduch, netřeba připomínat :evil:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lenka.Wagnerova za příspěvky (celkem 7):
Martin.Kucera, Dominika.Michailidu, Ondrej.Profant, Ivo.Vasicek, Ivan.Sirko, Filip.Krska, Karel.Rada
Ivan.Sirko
Profese: Putující filosof
Dal poděkování: 2959 poděkování
Dostal poděkování: 684 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.Sirko »

Lenko, děkují! Bylo by možné to přesunout do Zemědělství, ale souhlasím s Ivo
Vašíčkem, jé to stejný problém jako 3D tiskárny, nebo GMO a patři to k legislativě, to znamená skupina Právní stát. ;)

Ve skupině Zemědělství, doufám že budeme řešit jak pomoct Zemědělství :lol:
Toto téma, jak jemu uškodit!

Слава Україні! Героям слава! 🇺🇦 ✌️ Podpoř ukrajinskou armádu.

Waseihou
Profese: moudrý rádce
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 186 poděkování

Příspěvek od Waseihou »

Tohle je věc, díky které jsem definitivně přestal věřit v EU a možnost soužití národů. V každém národu je totiž skupinka zmrdů, jenž se snaží prosadit své zájmy na úkor všech, a pokud vznikne hierarchická struktura která umožňuje jejich vzestup na místa, kde mohou škodit plošně, potom se tam zákonitě dříve či později dostanou. Jediná možnost je kompletní demontáž EU a opětovné obnovení národních států, to je jediná záruka že podobná opatření nebudou prosazena, a že budou existovat státy do nichž budou moci občané utéci v případě, že jejich vlastní vlády natolik zblbnou vidinou moci a zisku, že v dané zemi bude život k nesnesení.

Už toho mám dost! Neustále hlídat, co z které strany přilítne, jedna nespravedlnost a zlo za druhým. Tohle je prostě spiknutí! A pokud to není spiknutí úmyslné, pak je to emergentní důsledek korupce, kdy různé korporace nezávisle na sobě uplácí eurokomisaře, aby prosazovali takovéto nehoráznosti, a ukolébavají europoslance aby je odhlasovávali. Bez ohledu na skutečnost se výsledek navenek jeví a CHOVÁ jako spiknutí, takže je to spiknutí!

Jak bojovat? Napadá mě jediná možnost! Protože už jsem přestal věřit ve spravedlnost, demokracii a zákonnost, tak až toto zavedou, tak schválně zasadím nějaká neurčitá semínka, natočím to a hodím na youtube, potom na sebe podám anonymní trestní oznámení. Až na mě přijdou a odsoudí mě, potom začne mela! Počkám si, až soudce jenž mě odsoudil půjde z práce, a zaříznu mu hrdlo nožem - pořídím si paralyzér, omráčím, dám na hlavu kuklu a podřežu. Tu popravu také natočím, třeba si kvůli tomu pořídím google glasses, to bude ideální. Jde o to, že představitelé moci, ať již zákonodárné, tak výkonodárné i soudní nesou morální odpovědnost za prosazování špatných a nespravedlivých zákonů, v nespravedlivém režimu se z nich stanou drábi, kteří trýzní všechny okolo. Začiná to postupně, ale tohle jsou další kroky k opravdu obludnému fašizmu, tohle tu ještě (nebo dlouho?) nebylo. Už chápu, co znamená že cesta do pekel bývá dlážděna "dobrými" úmysly...

Všichni máme nějaké limity, když dlouho bojujeme s monstry, sami se jimi staneme. Vezměme si třeba policajta, jenž bude zatýkat zemědělce jenž na truc bude pěstovat vlastní plodiny, a za to na něj vlítne zásahovka, jeho farmu vyplení a jeho odsoudí a dají do vězení. Tento policista nese mravní odpovědnost za to, že upřel zemědelci přirozené právo pěstovat na své půdě plodiny jaké uzná za vhodné, a nechávat si část úrody jako osivo pro příští rok. Tohle bylo normální po tisíce let! A tak proč toho policistu třeba nezavraždit? A proč ne jeho rodinu? Je to nespravedlivé, zabít ty jenž se na zlu přímo nepodíleli, ale - oni také žijou z pěněz které tento policista vydělal, navíc jejich poprava možná odradí ostatní policisty od toho aby kolaborovali.

Až zlo bude dostatečně veliké, tak ti jenž proti němu bojují mu sami podlehnou, pak nastanou krvavé masakry, jenž přinesou očistu. Je nutné zasít strach do srdcí přisluhovačů těchto neznámých mocných, těchto iluminátů, jenž se snaží získat kontrolu nad světem. Je třeba udělat novou revoluci, násilnou revoluci, která zničí všechny, kteří byť jen potencíálně mohli kolaborovat se starými strukturami. Očistný krvavý rituál společnosti, při kterém padnou i nevinní, jenom aby se zajistila očista od zla. Když se operuje nádor, tak se také vždy vyřízne i kus zdravého masa, ale to nesmí od operace nikoho odradit.

Jak udělat očistu? Zabít nebo zotročit všechny lidi nad 30! Nebo snad znáte lepší řešení? :twisted:
Mám Aspergerův syndrom a je to super! Nootropika navrch? Yes!!!
Lenka.Wagnerova

Waseihou píše:Jak udělat očistu? Zabít nebo zotročit všechny lidi nad 30! Nebo snad znáte lepší řešení? :twisted:
Dovolím si maličkou poznámku: Mezi těmi, kteří jsou připraveni bojovat proti těmhle zmrdům, jak píšeš, je nás nad 30 docela dost: začnu sebou - 52,5.
Tak nás zab nebo zotroč a hledej mezi těmi mladými dost těch, kteří samostatně myslí. :twisted:
OFFTOPICVole
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lenka.Wagnerova za příspěvek:
Ivan.Sirko
Waseihou

Příspěvek od Waseihou »

Tím spíš bylo myšleno to, že ty existující struktury jsou tvořeny lidmi staršími, jejichž rodiny se možná znají po generace, jsou to asi staré struktury které se díky známostem chopily moci a navzájem si k ní dopomohly. Tyhle je prostě třeba nějak odstavit, alepsoň jim zakázat podílet se na moci. Nebo mi sakra někdo vysvětlete, proč se tohle děje? To nemají nic jiného na práci než vymýšlet takovéto hovadiny? Já už to nechápu, přečtu si zprávy a hne mi žlučí. Nečíst to a užívat si, to je přece kokotina! Ale číst to, nechat si hnout žlučí, nadávat na fóru, to není kokotina? Podepsat petici - co ta zmůže?

Vy jako Piráti věříte a nebo nevěříte v Evropskou demokracii, tu zprostředkovanou skrze EU? Vím že se na ni sami podílíte, to samozřejmě nemusí znamenat že vůbec schvalujete aby tomu tak bylo, tak jak to je. Viz. případ s blokováním emailů poslancům evropského parlamentu, kdybyste tam neměli svého člověka, tak se to ani nedozvíme, takže je to dobře že tam byl. Ale je dobře, že vůbec nějaký evropský parlament a unie existují?

Technicky vzato se asi dá bojovat za pomoci směšných bičíků, jenž si na sebe EU upletla, ale má to cenu? Evropská občanská iniciativa je řešením, ale je nepřužná, během pár týdnů milión podpisu nelze získat. Leda, leda že by se vytvořila nějaká meta platforma, sociální síť, kde by byli lidi, jenž chtějí hlasovat v této iniciativě, nejdříve tedy dát dohromady lidi, a pak teprve rozhodovat o čem hlasovat. Lidé by hlasovali v nějakém fóru, třeba na základě liquid democracy, a pokud by návrh o tom že má cenu z toho dělat konkrétní iniciativu byl odhlasován, potom by se vytvořila, snad dokonce podle nějaké šablony, a lidi už by jen na nějakém formuláři zatrhli že pro ni opravdu hlasují. Prostě je potřeba udělat systém co tu iniciativu zplichtí a dostane před tu zasranou komisi nejdéle v čase 6 měsíců, čím mín tím líp. Pak by se dalo i něco dělat než jen nadávat...

Stále má ale ta iniciativa malou váhu, to že se sejde milion podpisů znamená pouze to, že se tím eurokomisaři budou muset zabývat, ale nikoliv to že podle toho budou muset jednat. Potřebujeme silnější bič, ale zatím se pořádně nepoužívá ani ten malý...
Waseihou

Příspěvek od Waseihou »

Tento článek mě naprosto namíchl a nasral:
http://www.trueactivist.com/breaking-eu ... overnment/

A tady je český překlad (hledal jsem, jestli to už někdo přeložil, jinak bych se do toho pustil sám...):
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2100 ... registrace

Takže i když pro malé zahrádkáře a firmy do 10 zaměstnanců bude ZATÍM existovat výjimka, tak není záruka že nebude zrušena, navíc proč nejdřív vše zakázat a pak teprve povolovat? Nemělo by to být naopak, a spíše dobrovolné, tedy že pěstitel získá nějaké osvědčení, a ne že ho nezavřou?

Podle mě je toto ještě horší než ACTA, protože tady je snaha o naprostou kontrolu potravinové produkce a zákaz soběstačnossti. Ten článek je natolik alarmující, že je nutno okamžitě nějak reagovat a něco dělat!
Adam.Skorepa
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Profese: živnostník
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 1317 poděkování

Příspěvek od Adam.Skorepa »

Ujměte se, prosím, někdo stanoviska. Nebo mi alespoň napiště osnovu a výrok do citace.
Author Sensei Tyrant Pervert
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 232 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Četla jsem nedávno, že v USA je z tohoto pěkný průšvih a chudoba zemědělců - kteří nyní musí kupovat předražené osivo a nesmí zaset osivo z loňska. Tuším se to řešilo i tady na fóru ve vláknu, kde se řešilo GMO ("GMO a Montano"?). Tam byl někdo, kdo psal, že té problematice kolem zákona v USA rozumí (něco i kolem patentů na osivo -> škodlivé patenty).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Syrovatkova za příspěvky (celkem 2):
Lenka.Wagnerova, Ivan.Sirko
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“