Volba předsedy MS Havířov

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů místního sdružení.

Moderátoři: PKS Moravskoslezský kraj, KoKS Moravskoslezský kraj, PMS Karvinsko

Pravidla fóra
  • Na tomto fóru se vyhlašují závazná hlasování místního fóra. Hlasovat mohou pouze členové místního sdružení.
  • Do tohoto fóra vidí a přispívají členové místního sdružení a jeho registrovaní příznivci (Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra).
  • Moderátorem tohoto fóra je místní předsednictvo.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18663
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33850 poděkování

Volba předsedy MS Havířov

Příspěvek od Martin.Kucera »

Na žádost 1. místopředsedy MS Havířov tímto otevírám rozpravu k volbě předsedy MS.
Rozprava bude probíhat do 5. 3. a bude završena "grilováním" kandidátů na schůzi MS.

Prosím zájemce o oznámení kandidatury a úvodní řeč.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Martin.Redr
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 530
Registrován: 06 čer 2012, 23:32
Profese: sociální pracovník, pedagog
Bydliště: Havířov
Dal poděkování: 104 poděkování
Dostal poděkování: 371 poděkování

Re: Volba předsedy MS Havířov

Příspěvek od Martin.Redr »

Rád bych zde oznámil svůj záměr kandidovat na předsedu MS Havířov.
Možná někteří namítnete, že jsem ve straně teprve krátce a funkce předsedy mi nepřísluší. S takovou námitkou bych částečně souhlasil. Jsem zde krátce a nemám zatím zmáknuté veškeré předpisy, řády apod. Neznám se osobně s mnohými Piráty a někteří ještě neznají mne. Nicméně si nemyslím, že pozice předsedy je vázaná na délku členství.
Dlouho jsem zvažoval samotné členství ve straně, nyní i dosti přemýšlím o svém kroku kandidovat na předsedu MS... Dost věci mi ve straně vadí. I při malém počtu členů je zde poměrně velká názorová roztříštěnost. Někteří členové na internetovém fóru se projevují jako nevyzrálá děcka, jiní zas mají pocit, že všechno ví nejlíp. V některých otázkách je shoda značná, ale mnohé otázky se ani nevyslovují... Ovšem i přes tyto své zkušenosti s Piráty jsem jejich pravidelným voličem. A když jsem si právě tyto souvisloti uvědomil, zjistil jsem, že lepší bude se zapojit a případně i některé věci pomáhat měnit.

V první řadě mám zájem, aby bylo předsednictvo MS funkční a celé MS tak mohlo svým jménem i vystupovat na veřejnosti. Proto ta má kandidatura, jelikož nás je ve sdružení málo a zájemci o funkci se nehrnou. I když bych uvítal, kdyby i současní místopředsedové kandidovali na post předsedy MS. Stále doufám, že se ještě nějaký další kandidát najde...
Jsem rozhodnut, v případě svého zvolení, přijmout tuto funkci na dobu určitou 6 měsíců. To právě s ohledem na mé krátkodobé členství
i s ohledem na dosavadní malý počet členů MS Havířov. Jako hlavní cíl si stanovím rozšíření členské základny (či alespoň příznivců) v rámci okresu Karviná. Ať už se to podaří či nikoliv, v září 2013 bych rezignoval a měla by proběhnout nová volba předsedy (případně celého předsednictva).
Co se týče mých schopností, troufám si tvrdit, že splňuji alespoň základní požadavky k výkonu předsednické funkce. Dokážu se orientovat
v legislativě, umím se srozumitelně vyjadřovat, dokážu komunikovat s lidmi...

Program Pirátů může oslovit široké spektrum lidí, jen je nutné s nimi o tom hovořit. Na začátku a bez hlubších zkoumání se totiž některé prorgamové body mohou jevit pro mnohé jako příliš radikální. Jiné zas nabourávají zažitý stereotyp a vzbuzují tak u veřejnosti obavy ze změny. Ovšem nikomu nemůže být na obtíž požadavek na transparentnost veřejné správy, či zavedení prvků přímé demokracie. Nemusí každý nutně hlídat situaci ve zdravotnictví, ve školství, v mezinárodních vztazích atd. Ale musí mít jistotu, že si tu situaci ověřit může a také, že může mít důvěru v lidi, kteří tyto obory ovlivňují. Jako důležité proto vnímám budování struktur zdola a přikládám velký význam oblastním sdružením a komunální politice. Je to u mě trochu paradox, jelikož zrovna Piráty jsem zaregistroval nejprve v zahraničí, pak v rámci České republiky a až poté v regionu.

V rámci oblastního sdružení operujícího na území okresu Karviná vítám dosavadní aktivity. Oblast ochrany životního prostředí považuji za velmi důležitou ve fungování společnosti. Navíc právě na lokální úrovni by se měli lidé snažit něco s tím dělat, jelikož je to naše prostředí. Není to však pro mě hlavní a jediné téma. Nejen jako učitel a rodič mám zájem i o oblast vzdělávání a věřím, že v rámci politiky Pirátů nepůjde jen o remcání o neschopných či hysterických učitelkách a líných dětech. Blízká mi je i oblast sociální, alespoň v rámci mého osobního zájmu. Zde již nyní komunální politika naráží na problém stárnutí obyvatelstva, v našem regionu více než kdekoliv jinde. Pak je u nás tradičně vysoká nezaměstnanost a s tím spojena i rostoucí chudoba. Nechci to tady rozvádět, jsou to známé věci a kdekdo se s tím setkává přímo. Netvrdím, že znám na to recepty. Ale chci se tomuto tématu věnovat a věřím, že společně můžeme věci k určitému řešení dotáhnout. V neposlední řadě se zajímám i o kulturu, zejména hudbu (přirozeně svobodnou). Stranou mého zájmu nestojí ani ekonomie (ovšem nemíním obhajovat Smithe ani Keynesse).

Tolik asi na úvod. Případné dotazy na mne pokládejte zde, nebo si je připravte na schůzi. Snad je i zodpovím...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Redr za příspěvky (celkem 4):
Martin.Kaleta, Martin.Kucera, Michal.Gill, Jan.Nezhyba
Uživatelský avatar
Lukas.Cernohorsky
Republikový výbor
Příspěvky: 1960
Registrován: 05 lis 2009, 21:54
Profese: Projektový manažer
Dal poděkování: 105 poděkování
Dostal poděkování: 1978 poděkování

Re: Volba předsedy MS Havířov

Příspěvek od Lukas.Cernohorsky »

Z pověření 1.místopředsedy oznamuji, že dne 9.3.2013 od 14:00 bude zahájena volba předsedy MS Havířov. Volba bude provedena elektronicky a bude trvat 48 hodin. V tuto chvíli je přihlášen jeden kandidát.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Cernohorsky za příspěvky (celkem 2):
Jan.Nezhyba, Martin.Kucera
tel. : 601573955
Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Karvinsko“