předsednictvo a moderace

Diskuse členů a příznivců o věcech přesahujících působnost orgánů, netýkajících se programu nebo o straně jako celku.

Moderátoři: Administrativní odbor, Předsedající

Pravidla fóra
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.
  • Aktuální politické kauzy lze řešit v příslušné části veřejné diskuze.
  • Části programu, současné či budoucí, diskutujte na fóru Pirátský program.
  • Podání orgánům a jednoduché návrhy čiňte v příslušné podatelně.
  • Pokud chcete něco rozhodnout(usnést, zvolit, odvolat, přijmout), podejte členský podnět. Ale nejdřív zvažte, jestli by na to nestačil třeba republikový výbor.
  • Povídat o čemkoli si můžete v Podpalubí, což je skrytá část fóra otevřená všem zájemcům. (Je třeba se přidat do skupiny "Zobrazit - Podpalubí".)
Dodržujte prosím pravidla fóra.
Odpovědět
czpirat
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 85
Registrován: 17 říj 2012, 14:34
Profese: IT coordinator
Dal poděkování: 108 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Re: předsednictvo a moderace

Příspěvek od czpirat »

Ivan Bartos píše:Manipulace tvrzením o manipulaci.
Sorry přecedo, dobrý ale ne. Cítím se povinován se k tomuto vyjádřit, protože ze slovního spojení "TY ZMRDE!" jsem usoudil, že se bude jednat o narážku, na moje včerejší příspěvky v podpalubí.

Pokud je jediným Tvým pseudoargumentem proti Daliborovi, který podle mne jen vyjadřuje a to narozdíl ode mne, slušně svůj názor, odpověď silně nepravdivá, manipulující a demagogická, ztráci Tvůj pseudoargument jakoukoli virtuální relevanci.

Chci tím říci, že argumentuješ podpalubím, které je NEMODEROVANÉ, ve prospěch moderace v té "čisté slušné správné části lodi"(a to navíc manipulativně, neboť slučuješ několik mých příspěvků dohromady a ignoruješ odkaz na Kouř, kdy jsem toto použil jako vyjádření své momentální nasranosti z papalášsko bolševického a trollovacího vlákna toho "čistého slušného správného" moderátora - ale to neřešne to jsou jen podružné detaily).

To je opravdu manipulace tvrzením o manipulaci. Tím ztrácí Tvůj názor dost hodně legitimitu (myšleno výhradně tento příspěvek, jinde se necítím povolán soudit)

Fakt mi přijde, že už nejste schopni vnímat realitu, já to bral trochu jako rezignaci ten povzdech jednoho z Tvých kolegů pirátů OFFTOPICjá pirátem nejsem jak jsem včera zjistil, bo kromě toho že jsem argumentační impotent, nula, tak proto že jsem nevychovanec - ale na druhou stranu, soudí mě o téměř dekádu mladší uvědomělý bolševický pohrobek a já opravdu nechci být takovým pirátem jako on

Ale bohužel se ukazuje, že jste fakt úplně mimo. A tak si tu onanujete svou morální čistotou a těm, kteří kladou relevantní argumenty (neboť je faktem, že vypsané zásahy moderátorů neřeší hlavní průser, tj. urážlivé editování příspěvků a zamykání vláken s následným moralistickým plyvnutím) ukazujete jaké jsou mrzké zákeřné a pokřivené existence. OFFTOPICZcela offtopic, jak bys definoval slovo ubohost, není to už docela blízko?

A fakt dík, žes mi odpověděl na můj slušný dotaz v onom vlákně v PODPALUBÍ, je dobré vidět tu názorovou konzistenci v onom boji proti trollení.

EDIT: Mimochodem gratuluji, řekl bych že jsi první kdo použil tak vulgární slovo jako zmrd v sekci fóra, která je volně přístupná všem, bez nutnosti se tam proklikat jak vopice v případě podpalubí. Ten boj za slušnost a korektnost proti sprosťákům tim dostává úplně jinej level :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi czpirat za příspěvky (celkem 2):
Josef.Ulehla, Ivan.Sirko
Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: předsednictvo a moderace

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Jirkovi: Já se k vypnutí fóra hrdě nehlásím. Napsal jsem, že mi ruply nervy, že to nebylo správné, nikdo nemá mít kompetenci to vypnout a případnou odpovědnost klidně ponesu. S moderací to nijak nesouviselo. Opakuji průběh situace: "Ahoj Krktu, já se z toho už asi zblázním, to všem hráblo? (v tu chvíli mi to fakt přišlo, protože jsme měli deadline na Lego a asi 5 dalších fakt urgentních úkolů a skutečně malicherné kraviny na foru mi znemožňovaly v potřebných věcech jednat nebo oslovit členskou základnu s prosbou o pomoc). Normálně to celý vypni, protože je to šaškárna". Neházím to na Krtka, já to inicioval a nesu za to zodpovědnost. Veřejně i individuálně jsem to všem, co se ptali, vysvětlil a nemám k tomu co dodat. Ale můžeme to klidně recyklovat pod každým tématem, ke kterému se vyjádřím....analogicky "A vy zase bijete černochy" (doufám, že znáte ten vtip).

Pepovi: Chápat "Tohle tady neříkej" jako omezování svobody slova může fakt jen joudís nebo troll. Sorry.

czpirát: Já jsem vůbec nereagoval na tebe. Těch příspěvků o stejném tématu je tady taková spousta, že ani nevím, kdo floskuli "ty zmrde" použil. Myslel jsem, že to byl M. Wagner v nějakém příkladu. EDIT: NAvíc tě mám v ignored a tvé příspěvky čtu zcela vyjímečně, jako ten poslední

Pro všechy ostatní: Nikdy jsem se nestavěl do pozice morální autority. Pokud hodnotím někoho chování, neznamená to, že já jsem nějaký andělíček. Snažím se řídit tímto: Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ? NEJPRVE VYJMI ZE SVÉHO OKA TRÁM, A PAK TEPRVE PROHLÉDNEŠ, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra.“ (Srov. Bible: Matouš 7,3.5). Pokud se mi to nedaří, což mi někdo naznačuje, tak mě to mrzí.

V diskusi na fóru zcela vykímečně hájím své pozice, ale vždycky se snažím, aby to bylo dobré pro Piráty. Ztotožnit se se stylem určité skupiny diskutujících nehodlám a jejich argumenty neberu, protože jsou postavené na vyložených nepravdách, manipulaci, někdy IMHO hlouposti a přehánění. S teroristy nevyjednávám.
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: předsednictvo a moderace

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Ivan Bartos píše:EDIT: a jak jsem psal já, výše i Miki a vlastně i Janek, předsednictvo využilo práva moderace v historii naprosto minimálně. Já dal všeho všudy za 3 roky max 10 varování. Na BAN bych si netroufl, protože nejsem v tomto směru soudný a vím, že by byl řízený vyloženě antipatií resp. tím, že mám husinu, když někdo někoho veřejně neprávem a sprostě "ohovňuje", Michala Wagnera jsem např. přrdnrsl KK a ten příspěvek tam stále visí.

Tipnul bych si, že ten největší problém strany, kterým je BAN, byl v historii použit asi tak 10krát, ale možná se pletu. Může to být o něco víc. (Jeden jsem teď měl já, jeden dostal před dvěma roky Gothaj a jeden dostal Brož o vánocích. Myslím, že jeden někdy dostal Petr Bajgar.)

Komedie.
Z ho.. kulička.
ad "předsednictvo využilo práva moderace v historii naprosto minimálně"
Tohle tvrzení by bylo nejdřive nutné podložit - Janek uvedl počty za dva měsíce a to zrovna měsíce, kdy vypukla vzpoura, takže je logické že se zásahy mohly snížit. Neposoudím to zcela ani ze své zkušenosti, protože tu nejsem kontinuálně, každopáídně vím, že o stejnou věc byl stejný spor, když jsme si vybojovali podpalubí v roce 2011.

Ale ano, možná že zásahů RP i mods není početně mnoho, jenže jsou příznakem i ventilem k něčemu hlubšímu a to k autoritaivnímu stylu jednaní, ať různých lidí i orgánů strany. Respektive tenhle styl se tu začal pomalu stávat standartem a proto tenhle odpor, prostě to už překročilo únosnou míru. Ale vy to zcela v duchu blbé "české politiky" vnímáte jako "divnou hru rozvracečů, agentů a osobně zhrzených neúspěšných kandidátů, etc.". Ať žije Klement Gottwal, Gustav Husák a Václav Klaus! Děkujeme, že pokračujete v tradici konfrontační politiky, vytváření nepřátel je tak snadné a efektivní, hlavně když nemusíme reflektovat vlastní chyby. :roll:

P.S. Z hovna kulička? Vážně? To, že jste vůbec neřešili banování a jen vydali líbivé usnesení o moderaci je vaše další x-té selhání. Pokud neřešíte to, že je to stále de iure možnost vyloučit člena, krátit ho na jeho právech, kde jsme a k čemu je potřeba takovéhle předsednictvo?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 3):
Tomas.Klapka, Ivan.Sirko, Josef.Ulehla

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: předsednictvo a moderace

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Dalibore, pokud si všimneš, tak počet diskutujících na toto téma je zhruba tak 20 z toho je to tak fifty-fifty. Zbylých 280 členů se toho nezúčastní, protože je to otravuje. Z reakcí které mám, ti můžu říct, že nesjou s pokojeni s h...., které tady recyklujete, nikoliv, že by na forum nechodili kvůli moderaci.

Revoluce a vzpoura probíhá v tvé hlavě + dalších několika členů. Kritiku 1 potenciálního voliče (v tuto chvíli třeba tebe, nebo czpirata (což si myslím, že jsi také ty))na Pirátskou stranu nepovažuji jako relevantní, i kdyby to byl opinion maker jak Brno (Brňáci prominou). Prostě názor Dalibora Záhory, Toníka Piráta, Emila Havrana a dalších nečlenů a vyhlášení povstání, jeho spokojenost či nespookojenost s moderací, mě z hlediska Pirátské strany nemusí zajímat, což je fakt. I přesto se snažím diskutovat. Dobrý záměr z tvých příspěvků na toto téma však už dlouho necítím. Už je to taky osobní jako u Martina?

Jinak si myslím, že jdeš taky dolů, protože vytahuješ Gotvalda a spol. To je snad nejtrapnější argumentace. Mám přirovnávat tvoje pseudo argumenty ke Goeblsovi? Kdybych tyto debaty nebral už jen jako kolorit každodenní skutečné práce, dal bych si čas na to, vytahat příklady tvé naprosto propagandistické argumentace, sugestivní vyjádření i kapciózní otázky.

Statistiku moderace ti někdo, kdo do toho systému vidí, rád na vyžádání dá.
Jak jsem psal. S teroristy nevyjednávám. Naštěstí si nelze Pirátskou stranu brát jako rukojmí.
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Jiri.Kaderavek
Republikový výbor
Příspěvky: 8029
Registrován: 21 dub 2009, 12:58
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 2793 poděkování
Dostal poděkování: 8202 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: předsednictvo a moderace

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Jirkovi: Já se k vypnutí fóra hrdě nehlásím. Napsal jsem, že mi ruply nervy, že to nebylo správné, nikdo nemá mít kompetenci to vypnout a případnou odpovědnost klidně ponesu.
Ivane, já ti přesně řeknu co si udělal. Ty si v tématu, které se jmenovalo "Rázné kroky předsedy" namísto "Omluva za vypnutí fóra" vnitrostranicka-diskuze-f75/razne-kroky ... er#p180509 omluvil sám sebe namísto, aby ses omluvil členům a projevil účinnou lítost doplněnou návrhem na opatření, která by zabránila tomu, aby se to opakovalo. Potom si několikrát vyjádřil nadšení nad tím, co udělal a jak zafungoval spolupachatel Krtek. Vše si ukončil známým politickomazáckým klišé "Veškerou zodpovědnost beru na svoji hlavu." a za to připojil nepochopitelnou větu "Doufám, že bude tento krok v budoucnu příkladem.". Potom si dále ještě omlouval GA za totéž.

Samozřejmě, že za to neseš zodpovědnost a jestli má být problém vyřešen tím, že prohlásíš, že bereš zodpovědnost na sebe, když si věc inicioval (nemluvím o Hitlerovi, ale vypnutí foŕa, webu) a ještě sám sebe uvedeš jako příklad jak se má politik morálně zachovat, tak já ti říkám, že poslední půlrok se nám měníš v opravdového politika.

Ty si totiž řekl, že jediné, co politik má udělat, když způsobí průšvih je, že se přihlásí k zodpovědnosti, což udělali ve svých případech takové morální autority jako Kalousek, Vodnra atp. Kdepak omluvit se, projevit účinnou lítost, říci, že by sis nejraději naliskal a že budeš přemýšlet, co se s tebou stalo, že sis to dovolil a jak tomu do budoucna zabráníme. Ty prostě přijmeš odpovědnost. Kamaráde, ty tu odpovědnost přijímat nemusíš, ty ji máš a zbavit se jí nemůžeš!

P.S. Když sleduji tvé opakované vytahování něčeho z podpalubí a fakt, že na základě informací z podpalubí si fórum vypnul, pak přemýšlím, zda by pro tebe neměl být trest zákaz přístupu do podpalubí, protože to pokouší tvou labilní psýchu a ohrožuje pořádek ve straně. Podotýkám, že osobně podpalubí neznám, nediskutuji tam a pp tam nenajdete jediný můj příspěvek, lezu jen sem, kde by se měla dělat politika strany a ne tam kde se prostě nezávazně plká mezi politickými přáteli často v podroušeném stavu.

P.S. 2: Já vím, že tě nepřiměju k sebereflexi, a že spoustu, zvláště nových členů, na to trochu nepochopitelně kouká a ptá se jestli nejsem na hlavu, ty ale stejně jako já víš, že jsem vyskočil jako čertík z krabičky pokaždé, když jste něco provedli silou a nenamáhali jste se za to omluvit. A tato situace má svůj počátek v jednom srpnovém hlasování roku 2010, kdy bylo poprvé mocensky zasaženo proti jedné ze skupin pirátů (se kterou jsem nikdy sám nesouhlasil), takže není ani nic nového tohle mé vymezování a vaše/tvé chování se v tomto smyslu pomalu graduje. Já můžu být v klidu, vy na to jednou dojedete, až naserete další a další členy, kteří Vám tu a tam nebudou svým rýpáním pohodlní. Pro mne je novým zjištěním, že cca 2 roky ve vrcholné pozici je pro politika tak akorát.
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Uživatelský avatar
trinitrofenol
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2090
Registrován: 04 úno 2012, 17:01
Profese: chemik
Bydliště: Praha 20
Dal poděkování: 1339 poděkování
Dostal poděkování: 3555 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: předsednictvo a moderace

Příspěvek od trinitrofenol »

Já bych jen doplnil, že to vlákno, které linkuje OZ bylo zamčeno, pak Vojtou Pikalem odemčeno.
Jelikož věc není dořešena a jistě se budou chtít vyjádřit mnozí, otevírám.
Držte se prosím tématu, jímž jsou popsané kroky předsedy a jejich následky.
Bohužel se nedořešilo vůbec nic, páč vlákno zase obratem někdo zamknul. (Můj tip je GA, ale nevím to jistě.) Proto teď pořád někde vybublávají vzpomínky na Ivanovo vypnutí fóra, protože v jediném správné vlákně, kde to bylo ontopic, se o tom nemohlo žvanit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi trinitrofenol za příspěvky (celkem 5):
Dalibor.Zahora, Jiri.Kaderavek, Josef.Ulehla, Jiri.Kaderavek.sen, Vojtech.Pikal
SMRT MODERACI
Free your hate.
6nula7 547 3nula9
jzvc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2682
Registrován: 20 kvě 2009, 08:06
Profese: Admin
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 1015 poděkování

Re: předsednictvo a moderace

Příspěvek od jzvc »

2JK ... pravda pravdouci ... ale do toho podpalubi bys zavitat mel, nedavno sem si ho zap a vedou se tam casto zajimavesi (a vecnejsi) diskuse, nez kdekoli jinde.... dokonce tam lidi co sem si vsim zakladaj thready s politickejma tematama ... nejspis proste proto, ze je uz nebavi se s nejakym dementem dohadovat, zda se "tema vycerpalo" a podobne.
Tito uživatelé poděkovali autorovi jzvc za příspěvky (celkem 9):
Tomas.Klapka, trinitrofenol, anonym2064, Jiri.Kaderavek, Josef.Ulehla, Ivan.Sirko, Martin.Broz, czpirat, Petr.Vileta
Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Příspěvky: 1730
Registrován: 10 úno 2012, 03:34
Dal poděkování: 3738 poděkování
Dostal poděkování: 1286 poděkování

Re: předsednictvo a moderace

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Ivan Bartos píše:Pepovi: Chápat "Tohle tady neříkej" jako omezování svobody slova může fakt jen joudís nebo troll. Sorry.
Já si teda nejsem jist, co myslíš tím "joudís nebo troll", ale tuším, že to nebude nic hezkého. Myslím, že odpovídat nařčením protějšku, je poněkud nešťasné. Mně v tomhle drobnobodě asi úplně stačí, že Ty si nemyslíš, že "Tohle tady neříkej" je omezování svobody slova, a že s opačným názorem nejsi schopen(?) / ochoten(?) udělat nic jiného, než napadnout jeho nositele.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Ulehla za příspěvky (celkem 2):
Ivan.Sirko, Martin.Broz
Uživatelský avatar
Tomas.Klapka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1985
Registrován: 30 kvě 2010, 18:50
Profese: discordian pope
Dal poděkování: 1715 poděkování
Dostal poděkování: 3357 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: předsednictvo a moderace

Příspěvek od Tomas.Klapka »

Jen upozorňuji, že tahle diskuze tady asi nikam moc nepovede. Názory předsednictva a dalších funkcionářů už známe a teď je na nás, co s tím uděláme.
Moderace se projednává na půdě CF a dokud CF neřekne, jestli si přejeme banování a moderování a v jaké podobě, tak samo od sebe se s tím nic nezmění.

Já sem třeba předhodil tento návrh k projednání: celostatni-forum-f477/cf-4-2013-hlavni- ... ml#p191734
Navrhuji tedy projednat tuto rezoluci:
CF se usneslo o následujících bodech:
  • Člen strany nesmí být zabanován.
  • Funkce "moderátor" nechť je absolutně zrušena a moderace je vyjmuta z povinností AO.
  • TO se zadávají tyto úkoly:
    • přidat uživateli možnost sbalit jakýkoliv příspěvek na fóru,
    • přidat uživateli možnost sbalit všechny příspěvky od vybraného autora v jednom diskuzním vlákně,
    • přidat uživateli možnost sbalit všechny příspěvky od vybraného autora v diskuzním fóru (ve smyslu fóra, jak ho chápe phpBB),
    • přidat uživateli možnost sbalit všechny příspěvky od vybraného autora globálně.
  • Odstranění ilegálního obsahu nechť se řeší přes administrátory, tedy TO, a to:
    • zneveřejněním obsahu tak, aby si každý člen strany mohl kdykoliv dohledat, kdo, kdy a na základě čeho obsah zneveřejnil,
    • oznámením CF o zneveřejnění obsahu (kdo, kdy a na základě čeho).
    • Dále ať musí TO na žádost člena jemu zneveřejněný obsah zpřístupnit tak, aby si mohl pořídit kopii.
    • CF ať má právo jakýkoliv zneveřejněný obsah kdykoliv zveřejnit, pokud o tom CF rozhodne.
Jestli máte jiné nápady, nebo poznámky, tak to kdyžtak směřujte tam.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Klapka za příspěvky (celkem 5):
Dominika.Michailidu, Josef.Ulehla, Roman.Kucera, Dalibor.Zahora, Ivan.Sirko

You'll be redlacep!

czpirat
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 85
Registrován: 17 říj 2012, 14:34
Profese: IT coordinator
Dal poděkování: 108 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Re: předsednictvo a moderace

Příspěvek od czpirat »

Ivan Bartos píše:Kritiku 1 potenciálního voliče (v tuto chvíli třeba tebe, nebo czpirata (což si myslím, že jsi také ty))na Pirátskou stranu nepovažuji jako relevantní
Jak může člověk trpící paranoiou být schopen objektivního úsudku?

Jinak ten jeden volič, to jsem já, pak třeba observer, pak třeba tuším MilanM (pokud jsem ho zahrnul omylem omlouvám se) a např. jzvc .. a kdoví kolik se na to kouká a jenom vrtí hlavou, když vidí jak dopadnou ti, co se odvážej vyjádřit a jsou bleskurychle kádrováni.

To je jeden volič :-D Pár magorů, kterých bylo schopno překonat lenost a vyjádřit se k tomu co se tu děje. Je dobré a hřejivé být chtěný :-D kádrováci, důvěrníci, dusej tě na každým kroku. Dlouhá doba nepospíchá, po ránu máš síly trochu, je to jako dýka v boku.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... syA#t=503s

HU HU ... HU HU
Tito uživatelé poděkovali autorovi czpirat za příspěvky (celkem 2):
Josef.Ulehla, Ivan.Sirko
Odpovědět

Zpět na „Vnitrostranická diskuse“