CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Celostátní fórum tvoří všichni členové a je nejvyšším orgánem Pirátské strany.


Moderátor: Předsedající

Pravidla fóra

Na celostátním fóru se vyjadřujte slušně a k věci. Nepřístojnosti budou vykázány do samostatného vlákna.
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.

Zamčeno
Uživatelský avatar
Jan.Podhajsky
Člen KS Praha
Příspěvky: 4176
Registrován: 07 črc 2009, 15:14
Profese: sociolog,
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 1262 poděkování
Dostal poděkování: 1502 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Příspěvek od Jan.Podhajsky »

Vojtech Pikal píše: Jinak marně očekávám vystoupení Jana Podhajského. prosím...
Po dnešní 23. hodině rozprava skončí a mohou již vystoupit pouze navrhovatel a zpravodaj se závěrečnými řečmi.
Jsem tu, deadline jsem si vedom.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Podhajsky za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, Dominika.Michailidu

Stopuji zásadně v županu.
Pište mi na email jan.podhajsky@pirati.cz ; https://lide.pirati.cz/profil/2811/
Sem pirát i bez předpicu.

Uživatelský avatar
Jan.Podhajsky
Člen KS Praha
Příspěvky: 4176
Registrován: 07 črc 2009, 15:14
Profese: sociolog,
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 1262 poděkování
Dostal poděkování: 1502 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Příspěvek od Jan.Podhajsky »

Prostřednictvím předsedajícího bych chtěl Martinovy Brožovi říct toto:

Dělbou moci, kterou jsme si zvolili zde na fóru do stanov, jsme de-facto založili pirátskou republiku; při troše představivosti. Jenže stanovy určují spíše strukturu naší republiky, ale nikoli ducha našeho státu. Vznikli jsme v kyberprostoru, v něm se i scházíme, mnozí s nás v něm tráví dobu svého života, v něm svobodně a otevřeně tvoříme a volbou občanství v pirátské republice se hlásíme i k jeho politické dimenzi. Toto také znamená, že naše činění a komunikace a má některé jiné horizonty než v reálu. Proto se musí měnit i úhle pohledu na celou věc. Zvláště na některé formy a obsahy komunikace v kybeprostoru se nemůžou uplatňovat kritéria reálu. Třeba by mě zajímalo, na kolik lidí opravdu dopadla tvoje vzpoura a nakolik jsou dopady závažné.

Rozhodně stojím za tím, že jsi neporušil dobré jméno strany. Nicméně tvoje některé osobní výpady byly vážně za hranou nejenom vkusu, slušnosti, ale i přijatelnosti na Internetu.

Rozhodně stojím za tebou ve tvé sice divoké ale hluboké kritice systému pravidel, který někdy vytváří věci situace, nad kterými rozum stojí a v tobě tepe rozhořčení. V kyberprostoru snadno člověk odehraje vyhrocené role, Tvůj přešlap je ale v tom, že jsi odehrál i tu finální scénu a všechen systém jsi odmítnul. Osobně si myslím, že naše pravidla jsou systémově dobrá, ale nesmí se brát jako kamenná. Přeci jenom naše prostředí je víc tekoucí než reál a kamennost znamená jiné délky trvání pravidla. Takže s vůlí rozvíjet naše snažení lze pravidla opravovat. Naše republika, potřebuje oporu pravidlech, aby bylo jasné a předvídatelné, co se děje a bude se dít.

Tvoje povstání má velmi pozitivní efekt v tom, že si někteří piráti nastudovali zákony naší republiky. Někteří občané je dokonce viděli i poprvé. A zjistilo se, že řešit lze zcela otevřeně a plně demokraticky: na fóru. Důkazem toho je roj členských podnětů. Některé již před fórum přišly a o dalších se jedná. Týkají se důležitých témat. Ty na ně také upozorňuješ. Piráti se hýbou. Do plachet začal vanout vítr. Kabiny se provětrávají a zjišťuje se, odkud všude vane smrádek, ke to hnije a zase kde to šlape. To díky tvému extempore.

Jsi jeden ze zakládájících členů. Vykonával jsi úspěšně funkci místopředsedy, pracoval jsi mnohdy jako nikdo jiný pro prezentaci strany, jak plánováním, tvorbou, tak ale i osobním nasazením v reálu a mnohdy utrácením nemalých finančních částek. Známe tě dlouho a víme co od tebe máme čekat. Jsi něco jako enfant terrible pirátů kvůli tvojí prostořekosti a vytváření skandálů.

S tímto jsme si tě zde na fóru zvolili naším Vrchním soudcem. Nespatřuji potřebu škrobené důstojnosti reálu. Excentrický vrchní soudce je mimochodem i znakem naší otevřenosti ostatnímu světu. Teď ocituji slova Jirky Kadeřávka, která pronesl v tomto jednání: „To co tu předvádíme je naprosto úchvatná reality show, materiál pro psychology a sociology, sondáž do našich duší a přesvědčení a postojů. Zavalte veřejnost pravdami, lžemi, polopravdami, hádejte se na Živě, Idnes, Aktualne, a na poznámku, že jsme rozhádaní odpovídejte hrdě ano, nereprezentujeme Národní frontu, ale Pirátskou stranu. Hádky, to je totiž naše gusto, bez hádek (s cenzurou) bývá husto“

Taky se nesmí zapomínat, že na vyhrocování situace se nepodílel jenom Martin, ale odehrály se zde i další události, které byly úplným popřením našich pravidel a pirátského ducha. Jedná se o rozkaz vypnutí fóra z nejasných důvodů předsedou Ivanem. O uposlechnutí tohoto rozkazu Lukášem Novým, ačkoli rozkaz byl zcestný a Lukáš se mohl postavit na odpor. Další vypínání a tak dál se dělo na základě impulsivnosti a dojmů.

Plně rozumím i tvému rozhořčení nad způsoby moderace a taky bych poslal mods do prdele. Jejich reakce byla nesebekritická a tupá. Tvůj ban byl zbytečný a nastartoval finále tvojí reality šou. Kdybych byl naštvaný už před tím, tak bych taky vybuchl.

Tvůj excentrismus, tvoje výbušnost, drzost, prostořekost, někdy vulgarita, obrazobornost a oddání se věci jsou pro mě základní znaky piráta vzešlého z kyberprostoru. Věřím, že jako Vrchní soudce dokážeš férový. Nakopls kýbl některých témat a popravdě jako soudce dobře. I když to byla neposlušnost za hranou hlavně v nekompromisní krutosti v osobní rovině, tak se rozhodnu podle tvojí řeči, jestli budu hlasovat proti nebo se zdržím.

Stopuji zásadně v županu.
Pište mi na email jan.podhajsky@pirati.cz ; https://lide.pirati.cz/profil/2811/
Sem pirát i bez předpicu.

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26151
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36906 poděkování
Dostal poděkování: 30040 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Děkuji Janovi Podhajskému za jeho řeč a končím rozpravu.

Nyní jsou na ředě již jen závěrečné řeči.
OFFTOPICJdŘ nijak neurčuje pořadí, popravdě ani nepřiznává závěrečnou řeč zpravodajům, ale pouze navrhovateli, což je vzhledem k tomu, že v osobnostních jednáních jsou osobnosti zpravodaji jednoznačně další drobná chybka. Podle mého by měl nejdříve vystoupit Navrhovatel a po něm Zpravodaj, ovšem přijde mi zbytečné to vynucovat, takže to nechám na jejich dohodě či úsudku.
Prosím Martina Brože a Víta Konečného o jejich závěrečná slova. OFFTOPIC;)

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Martin.Broz
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 9429
Registrován: 08 črc 2009, 12:40
Profese: SMRT MODERACI
Bydliště: Internet
Dal poděkování: 1529 poděkování
Dostal poděkování: 5428 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Příspěvek od Martin.Broz »

Nebudu se s nikym a nicim smirovat, to na uvod. Proti komukoliv jsem se za posledni dobu ohradil, ten to ma nadozivoti.

Protoze strana neni krabice, kam se partajnici rozhodnou zavrit, ale vsechno je o lidech a nas je tak malo, musime si rict kdo za co muze.

Ano. Ja muzu za instalaci soucasneho predsedy a taky jsem poctive zivil byrokratickou jednicku a taky sem mel na hlave nevimco, pres co nebylo moc videt. Muze se tomu rikat, nadseni pro vec, piratsky fanatismus, touha po lepsim svete, no proste taky to tak rada z vas ma.

Tanecky okolo funkce v RK, jsou jen prostredkem, jak se nenechat zazdit proto, ze se Piratska partaj chova jako nadrzena plodnice na prvnim rande pred vstupem do sine politicke slavy v dome, kde na nas dycha ze snemovny prizracna zatuchlost.

Ano, vystallkoval jsem Antosovou, protoze podle me prebrala a ocitla se v mocnem deliriu a v zachvatu pracovitosti zacala borit zaklady.

Ano, strilim do vlastnich rad, ale ma to zatim jeste smysl.

Az to smysl mit nebude, pak o me nebude slyset.

Jsem strasne nasranej na Ivana, na Jakuba a taky na Mikulase, protoze ten uz hraje jenom mrtvyho brouka. Meli bychom se ted vsichni sbalit a jit do haje, protoze sme to zvorali. A ja klidne pujdu.

Ivan dobre chapal, ze problem existuje, ale videl ho v zasade jen v tom, ze kazde rano spatri 30x pod sebou v novych prispevcich Viletu. Proto spachal vanocni utok na vlakna s nesmyslnejma vecma a v tom jsem ho dusevne, telefonicky i fakticky podepřel, za coz mam byt vlastne odvolan. Jenže on potom uhnul, vyklidnil se a začal klidnit. I okolí. Já ne.

Dál to už nemá smyl pitvat. Máme tu dva tábory a značnou skupinu nechápajících.

Buď se domluvíme na tom, že sme polititští exoti a jako takový se tak můžeme přirozeně chovat i na vlastním pískovišti, nebo tím pro celou řadu z nás tenhle romantický výlet končí.

Podmínkou další existence je objevení toho pirátského ducha.

Rozhodně to není zavedení několika desítek dalších paragrafů. Redukce je nutna jak v poctu organu, tak v mire uplatnovani zavedene byrokracie.

Piratska strana je ted ve stejnejch srackach jako celej nas stat.

A jestli si to neuvedomite, pak muzeme dal hrat leda korespondencni Clovece nezlob se.

Dobrou noc.
Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26151
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36906 poděkování
Dostal poděkování: 30040 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Prosím Vítka o závěrečnou řeč, ať to můžu zítra bez problémů vyhlásit.
Děkuji.

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Vit.Konecny
Příznivec Pirátů – Ústecký kraj
Příspěvky: 2806
Registrován: 15 říj 2012, 02:09
Profese: vedoucí skladu
Bydliště: Nučice-Praha-Žatec-Kadaň
Dal poděkování: 3018 poděkování
Dostal poděkování: 2659 poděkování

Re: CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Příspěvek od Vit.Konecny »

Děkuji předsedajícímu a celému celostátnímu fóru, že jsme se konečně dostali ke konci tohoto maratónu.

Na úvod bych rád poznamenal, že se stále ztotožňuji se svým prohlášením, která jsem uvedl na začátku jednání celostátního fóra. Martin Brož během doby jednání ještě několikrát naházel všemožnou špínu jak na stranu a její vedení, tak i na další členy, kteří s ním nesouhlasili. Nevím, co předpokládal, že tím dokáže, ale budiž - jeho volba.

Chtěl bych také upozornit, že jednání je vedeno o odvolání Martina Brože z rozhodčí komise. Není vedeno ani o ukončení jeho členství, na což několikrát on sám i jeho příznivci naráželi, ani o jednáních, skutcích a vyjádření osob, které se proti němu postavili, což bych srovnal s anti-kampaněmi, které proti sobě vedou špičky naší politiky už několik let.

Sama o sobě je postava Martina Brože chápána jako velmi kreativní, nadaná a pirátská. Ale položme si otázku: "Nepřesáhlo to už všechny meze?" Dle mého rozhodně ano. Martin nejenže nepřestává se svými útoky a špiněním strany (jak zevnitř, tak navenek), ale naopak vše stupňuje.

Sám připouští, že vypudil bývalou vedoucí administrativního odboru s odůvodněním, které mi přijde směšnější než jeho konání.
Sám tvrdí, že střílí do vlastních řad protože to má smysl, což mi přijde naprosto neodůvodněné, protože to smysl nemá - co takhle mimo střílení, se pokusit o nějakou změnu a pozitivní atmosféru uvnitř strany?
Sám si myslí, že je spasitel, což rozhodně není (i s přihlédnutím k práci, kterou za existenci Pirátů pro ně vykonal).

Rozhodování v hlasování bude dosti těžké, zvlášť pro ty nerozhodnuté a neinformované. Věřím, že ostatní zúčastnění již svůj názor mají a budou hlasovat tak jak uznají za vhodné. Na závěr si znovu dovolím zmínit, že nehlasujeme o budoucnosti Pirátské strany, ale o odvolání Martina Brože z rozhodčí komise!

Děkuji za pozornost
facebook / tel.: 73414nula516 / email: vitkonecny[zavináč]email.cézet

Chronický žadatel o členství.
Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26151
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36906 poděkování
Dostal poděkování: 30040 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Děkuji za závěrečná slova.
Není již nic co by bylo třeba říci. Vlákno zamykám, hlasování vyhlásím večer dle oznámení.

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26151
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36906 poděkování
Dostal poděkování: 30040 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Volební komise vyhlásila výsledky hlasování o odvolání.
Martin Brož dle nich těsně odvolán nebyl.

Musíme se ovšem ještě vyrovnat s námitkou.

O nesprávnosti procedury nyní hlasujeme.
Naposledy upravil(a) Vojtech.Pikal dne 24 led 2013, 12:17, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Škrtám těsně na žádost
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Jiri.Kaderavek

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Příspěvky: 1730
Registrován: 10 úno 2012, 03:34
Dal poděkování: 3738 poděkování
Dostal poděkování: 1286 poděkování

CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Předsedající Vojto(?),

toto je poznámka; nikoliv námitka.

Jednací vlákno ( viewtopic.php?t=15100 ) je zamčeno. To je podle mě v rozporu s obvyklými demokratickými zásadami, pirátským rozumem, stanovami a jednacím řádem. Podle tebe navíc:
Všechna oddělená vlákna jsou součástí záznamu [jednání celostátního fóra.]
( viewtopic.php?p=191497 ).

Nevím, kde jinde bych měl tohle vlákno založit.

Zakládám tedy toto vlákno (součást jednání celostátního fóra) v (pod)fóru Procedurální námitky nikoliv, abych vznesl námitku, ale abych uplatnil svoje právo pronést přednostně poznámku kdykoliv během jednání ( http://www.pirati.cz/rules/jdr#poznamky ).

Tentokrát jsem to já, kdo nerozumí probíhajícímu hlasování a prosím o objasnění. Podrobněji o tom zde: viewtopic.php?p=192610 viewtopic.php?p=192615 viewtopic.php?p=192628 viewtopic.php?p=192640 .

Zároveň upozorňuju, že zamknutí v předchozím hlasování o odvolání bránilo učastníkům se běžným veřejným způsobem zeptat a řešení celé záležitosti probíhalo netransparentně soukromými zprávami.

Dále bych se chtěl předsedajícího Vojty zeptat, jestli mu připadá v pořádku, že předsedá jednání o svém vlastním návrhu: viewtopic.php?t=14755 .

Dále připomínám, že jsem k projednávanému bodu Odvolání člena rozhodčí komise Martina Brože EDIT1: předložil :1TIDE návrh usnesení ( viewtopic.php?p=188678 ).

Konec poznámky a následuje procedurální návrh:

Navrhuju, aby předsedal Jiří Kadeřávek.
Vojtěch Pikal moderuje:
Příspěvek byl sloučen do tématu.
Uživatelský avatar
Michal_Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3434
Registrován: 11 črc 2012, 12:48
Profese: Rebel
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 2834 poděkování
Dostal poděkování: 2190 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 3/2013 Odvolání Martina Brože z RK

Příspěvek od Michal_Wagner »

Pane předsedající,

právě jsme svědky toho, jak rozhodnutí 134 lidí zneplatní 30 lidí.
Proč jsi nechal hlasovat prostou? Vojto nezlob se na mě ...
"Tvářnost lze začít měnit s jedinou květinou, ..." -- Velvyslanec Spock
Zamčeno

Zpět na „Celostátní fórum“