Prezidentská Amnestie

Aktuální kauzy týkající se programu a politiky Pirátů.


Pravidla fóra

Aktuální kauzy týkající se programu a politiky Pirátů.

Toto je veřejné fórum, které nesděluje politická stanoviska či názory Pirátské strany. V anketách zde může hlasovat úplně každý, kdo má účet včetně robotů a nepříznivců strany.
Dodržujte prosím jeho pravidla a pravidla slušného chování.
Pro lepší diskuzi doporučujeme si založit účet.

Protesty proti amnestii

Anketa končí za 07 led 2013, 11:45

Aktivně se účastnit a spoluvytvářet protestní akce
26
62%
Pasivně se účastnit protestů jiných organizátorů
7
17%
Neučastnit se protestů-souhlas s amnestií
6
14%
Zržuji se
3
7%
 
Celkem hlasujících: 10 - Celkem hlasů: 42

Petr.Bajgar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7457
Registrován: 22 čer 2009, 21:57
Profese: ,
Bydliště: Chrudim, Na Šancích 1180
Dal poděkování: 6865 poděkování
Dostal poděkování: 3623 poděkování

Prezidentská Amnestie

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Po vydání předsedova vyjádření TZ proti prezidentovi a prezidentské amnestii. Viditelně se za tímto, společensky velice diskutabilním činem, minimálně pro vedení Pirátů, zavřela voda. Vedení se nečinností v této věci de facto distancuje od dalších protestů. Marně jsem se 4.1. pokusil přes SZ vyzvat členy RV tedy RP,předsedy KS vedoucí odb. a další členy RV, k jednání v této věci. Odpovědí mi bylo ohlušující ticho. Mám za to, že rezignace na politickou činnost v takto společensky velice polarizující záležitosti z nás dělá jen partičku do sebe zahleděných introvertních IT hračičků. Reálně naše pasivita v této věci snižuje významně naši společenskou čitelnost a potenciální volitelnost.

Proto vyzívám kolegy k vyjádření postoje v této věci:

PS: RV jsem oslovil protože je nejen legislativním orgánem, ale především zastupuje CF mezi jednáními CF.
Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Prezidentská Amnestie

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Petre, tak neco inteligentniho připrav. Na tom konsensus IMHO je. Pls. V další mobilizaci vynech nepodložený argumenty . Reálně naše pasivita v této věci snižuje významně naši společenskou čitelnost a potenciální volitelnost. A bude to už skoro košer. Dík. Plus teda ta anketa kdy tvrdis, že neucastnit se znamená souhlasit.
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
trinitrofenol
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2090
Registrován: 04 úno 2012, 17:01
Profese: chemik
Bydliště: Praha 20
Dal poděkování: 1339 poděkování
Dostal poděkování: 3555 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Prezidentská Amnestie

Příspěvek od trinitrofenol »

Dávám ke zvážení slogan prezident osvoboditel, sice k tomu neumím vymyslet nějakou další nosnou srandu, ale takhle standalone to funguje, určitě by to fungovalo i jako transparent na demošce.
SMRT MODERACI
Free your hate.
6nula7 547 3nula9
anonym2064
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7040
Registrován: 07 dub 2012, 21:03
Dal poděkování: 9165 poděkování
Dostal poděkování: 9447 poděkování

Re: Prezidentská Amnestie

Příspěvek od anonym2064 »

Jste jen další ovce zmanipulované štvavou propagandou proti amnestii. Vždyť amnestie je přeci naprosto legitimní nástroj demokracie a odpuštění je veskrze pozitivní.
Petr.Nemecek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 586
Registrován: 22 led 2010, 11:40
Profese: IT - sítě a správa systémů
Bydliště: Trutnov
Dal poděkování: 1202 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: Prezidentská Amnestie

Příspěvek od Petr.Nemecek »

Martin Shanil píše:Jste jen další ovce zmanipulované štvavou propagandou proti amnestii. Vždyť amnestie je přeci naprosto legitimní nástroj demokracie a odpuštění je veskrze pozitivní.
Problém není princip amnestie (i když i to je diskutabilní), problém je v provedení a v tom koho pouštíme na svobodu :!:

Běžně je zvykem dávat milosti pouze za neúmyslné trestné činy, já bych dokonce neměl problém ani s milostí pro někoho kdo se dostal do dluhů a ze zoufalství vykradl banku. Pokud ale dostane milost někdo, kdo zcela úmyslně a plánovaně připraví desítky či stovky lidi o životní úspory jen proto, aby se měl ještě o něco lépe (třeba kauza H-System), je to do nebe volající zvůle, které je třeba se postavit na odpor.
Uživatelský avatar
Michal_Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3434
Registrován: 11 črc 2012, 12:48
Profese: Rebel
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 2834 poděkování
Dostal poděkování: 2190 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Prezidentská Amnestie

Příspěvek od Michal_Wagner »

https://www.facebook.com/events/1359447 ... 1357391009

podotýkám, jen linkuju a nic o tom nevim
"Tvářnost lze začít měnit s jedinou květinou, ..." -- Velvyslanec Spock
Petr.Bajgar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7457
Registrován: 22 čer 2009, 21:57
Profese: ,
Bydliště: Chrudim, Na Šancích 1180
Dal poděkování: 6865 poděkování
Dostal poděkování: 3623 poděkování

Re: Prezidentská Amnestie

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Ivan Bartos píše:Petre, tak neco inteligentniho připrav. Na tom konsensus IMHO je. Pls. V další mobilizaci vynech nepodložený argumenty . Reálně naše pasivita v této věci snižuje významně naši společenskou čitelnost a potenciální volitelnost. A bude to už skoro košer. Dík. Plus teda ta anketa kdy tvrdis, že neucastnit se znamená souhlasit.
Protože mě předseda vyzval nezbývá mi než připomenout mé několikeré předchozí iniciativy v této věci v několika vláknech, které většinou zůstaly naprosto bez jakékoliv odezvy. Následovalo shrnutí a cílená výzva vedoucím představitelům přes rozesílač RV viz. níže s nulovou reakcí od obeslaných.
Vzhledem k situaci, která vznikla díky, dnešním prezidentem vyhlášené amnestii si dovoluji vyzvat kolegy, členy RV, předsedy krajů, vedoucí MO a hlavně členy RP k jednání o následujícím podnětu. Nemíním na sebe strhávat pozornost, když vidím, že o této věci už se živě diskutuje. Jde mi především o to, aby se této diskuze, přípravy a snad i realizace protestů různých podob a forem, pokud možno účastnili a učili se vzájemně spolupracovat všichni vedoucí představitelé nás Pirátů.

Čím: Pro toto operativní jednání doporučuji využít nedávno ověřené Mumble konference.
Členům RV, kteří ještě nemají instalován tento komunikační program, mohou pomoci kolegové V. Málek a M. Foltýn během několika minut s instalací a nastavením.

Proč: Pokud budeme umět využívat takových přirozených politických vln k pozvednutí naší politické pozice - kreditu mezi našimi potenciálními voliči stejně, jako se nám to povedlo v souvislosti s ACTA, budeme mít v krátkém sprintu před volbami v r. 2014 mnohem větší šance představit se a předvést naše reálné politické možnosti.
Po ACTA další zkouška našich politických aktivizačních a komunikačních schopností
+fakta kterými V.Klaus naplnil podstatu zločinu velezrady za který by měl být pohnán před ÚS a odvolán z funkce

Jak: Navrhuji protestovat proti klausově tunelářské amnestii a v podstatě defraudaci- zneužití pravomoci prezidenta pro budoucí osobní politický prospěch

PS: Děkuji za pozornost. Skutečně bych neobtěžoval, ale s politováním musím konstatovat, že situace je pro nás a naše případné protestní snažení velice příznivá.
+ nově Koordinační schůzka 8.1.v DOXu
Pokud podle předsedy neučast znamená nesouhlas, opravdu by mě zajímal způsob jak toto pro sebe argumentuje.
Spíš mi to totiž připomíná normalizační model "Resistentní destrukce"-neviditelným protestem =klausův konstrukt destrukce minulého režimu. Pokude chceme žít někdy v demokracii, budeme se muset naučit demokracii používat jako přirozený mezilidský proces formulování společensky přijatelných norem.

@M.Shánil a jeho teze štvavé protiamnestijní propagandy.
Tato teze MS mám za to stojí naprosto na vodě a je spíš ukázkou "Přání otcem myšlenky". Amnestie má jistě svůj smysl tam, kde selháváji právní a soudní pravidla a dochází ke stavu práva ad absurdum. Pojímání práva dnešním prezidentem je zcela jiné, absurdní, monarchistické a mafianisticky zneužívající demokratického práva proti samotné demokracii. O O tomto svědčí dlouholetá praxe, která právě zcela absurdně vyvrcholila hromadnou amnestií. Slabá práva poškozených a jejich odškodnění směšná.
Devilkin
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 511
Registrován: 22 čer 2009, 18:11
Profese: IT
Dal poděkování: 1320 poděkování
Dostal poděkování: 778 poděkování

Re: Prezidentská Amnestie

Příspěvek od Devilkin »

Martin Shanil píše:Jste jen další ovce zmanipulované štvavou propagandou proti amnestii. Vždyť amnestie je přeci naprosto legitimní nástroj demokracie a odpuštění je veskrze pozitivní.
Také si dovolím podotknout, že tu snad nikdo přímo není proti amnestii jako takové. Dokonce si myslím, že jeden z úmyslů pana VK je tuhle pravomoc pro další (lidmi volené) nástupce těžce omezit (nasrat lidi a vyvolat v parlamentu diskusi o omezení amnestii) a to považuji také za nebezpečné. Ona se ta prezidentská milost může ještě fakt hodit, jestli se bude míra mafie v parlamentu a tím přeneseně i v soudním systému dále prohlubovat.

Tady přece nejde o to, že někdo pustí na svobodu drobné zlodějíčky, lidi za neúmyslné trestné činy, neplatiče alimentů, kteří je většinou ani nemají z čeho platit, nebo odpustí přestupky. Nejde mi tu prostě ani o piráta silnic (nakonec ten největší trest mu stejně zůstane) ani o Rolins a podobné.

Co mě ale vytáčí je fakt, že místo toho, aby se řešilo jak je sakra možné, že se někteří dokáží víc jak 8 let vykrucovat z řádného soudního procesu, člověk, který je do jisté míry za tento neutěšený stav soudnictví zodpovědný (a je jedno jestli úmyslně nebo neúmyslně), tyto lidi pustí na svobodu. Naopak bych byl pro to, aby se tyto velké kauzy dotály do konce ať to trvá třeba 100let. Hříchy z minulosti totiž působí nové hříchy v současnosti.

Takže abych to zkrátil, nejvíc mi vadí amnestie na nedořešené případy v kterých figurovala korupce a mnohamiliónové podvody. A tady si opravdu myslím, že VK zneužil svou pravomoc, aby pomohl kamarádům a to je z mého pohledu něco nepřípustného. Kdyby explicitně řekl, že na tyto kauzy se nebude amnestie vztahovat, neměl bych s tím v podstatě žádný problém (no možná bych si něco zamrmlal, ale tlak by mi to nezvýšilo :)).
Petr.Bajgar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7457
Registrován: 22 čer 2009, 21:57
Profese: ,
Bydliště: Chrudim, Na Šancích 1180
Dal poděkování: 6865 poděkování
Dostal poděkování: 3623 poděkování

Re: Prezidentská Amnestie

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Jsme Piráti politici nebo Game boys? Jsme schopní činů, nebo si jenom hrajeme projekt gamesu politika.
To je otázka, která mě už nějakou dobu trápí. Tí víc potom v souvislosti s dalším klausovým brutálním útokem na základy demokracie v Česku. Vlastně se mi tato otázka obsedantně vrací v různých obdobích vývoje naší společné Pirátské strany. Třeba to ani nejde, aby lidé pro které jsou podstatné zatím především vlastní dojmy, nálady, pocity, zájmy a povrchní ambice, přijali přesah životní(rodičovskou) zodpovědnost za společenský vývoj.
Svého času jsme si sice prošli i poměrně dlouhým opačný extrémem, kdy jeden a někdy +jeden kolega měl(i) snahu rozhodovat o všem dění a směřování i myšlení členů a určovat co je přijatelné/nepřijatelné tzv. arbitr všeho dění a vědění.

Možná jde tedy hlavně o nalezení přiměřenosti, mezi lidskou a politickou zodpověností, spoluprací, kooperací, sdílením a jistou mladickou lehkostí, citlivostí, vnimavosti, hravostí.

Proto si dovoluji tvrdit, že jde především o míru přiměřenosti a vyběru vhodnějších prvků z obou polarit.
Nikdo z nás nemůžem jednoduše měnit čím jsme po mnoha letech vlastního života a proto je velice podstatné jak umíme zacházet s tím čím jsme a sdílet právě to co může prospívat společnému snažení.
Tedy hlavně nebyt konzervativními až rigidními GameBoys a konzervativními politiky.

PS: komu se bude zdát, že toto nesouvisí s tematem vlákna tomu na požádání pošlu soukromé vysvětlení
Odpovědět

Zpět na „Pirátské kauzy“