Windows 8
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- Roman.Kucera
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 5856 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Windows 8
Přátelé, právě jsem v šoku. Koupil jsem si notebook, na kterém je Windows 8
Nedá se tomu říct operační systém, protože je to zcela uzavřené koncové přípojné zařízení k "síti Microsoft".
Nedá se tomu říct ani Windows, protože GUI žádná okna nepoužívá, aplikace, které jsou předem dané a neměnné, lze pouze spustit, nejde je vypnout, protože tam nejsou okna, která mají uzavírací bod. Není tam taskbar.
Nejde nastavit, jaký budete chtít vyhledavač, vše je podřízeno Bingu, na sdílení fotek máte nějaký microsoftí bazmeg. Podařilo se mi tam nainstalovat Firefox, ale zatím se mi ho nepodařilo spustit, není kudy, jsou tam jen předem nadefinované aplikace.
Vzpomínám, jak kdysi dostal Microsoft nařízeno od EU nepouživat výhradne Explorer a dát možnost alternativní instalace. Tohle už je dávno passé.
Už nekupujete počítač, už kupujete velký mobil - koncové zařízení Microsoftu. Je mi zle a nevím, co s tím. Vyhodil jsme 12 litrů za Toshibu. Ještě to zkusím reklamovat.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Nedá se tomu říct operační systém, protože je to zcela uzavřené koncové přípojné zařízení k "síti Microsoft".
Nedá se tomu říct ani Windows, protože GUI žádná okna nepoužívá, aplikace, které jsou předem dané a neměnné, lze pouze spustit, nejde je vypnout, protože tam nejsou okna, která mají uzavírací bod. Není tam taskbar.
Nejde nastavit, jaký budete chtít vyhledavač, vše je podřízeno Bingu, na sdílení fotek máte nějaký microsoftí bazmeg. Podařilo se mi tam nainstalovat Firefox, ale zatím se mi ho nepodařilo spustit, není kudy, jsou tam jen předem nadefinované aplikace.
Vzpomínám, jak kdysi dostal Microsoft nařízeno od EU nepouživat výhradne Explorer a dát možnost alternativní instalace. Tohle už je dávno passé.
Už nekupujete počítač, už kupujete velký mobil - koncové zařízení Microsoftu. Je mi zle a nevím, co s tím. Vyhodil jsme 12 litrů za Toshibu. Ještě to zkusím reklamovat.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
- Profese: instruktor/učitel
- Dal poděkování: 10 poděkování
- Dostal poděkování: 4 poděkování
Re: Windows 8
Existuji nastroje tretich stran, ktere do 8 dostanou klasickou nabidku Start, takze se to dostane vicemene do stavu "rychlestartujici sedmicky".
Každý, koho potkám, je v něčem lepší než já. Tak se od něj učím.
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11365 poděkování
- Dostal poděkování: 9053 poděkování
IMHO by měl jít systém vrátit bez nutnosti vracet počítač. A pak si tam můžeš dát nějaký linux 

-
- Profese: instruktor/učitel
- Dal poděkování: 10 poděkování
- Dostal poděkování: 4 poděkování
Bohuzel to neni uplne jednoduche, drivejsi Mofti EULA to umoznovala, ale protoze to nekdo chtel vyuzit, tak ji pozmenili ve smyslu ze bud vratite cely pocitac, nebo tu licenci proste budete vyuzivat. Nekdo to dal k soudu, dalsi informace jsou skvele sepsany zde:
http://www.abclinuxu.cz/blog/dumblog/20 ... epreskocil
Samozrejme EU, vazany prodej etc etc, realita je ovsem popsana v tom odkazu vyse.
http://www.abclinuxu.cz/blog/dumblog/20 ... epreskocil
Samozrejme EU, vazany prodej etc etc, realita je ovsem popsana v tom odkazu vyse.
Každý, koho potkám, je v něčem lepší než já. Tak se od něj učím.
-
- Profese: moudrý rádce
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 186 poděkování
Vrátit to nejde, pokud to již použil. Navíc to je OEM již zaplacené v rámci ceny notebooku. No naštěstí jsem nezažil, jenom jsem viděl a nechápal. Ta věc by měla význam jenom pro zařízení určené ke konzumaci obsahu a vybaveného dotykovým displejem, takhle je to shit. Na práci a multitasking v několika programech asi nepoužitelné.
Hledej na youtube: disable metro
Windows 8: How to Bypass Metro and Boot Directly to the Desktop Interface
http://www.techspot.com/guides/551-bypass-metro/
http://extrawindows.cnews.cz/windows-8- ... tary-start
- tak to prý už nefachá a když jo tak to zmrví cosi...
Hledej na youtube: disable metro
Windows 8: How to Bypass Metro and Boot Directly to the Desktop Interface
http://www.techspot.com/guides/551-bypass-metro/
http://extrawindows.cnews.cz/windows-8- ... tary-start
- tak to prý už nefachá a když jo tak to zmrví cosi...
Mám Aspergerův syndrom a je to super! Nootropika navrch? Yes!!!
-
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 1169 poděkování
Tak to vrat cele a az nebude, co delat, muzeme se zabavit zalobou MS
Zatim LEGO zaluje nas, tak bych nejdriv dotahl to, prosim, at se neuzalujem 

-
- Profese: moudrý rádce
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 186 poděkování
Dá se na to nacpat Launchy:
http://www.oscarcao.com/blog/2012/08/21 ... -windows-8
je třeba ještě autohotkey aby to asi jelo, na Win 7 stačí jen launchy. Dá se alt+space, napíše pár prvních znaků programu co se má spustit a ono to doplní a stačí dát enter. V linuxu taky prakticky nepoužívám "nabídku start", protože tu je ALT+F2.
http://www.oscarcao.com/blog/2012/08/21 ... -windows-8
je třeba ještě autohotkey aby to asi jelo, na Win 7 stačí jen launchy. Dá se alt+space, napíše pár prvních znaků programu co se má spustit a ono to doplní a stačí dát enter. V linuxu taky prakticky nepoužívám "nabídku start", protože tu je ALT+F2.
Mám Aspergerův syndrom a je to super! Nootropika navrch? Yes!!!
- Filip.Krska
- Člen KS Vysočina
- Profese: Ing-principál produktových zážitků FLOSS
- Dal poděkování: 6772 poděkování
- Dostal poděkování: 1022 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Poradne si tim protrp, aby te uz nikdy nenapadlo financne podporavat nesvobodny SW
. A napis o tech mukach knihu tak ctivou, aby si ji nasdilel cely svet
.

- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 5856 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Po nekolika hodinach to zacina byt pouzitelne, potrebuju jeste ceskou amaterskou klavesnici, abych mohl psat cesky 
Objevil jsem, ze cely ten pruser dela ta rakovinna "nabidka start", ze ktere udelali neco jako obri ajfoun a nasrali tam aplikace, ktere se nechovaji jako okenni a nejdou vypnout, jedine pres ctrl+alt+del
Ale kdyz se jich vsech asi 30 odinstaluje a misto nich nainstalujou nejake normalni, jako firefox, foxit, pspad, Altap Salamander, VLC, AIMP, GIMP, tak jsou z toho normalne pouzitelne widle, jen proste nemaji nabidku Start, coz je silne omezujici, hlavne to, ze puvodni klasicka nabidka start ma ADRESARE, cili lze stromove vetvit, ten ajfoni panel nikoliv, proto je uplne nahovno (evidentne je to delany na dotykace, ale laptop neni dotykac)
Zaver: pro BFU jsou widle zcela zabetonovane, proste komplet vsechno musi pouzit od MS.
Mozna nekdo naproramuje nejaky bypass a odinstalaci tech nesmyslu, ale asi se to masove neprosadi.

Objevil jsem, ze cely ten pruser dela ta rakovinna "nabidka start", ze ktere udelali neco jako obri ajfoun a nasrali tam aplikace, ktere se nechovaji jako okenni a nejdou vypnout, jedine pres ctrl+alt+del

Ale kdyz se jich vsech asi 30 odinstaluje a misto nich nainstalujou nejake normalni, jako firefox, foxit, pspad, Altap Salamander, VLC, AIMP, GIMP, tak jsou z toho normalne pouzitelne widle, jen proste nemaji nabidku Start, coz je silne omezujici, hlavne to, ze puvodni klasicka nabidka start ma ADRESARE, cili lze stromove vetvit, ten ajfoni panel nikoliv, proto je uplne nahovno (evidentne je to delany na dotykace, ale laptop neni dotykac)
Zaver: pro BFU jsou widle zcela zabetonovane, proste komplet vsechno musi pouzit od MS.
Mozna nekdo naproramuje nejaky bypass a odinstalaci tech nesmyslu, ale asi se to masove neprosadi.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
- Dal poděkování: 235 poděkování
- Dostal poděkování: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele: