Stanislav Penc
zdravim te, mam v emailu pripad cloveka co zverejnil na netu navod ohledne upravy konopi. udelali mu domovni prohlidku zabavili pocitace disky fleschy a nasli 6 kytek. je to rok dnes u nej byli policajti, ze s nim chtej mluvit. nechtete se toho pripadu jako piorati ujmout? chce to advokata mimo jine.
13:15
Mikuláš Torrent Ferjenčík
odkud je?
13:15
Stanislav Penc
Nova Paka. obvineni policie Jicin. Ted mu policie dodala osobne obvineni.
jde o tento server: http://www.free-grower.cz/
pomoc free-grower.cz
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- Mikulas.Ferjencik
- Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
- Dal poděkování: 3311 poděkování
- Dostal poděkování: 6223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
pomoc free-grower.cz
Dostali jsme tip na činnost, chopí se toho někdo?
Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů
- Martin.Broz
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: SMRT MODERACI
- Dal poděkování: 426 poděkování
- Dostal poděkování: 1100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: pomoc free-grower.cz
Je to pomerne zasadni. Penc je se mnou prubezne ve styku a tohle je tema, ktere nas zajima.
-
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
- Dal poděkování: 886 poděkování
- Dostal poděkování: 4220 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Michal.Havranek
- Profese: xxx
- Dal poděkování: 144 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
co na toho advokáta udělat fundraising ? Od nás by pak šla jen propagace a řízení projektu.Ivan Bartos píše:Super, a dál?
Standa mi taky psal. Právníka nemáme.
- Libor.Spacek
- Dal poděkování: 694 poděkování
- Dostal poděkování: 1207 poděkování
To je dost blbý, zvlášť když chcete propagovat beztrestnost drog a soudit se s papaláši.Ivan Bartos píše:Právníka nemáme.
Dle pirátského velení senilní dědouch a troll.
- Vilem.Marsik
- Člen KS Středočeský kraj
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 80 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Můj skromný pohled na věc (nejsem advokát, nejsou fakta, odkazovaný web je jen diskusní fórum):
1. pokud je množství menší než malé 5 kytek a on jich měl 6, je to mírně řečeno netaktické, zejména pokud chce konopí propagovat a být tak na ráně
2. chtělo by zjistit na základě čeho vydali to povolení k domovní prohlídce:
2.1 pokud psal o tom jak doma pěstuje nebo pokud o tom zveřejňoval fotky, je to celkem hloupé, zejména ve spojení s bodem 1; policie by se sice měla věnovat skutečné kriminalitě a ne buzeraci domácích pěstitelů, kteří snad ani nemohou naplnit materiální stránku příslušného přestupku/trestného činu, ale všichni víme, jak fungují, že...
2.2 pokud žádné rozumné podklady neměli v ruce, mohlo by to jít otočit na tom že domovní prohlídka byla nezákonná, takto získané důkazy jsou tím pádem neplatné, a snad by to dokonce uhrál na náhradu škody; dokazování ale může být obtížné
2.3 nevíte zda je legální udělat domovní prohlídku bez důvodného podezření, že kytek je množství větší než malé?
3. zajímalo by mě proč mu zabavili počítače; těžko kvůli pěstování, možná ho zkoušejí obvinit z propagace užívání návykových látek; zde by opět stálo za to postup zkontrolovat, případně použít taktiku 2.2
4. ano, opravdu potřebujeme zkušeného právníka ochotného jít proti nekalým státním praktikám, například buzeraci lidí co pěstují konopí pro vlastní potřebu
5. vím minimálně o jednom případu, kdy protidrogová policie jednala nezákonně (Botanic.cz, zátah kvůli šalvěji divotvorné před tím než její narychlo zbastlený zákaz začal platit), bylo by vhodné je trochu zkrotit
1. pokud je množství menší než malé 5 kytek a on jich měl 6, je to mírně řečeno netaktické, zejména pokud chce konopí propagovat a být tak na ráně
2. chtělo by zjistit na základě čeho vydali to povolení k domovní prohlídce:
2.1 pokud psal o tom jak doma pěstuje nebo pokud o tom zveřejňoval fotky, je to celkem hloupé, zejména ve spojení s bodem 1; policie by se sice měla věnovat skutečné kriminalitě a ne buzeraci domácích pěstitelů, kteří snad ani nemohou naplnit materiální stránku příslušného přestupku/trestného činu, ale všichni víme, jak fungují, že...
2.2 pokud žádné rozumné podklady neměli v ruce, mohlo by to jít otočit na tom že domovní prohlídka byla nezákonná, takto získané důkazy jsou tím pádem neplatné, a snad by to dokonce uhrál na náhradu škody; dokazování ale může být obtížné
2.3 nevíte zda je legální udělat domovní prohlídku bez důvodného podezření, že kytek je množství větší než malé?
3. zajímalo by mě proč mu zabavili počítače; těžko kvůli pěstování, možná ho zkoušejí obvinit z propagace užívání návykových látek; zde by opět stálo za to postup zkontrolovat, případně použít taktiku 2.2
4. ano, opravdu potřebujeme zkušeného právníka ochotného jít proti nekalým státním praktikám, například buzeraci lidí co pěstují konopí pro vlastní potřebu
5. vím minimálně o jednom případu, kdy protidrogová policie jednala nezákonně (Botanic.cz, zátah kvůli šalvěji divotvorné před tím než její narychlo zbastlený zákaz začal platit), bylo by vhodné je trochu zkrotit
-
- Profese: zaměstnanec
- Dal poděkování: 86 poděkování
- Dostal poděkování: 34 poděkování
Trochu to tady oživím.
Kontaktoval mě dotyčný kolega s tím jestli Piráti zaujmou nějaké stanovisko k tomuto případu.
Dovolím si upozornit, že k zásahu došlo na základě udání mimo jiné od našeho "milovaného" Dušana Dvořáka. Tuto informaci mám potvrzenu.
A tak se ptám, jestli i nadále trvá podpora Pirátů DD ? Co Ivane ? Mimo chodem Ivane, Mopslík mi tvrdil, že Ti psal o podporu a odezva žádná.
Takže co ? Necháme v tom Mopslíka vymáchat, nebo se mu pokusíme pomoct.
J.
Kontaktoval mě dotyčný kolega s tím jestli Piráti zaujmou nějaké stanovisko k tomuto případu.
Dovolím si upozornit, že k zásahu došlo na základě udání mimo jiné od našeho "milovaného" Dušana Dvořáka. Tuto informaci mám potvrzenu.
A tak se ptám, jestli i nadále trvá podpora Pirátů DD ? Co Ivane ? Mimo chodem Ivane, Mopslík mi tvrdil, že Ti psal o podporu a odezva žádná.
Takže co ? Necháme v tom Mopslíka vymáchat, nebo se mu pokusíme pomoct.
J.
Největší nebezpečí pro stát je to, když jeho občané začnou samostatně myslet.
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jirka: Piráti nikdy nepodporovali DD jako osobu, ale jako jednu ze stran konkrétního sporu.
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
-
- Člen KS Praha
- Profese: VŠ pedagog
- Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
- Dal poděkování: 232 poděkování
- Dostal poděkování: 722 poděkování
Téma nás zajímá, ale celkově to je věc pro právníka a ne pro laika. Pokud mu stačí morální podpora, tak tu mu jistě poskytnout můžeme. A jak bylo zmíněno, dá se zvážit nějaký fundraising na právní služby.
- Michal_Wagner
- Profese: Rebel
- Dal poděkování: 414 poděkování
- Dostal poděkování: 395 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Nařízení vlády č.467 kterým se stanoví, co se považuje za jedy a jaké je množství větší než malé u omamných a psychotropních látek, přípravků je obsahujících a jedů
- Já bych se na to minimálně rád podíval ... předpokládám ale, že už je asi pozdě, co? Napíšu Stanislavu Penclovi a uvidíme ...
- Email napsán
"Tvářnost lze začít měnit s jedinou květinou, ..." -- Velvyslanec Spock