Odmitnuti financovani strany ze statniho přispevku

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
JirkaXDU
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: zaměstnanec
Dal poděkování: 86 poděkování
Dostal poděkování: 34 poděkování

Re: Odmitnuti financovani strany ze statniho přispevku

Příspěvek od JirkaXDU »

Chceme změnit systém financování pol. stran ?
Ano ?
No jo přátelé, ale na to potřebujeme peníze. Hodně peněz.
J.
Tito uživatelé poděkovali autorovi JirkaXDU za příspěvky (celkem 4):
anonym2064, Vojtech.Pikal, Niki.Koci, Petr.Vileta
Největší nebezpečí pro stát je to, když jeho občané začnou samostatně myslet.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Martin Shanil píše:Ja si furt myslim, že sem to udělat musel. Byl jsem v pozici, kdy jsem se musel rozhodnout buď být zticha, (nikdo by nic neřešil, všechno by bylo naprosto v cajku), nebo na své pochybnosti poukázat. (Na momonet jsem zaváhal po Marcelově návrhu a snažil se to bleskurychle vyhodnotit)
Líbí se mi, že pochybuješ a líbí se mi, že hlasuješ proti většině. Ale nelíbí se mi, když po prohraném hlasování (cca 25:5) prohlašuješ, že bylo nátlakové a zmanipulované. Nepřímo tím urážíš ty, kteří zcela vědomě a s rozvahou, bez jakéhokoli nátlaku hlasovali PRO.
Já jsem nehlasoval, takže o sobě nemluvím, nejsem člen RV.
Vyvolej členský podnět, aby se od PŘÍŠTÍCH vyhraných voleb strana vzdala státního příspěvku a neřeknu ani popel.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvek:
Ondrej.Profant
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

Roman Kucera píše:prohlašuješ, že bylo nátlakové a zmanipulované.
kde sem něco takového řek ? Nechci to šponovat, ale nepřekrucuj.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Někdo z VÁS to řekl, jestlis to nebyl ty, taxe ti omlouvám.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Ivan.Sirko
Profese: Putující filosof
Dal poděkování: 2959 poděkování
Dostal poděkování: 684 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.Sirko »

Vyhledáváním bylo nalezeno 2 výsledků: nátlakové a zmanipulované

search.php?keywords=n%C3%A1tlakov%C3%A9 ... ovan%C3%A9

Слава Україні! Героям слава! 🇺🇦 ✌️ Podpoř ukrajinskou armádu.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Roman Kucera píše:Vyvolej členský podnět, aby se od PŘÍŠTÍCH vyhraných voleb strana vzdala státního příspěvku a neřeknu ani popel.
Kdyby ten clensky podnet uspel a my statni prispevky nechteli, tak bych ale nikdy nebyl pro to se jich vzdat, ale prijmout je a obratem poslat na nejakou dobrocinnost. Do Klokanku, na lecbu rakoviny, na bezdomovce, na pravnika nejakeho decka, obvineneho z "nelegalniho zpristupnovani autorskeho dila", na psi utulek, ale rozhodne ne zpet do statniho rozpoctu ;)

Ostatne uz kdysi jsem tu navrhnul vytvoreni Piratskeho nadacniho fondu, treba by ta myslenka v tom pripade sla oprasit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 5):
Jan.Kochert, anonym2064, Frantisek.Navrkal, Ivan.Sirko, anonym72078

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Ivan.Sirko
Kontaktovat uživatele:

Petr Vileta píše: Ostatne uz kdysi jsem tu navrhnul vytvoreni Piratskeho nadacniho fondu, treba by ta myslenka v tom pripade sla oprasit.
To je dobry směr v přístupu k příjmům které neposkytli členové ale stát, lobisté apod. Chtěl by vědět, kde tu "oprašovnu" máš? :)

Ale teď važně, asi takových nápadu bude víc. Například Jan Kochert v příslušném vláknu, informoval o článku:http://www.denik.cz/ze_sveta/americka-o ... 21114.html

O
americké organizace, která je odnoží protestního hnutí Occupy Wall Street. Skupina nazvaná Strike Debt chce skupovat od bank a dalších věřitelů dluhy, aby je mohla lidem umazat. Hodlá tak využít běžné praxe, kdy věřitelé prodávají dluhy za nižší hodnotu třetím stranám, které je pak vymáhají.
A jé to pro mne dobra motivace, aby takově peníze (stát, lobisté apod) ne jen přijmout ale i bojovat o nich. :)
Zatím krystalizuje několik směru, jako reakce na daná téma:

1. Připravit pirátsky projekt zákona o financovávaní politických stran.
http://pad.pirati.cz/p/financovani_stran

2. Přijmout přesná pravidla přijmouti a nakládaní s takovými to prostředky ve stráně.http://piratepad.net/navrh-zmeny-stanov

3. Sbírat nápady, co by šlo "poctivého" financovat s tech to peněz, které bylo by dobře ukládat do "Pirátské truhly znalostí".

4. Zprovoznit vlastní stranický fundraising, jako prioritu č.1 :!:

5. Promyslit fenomen současností: lidi ne chtějí byt politicky aktivní ale radí zapojí do konkretních projektu: viz protesty proti ACTA apod. (Ale to by bylo na další debatu efektivnosti "náborových" akci :) ) Takže vytvořit, asi v rámci PO, oddíl pro práci s dobrovolníky.
Václav Malek: Možná kdybychom měli třeba 500 000. dobrovolníků, tak by se to asi dalo...
6. Byla taky vyslovena potřeba školení, sebevzdělávaní pirátu. V tomto směru je pole neorané, pro to je super počínaní Toma Vymazala o doučováni AJ a to vlastními silami, bez útraty na "drahé" lektory. Jen tak dal. Sám mohu nabídnout kurzy pro piráty na různá téma, například: jak upéct domácí chleba, pizzu, nebo vše o zahradách, trávnících, zavlažovaní apod, a nebo pěstovaní konopí. Statní prostředek na to nepotřebuji.

7. Další smutnou správou je zjištěni absolutní netoleranci opozičního postoje, jakéhokoliv názoru, který není většinový. Je to tak važně, že by část peněz navrhl použit na stranického psychiatra.

8. Poslední úvaha na kterou jsem přišel v průběhu čtení a psaní v tom to vláknu: Existuje zvláštní nonsens, piráti prosazují moderní pohled na spoustu věcí, samí takovéto moderní postupy používají jen zřídka. Teambuilding na úrovní starých zajetých stran, nezájem k použiti projektu jako například http://www.teamlab.com/ a je toho víc. Seznam tady nepíšu, je to zase na nově vlákno.
P.S. Aby to ne znělo jako závěr auditu, přidejte připomínky, jestli náhodou něco zapomněl. :)

Mír všem pirátům.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Sirko za příspěvky (celkem 2):
Ivo.Vasicek, anonym2064

Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Dal poděkování: 622 poděkování
Dostal poděkování: 299 poděkování

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Pěkný, Ivane! Máš moji plnou podporu. A připomínám:
Josef Ulehla píše:... zvu... k součinnosti...
To souvisí s tím Tvým http://www.teamlab.com/ . Já bych byl asi spíš držet to tady na Fóru a na Vebu ( https://www.pirati.cz ) než to tahat do pedů nebo do týmlebů, ale ani tomu se nebráním. Řemeslnné nástroje (technical tools) součinnosti jsou důležité, ale důležitější je věcná náplň součinnosti. Jak jsem psal ( nabidky-pomoci-f9/milion-clenu-zatracen ... ml#p171740 ):
Josef Ulehla píše:Ivane, zvu Tě, abychom si Ty a já veřejně a soustavně na Fóru povídali.
Tys přijal: nabidky-pomoci-f9/milion-clenu-zatracen ... ml#p171802 . A já Ti tam pořád dlužím odpověď. Ale zatím tady: udržujme veřejné a soustavné povídání :-) Zkoušejme tvořit shody. Třeba pomocí kouzelného slovíčka "ano".

Mně se asi nejvíc líbí směr uvažování k velmi přísnému omezení nakládání. Nejlépe ve stanovách. Zatím mi připadají zajimává tahle možná použití:
  • právní a jiná pomoc lidem, kteří jsou šikanováni na internetu například za sdílení
    právní a jiná pomoc lidem, kteří jsou šikanováni za marihuanu
    zpětné(?) financování volebních "kaucí"
Čau

Josef
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Ulehla za příspěvky (celkem 3):
Ivo.Vasicek, anonym2064, Ivan.Sirko
Ivan.Sirko
Kontaktovat uživatele:

Josef Ulehla píše:Pěkný, Ivane! Máš moji plnou podporu. A připomínám:
Josef Ulehla píše:... zvu... k součinnosti...
To souvisí s tím Tvým http://www.teamlab.com/ . Já bych byl asi spíš držet to tady na Fóru a na Vebu ( https://www.pirati.cz ) než to tahat do pedů nebo do týmlebů, ale ani tomu se nebráním. Řemeslnné nástroje (technical tools) součinnosti jsou důležité, ale důležitější je věcná náplň součinnosti. Jak jsem psal ( nabidky-pomoci-f9/milion-clenu-zatracen ... ml#p171740 ):
Josef Ulehla píše:Ivane, zvu Tě, abychom si Ty a já veřejně a soustavně na Fóru povídali.
Tys přijal: nabidky-pomoci-f9/milion-clenu-zatracen ... ml#p171802 . A já Ti tam pořád dlužím odpověď. Ale zatím tady: udržujme veřejné a soustavné povídání :-) Zkoušejme tvořit shody. Třeba pomocí kouzelného slovíčka "ano".

Mně se asi nejvíc líbí směr uvažování k velmi přísnému omezení nakládání. Nejlépe ve stanovách. Zatím mi připadají zajimává tahle možná použití:
  • právní a jiná pomoc lidem, kteří jsou šikanováni na internetu například za sdílení
    právní a jiná pomoc lidem, kteří jsou šikanováni za marihuanu
    zpětné(?) financování volebních "kaucí"
Čau

Josef
"Ano"

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“