vyškrtnutí církví ze státního rozpočtu
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11091 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Re: vyškrtnutí církví ze státního rozpočtu
Rád bych jezevce a některé zapřísáhlé ateisty jako poučený ateista agnostik informoval, že svatý stolec uznal evoluci jako způsob jímž bůh stvořil zvířata (a lidi).
Kritizovat církev minulosti a proto ji odmítat je stejně hloupé jako kreacionistické odmítnutí prvotního darwinismu.
Všichni už jsme dávno někde jinde. Je potřeba řešit co je teď a tady a co bude. Co bylo přenechte historikům (a soudu).
<no flame>
A nyní se prosím vraťme k tématu.
Cílem je aby církev byla dobročinná instituce jako každá jiná, nemýlím-li se. (Z pohledu státu a práva.)
Kritizovat církev minulosti a proto ji odmítat je stejně hloupé jako kreacionistické odmítnutí prvotního darwinismu.
Všichni už jsme dávno někde jinde. Je potřeba řešit co je teď a tady a co bude. Co bylo přenechte historikům (a soudu).
<no flame>
A nyní se prosím vraťme k tématu.
Cílem je aby církev byla dobročinná instituce jako každá jiná, nemýlím-li se. (Z pohledu státu a práva.)
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vojta: Pro mě osobně je cílem, aby církev nebyla (nebojte!). Ve smyslu, aby zde nebyl speciální institut. IMHO v pirátské společnosti nemá co dělat specializovaný institut církve. Je to jen zanášení práva a nesmyslné privilegovaní některých. Církve mohou být normálními neziskovkami. vše se tím zjednoduší a až pak budeme opravdu sekulární stát.
Bohužel těžko nebrat historii, když se bavíme o historických souvislostech. Nebo mi chceš říct, že 40.-50. léta jsou současnost?
Problém je, že zde nebyla nikdy plná odluka. Církev byla vnímána hodně jako veřejná. Já stále absolutně nechápu proč na ně vyhazovat peníze. Majetek ať se jim vrátí/daruje (i to je imho přehnané). Ale my tu zpoplatňujeme VŠ, zabíjíme výzkum a budeme rvát velké peníze církvím? To není normální.
PS: K víře mám velkou úctu. K církvím jako organizacím už ne.
Bohužel těžko nebrat historii, když se bavíme o historických souvislostech. Nebo mi chceš říct, že 40.-50. léta jsou současnost?
Problém je, že zde nebyla nikdy plná odluka. Církev byla vnímána hodně jako veřejná. Já stále absolutně nechápu proč na ně vyhazovat peníze. Majetek ať se jim vrátí/daruje (i to je imho přehnané). Ale my tu zpoplatňujeme VŠ, zabíjíme výzkum a budeme rvát velké peníze církvím? To není normální.
PS: K víře mám velkou úctu. K církvím jako organizacím už ne.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 8):
- Michal.Krause, Ondrej.dj-bobr.Ulehla, Nikola.Stepankova, Monika.Hajdova, Petr.Nemecek, Petr.Stehlik, Devilkin, Lukas.Findeis
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
- Michal.Krause
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Jednatel společností
- Dal poděkování: 23 poděkování
- Dostal poděkování: 78 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Financování církve z rozpočtu ČR je bohužel zažitá věc z dob dřevěných aut a prašných cest. Jsem jednohlasně pro zrušení financováni.
Pokud církev potřebuje peníze, ať prodá pozemky o které mají lidé zájem. Sám jsem jeden z x lidí co se snaží odkoupit jeden pozemek
cca 400 m2 asi 5 let

Pokud církev potřebuje peníze, ať prodá pozemky o které mají lidé zájem. Sám jsem jeden z x lidí co se snaží odkoupit jeden pozemek
cca 400 m2 asi 5 let

Na forum nechodím, pokud někdo něco potřebuje, jsem na telefonu
Telefon: 00420 774 612 054
Telefon: 00420 606 076 666
jabber: michal.krause@pirati.cz
Fortiter in re, suaviter in modo - Tvrdě za cílem, jemně ve způsobech
Telefon: 00420 774 612 054
Telefon: 00420 606 076 666
jabber: michal.krause@pirati.cz
Fortiter in re, suaviter in modo - Tvrdě za cílem, jemně ve způsobech
- Ondrej.dj-bobr.Ulehla
- Profese: architekt IT bezpečnosti
- Dal poděkování: 484 poděkování
- Dostal poděkování: 386 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Absurdní je, že já jakožto člověk s poměrně širokým spektrem známých mezi různými církvemi, jsem dělal takový menší průzkum, a prakticky neznám snad nikoho, kdo by schvaloval příspěvky církvím od státu. Třeba v baptistických kruzích probíhají velmi čilé diskuze, zda je vůbec křesťansky morální takovéto příspěvky přijímat apod..
Pro informaci, baptistický kazatel pro pastoraci dostává od státu příspěvek na plat ve výši 192.000,- Kč ročně. Faktem jest, že je to práce na skoro plný úvazek..
(kdybyste někdo pátrali podrobněji, dovoluji si upozornit, že Granosalis a zejména subportál Notabene je těžkej bulvár)
Pro informaci, baptistický kazatel pro pastoraci dostává od státu příspěvek na plat ve výši 192.000,- Kč ročně. Faktem jest, že je to práce na skoro plný úvazek..
(kdybyste někdo pátrali podrobněji, dovoluji si upozornit, že Granosalis a zejména subportál Notabene je těžkej bulvár)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.dj-bobr.Ulehla za příspěvky (celkem 2):
- Ondrej.Profant, Lukas.Findeis
Bývalý Pirát, úzce spjatý s tradičními dávnými pirátskými hodnotami
2016/2017 flipped to XSFP MBTI co se na vojně naučíš, za to tě v civilu zavřou
porcelánové zařízení, spojující výhody umyvadla a klosetové mísy, se jmenuje umyvadlo (citace, třetí komentář)
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11091 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
To jsem přesně myslel svou poznámkou v závorce.Ondrej Profant píše:Vojta: Pro mě osobně je cílem, aby církev nebyla (nebojte!). Ve smyslu, aby zde nebyl speciální institut. IMHO v pirátské společnosti nemá co dělat specializovaný institut církve. Je to jen zanášení práva a nesmyslné privilegovaní některých. Církve mohou být normálními neziskovkami. vše se tím zjednoduší a až pak budeme opravdu sekulární stát.
To jistě nejsou, jde o to, že někteří do této majetkově právní debaty zatahují víru, čarodějnické procesy, bibli, křižácké výpravy a kdo ví co ještě. Pokud chceme církev jako prostou o.p.s. musíme tak k ní přistupovat.Ondrej Profant píše: Bohužel těžko nebrat historii, když se bavíme o historických souvislostech. Nebo mi chceš říct, že 40.-50. léta jsou současnost?
Naprosto souhlasím. Peníze by se měli, když už dávat pouze jako náhrada tam, kde nelze vrátit majetek. V ceně obvyklé či co jí vím jaké. Platby by se měli postupně snižovat tak, aby na konci restitučního období dosáhli 0.Ondrej Profant píše: Problém je, že zde nebyla nikdy plná odluka. Církev byla vnímána hodně jako veřejná. Já stále absolutně nechápu proč na ně vyhazovat peníze. Majetek ať se jim vrátí/daruje (i to je imho přehnané). Ale my tu zpoplatňujeme VŠ, zabíjíme výzkum a budeme rvát velké peníze církvím? To není normální.
Pak se zahájí další fáze, a to postupné rušení výsadního právního postavení církví jakožto právnických osob a organizací.
-
- Profese: Admin
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 467 poděkování
Cirkev by mela byt na urovni obcanskeho sdruzeni, zadna extra pravni uprava, zadny smlouvy se statem ... .Vojtech Pikal píše:Cílem je aby církev byla dobročinná instituce jako každá jiná, nemýlím-li se. (Z pohledu státu a práva.)
Jinak viz OP - v okamziku, kdy nejsou prachy na deti, budeme 150G davat cirvi? Oni sami by meli rvat a ricet, ze neco takoveho nepripusti! A je na tom naprosto presne videt jak to "mysli uprimne". A zduraznuju, ze mluvim o cirkvich a jejich vedeni, nikoli o vericich.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi jzvc za příspěvky (celkem 2):
- Petr.Stehlik, Tomas.Klapka
- Tomas.Klapka
- Profese: discordian pope
- Dal poděkování: 496 poděkování
- Dostal poděkování: 935 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Je to příliš závažné rozhodnutí a proto by to mělo být rozhodnuto v celostátním referendu.
Můj názor je, že církvím nedávat nikdy nic.
prostřednictvím předsedajícího mi polibte prdel! you'll be redlacep!
- trinitrofenol
- Profese: chemik
- Dal poděkování: 434 poděkování
- Dostal poděkování: 1235 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když dáš hlasovat v referundu o tom, že se má milionářům zabavit 95 % majetku, tak to většina našeho závistivého národa radostně odsouhlasí. Takže za a) je to pitomost a b) je to zcela zbytečné. Pokud nedojde k dohodě o navrácení majetku, je jediné správné řešení soud.Tomas Klapka píše:Je to příliš závažné rozhodnutí a proto by to mělo být rozhodnuto v celostátním referendu.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi trinitrofenol za příspěvky (celkem 2):
- Mikulas.Ferjencik, anonym2064
SMRT MODERACI
Free your hate.
- Petros.Michailidis
- Profese: programátor analytik
- Dal poděkování: 388 poděkování
- Dostal poděkování: 420 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec se to nedotkne debaty na téma náboženství, církve apod.
Ale ze židle mne nadzvedne pokaždé tvrzení, že lidi jsou ochotni si v referendu odsouhlasit nulové daně, zabavit majetek bohatým a podobné nesmysly. Že to slyším u různých jiných stran mě nepřekvapuje. Tam mají na lidi svůj osobitý názor. Ale že totéž uslyším zde u pirátů?
LIDI NEJSOU IDIOTI. VE VELKÉ VĚTŠINĚ SE ROZHODUJÍ ROZUMNĚ. (ne ve velké většině případů, ale ve velké většině celku)
To že s jejich rozhodnutím následně někteří frajeři provedou něco úplně jiného, je už jiná pohádka. Ale referendum s jednoznačnou rozhodovací klasifikací nemůžete nijak zvrátit. A musíte ho naplnit. Jenom nemít strach se lidí zeptat. A strach máte, když víte, že odpoví jinak, než chcete, milí zlatí. Asi tak jak Evropa postupně rušila referenda, protože jejich obava z NESPRÁVNÉ odpovědi se pomalu měnila v jistotu.
Tož asi tak.
Ale ze židle mne nadzvedne pokaždé tvrzení, že lidi jsou ochotni si v referendu odsouhlasit nulové daně, zabavit majetek bohatým a podobné nesmysly. Že to slyším u různých jiných stran mě nepřekvapuje. Tam mají na lidi svůj osobitý názor. Ale že totéž uslyším zde u pirátů?
LIDI NEJSOU IDIOTI. VE VELKÉ VĚTŠINĚ SE ROZHODUJÍ ROZUMNĚ. (ne ve velké většině případů, ale ve velké většině celku)
To že s jejich rozhodnutím následně někteří frajeři provedou něco úplně jiného, je už jiná pohádka. Ale referendum s jednoznačnou rozhodovací klasifikací nemůžete nijak zvrátit. A musíte ho naplnit. Jenom nemít strach se lidí zeptat. A strach máte, když víte, že odpoví jinak, než chcete, milí zlatí. Asi tak jak Evropa postupně rušila referenda, protože jejich obava z NESPRÁVNÉ odpovědi se pomalu měnila v jistotu.
Tož asi tak.
Petros Michailidis
tel: 777 897 146
otec dvou Pirátek (to je dobrá kvalifikace, ne?)
tel: 777 897 146
otec dvou Pirátek (to je dobrá kvalifikace, ne?)
-
- Člen KS Praha
- Profese: VŠ pedagog
- Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
- Dal poděkování: 232 poděkování
- Dostal poděkování: 722 poděkování
Realita je bohužel taková, že lidé se ve velké většině rozhodují pocitově a intuitivně. Což zrovna v okamžiku, kdy nemají dostatečné informace, znamená často chybné rozhodnutí. Většina například chápe, že daně je třeba platit, ale dokáži si představit, že by odsouhlasili daně pětinové a měli představu, že budou od státu dostávat více, než dostávají nyní.Petros Michailidis píše:LIDI NEJSOU IDIOTI. VE VELKÉ VĚTŠINĚ SE ROZHODUJÍ ROZUMNĚ. (ne ve velké většině případů, ale ve velké většině celku)