Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Diskuse členů a příznivců o věcech přesahujících působnost orgánů, netýkajících se programu nebo o straně jako celku.

Moderátoři: Administrativní odbor, Předsedající

Pravidla fóra
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.
  • Aktuální politické kauzy lze řešit v příslušné části veřejné diskuze.
  • Části programu, současné či budoucí, diskutujte na fóru Pirátský program.
  • Podání orgánům a jednoduché návrhy čiňte v příslušné podatelně.
  • Pokud chcete něco rozhodnout(usnést, zvolit, odvolat, přijmout), podejte členský podnět. Ale nejdřív zvažte, jestli by na to nestačil třeba republikový výbor.
  • Povídat o čemkoli si můžete v Podpalubí, což je skrytá část fóra otevřená všem zájemcům. (Je třeba se přidat do skupiny "Zobrazit - Podpalubí".)
Dodržujte prosím pravidla fóra.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Ondrej.Profant
Technický odbor
Příspěvky: 7962
Registrován: 22 dub 2009, 23:55
Profese: Náměstek člena vlády
Bydliště: Praha 8
Dal poděkování: 15004 poděkování
Dostal poděkování: 8366 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Vladimir Charvat píše:Mluvím o tom, že Michálek byl na vysokém postu. A na ten se v Čechách nedostaneš, kór na takhle vysoký, neprocpe-li tě tam někdo... A já se ptám kdo... Nic víc, nic míň.
Není pravda. Něco jiného je, že je to těžké. OFFTOPICKaždý kdo o tom něco ví, že to není černobílé. Ano, jsou krysy, které se tam drží stále (což L. M. asi není, když odtamtud odešel). Ale pak je třeba spousta odborníků, kteří jsou z úzkého týmu okolo někoho normálního.

Příklad od nás ze strany:
Čím dál častěji se setkávám s tím, že mi lidé nevěří, že osobně znám Ivana (toho dredatého z TV!) . Ti lidé si myslí, že Ivan má kolem sebe profesionály, kteří mu vše připravují a rozhodně ty lidi nemůže potkat v ulicích. Podle tvé paranoidní logiky by za cca. 4 roky neměl kandidovat Ivan, protože ho nebude každý znát osobně? A neříkej mi, že post předsedy Pirátů nebude za 4 roky zajímavé místo. Tipuji, že to bude zajímavější než u Zelených či KDU.

Příklad ze světa:
Abych do hry nezatahoval něco českého, tak řeknu příklad z Britanie: T. Blair měl výborný levicový program a co víc! On významnou část splnil v prvních měsících. Ten program samozřejmě nebyl jeho dílo (ze známých poradců jmenujme např. A. Gidense). A lidé kteří mu úspěch připravili na něj přestali mít vliv (resp. neměl čas se s nimi stýkat). On sám nebyl silná osobnost a proto když končil, tak už pošpinil vše s čím kandidoval. Ale ti jeho poradci byli na spoustě významných postů v Britanii etc., neměli však vliv na zabránění válčenému šílenství apod. Je viděť že to není černobílé - dosadil dobré i špatné. Sám byl nejspíš dobrý, ale neměl sílu odolat tlakům. Náš kandidát ukázal, že nějakou sílu má (rozhodně dokázal více něž kterýkoliv další kandidát).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 2):
Ivo.Vasicek, Ivo.Vlasaty

profant.eu
náměstek vicepremiéra pro digitalizaci
vedoucí resortních týmů Informatika

Uživatelský avatar
Mikulas.Ferjencik
Kontrolní komise
Příspěvky: 14653
Registrován: 24 dub 2009, 00:25
Profese: lektor kroužků zábavné logiky
Bydliště: Choltice, okres Pardubice
Dal poděkování: 12022 poděkování
Dostal poděkování: 20479 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Ještě abych uvedl na pravou míru některé mystifikace. Bohužel, koalice je jediná varianta, byť to může být například něco na způsob Chceme Libora Michálka senátorem - koalice Pirátů, KDU-ČSL a Zelených.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Ferjencik za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.Profant, Jaroslav.Kucera

Garant pro oblast veřejných rozpočtů, mikulas.ferjencik@pirati.cz, 737 943 770

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Uživatelský avatar
Tomas.Vymazal
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 4793
Registrován: 23 dub 2009, 16:31
Profese: designér legálních konopných produktů
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 6558 poděkování
Dostal poděkování: 5606 poděkování

Re: Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Ackoliv mi to rve srdce, protoze verim ze by L. Michalek byl dobrym senatorem, nemohu se smirit s full blown koalici Piratu s KDU a Zelenymi, ktera bude timto zpusobem i komunikovana. To nicmene nemeni nic na tom, ze chci situaci dale projednat, protoze i pro me stale existuje varianta, kterou bych podporil. Z toho duvodu jsem zalozil podnet ke svolani jednani CF: viewtopic.php?f=350&t=12247 Prosim vas tedy o vyjadreni podpory tomuto podnetu. Diskusi, prosim, smerujte nadale sem, prilis dlouhe vlakno lidi odrazuje od jeho otevreni a pokud chceme, aby lide v ankete hlasovali, nesmime je chudaky vydesit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Vymazal za příspěvky (celkem 4):
Ivo.Vasicek, Keram, Radek.Simkanic, Ondrej.Kallasch
Tom Vymazal, podporovatel phpBB a bojovník za legalizaci heroinu
Takovej ten stav, když seš uprostřed stavu a myslíš si, že nemáš stav. -- Michal Wagner, tč. garant programového bodu Drogy
Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Vladimir Charvat píše:
Ondrej Profant píše:Vladimir: Mám to chápat tak, že kdybychom vybrali nějakého neznámého kandidáta, tak tam nehrozí tlaky? Podlehnutí, či co? Mluvíš o obecných nebezpečích bez kterých politika nejde dělat.
Mluvím o tom, že Michálek byl na vysokém postu. A na ten se v Čechách nedostaneš, kór na takhle vysoký, neprocpe-li tě tam někdo... A já se ptám kdo... Nic víc, nic míň.
To není úplně pravda.Znám to zcela konklrétně z některých úřadů. Od politicky dosazených lidí nelze očekávat pracovní výsledky, proto potřebují i lidi kvůli práci.
Další věc je změna člověka. Znám dostl lidí, kteří dělali různé věci, které by dnes už nedělali. Včetně kompromisů, tolerance nefér jednání atp. Jednoduše si takový člověk uvědomí, že už na to nemá žaludek a celkově přehodnotí své postoje. Poslední dobou se takto "odvrací" od zaběhaných zvyklostí mnoho lidí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 5):
Michal.Polacek, Michael.Polak, Jaroslav.Nemec, Ondrej.dj-bobr.Ulehla, Jaroslav.Kucera
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Uživatelský avatar
Marcel.Kolaja
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 5079
Registrován: 14 čer 2010, 15:27
Profese: kvestor Evropského parlamentu
Bydliště: Český Brod
Dal poděkování: 7466 poděkování
Dostal poděkování: 7689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Příspěvek od Marcel.Kolaja »

Mikulas Ferjencik píše:Stropnický není podrazák, ano nemusí se nám líbit, že vytvořil tento koaliční projekt, ale rozhodně ho nevytvořil jako boudu na nás, jedná s námi jako rovný s rovným a co řekne to platí.
Nevím, jak jinak než podraz nazvat to, že Stropnický na přímou otázku "dej mi číslo na Libora Michálka" dostal od Ivana přímou odpověď "nedám, jednám s ním sám" a přitom začal s Liborem Michálkem jednat o koalici Zelení-Černí-Rovní, aniž by o tom Ivan věděl a postavil nás před dohodnutou věc. Kdyby Stropnický nebyl podrazák, tak Libor Michálek kandiduje za Piráty a podpořit si ho Zelení klidně mohli. O žádné koalici by se nejednalo. Jelikož byla myšlenka koalice podstrčena podrazem, jsem zásadně proti realizaci této myšlenky. I kdyby to byla nejlepší myšlenka na světě, účel nesvětí prostředky. Těžko odhadnout, co za dalším bohulibým účelem udělá Stropnický za podraz příští týden.


Zdraví

Marcel Kolaja
kvestor Evropského parlamentu

Uživatelský avatar
Michael.Polak
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4106
Registrován: 21 dub 2009, 17:19
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 2897 poděkování
Dostal poděkování: 6677 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Příspěvek od Michael.Polak »

Já jsem konkrétně v tomto jediném Michálkově případě za kočkopsa. Jinak bych byl opatrný a omezil koalice spíše na místní zastupitelstva...

Jinak teď trochu kopu za sebe a další Piráty co jim táhne na 40 nebo už tohohle věku dosáhli: nejen mladí Piráti jsou plnoprávnými členy strany, ale i ti starší (co vědí, kde je zakopaný poklad :-) mají právo zkusit kopat za stranu a její názory. Mě teba už bude 40 až skončí mandát v senátním obvodě té části Prahy 6, kde bydlím... takže bych vlastně asi nerad svůj nárok postupoval nezávislému kandidátovi - nestraníkovi - a když ano, tak by to muselo mít dobrý důvod. Samozřejmě u 100% pirátských kandidátů je menší šance na zvolení - ale lepší šance zviditelnit náš program, naše názory - a to nějakým neoddiskutovatelným procentuálním výsledkem (žádný další "průzkum veřejného mínění na střední škole" - prostě volby, natvrdo).

Je to možná nudnější a zdánlivě marnější - ale o to reálnější a skutečnější politika. Nezávislý kandidát nakonec kandiduje za sebe, s podporou stran. Jeho výsledek příliš nevypovídá o podpoře veřejnosti našemu programu. Ano, jistě - je to ta velká, cool, vzrušující politika, plná superhvězd. Není to každodenní, drobná, nudná práce...

Navrhovat nezávislé kandidáty se hodí pro různá ta uskupení typu Strany za Otevřenou Společnost, Zemanovců, a co já vím kdo ještě - prostě strany typu "vlastně si nemyslíme nic zvláštního, jen máme lidi, kteří to samé budou dělat lépe než ti co jsou tam teď a méně krást". Proč ne - tyhle iniciativy jsou taky potřeba. Ale Piráti jsou po dlouhé době silně názorově vyhraněná strana, která se opravdu odlišuje i jinak, než jen logem a barvou plakátů (doufám). Takže mě trochu vadí postup, kterého jsem svědkem - takovéto nahodilé hlasování na fóru pro náhodné kolemjdoucí - to svolání CF, kde by se nám jako kandidát prezentoval, je v tomto případě na místě (šlo by to spojit i s prezentací ostatních zájemců o nominaci do Senátu)
Naposledy upravil(a) Michael.Polak dne 28 čer 2012, 17:20, celkem upraveno 2 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvek:
Petros.Michailidis

@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Uživatelský avatar
Michael.Polak
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4106
Registrován: 21 dub 2009, 17:19
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 2897 poděkování
Dostal poděkování: 6677 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Příspěvek od Michael.Polak »

Mikulas Ferjencik píše: To není pravda, Zelení na Praze 4 v koalici nebyli. Se Stropnickým jsem se včera viděl poprvé v životě, jediní dva lidé, které jsem znal byl Pavel Mareš (znám ho z Prahy 10, viděli jsme se na zastupitelstvu oba jako diváci a Libor Michálek. Já se za zoufalý slepenec na Praze 4 stydím, ale zde je situace jednoduše jiná. Jiné strany, jiní lidé a především jiné volby, které fungují podle většinového systému.
Tady bych podotkl, že je jistě zdravé, pokud koalice vzniká v případě, že je potřeba podpořit nečlena kterékoliv ze stran, na kterém panuje mezi stranami shoda.

Otázka č. 1 je, jestli shoda opravdu panuje - tedy jestli Piráti Michálkovi věři.

Otázka č. 2 je, zda v tomto případě spíš nedojednáváme podporu "skalních" pirátských voličů jinému kandidátovi (byť třeba kvalitnímu) - a nezříkáme se hlasů "radikálních" pirátů (kteří se prostě bojí v současné situaci věřit KDU-ČSL, i když třeba mě ta jejich europoslankyně dost sedí...)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvek:
Roman.Kucera

@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Uživatelský avatar
Martin.Broz
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 9429
Registrován: 08 črc 2009, 12:40
Profese: SMRT MODERACI
Bydliště: Internet
Dal poděkování: 1529 poděkování
Dostal poděkování: 5428 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Příspěvek od Martin.Broz »

Roman Kucera píše:Toto není koalice.
Opakuji
Toto není koalice.

Ještě pro jistotu, pro ty tam úplně vzadu. :-)
Toto není koalice.
Klidne to rekni jeste stokrat. Ale nemas pravdu. Je to koalice. O tom neni pochyb.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Broz za příspěvky (celkem 7):
Marcel.Kolaja, Ivo.Vasicek, Adam.Soukal, Petros.Michailidis, Vitezslav.Praks, Vladimir.Charvat, Tomas.Vymazal
Uživatelský avatar
Keram
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 445
Registrován: 08 čer 2011, 09:36
Profese: AČR
Bydliště: Nýrsko
Dal poděkování: 526 poděkování
Dostal poděkování: 273 poděkování

Re: Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Příspěvek od Keram »

čím vím příspěvků, tak tím míň jsem si něčím jist. Líbí se mi podpora Michálka jako takového, ale pořád si stejně myslím, že nás v médiích poškodí koalicí s SZ a KDU. proto jsem zatím taky proti, jinak ve vedlejším vlákně zaznělo svobodní, to by se mi +- líbilo. Ale stejně se to nebude ostatním po chuti. protože je to strana "tatíčka" klause.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Keram za příspěvek:
Daniel.Hradsky
MERHAUT WIN: "PN jsou Brožovým nástrojem k manipulování PS. Samožerský anarchista, co má drzost kázat o svobodě a demokracii" :D
Uživatelský avatar
Roman.Kucera
Člen KS Praha
Příspěvky: 15254
Registrován: 14 zář 2010, 10:04
Profese: IT
Bydliště: Praha, Letná
Dal poděkování: 9815 poděkování
Dostal poděkování: 18113 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Report a závěr - Jednání Michálek, Piráti, KDU, Zelení

Příspěvek od Roman.Kucera »

Není to koalice, i kdybyste desettisíckrát řekli opak. Klidně můžete.

Zvolením/nezvolením to končí a kandidát jedná nezávisle. V senátu je podobných senátorů asi půlka. Kdo z vás dokáže u libovolného z nich říct, kdo ho podporoval v kandidatuře a co ty podporující strany měly společného? Kdo?
Aha, nikdo.
Myslíte si, že "laická veřejnost" je v tomto směru "chytřejší" než vy? Dobrý vtip.

Koalice vzniknout může na krajské a místní úrovni v poměrném systému před volbami, nebo v jakémkoliv systému po volbách. V poměrném systému mají koalice dokonce zákonem zvýšený práh volitelnosti.
Nic takového my neděláme.

Jediné nebezpečí je v tom, že by LM po volbách vstoupil např. do lidoveckého poslaneckého klubu. Ale to mŮže klidně udělat jako čistě Pirátský kandidát úplně stejně, takže je to nulový argument pro naši situaci.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvek:
Jaroslav.Kucera
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Zamčeno

Zpět na „Vnitrostranická diskuse“