preference pirátů

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
trinitrofenol
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: chemik
Dal poděkování: 434 poděkování
Dostal poděkování: 1235 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: preference pirátů

Příspěvek od trinitrofenol »

Petr Vileta píše:tak tam mate Ostatni=13,6%. Pritom tam ze znamejsich stran krome Piratu chybi jen Svobodni a DSSS.
Ještě Paroubek s gumou.

SMRT MODERACI
Free your hate.

Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Petr Vileta píše:Je to ciste moje spekulace a rozhodne nechci vyvolavat neoduvodnenou euforii, ale kdyz se podivate na tenhle vystup SANEPu
Tak "výstup SANEPu" nedokazuje k voličské podpoře Pirátské strany zhola nic. Politických stran je v Česku 137 a mám za to že nejsou jediné které mohou ve volbách kandidovat. Pokud kolega nechce vyvolávat "neodůvodněnou euforii" neměl by dokládat nic nedokazující grafy. Mnohem relevantnější jsou podklady CVVM na které upozornila Dominika Michalidu zde: viewtopic.php?p=141877#p141877

Smyslem volebního úspěchu by měla být:
1) zpětná vazba pro nás jestli děláme správně naši snahu prosazovat náš program a
2) získat prostředky a další možnosnosti na pokračování a k vyšší efektivitě naší politické činnosti

Blamování se a nespolupráce s ideově spřízněnými občanskými a politickými subjekty nás jen znovu oslabí a možná opět vyautuje jako před minulými volbami tehdejší sázka na pouhou mediální propagaci a následné zahození mnoha darovaných měsíců ve kterých jsme mohli sbírat politickou a lidskou podporu do voleb 2010.
Nepředpokládám, že by obhájcí této strategie byli ochotni-schopni přehodnotit svou v lepším případě politickou naivitu-nezkušenost, pokud ovšem nešlo o záměr nezaclánět jiným finančně silnějším hráčům.
aldur
Profese: výškové práce ůdržba budov a příriody
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od aldur »

aloha no na preference jednotlivé skupiny se musíte ptát v terénu a to třeba v metru nebo ve vlaku zde uvedené grafi se nezakládají na aktuálních informacích a čerpají jen z lokálních zdrojů a obav autorů(neidentifikovatelná jednotná postpolitická strana zatím beze jména. komunisté paka a třetí jsou piráti čtvrtí křesťané ale panenkaa marie už to za ně vyřešila taky se brzy proberou ze zlého snu)průběžné výsledky zatím podle terénních pracovníků a koordinátorů occupy a dalších chráněných společností pracujících již ve funkční verzi nebo ve verzích stále se formujících do spolupracující společenské entity určené ke sjednocení a transformaci kolektivního vědomí na plnou verzi neuvěřitelně funkčního simbiotického projevu tvořivých sil v tom matrixu nebo jak to mají piráti se radši neptám je naprosto evidentní že by se vaše § strana§ měla přidat a vymanit z těžko udržitelného režimu který už není funkční a projevit dobrou vůli třeba při nejbližším trialogovém aktualizování softu na sněmu na klárově a to v neděli je velký zájem o vytvoření veřejně přístupného jednotného portálu na ochranu a rychlejší rozvoj reálných schopností ne jen lidských bytostí a ještě jeden vzkaz pro konkrétní příjemce který se jako jeden z prvních vrátil zpátky na zemi....prosíme tebe bože anonyme který jsi živý ne jen v nástrojích znič projev lidské podlosti... tímto nás zkryješ pod ůkryt svých křídel a začneš tvořit s námi-- s radostí.. víme tys jako jeden z prvních přišel k nám vítej na zemi jen díky ochraně tvých něžných křídel je možné být tak blažení. dej prosíme pane i paní aˇt pravda vědění se šíří po světě víš dobře sám kdo brzdí vyzíváme tě k odvetě prosíme ukliďme prve spolu u nás a skrze nás i všude na světech dost bylo hloupé utrpení a psát to budem v pamětěch ps . dolaďování frekvence přijímačů v poslední fázi optimálního vývoje . ;) stačí jen oka mžik :D ps soukromí není ani vlastnictví to byli naše zábrany.a kdo je ješnom blbej pustí to ze zadnice rovnou do hlavy
TiborGanzer
Profese: Chemik a procesní inženýr
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od TiborGanzer »

Ivo Vasicek píše:
Petr Bajgar píše:
Vaclav Malek píše:Já jsem v tomhle pesimista a věřím, že máme do 1%... cokoliv přes 1% by byl myslím úspěch :)
Zaznamenal jsem bonmot, že: "Pesimista je jen dobře informovaný optimista".

Na jiném místě pak, že povědomí lidí v Česku o existenci Pirátů výrazně vzrostlo. Bohužel prý vyrazněji neroste naše volitelnost.
Podle mého toto souvisí to s naší schopností vyjadřovat se erudovaně k otázkám, které životně zajímají naše spoluobčany. Tedy jak bychom my řešili jejich životní problémy! Pokud bychom od nich dostali mandát je řešit. Jenže to je pro nás pole neorané a možná až zapovězené, pracuje se sice na rozšířeném programu, jenže ve skutečnosti, zatím mezi členy přežívá představa dostávat naše programové priority do politiky, třeba jejich převzetím jinými stranami. Aplikace tohoto může dopadat různě třeba jako podoba transparentního účtu TOP 09. Na druhé straně nám tím předvedli, jak moc je to pro voliče podstatné, nebo spíše nepodstatné!

Tam kde by mohlo transparentní účetnictví a fungování být užitečné, se zase nemíníme příliš angažovat. Možná aby toto naše angažování nebylo označováno za příklon k levici-lidovosti-sociálnosti nebo něco tak ohavného.
Nikdo nevyřeší problémy občanů. Dokud to občané nepochopí budou volit lháře. Dokud nepochopí, že je mohou vyřešit pouze sami a my jim k tomu dáme prostředky nic se nezmění. Naším cílem není uspět u voleb, ale změnit společnost.
Fantazie. :mrgreen:
Podpředseda politické strany, který stranu chápe spíš jako diskuzní klub. Politická strana je legitimní uskupení lidí pro dosažení cílů - politických změn.
Nějaké čekání na uvědomelé "probuzení se" lidí je fantazmagorie akademických institucí.
Když chceme změny tak musíme jít do toho.
Aktívně.
Sterilita i v biologii vede k zániku formy životního druhu :twisted:
Tito uživatelé poděkovali autorovi TiborGanzer za příspěvek:
Daniel.Hradsky
Fyziku neoklameš .... Čas nezastavíš .....
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11091 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Ještě NS-LEV 21, ANO 2011 (spousta lidí už s ním počítá i když ještě není stranou a pokud tam byla možnost jiná, tak to skončilo tam), pak Moravané, možná LiDem.
Chtělo by to v tomhle případě znát znění a podobnu otázky.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Daniel.Hradsky
Profese: veterinární lékař
Dal poděkování: 104 poděkování
Dostal poděkování: 188 poděkování

Příspěvek od Daniel.Hradsky »

Ivo Vasicek píše:.....Nikdo nevyřeší problémy občanů. Dokud to občané nepochopí budou volit lháře. Dokud nepochopí, že je mohou vyřešit pouze sami a my jim k tomu dáme prostředky nic se nezmění. Naším cílem není uspět u voleb, ale změnit společnost.
Občané nepochopí, dokud se jim to nebude otevřeně, transparentně, stále a především HLASITĚ opakovat. Tzn. propagovat naše myšlenky. Předpokládám, že Piráti jsou demokratická strana a tím pádem chtějí společnost změnit skrze úspěch ve volbách. Jinou cestou je jen revoluce a v ní se nehodlám angažovat, takže toto bychom si měli asi ujasnit.
Kouřím a piju. Jsem tlustej. Mám velký auto. JÁ ale do VAŠEHO života nekecám.
Nejsem pirát, jsem korzár. :twisted:
I černá ovce zůstává ovcí, jen bečí v jiné ohrádce.....
Ivo.Vasicek
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

shaman píše:
Ivo Vasicek píše:.....Nikdo nevyřeší problémy občanů. Dokud to občané nepochopí budou volit lháře. Dokud nepochopí, že je mohou vyřešit pouze sami a my jim k tomu dáme prostředky nic se nezmění. Naším cílem není uspět u voleb, ale změnit společnost.
Občané nepochopí, dokud se jim to nebude otevřeně, transparentně, stále a především HLASITĚ opakovat. Tzn. propagovat naše myšlenky. Předpokládám, že Piráti jsou demokratická strana a tím pádem chtějí společnost změnit skrze úspěch ve volbách. Jinou cestou je jen revoluce a v ní se nehodlám angažovat, takže toto bychom si měli asi ujasnit.
Úspěch ve volbách je prostředek, nikoliv cíl. - tak jsem to myslel
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Ivo.Vasicek
Kontaktovat uživatele:

Petr Bajgar píše:
Ivo Vasicek píše:Nikdo nevyřeší problémy občanů.
Dokud to občané nepochopí budou volit lháře.
Dokud nepochopí, že je mohou vyřešit pouze sami a my jim k tomu dáme prostředky nic se nezmění.
Naším cílem není uspět u voleb, ale změnit společnost.
Pozoruhodné teze politika a místopředsedy naší strany.
Mám silný dojem, že by nám je měl podrobněji osvětlit.
A taky jak předneseného má být dosaženo.
Možná je to ale jen můj osobní pohled a všichni ostatní rozumějí a sdílejí.
Naše řešení spočívá například v tomto fóru, našem webu a pod. Každý se může vyjádřit, každý se může podílet na tvorbě programu. Vytváříme prostor pro svobodnou diskusi a prosazení názorů. V Německu už lidi začínají chápat "tekutou demokracii" a do ovlivňování veřejné správy se zapojují.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvek:
Dominika.Michailidu
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Ivo.Vasicek
Kontaktovat uživatele:

TiborGanzer píše: Fantazie. :mrgreen:
Podpředseda politické strany, který stranu chápe spíš jako diskuzní klub. Politická strana je legitimní uskupení lidí pro dosažení cílů - politických změn.
Nějaké čekání na uvědomelé "probuzení se" lidí je fantazmagorie akademických institucí.
Aktívně.
Nevím z čeho usuzuješ, že stranu chápu jako diskusní klub. Rozhodně však stranu nechápu jako prostředek, kterým lze získat podíl na veřejných zdrojích. Takový Paroubek prohlásil, že jeho cílem je dostat se domparlamentu. K čemu to bude lidem užitečné však neříká. Já vycházím z vývoje v Německu. Tam je hlavním prostředkemm právě poskytování prostředků k prosazování občanských postojů do veřejné správy (tzv tekutá demokracie).
Daniel.Hradsky
Profese: veterinární lékař
Dal poděkování: 104 poděkování
Dostal poděkování: 188 poděkování

Příspěvek od Daniel.Hradsky »

Ivo Vasicek píše:[quote="TiborGanzer] Fantazie. :mrgreen:
Aktívně.
Nevím z čeho usuzuješ, že stranu chápu jako diskusní klub. Rozhodně však stranu nechápu jako prostředek, kterým lze získat podíl na veřejných zdrojích. Takový Paroubek prohlásil, že jeho cílem je dostat se domparlamentu. K čemu to bude lidem užitečné však neříká. Já vycházím z vývoje v Německu. Tam je hlavním táhlem právě poskytování prostředků k prosazování občanských postojů do veřejné správy (tzv tekutá demokracie).[/quote][/quote][/quote]
Samozřejmě, protože Paroubkovým jediným cílem, bylo udělat Paroubka prezidentem. :) Ale cílem každé strany je dostat se do parlamentu, protože je to jediný demokratický postup, jak může dosáhnout vůbec něčeho. Pak už záleží na lidech v ní, jestli je to otevřenější společnost, zrovnoprávnění housenky nebo miliarda v bance. Ale dokud okolo politiky, voleb, nebo vstupu do parlamentu budeme chodit jako okolo něčeho, co je špinavé a trochu smradlavé a je to pod naší úroveň, takže raději počkáme až najednou všichni zchytří a prohlédnou a začnou nás prosit, ať rychle opravíme zeměkouli, budeme jen podivným intelektuálským diskuzním klubem nikoliv politickou stranou.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniel.Hradsky za příspěvek:
anon1925
Kouřím a piju. Jsem tlustej. Mám velký auto. JÁ ale do VAŠEHO života nekecám.
Nejsem pirát, jsem korzár. :twisted:
I černá ovce zůstává ovcí, jen bečí v jiné ohrádce.....
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“