Co si tak pamatuju, tak těch 192 tisíc je hrubých..
tak a teď si to přečte nějakej baptista a zastřelí mě za insider job

Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
Bývalý Pirát, úzce spjatý s tradičními dávnými pirátskými hodnotami
2016/2017 flipped to XSFP MBTI co se na vojně naučíš, za to tě v civilu zavřou
porcelánové zařízení, spojující výhody umyvadla a klosetové mísy, se jmenuje umyvadlo (citace, třetí komentář)
Jako ano, ale pár připomínekjarbara píše:takže z té tabulky mi vychází:
že tu máme cca 4900 duchovních, což je cca 1duchovní na 2050obyvatel včetně dětí a nemluvňat (pro nepravděpodobných cca 10% věřících vychází 1duchovní na 200 věřících)
z daní cca 90% nevěřících obyvatel:
že celkem daňové poplatníky ta náboženská obec stojí ročně 1,448 miliardy- což je průměrem 295 985Kč na jednoho duchovního
že platíme ročně na kulturní a náboženské "zábavy"- aktivity duchovních a náboženských sdružení 3 203 000Kč
z toho mi tak nějak vychází,
že z průměrného platu jednoho duchovního by bylo možno platit dva důchodce, nebo tři důchodkyně,
že z platů všech duchovních by se poplatilo bajlajvočko víc jak 10 000 důchodců
že z částky ročně vynaložené na náboženské obce by bylo možno zaplatit 137 904 průměrných důchodů (průměr 10.5tisíce- pro většinu důchodců sen) čili cca 11 500 důchodců po celý rok.
Takže, ač to v celonárodním měřítku není zas taková "rána" (oproti miliardovým penězomizení a odklánění), vyškrtnutí církve ze státního rozpočtu ano! Vrátit náboženským obcím jen majetek, který řádně doloží výpisy z katastru nemovitostí k onomu r.1948, náhrady za nevratitelný majetek buď v cenách obvyklých pro restituenty občany, nebo vydáním jiného volného majetku v podobné ceně a míře. Ale nic víc! ( duchovní byli víc jak 60let živení z daní občanů, též jejich studia byla placena z daní.....možná by stálo za spočtení, kolik za tu dobu daňové poplatníky jejich aktivity a platy stály) Ať církve prokáží, jak umí hospodařit.
Ani občanům restituentům stát nedával žádné platy, aby občané restituenti mohli na svých znovunabytých majetcích rozjet jakýs byznys. Každý si musel případně půjčit u banky na úrok a vydělat si, nebo majetek prodat.
Argument, že i první republika církvím platila, je irelevantní ... uběhlo cca 100let, věřících ubylo, svět se změnil. Podmínky se mění pro každého, tudíž by měly i pro církve. Potřebuje-li někdo duchovního, ať si ho zaplatí.
I tak mne zajímá a bude zajímat, když stát ubírá na platbách invalidům, matkám s dětmi, důchodcům, zdravotně postiženým, policistům, hasičům, obyčejným úředníkům a dalším, některým až na hranici likvidační, jestli taky církvím jsou a zatím budou platy a požitky adekvátně sníženy.
pokud je ni známo, tak snad soupis existuje nebo ne?. Na druhou stranu nevím, kdo zpochybnuje nejaký konkrétní kus lesa. Spíš jde o to, že někdo záměrně evokuje dojem že církevní restituce nějak poškodí poplatníka daní. Na to samozřejmě spousta lidí slyší.jzvc píše:2Jana: Me se posty nemazou, mas asi blbej prohlizec ...
Osobne bych rekneme (at nazeru) ustanovil lhutu 10let, kdy musi cirkve pozadat o vraceni majektu a dodat k tomu radne podklady. Kazdy rok by se zaroven o 1/10 snizoval prispevek. Pozadany majetek by pak byl radne zverejnen s tim, ze kdokoli muze podat namitky (a podlozit je) - rekneme 3 mesice? + samo v teto lhute prislusny urad proveri podklady. Pokud zadne namitky nebudou a majetek bude vydan, tak bezi nejaka standardni promlceci lhuta ... (tusim ze pokud vyuzivate 10+let cizi pozemek a nikdo proti tomu nic nenamita, tak ziskate prava ten pozemek uzivat i v pripade, ze by pak namitat zacal)
Co jsem četl, tak to je údajně problém těch archivních katastrálních map. (Množství je až druhotné.) http://neviditelnypes.lidovky.cz/pravo- ... ecnost_wagjzvc píše:Prave ze zadnej soupis neexistuje, jen se "predpoklada" ze by "nejaky" majetek "zhruba" v "nejakem" rozsahu mel byt vydan a za "zbytek" ze bude vyplacena kompenzace.
Soupis = seznam parcel a nemovitosti. Nic takoveho neexistuje.
SMRT MODERACI
Free your hate.
O tom soupisu a určení cen by se dalo s úspěchem pochybovat: http://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkev ... ecnost_wag, ono nejde totiž vůbec o to, že by někdo zpochybňoval někde nějaký kus lesa.Martin Shanil píše: pokud je ni známo, tak snad soupis existuje nebo ne?. Na druhou stranu nevím, kdo zpochybnuje nejaký konkrétní kus lesa. Spíš jde o to, že někdo záměrně evokuje dojem že církevní restituce nějak poškodí poplatníka daní. Na to samozřejmě spousta lidí slyší.
Jo, tohle mi obcas dela taky, holt je treba koukatJana Syrovatkova píše:Napíšu příspěvek - dám odeslat - mezitím někdo napsal něco jinýho a fórum se ptá, zda to fakt chci poslat, když už teda někdo napsal něco jinýho. Nevšimnu si, kliknu na "Nové příspěvky". A ani jít o stránku zpátky mi už příspěvek nevrátí.
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)