Prosím o vysvětlení proč kolega píše o povinném zapojení? Co tímto významovým posunem sleduje a jestli je tento posun naivitou nebo záměrem demagogickým nebo snad diskreditačním vůči mému přesvědčení? Jaký poměr tekutosti demokracie kolega ordinuje? Mluvit vyjadřovat se bude moct jeden z deseti ze sta nebo snad z tisíce atp.? Přímá demokracie tedy už není našim krédem?Ondrej Profant píše:Demokracie není o povinném zapojení (obvykle).
Pokud se chtějí zapojit jen někteří, ať se zapojí jen někteří. Přesně o tom je tekutá demokracie a zdá se to být nejlepší forma.
My jsme přece svého času, ústy našich představitelů rezignovali na kultivaci diskuze na tomto fóru. Fakticky došlo k eliminaci nepohodlných jedinců jejich ignorováním a zjevně vedenou paralelní komunikací mimo fórum. Tedy někteří spolu mluví a s jinými se prostě nemluví. Někteří mohou plácat cokoliv a jiní mají právo mlčet. Tato praxe není nic nového ani divného v politickém stranictví v Česku vzhledem k úrovni naší zdejší demokracie a obecných diskuzí. Takže prosím to co jsem napsal berte pouze jako konstatování.
Mě zajíma reálná podoba fungovaní komunikačních procesů v PP-DE.
Zajímá mě jejich komunikační úzus, který jim umožňuje, že se nesrazí na každé názorové křižovatce?
Jak jednají o věcných otázkach, aby názory nebyly považovány za osobní útoky?
Jak společně tahají za jeden provaz a jak se k tomu dostávají, aby tahali stejným směrem a ve stejném rytmu?