Hmotná zodpovědnost v politice.
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: psychoterapeut
- Dal poděkování: 54 poděkování
- Dostal poděkování: 31 poděkování
Re: Hmotná zodpovědnost v politice.
Problémem by mohla být občanská negramotnost.
Sedím v hospodě a nadávám na politiky, protože nevím, co s tím mohu udělat.
V občanské výchově mě nenaučili ani vyplnit složenku, natož moje občanská práva. To bylo sice za Dr. Husáka, ale nevím nakolik se vzdělávání k občanské společnosti pohlo dopředu.
Spousta politiků i politických stran svou činnost zahájili v hospodě. Hospoda je občanský prostor.
Sedím v hospodě a nadávám na politiky, protože nevím, co s tím mohu udělat.
V občanské výchově mě nenaučili ani vyplnit složenku, natož moje občanská práva. To bylo sice za Dr. Husáka, ale nevím nakolik se vzdělávání k občanské společnosti pohlo dopředu.
Spousta politiků i politických stran svou činnost zahájili v hospodě. Hospoda je občanský prostor.
-
- Profese: psychoterapeut
- Dal poděkování: 54 poděkování
- Dostal poděkování: 31 poděkování
Chtěl jsem napsat, že za občanskou laxností často stojí nepoučenost.
A souhlasím s osobní zodpovědností, ale pak bych přivítal, kdyby se vztahovala i na výroky v zákonodárném sboru.
Nechováš se v práci podle pravidel zaměstnavatele, finanční postih, opakuje se to, musíš být odejit.
A souhlasím s osobní zodpovědností, ale pak bych přivítal, kdyby se vztahovala i na výroky v zákonodárném sboru.
Nechováš se v práci podle pravidel zaměstnavatele, finanční postih, opakuje se to, musíš být odejit.
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pardon, to celym jsem prehledl.Jiri Kaderavek píše:Tak řeč byla o ručení celým majtekem.
Ja tady chapu prospech obcanu a zisk jako synonymaJiri Kaderavek píše:Když si občané zvolí zastupitele, pravděpodobně chtějí, aby s prostředky jim svěřenými hospodařili ku prospěchu občanů, nikoliv aby je používali ke generování zisku. ... Pokud si občané zvolí mizerné politiky, pak tito rozhodují mizerně a způsobují škodu. Jejich odpovědnost je politická a pokud ji neumějí občané vyvodit, pak tuto škodu zaplatí občané (a dobře jim tak).

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
-
- Profese: Admin
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 467 poděkování
No prave, ale oni prevazne s temi prostredky hospodari ku prospechu svemu (pripadne znamych a pribuznych) a nikoli obcanu. On totiz podnikatel predevsim hospodari s vlastnimi prostredky, tudiz zodpovednost nekoho, kdo hospodari s prostredky cizimi by mela byt nasobne vyssi.Jiri Kaderavek píše: aby s prostředky jim svěřenými hospodařili ku prospěchu občanů,
Jejich odpovednost neni zadna. Pokud si za volebni obdobi nahrabu miliony, tak je mi celkem uprdele ze nebudu zvolen znova. Viz veverky napr. V pripade "zavedenych" partaji to pak funguje tak, ze kazdej na kazdyho neco vi, takze nikdo nic nerekne, protoze sam tyje z nasich penez.Jejich odpovědnost je politická.
A ne, opravdu nemluvim o tom, ze se "neco" nepovede, ale o tom, ze se utraceji miliardy za zcela zjevne predrazene a naprosto nesmyslne projekty. Ostatne, viz IZIP - jeste to neni ani zruseny a uz se vypisuje vyber na novej tunel.
Nebo viz PV - autolekarnicky sou zarnym prikladem toho, kdy by ten, kdo to schvalil mel celou skodu obcanum zaplatit.
- Jiri.Kaderavek
- Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
- Dal poděkování: 642 poděkování
- Dostal poděkování: 1909 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jejich odpovědnost je politická. To, že je nikdo k této odpovědnosti nevolá a že není obtížně nositelná je důsledkem politické apatie občanů. Pokud by občané nebyly politicky apatičtí, již dávno bychom měli takový systém, kterým by rozkrádání velikých částek velmi efektivně zabránil. Pokud někdo neví o čem mluvím, pak se podívejte na to, jak dopadne politik, který se nešikovně vyjádří na adresu židů nebo homosexuálů. Teď jen stanovit taková etická pravidla pro hospodaření s veřejným majetkem, která budou působit stejnou silou jako politická korektnost. Jenže obechcávání pravidel je v tomto národě součástí genetických pravidel, takže to co není tolerovatelné v Německu nebo ve Francii u nás v pohodě prochází. Ještě někdo si myslí, že je to problém politiků?
Zakladatel České pirátské strany
„Svobodu nekoupíte, tu si volíte“
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
„Svobodu nekoupíte, tu si volíte“
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jirko, ona by nakonec mozna stacila hmotna odpovednost uredniku spolecne se sluzebnim zakonem. Dnes,kdyz prijde politik za urednikem, aby ten neco podepsal, tak to podepise, protoze mu temer nic nehrozi. Ovsem kdyby ouradovi hrozil kriminal, nebo dozivotni splaceni, tak toho politika posle ... vis kam.
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- klivan
- Profese: lékař
- Dal poděkování: 176 poděkování
- Dostal poděkování: 292 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Babiš vystoupil OVM a připomněl nám staré kauzy. Nemělo by se prošetřit i nucená správa IPB za vlády Zemana a prodej banky za korunu CSOB, vyšetřit stejně jako OKD.smajdalfsas píše: ↑13 čer 2011, 21:21 Já si myslím že jistá forma zodpovědnosti by byla ny místě. Samozřejmě bych to rozdělil, nikdo nemůže zodpovídat za věci které neovlivní. Třeba ta již víše zmíněná Fukušima. Ale na druhou stranu bych dal zodpovědnost v podepisování smluv atd.. vis: nákup pandurů, tunel Blanka atd...
Kde stát "my" prodělaly myliardy. (Proč mámě nejdražší dálnice na světě. - Tuto informaci nemam ověřenou na 100% ale i tak jsou předražené.) A navíc každou chvíly člověk někde slyší a nebo čte o tom jak nás někdo žaluje o peníze (Myslím že to byla Nomura) a nebo jak se prohýřily státní prostředky. A korunu tomu nasadí naše vláda když si odhlasuje zvíšení platů. Mě by se taky líbylo si určovat víši platu.
Proto bych byl aby naši "zákonodárci" měli zodpovědnost za své činy. Já pracuji jako operátor logistiky, když jsem jezdil na VZV a něco sem vysypal, tak jsem to musel zaplatit a nikdo se mě neptal jestli za to můžu a nebo ne. Jediné co by mě omlouvalo by byl tzv zásah vyšší moci.

po delší době, abych připomněl ODS, jak se oni chovali v demisi, prodávali Aero Vodochody, odpustili Nomuře 100 miliard, Tlustý volal státním zástupcům, chtěl od prezidenta odpustit trestní stíhání a tyhle věci neuvěřitelně skandální.
Otázky Václava Moravce, 11. března 2018
A pak v parlamentu AB připomněl:
http://www.psp.cz/eknih/2017ps/stenprot ... 008002.htm
Tak si vzpomeňme na vládu Mirka Topolánka v demisi, která prodala Aero Vodochody za tři miliardy. My nic neprodáváme. A zkuste si vzpomenout na to, jak vláda v demisi, ministr financí Vlastimil Tlustý odpustil dluhy, arbitráž Nomuře, za sto miliard. Ta Nomura, která nám vzala naše pivo, Plzeňský Prazdroj, a za hubičku, to vyndala. No, tak to bylo v demisi. A my nic neděláme.
„Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda.”
Will Rogers
Will Rogers
- klivan
- Profese: lékař
- Dal poděkování: 176 poděkování
- Dostal poděkování: 292 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hmotná odpovědnost by měla zásadní pozitivní vliv na zlepšení kvality práce veřejné správy. Úředníci i politici by měli osobní odpovědnost za nezákonná rozhodnutí nebo nesprávný úřední postup. Jednoletá lhůta pr o vymáhání se zákonem změní na tříletou lhůtou. Nárok na úhradu budou úřady muset vymáhat bez zbytečného prodlení. Hmotnou odpovědnost chtěla TOP i SPD to má v programu, spláchli to socani a Ano, možná by to chtělo revokaci za podpory Pirátů,
http://denikreferendum.cz/clanek/18859- ... a-politiku
http://denikreferendum.cz/clanek/18859- ... a-politiku
„Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda.”
Will Rogers
Will Rogers