Vladimír Hamral (Boodin)

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Personální odbor - celý

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Uživatelský avatar
Boodin
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 144
Registrován: 20 zář 2011, 21:06
Profese: soušl punk
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 81 poděkování

Re: Echt Voser aka Boodin Nemilosrdny

Příspěvek od Boodin »

Fajn, Petře, já se prostě nepřu z prostého důvodu že mým existenčním postojem je dokonalá ambivalence. Nemám nějak záporů a nemám pozitiv. Chápu realitu jako reakci na akci a to mne diskvalifikuje z romanticky vnímaného dneška. Krkolomně se snažím říct, že i já potřebuji překladový slovník na vás, protože pro mé chápání píšete jak boxeři - v morálně vyhraněných pojmech a za vlastní suverenity, kterou nevnímáte. Dívej:

Prohibice nikdy nebyla ani negativum, ani pozitivum, ale bylo to systémové opatření, které utlumilo oficiální produkci šňapsu, ale paralelně nahnalo plebejce do výroby vlastní, byť za rizika stíhání. Alespoň u toho neusnuli. Takže BYLO to špatně, nebo dobře? Chlastalo se stejně dál, ale jen sport se přenesl na domácí hřiště a z výroby alkoholu se stal tak humorný sport, že se o něm natáčí filmy a seriály dodnes. Ambivalence...

Stejně tak ten pojem 'mafie'. Nepochopím, proč by to slovo mělo mít negativní rozměr, když technicky jde o skupinu lidí, co se rozhodli vlastními silami prosadit své vidění světa navzdory okolním přáním. Je mi to až žinantní, ale dle mě každá solidní organizace mající za cíl prosadit v systému vlastní vidění musí tak úzce spolupracovat, tak na sebe navazovat a tak se nezištně podporovat, že jde až právě o 'mafii'. Fajn, protože jste romantici nezřízení, tak to verbálně učešeme: mělo by jít až o rodinnou spolupráci.

S fetem je to paradoxně jak s tím chlastem. Kriminalizace na něj nemá vliv a jediný, kdo trpí je uživatel, co je prostě línej se s tím schovat někam na safe place, kde si ten trip užije. A to mám považovat za negativum, že? Mám fungovat v duchu: VŠE PRO POHODLÍ, což je faktickým snažením drogové legalizace. Hmf...

Já to s tím fetem umím podpořit ze dvou důvodů: a) JE v tom faktický romantika a bohužel většina popkulturních gumáků fetovat musí, aby vůbec něco vyprodukovala. Následně dej si někdy stáž na operačním sále, klidně přes sklo a zjistíš, kolik lidí z etablované 'střední třídy' Čech TAJÍ, že fetuje, takže to neřeknou anesteziologovi a ten jim pak dá soft narkózu, což má za následek, že se proberou s pupkem na dvě půlky a střevy venku, což je dokonalá řiť, při níž ti volové mohou samozřejmě chcípnout. Tedy heslo dne je: NÁROD FETUJE a je úplně jedno, jak moc je to ilegální..., b) Dušan - místní konopný aktivista - vede relativně logický boj s konopím, které ANO, v omezené míře a skutečně soudně aplikováno má přirozené, útlumové úřinky, takže může suplovat fake psychofarmaka s minimem účinné látky a je to za hubičku. To JE správný trend a proto - podporuju uvolnění právě toho debilního a nahypovaného konopí na rovinu chlastu a jiných soušl drog. PŘESTO stále trvám na tom, že z pozice státu, nikoli z pozice uživatele, je logická kompletní prohibice na vše, protože jedině tak nedochází v prostředí ke zmatkům vyvolaným všemi těmi 'kriminálními' třenicemi ve světě drogových nadšenců. Pochopitelné...

Takže moje vnímání je v...řekněme 'rozporu' s křečovitým výkladem soudobé morálky podložené právem a je mi líto: mám spontánní, pirátské sklony dělat vše tak, jak si myslím já, že by to mělo vypadat a nidkoli dělat podle nějakého externího, morálního nařízení. Ostatně o tom je a stále bude mnou vnímané 'pirátství': schopnost postavit se NAD zákonné dogma a upřednostnit VLASTNÍ realizaci nad tou, co by se jinak měla. Já se, kurva, nenarodil proto, abych někoho poslouchal a někomu se klaněl, fakt...což mi činí problém i radost opět celý život. Ambivalence! lol! :twisted:
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34601
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Echt Voser aka Boodin Nemilosrdny

Příspěvek od Petr.Vileta »

Boodine, lišíme se v pohledu na to, co je špatné, tedy každý máme trochu jiný žebříček hodnot, případně různě vysokou laťku nepřijatelného.

Ty si myslíš, že prohibice se nedá posoudit jako špatná nebo dobrá. Já si naopak myslím, že je vždycky špatná, pokud má vysoké náklady, ale malé nebo žádné přínosy. Tedy, pokud je třeba vedena snahou o zvýšení pracovitosti obyvatelstva, ale efekt se nedostaví, tedy HDP neroste, ale naopak klesá v důsledku nákladů na realizaci prohibice, tak ji prostě považuji za špatnou. Kdyby se neudělalo nic, tak by se také nic nezměnilo, ale nic by to nestálo a daňový poplatník by ušetřil, mnoho lidí by neosleplo po domácí pálence atd.

Každý občas dostane nápad, jehož realizace přinese víc škody než užitku. Když je to jedinec, tak o moc nejde, ale když je to na úrovni státu, tak už je to průser. No a třeba zrovna prohibice se opakovaně ukázala jako blbý nápad. Podobné je to třeba s legálním vlastnictvím střelných zbraní. Kde je zakázali nebo omezili, tam prokazatelně vzrostla kriminalita. Je to jasné. Zločinci mají strach z toho, že je při vloupání může zastřelit vyděšená 70-letá babička, tak jich tolik nekrade.

Tvůj názor na mafii je také "originální", abych se vyjádřil diplomaticky :D Ať si prosazují své zájmy, ať drží pohromadě, ale ty vraždy mi na nich dost vadí :mrgreen:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
JirkaXDU

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Vin
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 171
Registrován: 15 lis 2011, 20:12
Profese: student
Dal poděkování: 125 poděkování
Dostal poděkování: 89 poděkování

Re: Echt Voser aka Boodin Nemilosrdny

Příspěvek od Vin »

Tak s tou mafií jak která, ta naše Maffie stála u zrodu Československa, že jo.

Také bych připomenul, že pokud se argumentuje náklady, že to nutně nemusí vést k legalizaci, třeba jen dekriminalizaci. Jinak z diskuse o komponentě drogy mi přišlo, že šlo primárně o to, jaký vliv má kriminalizace na společnost (náklady, využití látky i pro jiné účely svépomocí), nikoliv o ospravedlnění pro feťáky.

Jinak bych možná to vlákno vrátil zpátky do drog.
Stallmanův zákon: Když korporace vládnou společnosti a tvoří zákony, každá nová technologie je pro ně příležitostí k dalšímu omezování uživatelů.
Uživatelský avatar
Boodin
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 144
Registrován: 20 zář 2011, 21:06
Profese: soušl punk
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 81 poděkování

Re: Echt Voser aka Boodin Nemilosrdny

Příspěvek od Boodin »

Je to nekonečný boj morálka versus realita a ty jedeš v kompletní morálce, kdežto já...nikoli. Mne prostě víc zajímá jak to je skutečně a z toho vyvozovat možné trendy, než žít v duchu 'jak se má' a mít předem určeno, co je špatné a co je dobré. Vraždy ti vadí proto, že by to hypoteticky mohlo potkat jednou i tebe v případě, že by se to rozmohlo. Takže ti nevadí pro jejich samotný výskyt, ale protože se programově CHRÁNÍŠ, předcházíš rizikům, jednoduše tlačíš na vlastní vegetativnost. Jak moc tě sere, že vražda je denním standardem rozvojového světa a vidět na ulici zavražděného třeba v Mexiku je už jen na větu: "Ty vole, zase kredit v hajzlu, musím brknout úklidovce..." Vraždy jsou prostě animálním vrcholem agresivity, konečné řešení problému a historicky POCHOPITELNÉ vyústění konfliktní situace, protože kdyby dle tebe vraždy BYLY ŠPATNĚ, tak by je lidstvo potlačilo jako třeba neštovice, že? A při tom se stále a dál dějí... Takže v tom je ten rozdíl přístupu ke světu. Ty věříš. Dost často naivně, moralisticky, účelově sebeochranně, programově pacifikačně. Nátisk na femina mentalitu. Já tímhle netrpím, takže nejsem ani nadšenec OSVĚTY, já se spíš dívám na to, jak to opravdu je a snažím se to pochopit, abych z toho extrahoval nějakou užitečnost. Jestli tě napadá, jak by vůl jako mohl extrahovat užitečnost z vraždy, tak tě v klidu odkážu na jakýkoli válečný konflikt, protože v něm se z vraždy stává morálka a voila - i Petr křičí u televize: KILL! KILL! KILL!, když ho to nějak ohrožuje. Rázem mu rozměr vraždy už nepřijde tak odpudivý, ba co víc, zvedá tomu oba palce a nadšeně jódluje, že chce celou hromadu mrtvého nepřítele. Lidi prostě šíleně kecaj, chtěj vypadat lepší než jsou a masírují se osvětou, která fajn - má určitou procentuální úspěšnost. Ale že by osvěta, strach a morálka byly hybnou pákou světa, jak se mne tu snažíte všichni přesvědčit...to FAKT NE, lol! Realita je kouzelně živočišná, dynamická a funkční věc, co na přání člověka dlabe a realizuje se dle své nejfunkčnější schopnosti. Lidské přání je pokus ohnout realitu ke svému obrazu, což je jak přemlouvat stokilovou ženskou, aby se z ní stala sexy kočina...vlastně úplně marný, no, hehe :twisted:
Uživatelský avatar
Lukas.Findeis
Člen KS Praha
Příspěvky: 4913
Registrován: 04 dub 2010, 15:47
Profese: běžecký trenér
Dal poděkování: 4653 poděkování
Dostal poděkování: 4059 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Echt Voser aka Boodin Nemilosrdny

Příspěvek od Lukas.Findeis »

Boodin píše:Stejně tak ten pojem 'mafie'. Nepochopím, proč by to slovo mělo mít negativní rozměr, když technicky jde o skupinu lidí, co se rozhodli vlastními silami prosadit své vidění světa navzdory okolním přáním. Je mi to až žinantní, ale dle mě každá solidní organizace mající za cíl prosadit v systému vlastní vidění musí tak úzce spolupracovat, tak na sebe navazovat a tak se nezištně podporovat, že jde až právě o 'mafii'. Fajn, protože jste romantici nezřízení, tak to verbálně učešeme: mělo by jít až o rodinnou spolupráci.
Tak jak to popisuješ by to znělo krásně. Bohužel se to vždycky zvrhlo v organizovanej zločin nejtěžšího kalibru. Vše se totiž točí kolem peněz a prohibice se neobešla bez mrtvol, vyhrožování apod.

735 07 66 99, Praha 12

Vin
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 171
Registrován: 15 lis 2011, 20:12
Profese: student
Dal poděkování: 125 poděkování
Dostal poděkování: 89 poděkování

Re: Echt Voser aka Boodin Nemilosrdny

Příspěvek od Vin »

Lukas Findeis píše:Tak jak to popisuješ by to znělo krásně. Bohužel se to vždycky zvrhlo v organizovanej zločin nejtěžšího kalibru. Vše se totiž točí kolem peněz a prohibice se neobešla bez mrtvol, vyhrožování apod.
O vraždách už psal. Že každé společenství, mafie, uskupení se na to dívá jinak a v jiné situaci.

Mám pocit, že by ses Boodine na tomhle s Ivem Vašíčkem shodl. Já bych za sebe dodal, že možná absolutní morálka nebo dobro existuje, otázka je, jestli a jak se k ní dá dospět.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vin za příspěvek:
Lukas.Findeis
Stallmanův zákon: Když korporace vládnou společnosti a tvoří zákony, každá nová technologie je pro ně příležitostí k dalšímu omezování uživatelů.
Zamčeno

Zpět na „Zájemci o členství Středočeský kraj“