Totez nabizi pri splneni urcitych podminek Amazon autorum knih.moole píše: Hodi se zminit, ze v iTunes Store muzou nabizet veci i primo autori, bez prostrednika, tedy 70 % pro ne. http://www.apple.com/itunes/content-pro ... c-faq.html
Virtuálni nadace na podporu oblíbených autorů
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
Re: Virtuálni nadace na podporu oblíbených autorů
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: student
- Dal poděkování: 59 poděkování
- Dostal poděkování: 37 poděkování
moje výhrady vůči Flattru:
1) Musím posílat každý měsíc alespoň 2€, tj. 600 Kč ročně. To je pro spoustu lidí moc, zvláště když Flattr v ČR používá minimum tvůrců.
2) Z částky si berou 10 %, bankovní převod mám oproti tomu zadarmo.
3) Pokud daný měsíc Flattr nepoužiju, pošlou moje 2€ charitě dle svého výběru.
4) Pokud na Flattr přestanu posílat peníze, tak mi zruší účet. "A Flattr User’s access to the Service will be suspended without notice if the Flattring Amount in his Flattr User Account is less than his chosen Monthly Contribution."
Zde nastíněnou variantu portálu, kde bych mohl přímo posílat peníze autorům bych naopak uvítal.
Pohodlné by bylo, kdybych si na portálu mohl jedním převodem nabít účet a z něj následně posílat peníze jednotlivým autorům.
1) Musím posílat každý měsíc alespoň 2€, tj. 600 Kč ročně. To je pro spoustu lidí moc, zvláště když Flattr v ČR používá minimum tvůrců.
2) Z částky si berou 10 %, bankovní převod mám oproti tomu zadarmo.
3) Pokud daný měsíc Flattr nepoužiju, pošlou moje 2€ charitě dle svého výběru.
4) Pokud na Flattr přestanu posílat peníze, tak mi zruší účet. "A Flattr User’s access to the Service will be suspended without notice if the Flattring Amount in his Flattr User Account is less than his chosen Monthly Contribution."
Zde nastíněnou variantu portálu, kde bych mohl přímo posílat peníze autorům bych naopak uvítal.
Pohodlné by bylo, kdybych si na portálu mohl jedním převodem nabít účet a z něj následně posílat peníze jednotlivým autorům.
-
- Profese: nic
- Dal poděkování: 152 poděkování
- Dostal poděkování: 138 poděkování
narazil jsem ted v tv na projekt o kterym jsem nevedel ze je v cechach
http://www.fondomat.cz/cs/index.php
proste sbirani hodne drobnych penez na nakej projekt
http://www.fondomat.cz/cs/index.php
proste sbirani hodne drobnych penez na nakej projekt
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Anonym101 za příspěvky (celkem 2):
- Michaela.Vodova, Martin.Kucera
-
- Profese: student
- Dal poděkování: 59 poděkování
- Dostal poděkování: 37 poděkování
@Vít Hnilica: Díky za odkaz.
Fondomat.cz je kopie Kickstarteru.
Provozovatelem je "Fondomat Ltd, company number 07939826", což mi nepřipadá důvěryhodné. Jména provozovatelů jsem našel až v tiskové zprávě, jinde nejsou.
Bohužel mají nulovou propagaci (existují alespoň od října - slyšeli jste o nich?), projekty které požadují stovky tisíc a přitom všechny mají vybráno 0 Kč, jeden jediný má nenulovou částku - 280 Kč.
Z poslané částky se odebere 3,4 % + 10 Kč pro PayPal a 4 % pro Fondomat. Kickstarter si bere 5 %, Amazon (zprostředkovatel fin. transakcí) podobně jako PayPal, oba ale pouze tehdy, pokud se vybere cílová částka projektu. Ovšem prvních několik měsíců byl Kickstarter zdarma, dokud se jim nepovedlo ověřit úspěch služby. Fondomat, zdá se, nikdy úspěšný nebude...
Fondomat.cz je kopie Kickstarteru.
Provozovatelem je "Fondomat Ltd, company number 07939826", což mi nepřipadá důvěryhodné. Jména provozovatelů jsem našel až v tiskové zprávě, jinde nejsou.
Bohužel mají nulovou propagaci (existují alespoň od října - slyšeli jste o nich?), projekty které požadují stovky tisíc a přitom všechny mají vybráno 0 Kč, jeden jediný má nenulovou částku - 280 Kč.
Z poslané částky se odebere 3,4 % + 10 Kč pro PayPal a 4 % pro Fondomat. Kickstarter si bere 5 %, Amazon (zprostředkovatel fin. transakcí) podobně jako PayPal, oba ale pouze tehdy, pokud se vybere cílová částka projektu. Ovšem prvních několik měsíců byl Kickstarter zdarma, dokud se jim nepovedlo ověřit úspěch služby. Fondomat, zdá se, nikdy úspěšný nebude...
-
- Profese: nic
- Dal poděkování: 152 poděkování
- Dostal poděkování: 138 poděkování
byli to naci cizinci, popisovali ten web v naky ekonomice+ ci jak se ten porad jmenuje
- volani.webnode.cz
- Profese: Nezaměstnaný-prekérní práce-PéCévál
- Dal poděkování: 253 poděkování
- Dostal poděkování: 236 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že nejlepší je dát nízkou cenu a různé platební metody a cenu za způsob platby přenést na zákazníka.
Posílání peněz na účet u těch bank které to mají bezplatné (FIO, nevím o dalších byť pravděpodobně existují).
PayMyway
mpenize
SMSky (je to jednoduché a můžou posílat i neplnoletí - je to drahé, náklady přenést na ty, kteří peníze posílají).
Dobrý způsob je dát obsah pouze na web, na kterém jsou reklamy a poslední vydané CD zpoplatnit a ostatní dát volně ke stažení (třeba přes proviziní systém u nějakého download serveru, kde se platí za rychlejší stahování).
Zpoplatnit by to šlo třeba způsobem dobrovolným (poslat libovolnou částku na účet, papyal.. či různé ceny SMSek..).
U videa nabízet bezplatně nižší rozlišení a pouze stream.
Dát platícím nějakou ikonku informující že platili (například do diskuze)..
Úplně špatný není obchodní model MusicJetu, byť ta aplikace je příšerná (problémy s instalací, padá to, žere to děsně RAM, nejsou verze pro svobodné OS, spousta chyb..).
Také nevím kolik % se dostane k autorům.
A některé reklamy jsou otravné (nejsou příliš cílené a jsou o dost hlasitější než hudba co hrála před tím a hraje po tom).
Už dříve měl použitelný model třeba magnatune.com
Posílání peněz na účet u těch bank které to mají bezplatné (FIO, nevím o dalších byť pravděpodobně existují).
PayMyway
mpenize
SMSky (je to jednoduché a můžou posílat i neplnoletí - je to drahé, náklady přenést na ty, kteří peníze posílají).
Dobrý způsob je dát obsah pouze na web, na kterém jsou reklamy a poslední vydané CD zpoplatnit a ostatní dát volně ke stažení (třeba přes proviziní systém u nějakého download serveru, kde se platí za rychlejší stahování).
Zpoplatnit by to šlo třeba způsobem dobrovolným (poslat libovolnou částku na účet, papyal.. či různé ceny SMSek..).
U videa nabízet bezplatně nižší rozlišení a pouze stream.
Dát platícím nějakou ikonku informující že platili (například do diskuze)..

Úplně špatný není obchodní model MusicJetu, byť ta aplikace je příšerná (problémy s instalací, padá to, žere to děsně RAM, nejsou verze pro svobodné OS, spousta chyb..).
Také nevím kolik % se dostane k autorům.
A některé reklamy jsou otravné (nejsou příliš cílené a jsou o dost hlasitější než hudba co hrála před tím a hraje po tom).
Už dříve měl použitelný model třeba magnatune.com
Ⓐ☮