Volební program > přímá demokracie

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
Jiri.Kaderavek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Volební program > přímá demokracie

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Kamile, to je moc. Takové množství lidí (700.000 - 1.500.000) zaktivují jen velké kampaně s billboardy a mecenáši (Chrenek, ČEZ). Já bych šel klidně na 100.000 lidí.
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Kamil_Horky
Profese: IT Manager
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Kamil_Horky »

Může být, asi bych se nechal inspirovat někde, kde už referendum mají
:)

Příspěvek od :) »

Tak jsem si řekl, že půjdu dneska konečně poprvé v životě volit, ale nikde sem v obálce nenašel váš lístek, jak je to možné? :)
next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Budeš muset počkat až do podzimních předčasných voleb. Ministerstvo vnitra ještě nedokončilo registraci strany, takže se ani nemohla voleb do EP účastnit.

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

masa1

Příspěvek od masa1 »

Vážení diskutující, na toto fórum jsem se přihlásil protože mě zaujala myšlenka osobní svobody a svobodného internetu. Internet používám tak od roku 1998 a se stále rostoucí nelibostí sleduji snahy o jeho řízení, omezování, šmírování dat a tak dále. Přímo mě štve, že dnes už ne jenom za použití díla se platí, ale taky za to, že jsme potenciální piráti. To jsou ty poplatky OSE při nákup prázdných CD a DVD médií, pamětí, tiskáren, HDD, USB pamětí, MP3 přehrávačů a dalších. Ale proč to píši, Jsem nejspíš poměrně starší než většina zde diskutujících, senátní věk mám jíž nějakou dobu za sebou :), dobře si matuji cinkání klíči a radost ze svobody. Jenže, vše je po dvaceti letech trochu jinak, tak třeba ODS přijde s "Náhubkovým zákonem", řekl bych že to je popření jedné podstatné svobody, pro kterou se těmi klíči cinkalo. A co internet? Ten není vyjímkou jelikož se, mimo jiných, na něj ten zákon také vztahuje. Takže to trochu shrnu, uvítal bych stranu, která by bojovala za svobodu projevu nejen na internetu, za svobodnou výměnu dat a tím související ochranu osobnosti, za svobodný internet, za zrušení zbytečných autorských svazů a změnu jejich zákonů tak, aby mohlo být naplněno právo na svobodnou výměnu dat nejen po internetu. Jasně by se mělo deklarovat, za jakých podmínek může být monitorována činnost občana na internetu a dalších telekomunikačních zařízeních. Dále by nová strana měla jasně deklarovat, na jaké straně politického spektra se bude pohybovat. Jelikož bude nejspíš bojovat za občanskou svobodu a tím pádem za snížení či zrušení restrikcí, měla by být na pravé straně. No a klidně by tato strana mohla nabídnout něco, co zde chybí. Svobodu jejích členů ve všech ostatních otázkách. Jasný směr i cíl strany by byl daný a v těchto otázkách by měl každý člen strany vystupovat v souladu se stranickou linií. A ostatní? Někde na předešlých stránkách se diskutovalo o armádě, o zdravotnictví a tak dále. To bych nechal na osobní úvaze členů tak jako třeba volbu prezidenta. Myslím si, že právě z důvodu nesvobody poslanců ve vyjádření vlastního názoru v jiných otázkách než ekologických a souvisejících se rozpadá Strana zelených a předpokládám, že se již do parlamentu nedostane.
liberal shark

Příspěvek od liberal shark »

Dobrý den,
pokud si mohu dovolit Vám do toho mluvit, na vašem místě bych se pro začátek omezil na problematiku hypertrofovaného autorského zákona a činnosti OSA. Věci "velké politiky" vyžadují poněkud více. Věta ve vašich tezích "nezávislost soudů na státu" ukazuje, že do skutečných politiků (v pravém slova smyslu) vám ještě kousek cesty zbývá :-).
S přátelským pozdravem
liberal shark
Adam.Soukal
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: právník
Dal poděkování: 428 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování

Příspěvek od Adam.Soukal »

Troufám si oponovat právě v tom, že tzv. " velká politika " je jeden z důvodu, proč se lidé do této strany hlásí. Pokud budu velký politik s milými úsměvy před volbami, naditými peněženkami a asistenty pokud možno z celé rodiny a zároveň budu jako velký politik mluvit do něčeho, čemu za mák rozumím a opírat se o teze asistentů a lobbistů, kterým jde samozřejmě o veřejné blaho, pak ano, myslím si, že jsme od velké politiky tak daleko jak jen je to možné.
masa
Profese: živnostník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa »

Dnes jsem se vrátil domů a hned se podíval co nového u ČPS. Web doznal významných změn, podotýkám že v dobrém. Prohlédl jsem také návrh volebních shotů a hezké. Jenom chci upozornit na jednu chybu a to zde http://pir8sweb.sweb.cz/volshot01.html Rok 2007 OSA 62 milionů není režie ale pouze částka na mzdy, a to bez sociálního a zdravotního pojištění. Režie této privátní organizace je hodně přes 100 milionů.. Přesně to z hlavy nevím a jejich web je momentálně nedostupný. Osa má zhruba 500 zaměstnanců což je něco kolem 120 000 Kč na osobu/měsíc. Vezmu li v úvahu, že takovou výplatu nebudou mít všichni, tak si někdo pěkně mastí kapsy na úkor umělců. Jak je to s tím zlodějem co křičí "chyťte zloděje"? :lol:
Kamil.Paral
Profese: Programátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamil.Paral »

masa: Pokud v tom spotu vidíš nějaké chyby, tak pošli prosím soukromou zprávu jeho autorovi, což je pir8, a upozorni ho. Díky.
Michal.Rusek
Profese: vystudovaný učitel
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Rusek »

Vydra píše:to by chtelo dals a dalsi vlakna na kazdy politicky okruh jedno a tam si to vyjasnit. (treba podle stavajicich ministerstev) a pripravte se na tuhy vnitrostranicky boj protoze kazdy mame jine predstavy a shodnem se zpocatku jen na autorskych pravech a zruseni OSY :twisted: Napr. ja bych bojove jednotky armady zrusil a specializoval se vyhradne na zrusene? oranzove barety, protichemicke jednotky, zdravotnicke jednotky pripadne jinou specializovanou skupinu. zadne zbytecne nakupy transporteru, ktere nikdy nevyjedou, zadne skladovani tisicu protivzdusnych zastaralych raket.. armada je nejvetsi dira do rozpoctu a v soucasnosti kdyz se na vas sesypou ostatni staty jako se stalo v jugoslavii tak vas zadna armada nezachrani.
Absolutní souhlas. :!: Armáda hlavně jako domobrana pro chuligány na fotbale, pro pomoc při povodních atd. a co se týká účasti ČR ve světě, tak bych si klidně i osobně připlatil na vojenské nemocnice a jinou SKUTEČNOU POMOC. Díky Vydro za názor, který mám i já. Bohužel nákup transportérů, Gripenů atd. (desítky miliard korun!) je i v této době stále preferován, protože "JSME PARTNEŘI" a musíme ty vojenské hrátky v zahraničí spolufinancovat. Já myslím, že nemusíme, že chceme. Gripeny ani transportéry neslouží k ochraně ČR (primárně), ale jsou určeny k zásahům na "MÍROVÝCH MISÍCH".
Nikdy nebuď tak důvěrný s přítelem, aby ti mohl ublížit, kdyby se stal tvým nepřítelem, a nikdy nejednej s nepřítelem tak špatně, aby se nemohl stát tvým přítelem.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“