Prosba o pomoc - P2P

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

Zdenek.Stepanek
Člen KS Ústecký kraj
Profese: IT Expert
Dal poděkování: 262 poděkování
Dostal poděkování: 632 poděkování

Re: Prosba o pomoc - P2P

Příspěvek od Zdenek.Stepanek »

Asi to zní nepirátsky, ale možná bych využil této gentlemanské nabídky od policie aby jsi zaplatil 3000Kč a policajti od tebe budou mít pokoj a ty od nich.

Samozřejmě by ti počítač měli vrátit hned, jakmile ho prozkoumají. Státní zástupce není fotr, že by ti mohl zabavit kompa protože jsi zlobil :-)
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...

Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“
F. Gellner
Roman.Kucera
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Ano, pokud nechají dalšího buzerování, je to asi rozumné. Tři litry nejsou tak moc.
My jako Piráti bychom to ale měli anonymizovat a použít jako příklad nezákonného šikanování.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Mikulas.Ferjencik
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Pozor, počítač často nevrací, s tím, že byl použit pro páchání trestného činu. (trest propadnutí věci)

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Miky, buďto trest, nebo mimosoudní vyrovnání, ne obojí. Jakmile oni podepíšou nějakou "dohodu", hned bych po tom PC vystartoval.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
JiriVrzala
Profese: student ekonomie
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Příspěvek od JiriVrzala »

Jako netuším jak to je s tím dokazováním Jako tvrdil mi že prý bych to měl správně dokazovat licencema apod. Jako jestli na to má nebo nemá právo a jak to de to fakt netuším. Jako pro mě je snažší těch 5 táců zatáhnout a mít to z krku. Teď tam akorát chci jít se svým právníkem a dostat ten kompl zpět. Jako taky mi přijde divný že by mi ho zadržovali dál nebo mi ho dokonce zabavili nafurt, ale v tomhle státě bohužel de asi vše...
Tomas.Fuksa
Profese: programátor
Dal poděkování: 60 poděkování
Dostal poděkování: 75 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Fuksa »

Jen takový dotaz: Měl jsem za to, že pokud byl počítač zabavený z důvodů sledování P2P provozu, tak zjištění "že jsou tam nějaké cracklé hry" patří do množiny nepoužitelných důkazů, protože nesouvisí s případem.
Zřejmě tomu tak ale není...
Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1116 poděkování
Dostal poděkování: 5176 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub.Michalek »

V obou případech jde o trestný čin porušování tzv. autorského práva a tohle je oblíbená taktika, jak studenty odsoudit.

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

Pokud to ale nesouvisi s duvodem, pro ktery byla (predpokladam) povolena domovni prohlidka, tak je dukaz ziskany nezakonne, nebo se pletu?

2JiriVrzala: Ty nic dokazovat nemusis, to musi samozrejme oni, ty muzes maximalne navrhovat dukazy, ktere svedci ve tvuj prospech a crackla hra neni dukazem niceho. Je to ovsem na tobe. Ovsem z toho mala co sem pises mam dojem, ze libovolnej pravnik by to cely rozcupoval na kusy.

Edit: Mimochodem, nekolikrat se jiz stalo, ze vydavatel "vydal" crack, jako oficielni reseni problemu s ochranou hry (vcetne toho, ze crack obsahoval nazev gruppy, ktera jej vytvorila).
JiriVrzala
Profese: student ekonomie
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

návštěva policie

Příspěvek od JiriVrzala »

Tak dnes jsem byl se svým právníkem na Policii. No trestní řízení by mělo být podmínečně zastaveno. A počítač mi bude zabaven na 5 nebo 6 měsíců. Tj. minimální podmínka nebo tak nějak. Zajímavé je že ani pak mi ho nemusí vydat i když na to podle mýho právníka nemaj právo. Trest propadnutí věci nepřipadá v úvahu protože bude trestní stíhání podmínečně zastaveno. Tudíž trest nesmí být uložen. Na což policajt řekl že prý tady v Brně je zvykem že se nevyčísluje škoda za sdílení filmů, hudby a softwaru, protože je to neprokazatelné kolik lidí a co od vás stáhlo a že holt státní zástupci tady v Brněty počítače moc nevracej. Prý na ně furt chodí stížnosti z ČPU a IFPI že tu škodu co oni vyčíslej v řízení tam policie nedá tak jako takové uchlácholení prý nevracej ty počítače. Aspoň tak sem to pochopil. Co sem se taky dozvěděl je že i přes to podmínečné zastavení se může stát že se na mě ČPU a IFPI obrátěj se škodou. Vůbec netušil jak tu škodu vyčíslujou ale IFPI to vyčíslila zhruba na 400Kč a ČPU na 1,5 milionu s tím že škodu co požadujou je 34 000Kč. Tak se může stát že mě budou ještě z čpu otravovat ale doufám že mě daj pokoj.
Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1116 poděkování
Dostal poděkování: 5176 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Neboj se, IFPI nikdy nikoho nežalovala, jenom to zkoušej. Kdyby šli k soudu, tak musí zaplatit soudní poplatek ve výši 4 % z požadované částky, což se jim nechce, protože u soudu by neprokázali ani skutek, ani výši škody.

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

Odpovědět

Zpět na „Kopírování“