Milan72 píše:Vitezslav Praks píše:Podle mne je třeba rozlišovat: Bátora a Joch není Vandas. Myslím, že není správné ho vyhodit z práce pro jeho názory. I když ty názory nejsou správné... Tak podporujte jeho názorové oponenty, místo volání po jeho stíhání - stíhání lidi za jejich názory není přijatelné - pochopte to - brzy by se podobný princip mohl obrátit i proti Vám.
Místo toho se snažte odvolat třeba ministra - ten má politickou odpovědnost...
Pan Bátora bude mít určitě široké uplatnění v soukromém sektoru, už jenom díky jeho konexím.
Jsou zaměstnání, které prostě některé typy lidí vykonávat nemohou.
Můžete uvést nějaké argumenty, vydáváním vlastních deklarací za obecnou pravdu nás nikam neposouváte.
Já jsem přesvědčen, že má mít každý právo vyjádřit svůj názor. Jsem proti zákazu KSČM, byl jsem proti zákazu DSSS. Je to můj názor, který dlouhodobě prosazuji. Dělám to proto, že vím jak lze snadno takové zákazy zneužít. Chci bojovat čestně proti názorovým oponentům a ne "je vyhazovat ze hřiště". jsem přesvědčen, že jsem schopen snadno nad Bátorovými názory zvítězit argumentačně. Nemusí se to každému líbit, nicméně zde je diskusní fórum Pirátů a hodně nás takto uvažuje (jsem ochoten pro svobodu i riskovat). V zakazování nácků spatřuji analogii s cenzurou Internetu kvůli pedofilům.
Další aspekt případu Bátora je, že oni ho nejspíš vyhodí a získá punc mučedníka, dělá si tím značné PR. Zatím soutěžíme ve vobách, takže o to jde. Mnozí oponenti Bátory se však chovají fanaticky hloupě a hlasitou kritikou po odvolání ho dostávají do médií (a v této úrovni voličské přízně je ziskem hlasů jakákoliv reklama, i negativní). Opačný efekt byl u Prague Pride, o tom jsem psal. Těžko říct, zda jsou iniciátoři petice nezkušení nadšenci nebo zaměstnanci agentury.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)