Nepoložili jste mi otázky vy, položila mi je
ČT24... (tedy jistě se o mě nezajímají, jen to budu komentovat podle jejich osnovy, v pořadí...)
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... 18/titulky
-----
(Již ráno jsem rozmýšlel nejen ale také o nejen jaderném odpadu... Diamo - asi jsem to popletl a to jaderný odpad nedělá...?)
Zdravotnické statistiky - až na okresní úroveň, jsou velmi přínosný nástroj pro různou argumentaci. Na jihu výrazná skvrna v počtu novotvarů - ptal jsem se bývalého jaderného inženýra: "Hele, Temelín" (tedy spíš o kus vedle), ale bylo mi vysvětleno, že tam je někde poblíž spíš nějaké povrchové nevím-teď-co úložiště/kaliště, tenkrát jsem si to dohledal a uznal... Prach je největší problém. A povrchové skládkování...
(A ovšem CO2 nezpůsobuje oteplování a je prospěšné pro rostliny, ale Prach otepluje, a Pouště - neživá a prašná plocha... a dost možná i urban-heat-islands) Na sanaci ekologických škod bychom neměli litovat prostředky, zejména těch, které mají zdravotní následky...
Hlubinné
úložiště jaderného odpadu, zejména když je izolované od spodních vod, nemá téměř žádný problém - kromě snad zvýšené dopravy...? Kdyby to tam vozily elektromobily, nebo aspoň ta silnice nebude hned vedle města, tak není žádný reálný důvod nemít někde hlubinné úložiště ve skále, kromě pověr... A i jiný "odpad", co neumíme zatím recyklovat, by se měl zakopávat do země, pečlivě roztříděný podle druhů, aby tak vznikly Ložiska, která se budou jednou těžit, až to recyklovat budou umět, až suroviny zdraží dost na to, aby se ta recyklace zatím nevýhodná pak vyplatila... Na další stranu, uhlík včetně plastů se recykluje také přes Atmosféru rostlinám, když ještě neumíme zakládat novou ropu k těžbě za 1e7 let... Nedá se ale CO2 pumpovat do oceánů, to by zničilo plíce planety! Jinak ale, když všude mohou vetovat úložiště a spalovny, tak kde by byly? Uvědomte si prosím, že fakt máme špičkové inženýry a vědí, co dělají a plánují, úložiště jak ho navrhují, jsem přesvědčen že naprosto bezpečné... (na okraj podotýkám že jadernou fyziku jsem zběžně a ledabyle studoval z otcových učebnic někdy během gymplu, mám informovaný názor... )
(nějakou dobu před mým narozením táta v Řeži omylem rozsypal nějaký kyblík s jaderným materiálem, ale zase to pečlivě zametl... prý to na mě nemělo žádný genetický vliv... jen jsem měl nějak jinak narostlé slepé střevo, což s tím ani souviset nemusí, ale může... ale považuji to za důležité symbolické poučení: omylem rozsypal, pečlivě zametl... ... po Černobylu tu několik let rostly pampelišky se 4 květy na jednom stonku, nevšiml jsem si horšího... to genetici dělají neuváženě horší zrůdy cripsrem... možná se leckterý strašák přeceňuje? Tedy především Prach je problém, když vám jonizující záření jde zblízka zevnitř do tkání... Zdálky to klesá se čtvercem vzdálenosti... Šest metrů vody nebo hlíny úplně stačí na zastavení neutronů?, úložiště kilometr pod zemí je jako Uran, který tu stejně v hloubce leckde je - nevím přesně kde a kolik, prý jsme na určité "pozadí" zvyklí...)
Naopak -
frakování, když napumpujete pod tlakem Špínu do Země, abyste z ní tak vyždímali hloubkovou ropu, tak ještě tisíc let ještě tisíc kilometrů daleko ta špína poteče ze všech pramenů ! (protože tak dlouho trvá cyklus té vody v hloubce). (Nebo se pletu a přeháním?)
(K tomu Ukrajina - těsně před Majdanem prodali Donbas americké firmě na frakování, syn tuším Bidena v tom byl také zainteresován, s možností vyvlastňovat místní obyvatelstvo, a ovšem nevím, jestli spodní voda z Ukrajiny může dotéct až sem, ale týkalo by se to pak i nás... Což nebyl hlavní důvod jejich separace, ale byl to jeden z důvodů, proč se tam američané tak angažovali...!)
Huawei - je kampaň v zájmu amerických firem a zbrojařů, ti to začali, u nás to někdo politicky papouškuje. Při takovémhle HOAX by mě (prostřednictvím nějakého zástupce veřejnosti) zajímaly důkazy... Oceňuji vyváženost ČT, že tam dala kus obhajoby obžalovaného, i reprezentativní vzorek reklamy jak se milujou telefonem místo přímo...
Tedy router může mít magic-packet na průchod, telefon může mít lecjaký bug, ale diskové pole tedy sotva... (Já - disky zásadně nereklamuji. Když už se tam dostanou data, tak ta data jsou cennější než ten hardware a přece jim to nepošlu? Že to z toho neumím dostat já neznamená, že to neumí oni...)
Automatické aktualizace - to takhle zapnete program, a on nahlásí Firmě - "jsem tady, zrovna vstal a jde pracovat, má tuhle verzi programu, windows, parametry počítače, obrazovky, co na vás počítač ví... (soubory to ale obvykle neposílá, ty se do URL nevejdou...) Máte zrovna pro mě nějakou aktualizaci nebo vypečeného trojana na míru?" Re: "Ne, dnes ne..." V rámci paranoidně/robustního řešení si stahuji pouze takový software, kde výrobce nevěděl, že zrovna tohle si stáhnu zrovna já. Takhle jsem kdysi koupil grafický program za $30 od slováků v Kanadě, ale při vyúčtování najednou chtěli $60... Hádal jsem se, že tohle tedy ne, tak ok... Zaplatil jsem $30 wireless. Po čase mi jednou v poledne zmizely všechny EXE na disku C, tenhle program byl spuštěný, internet jsem neměl ale prohlížel jsem něco, co jsem si stáhnul, takže s jistotou nevím. Inu, měl jsem ho zálohovaný na disku třeba Z:, takže to byla otrava na půl dne... Od té doby mám vlastní firewall... Takže Čínské nebo jiné bych třeba i bral, ale rozhodně ne, kdyby se to mělo automaticky aktualizovat, protože automatická aktualizace je backdoor... Tedy některým firmám důvěřujete a není důvod jim nedůvěřovat, zejména když oni by se styděli, kdyby se na to přišlo, protože leckdo má Dobrou Pověst a ta je cennější než leccos, ale ... Já měl jen zrovna zkušenost s těmihle pochybnými amatéry někde za rohem v Tramtárii... Na druhou stranu, Číňané jsou dost čestní, alespoň ti oficiální co zrovna nejsou zkorumpovaní, třeba disky mám možná z Číny nebo odjinud tam a nevidím důvod jim nevěřit a považuji to za politickou kampaň, když do boje proti Huawei zahrnuli i disková pole... Nebo nevím, zajímalo by mě, kdo ty důkazy viděl??
Strategické organizace by tedy podezřelé byť levné gadgety používat neměly ! Z nedůvěryhodných zdrojů rozhodně ne... Nakonec změna Dodavatele pomůže prostřednictvím nového Dodavatele i tamní ekonomice... (Jenže tady nemáme ani sub-dodavatele, tak jako tak...? Takže nemáme důvod nechtít být robustnější... Tedy pokud ten nový, politicky protlačený Dodavatel, by nebyl ještě pochybnější než Číňani... Což nevím, uvažuji... Vždy to je nakonec otázka Důvěry...)
Taky to je otázka:
Koho chcete Podporovat tím, že si Kupujete jeho Zboží ?
Jinak poznámka: myslíte, že když máte nějaké chytré zařízení v kapse nebo na stole, že ho na stole nemá zároveň brigáda Čínských špiónů a agenti Amerických tajných služeb nebo mafie, atd... Inu, někdy se lze přesvědčit, ale slepě tomu věřit je naivní... A víte jak dlouho trvá se opravdu přesvědčit, že upgrade z nedůvěryhodného zdroje je neškodný? Inu, prostě jsou i viry na míru, které žádný anti-vir neodchytá, ty chytají jen ty obvyklé... (Proto neberu software, kde dodavatel ví, že ho odebírám právě já, ale to, co si může stáhnout (skoro) každý... Jsem paranoidní a nevěřím nikomu, protože tu mám citlivá data... Říká se tomu robustnost a někdy je to racionální...) Zas leckterý systém to nějak řeší a brání lecčemu... Hackeři a Brigády a Agenti jsou ale vynalézaví a o krok napřed... U toho "upgrade" je tedy problém "z nedůvěryhodného zdroje" a symptomem může být i backdoor i sabotáž atd ... Těm dobrým a čestným (nebo spojencům??) se dá věřit... Taky tam může být chyba neůmyslně, často schovaná na nepravděpodobné straně ifu... Asi tak... (Jen poznámka - ITák nebývá naivní ale robustní, má to smysl si najmout dobrý tým)
"
Správa Pražského hradu podle registru smluv ... využívat mobilní zařízení od Huaweie ... výměnou za propagaci čínské firmy. " - fakt to tam takhle v té smlouvě je?? To je teda ostuda, pokud to není zločin ! (Tedy prezident má imunitu, ale ostuda by to byla jistě! A vida - první věc, ve které s M.Z. ale tedy dost nesouhlasím... Ovšem zatím jsem si té Propagace nevšiml - škoda, že jste nedali někde ukázku... Možná to ale řekli proto, aby se prezident ani nepokusil Huawei zastat, protože to by ukázka byla...)
Upgrade - víte, že existuje upgrade/virus třeba pro software jaderné elektrárny, který se zaviruje v notebooku servicemana, pak se přenese do hlavního systému... StuxNet se to jmenuje. Pak se to PRÝ může naučit, co display zobrazují, v příhodné chvíli pustit kohouty naplno a na display dál ukazovat: "vše OK", dokud ten papiňák nevybuchne ... Je to nepříliš podložená pomluva. Kolik promile možnosti tomu dáváte, když to bylo veřejně přiznáno, jak to vyvinuli proti Iránským centrifugám ? (to je zas z jiného zdroje, viděl jsem o tom autorskou přednášku na videu, kde se tím pyšně chlubí) (Z pochybného zdroje: viz Fukushima...) Jaderná elektrárna se plánuje i na promilové možnosti... A měla by tam být i analogová čidla vedle těch digitálních, a ruční ventil nebo spuštění brzdných tyčí, prostě záchranná brzda... Nějaký novinář to takhle doporučoval a chlubil se, že mu to Japonští inženýři odsouhlasili... Třeba je to jen HOAX... Dost pravděpodobně... Ne zcela, jen dost... (A víte, ty staré, co tu máme, to dost možná ještě nebylo kompatibilní, a ty nové, co se budou stavět, se jistě budou stavět robustně, naši odborníci jsou na to dobří... Já jsem amatér a v tomhle jen sbírám drby... Na druhou stranu, ta Fukushima nebyla úplně tak, jak se v médiích popisovalo - ty analýzy proti vypadaly přesvědčivě... Pak v Japonsku i v Německu najednou a rychle vypnuli všechny jaderné elektrárny a po důkladné kontrole je zase spouští - Japonci ano, Němci nevím... Zas nás tady třeba z téhle strany nikdo nevydírá, jako tam... Mírně známé drby... Víte - připadaly mi přesvědčivě... Jsem ale jen amatér...)
Nedávno gangsteři zajali
Čínskou Princeznu CFO Huawei, že ji vydají
bručet do země Kriminálů (USA s největším počtem uvězněných, nejen v přepočtu na hlavu, ale i celkově). Výkupným je uzavření nevýhodné Obchodní Smlouvy za stovky mld $... To bylo velmi mafiánské vydírání... A ovšem udělali to znenadání, v den, kdy Trump jednal s Xi JinPingem, zřejmě ji zajali ti z gangster-justice proti Trumpovi...? Ti Číňané se samozřejmě a to dost vztekají a zcela právem... Zajali za to dva Kanaďany, a budou se snažit ještě víc, dokud jim Princeznu CFO H. nepropustí... No já doufám, že do ostré války kvůli ní nepůjdou...? Inu jdou, ale do Obchodní, Torronto stock exchange, něco tam o kousek krachlo, prý to nějak souvisí, ale asi to ještě nebylo poslední kolo...
Obcházení sankcí - to je drzé vydírání. Americká Jurisdikce nemá pravomoci na celém světě, my jsme ji nevolili ! ! Zajetí téhle Čínské Princezny je totiž především varovný signál a vydírání pro všechny ostatní podnikatele světa, aby se podřídili Jeuustici Hegemona !
(Teď v souvislosti mě napadá, že tohle sestřelení důvěryhodnosti Huawei zrovna teď souvisí s odvetami Číny... Obchodní válka... Možná je Číňani "nakopli" nějak? víc než teď vím??)
Virtuální brýle - nedávno jsem viděl fotku, jak sedí celý sál nebo kino uniformních strnulých lidí s těmihle brýlemi na očích (zřejmě jsou obluzováni nějakou show?) a mezi nimi kráčí pan Cukrář... Tak jako občas ta podívaná může být zajímavá, ale pozor, aby nebyla lepší a žádoucnější, než přirozený svět... "Dron" a "Překladač" jsou ukázky Prostředků, ale "virtuální brýle pro zábavu" jsou ukázkou Cíle, jak jsem předtím varoval... Všeho s mírou, a toho "příjemného" obzvlášť...
Dálnice a Stavby - problém není Ministr, ale Špatný Zákon. Když se musí vybrat nejlevnější Dodavatel, který navíc byl nejlevnější proto, že to neměl dobře spočítané a zkolaboval...? Inu, leckdy nemám na to, aby si kupoval levné šmejdy.
Kupoval jsem levnou čelovku v tržnici za stovku, každého čtvrt nebo půl roku se rozpadla. Jednou jsem si pak ale koupil kvalitní v trek-shopu za tisíc, a vydržela, dvanáct let jsem ji nosil neustále v kapse a používal... Není každá levná věc ta nejvýhodnější... Lidově "kurvítka" - to je celý vědní obor, jak udělat výrobky, aby se včas rozpadly, ale až těsně po záruční době... Kdybych si to koupil jednou a další nepotřeboval, za chvíli by neměli co vyrábět a prodávat... Je to ale celo-společenské plýtvání, zejména pokud se ten materiál nerecykluje...
"by neměl nezbytné reference" - jednou jsem zkoumal nabídku zakázek pro státní správu, ale všude byla podmínka, že za sebou musíte mít tři zakázky pro státní správu - tedy podmínky šité na míru stále stejnému okruhu firem?? Ale do značné míry ano, Dodavatel, se kterým byla dobrá zkušenost, bývá spolehlivější i příště...
"
omezení vlivu Číny v Africe" China narozdíl od leckoho dost efektivně pomáhá Afričanům. Omezování pomoci Afričanům je skoro jako kdyby se je tím snažili odtamtud vyhánět ? ! ! (Tedy China jako Dodavatel si tam hýčká své budoucí Odběratele, fungující ekonomika Odběratele je pro Dodavatele výhodou...) (Dále prý "zmírnění migračních vln"... - omezováním Pomoci, odkudkoliv třeba ze strany štědré-nebo-vypočítavé Chiny? To myslí vážně, nebo z nás dělají v...? Možná jsem to jen spletl v souvislosti přeskočením několika vět??)
(Třeba
Ruský plyn pro Evropu je určitá Pojistka Míru - i Rusku se vyplatí stabilní Odběratel, a Německo si nedovolí podřezávat větev, na které svou závislostí na Ruském plynu sedí... A ovšem Američané mají zájem sem také dodávat plyn, jenže by byl X-krát dražší... Jste připraveni si připlatit (dražší plyn) za tuhle geopoliticky-zdůvodněnou (lži a pomluvy) ale ekonomicky-motivovanou (zisky USA) změnu, která kromě jiného i sníží bezpečnost v Evropě odstraněním vzájemných závislostí na Oponentech ? Od Napoleona přes WWI přes WWII přes nynější stav, vždy anglo-sionističtí banksteři podněcují Německo nebo Francii, aby napadlo Rusko... Je to taková konstanta a repetice moderní historie...
Tohle je užitečné pro pochopení moderní historie -
http://pialpha.cz/Nikolay_Starikov__Episodes.pdf originál na Oriental review jsou tam odkazy, česky to vycházelo na zvědavci:
http://www.zvedavec.org/autori/1154-nikolaj-starikov
A potom ovšem
https://www.infiniteunknown.net/2015/06 ... othschild/ -- chtěl jsem to dát jinam, k tomu kde zmiňuji London City, ale teď to je tady...
"Přeplněná loď s africkými migranty dorazila na Sicílii." - přivezou-li jich desetitisíce a je-li procento z nich budoucí vrazi a znásilňovači, pak ti, co je sem vozí, se vědomě jako organizovaná skupina podílí na stovkách vražd Evropanů. Je to gangsterská mafie (různé Rainbow, MSF, ...), pod rouškou charity jsou to spolupachatelé našich vrahů ! ! A ovšem i přivezené DĚTI - ti v druhé generaci tu budou v ghettech, nezaměstnaní nezaměstnatelní, bez naděje a frustrovaní, a bude tak snadné je vždy jednou za čas zradikalizovat... Leckteré ty útoky cizáků na Západě dělají právě až ti v druhé generaci, co se narodili tady... (Víc to rozvádím jinde...) Italové jsou vděční Salvinimu, a my ostatně také, když začal bránit, co Evropská Hraniční Stráž nechrání... Jako první řešení - vracet zpátky do Libye. A trestat ty neziskovky, co si je skoro až k Libyjským břehům na zavolání přijedou vyzvedávat, aby je vozily do Evropy - minimálně by stačilo jim třeba na rok zkonfiskovat loď...
"
mluvili o ochraně hranic" - před třemi lety bylo pozdě. Proč pořád jen mluví?
Pokud nebudete mít čestnou a hrdou a silnou stráž na Hranicích, budete mít Hranice všude ve Městech, čestnou ale čím dál víc brutální policii se samopaly, betonové zátarasy, zákazy svobod nejen slova, donucená tolerance, ale stejně to nebude stačit a nějaký beznadějný (bez naděje na lepší život) zradikalizovaný pošuk si občas tedy často něco odbouchne a rozstřílí... A ovšem když už budou jednou tady, bude je těžké odsud vyhánět... Ohledně nutnosti "pomáhat" - ale chudáci nejsou ti, co přišli až sem, to jsou ti nejsilnější a nejvypočítavější z nich, chudáci jsou ale ti, co tam zůstali, a o to větší chudáci, když ty jejich "nejschopnější" vysajeme sem a ty slabé tam necháme...
Afričanům je třeba pomáhat tam u nich, aby tam u nich také bylo přijatelně, a
zároveň (podmínka) je donutit k omezení porodnosti, když neumírají tak rychle jako kdysi... Anebo bohužel naopak... Porodnost je třeba přizpůsobit Úmrtnosti a nedá se libovolně hýbat jedním parametrem bez druhého, protože geometrická řada, a důsledky příčin... Zeptejte se Číňanů nebo Indů, jak (a jestli) zvládli zastavit přemnožení a případně se poučit z jejich chyb... (Oni se sem nemusí s tím Paktem valit jenom Afričani, třeba přijdou Číňani?
(-- to byl takový vtip za totáče: Ať přijdou Číňani, 3x - a proč? protože přes Rusko šli 6x... tak nějak...)
A ovšem Diktátor není argument pro přijímání Desertérů... (Pokaždé, když se někde přemnoží, tak jich odtamtud nějaký Diktátor polovinu vyžene/pustí...?)
Replacement migration - víte, byl kdysi takový vtip: "
Lid zklamal důvěru vládců, bude třeba vyměnit Lid..." Tehdy jsme se tomu smáli, ale bohužel stal se z toho dost
černý humor ...
"
Zároveň proniknout na trh, který dosud ovládali jiní mocní hráči." - někdy se ta "rozvojová pomoc" dost vyplácí, už na to také přišli... Vytěsňují ty, co tam pomáhají, teď tam budeme ""pomáhat"" my místo vás!
http://www.zvedavec.org/prispevky/2018/ ... omocou.htm -- nevím, jak moc to je ještě aktuální (je to starý text) a třeba to je jen nějaký africký pravicový extremista?
(i to je vtip, i parodie nálepkování, nebo já nevím, jak moc je jeho názor reprezentativní)
"
a obnovitelných zdrojů energetiky" - to si teď tady připlatíme 20% na ceně energií na povolenky a na zdraženou elektřinu na burze kvůli Německému nevhodnému vypínání elektráren a zvýšení poptávky, a za ty povolenky někdo postaví "zelené" obnovitelné zdroje třeba v Africe - a jak vidíte je to velmi výhodné pro ty Dodavatele, úplně se o to přetlačují... A proto tolik tlačí na
Climate fraud s názvem CO2, AGW, klimatická změna... Klima se mění neustále, nikdy v historii nebylo dlouhodobě konstantní, současná změna nevybočuje příliš z rozsahu předchozích změn, je to podvod ! Když vám vadí oteplování, zazeleňte půlku Sahary - ta otepluje nejvíc, a na druhou půlku sluneční kolektory, v Alpách přečerpávací elektrárny nebo já nevím jak jinak akumulovat sluneční energii na noc... Letos bylo vedro, že... Přicházel sem vzduch z Afriky, a oteploval se i druhý den poté co v noci vychladl, a na západě Ameriky v Californii a Kanadě obří požáry, to jsou saze... A ovšem ze Sahary sem nechodí CO2... (I když tedy přesněji to vyhodnotím, až si začátkem roku stáhnu z NOAA NCEP reanalysis za tenhle rok, třeba se zatím mýlím? I když tedy NOAA byla donucena (jen) někdy podvádět, ukázku mám (už jsem to posílal na Tallbloke), respektive svědectví v řeči čísel o tom, kdo je donutil... (Samozřejmě není průkazné, je to jen tučný Nápis na zdi Datasetu...) Climatology se zabývám intenzivně, ovšem jen jako amatér...) Ale tady třeba články z vědeckých zdrojů:
http://notrickszone.com/ konkrétně třeba
http://notrickszone.com/2017/05/29/80-g ... n-warming/ -- vypadá to, že ta "vědecká shoda" na globálním oteplování není až tak "unisono", jak nám někdo tvrdil...
Pažížská klimatická dohoda - cca $100mld ročně (nespletl jsem to číslo?) vyždímat plošně z chudého obyvatelstva (zaplatíme to na cenách elektřiny, na cenách výrobků které zdraží Průmysl atd a zaplatí to všechno koncoví odběratelé tedy MY) na zisky těch Dodavatelů ""zelených"" technologií (ovšem zelené příliš nejsou, naopak zeleň recykluje CO2 a zvlažuje a ochlazuje klima), a ovšem leckde budou více či méně prospěšné elektrárny (někde pro lidi, někde (třeba méně?) pro těžbu a rabování surovin), leckdo tady zase bude mít zaměstnání a nebude nezaměstnaný - takže část z toho je i k prospěchu zde, ALE ...
Lithium - tak doufám, že z těch budoucích Zisků z toho zůstane aspoň něco Tady a nevyveze se to pryč všechno i se zisky...?? (Pokud je hlavní firma cizí, jsou aspoň sub-dodavatelé naši?) Nesledoval jsem to podrobněji...
Zdravotní pojištění jindy, Solidarita je zcela správná... A zase se to týká i zisků dodavatelů, ale z těch je (snad?) také nějaká zaměstnanost atd - je to provázané...
"
Brexit bez dohody s Bruselem" - Euro-byrokrati (Byrokracie je vláda úředníků, narozdíl od Demokracie) ukázkově zablokovali jednání a arogantně odmítli dál jednat. Ukázka, jak se konstruktivní vyjednávání rozhodně nevedou ! V podstatě Brity vydírají,a trestají aby to nikdo další už nezkoušel - prosazovat vůli Lidu Demokraticky, proti Soudruhům Byrokratům z Unie...
"Michael Flynn" vypadal jako poměrně dobrý poradce pro bezpečnost. Gangsteři jako Mueller (předtím jako šéf FBI zablokoval a nevyšetřoval Clinton a Uranium One , kdy za úplatek od Rusů jim nechala prodat cca 20% amerického Uranu... Předtím ještě leccos, nebudu teď konkrétněji, Mueller má takový střet zájmů, až nechápu, jak je možné, že tam pořád řádí...) Postupně Trumpovi sestřelují jeho Team...
Když se Gangsteři dostanou až do čela nejvyšší Policie (FBI,CIA,...), a sestaví si tam svůj Tým, tak to je fakt problém... Máte tam aspoň nějaké White Hats ? Třeba NYPD já nevím? Jedině potichu připravit obžalobu a pak je všechny najednou lapnout, sklapne past, prezident i nejvyšší soud (protože ty mezistupně tam jsou taky prohnilé - mafiánský stát - tím nemyslím Americký Lid, ten je fajn, ale toho Hada, co ho tam dusí...) to odsouhlasí...
(a ovšem - i když X=90?% z lumpů je ale jen pouhé 1% z 6e6... pomněte 3:4-5 až budete zametat... ne všichni J. jsou J. ! ציון ציי H6728 ... těm s duální loyalitou bych dal jednu z těch loyalit vybrat a případně je tam do té jejich země poslat... a těm co tu zůstanou rozhodně sebrat Monopol (a především Mediální a Akademický) a Kartel, i když férově soutěžit jistě mohou. Nenapadá mě férovější a mírnější řešení... Ke Kamennýmu Jimovi na Island do Mexika se běžte podívat, jaká jiná alternativa tam doutná, která sice je také řešení, ale ... ten je příliš radikální, ale tak dlouho budete dusit hněv lidu, až ten papiňák takhle vybuchne... Tohle řešení nedoporučuji, ale také bych ho chápal... Tam to ale nyní spěje... Nebo do Hive-Mind Anonymous, tam ale nejdřív naletíte 10 trollům, různě sofistikovaným, ale ... )
"
Trump Foundation" - pokud s tím také nesoudí podstatně horší "
Clinton Foundation", je to nechutně biasované...
>>183452442 >>96454454 ... archive.4plebs.org/pol snad to tam ještě je? Že si z toho odebíral prostředky pro sebe? Je otázka, jak velkou část, do určité míry to není nespravedlivé... (teoreticky, ale zákon je proti...? tak není správný...) Ostatně, z čeho asi financovala Clinton kampaň, kromě darů od Oligarchů a Šejků ?
(Ostatně ani Správce Nadace to nedělá (nebo někde ano) jen jako Hobby takže si nějakou odměnu z toho zaslouží...)
"... Emmanuel
Macron chce zčásti vyjít vstříc demonstrantům" - tohle vypadá dobře a rozumně... Kompromisy nejsou krysy, ale naopak bývají nejlepší možné řešení...
(Uklidní Lid, a zbývající Aktivisty, co si nedají pokoj, pokosí...?? -- tahle vyhlídka není dobrá... víte, takový obraz: stojí slon, a před ním se vzteká králík na tygra, jak má za zády slona, myslí si, že může... pak ale prostě by si fakt měl včas všimnout, že se slon otočil a šel jinam, protože jinak má smůlu... Samotní případně najatí nebo zfanatizovaní Aktivisti bez podpory Lidu to tu rozvracet a uvrhávat do Chaosu nemohou a pro dobro všech 99% ostatních musí být zastaveni, a když to nejde po dobrém ani silou, jde to ještě větší silou... Zase když se někde zvedne Lid, silou to příliš nejde... A ovšem - když se vzbouříte, najděte si nějakého Generála Lee... Teď ve Francii, ta vyhlídka není Dobrá, protože takhle Macron otupí (odsekne) Hrot Odporu... A navíc budou v těch žlutých vestách pěkně zdálky vidět, koho ještě ...? Žluté vesty jsou
PAST na Aktivisty...!!! Na červeném štítu, už zase poteče krev?! A ještě jste si u toho hráli s guillotinami...)
Zetor krachuje? To je škoda, byla to dobrá "Značka", celkem... (Jsou leckteré Značky dobré a někdy mají větší cenu, než ten podnik a stroje atd... Přinejmenším Historickou, ale lecjak...)
Odbory? Ano, v jednotě je Síla. Jinak by totiž ze silnější pozice jednal Zaměstnavatel bez rozpaků... Mělo by to být poněkud vyvážené, tak i tak... Nelze zase pořád požadovat nereálné...
"
Booking - zakázané dohody zajistily lepší ceny ubytování pro vlastní klienty" - nechápu, proč je zakázané být lepší ?! A výhodnější pro koncového uživatele... Tedy je nařízeno být nevýhodnější pro koncového uživatele, než by bylo možné?? Nechápu...
"
Václav Havel" - inu, vzal si také na štít "Pravdu a Lásku" (předtím J.K. nebo J.H. a možná i další) a dnes je z toho "pravdoláskař" krátkozraká nadávka na ty, co ho dodnes uctívají... Inu, není nikdo černý ani bílý... Nemám Havla příliš v oblibě a teď to rozvádět nebudu... ad-extremum: "Humanitární Bombardování" ... Na další stranu - oni ale neuctívají ani tak Havla, jako svou představu o něm, která špatná není...
Tak když
s Pravdou a Láskou Humanitárně Bombardovat - tak když to přemnožení nepůjde redukovat jinak, tak to jde i hodně drsně, ale to je až poslední možnost. Jsou i různé mezi-varianty: třeba Čínské řešení - přemnožení se redukuje přebytkem mužů a řeší se to na novorozencích, řešení "Papiňák" - zavřít je tam a nechat tu redukci na přírodě - oni zemědělství sami moc neumí, ale nejmírnější mi přijde sterilizace ženy pomocí
vakcinace po druhém (prvním) dítěti při porodu... Když se to použije plošně a třeba nevědomky, tak to je
Nástroj Genocidy (pozor! i na vás to už chystají... komu důvěřujete, že to hlídá? Zdravotnímu ústavu budeme důvěřovat, protože bude obezřetný a proto varuji, robustně před X% pravděpodobností...! A to národnímu. Unijní se snáz Kupuje než 27 nezávislých - je zkušenost z USA. Anebo i unijní i národní...), ale jde to (sterilizace vakcinací) použít i v té polo-variantě uvážlivě... A pak si můžou svůj nevázaný (skoro-zvířecí?) sex užívat dle libosti... Psal jsem jinde - tahle ekologická katastrofa (Fertility rate 7) má jen nepříjemné, špatné a nejhorší řešení - které je pustit je sem a nechat je dál množit...
Děkuji tímto i panu Havlovi za tenhle jeho Scénář nebo Hint... I tohle spojení lze dát dohromady, i když v případě Jugoslávie to fér nebylo ...
Děkuji i Billu Gatesovi (tuším?), že s tím nápadem na sterilizaci Afričanů vakcinací přišel, oni to stejně budou dělat i bez mé rady, já
vám tu jenom zdůvodňuji, že to je nejmírnější řešení, co
mě zatím napadlo...
A můžete jim to dávat jako pilulku s růžovým srdíčkem (dík, V.H.), že to je na nevázaný sex, kterého si mohou užívat dle libosti, a s příbalovou informací gramotným... (Eg?)
Je to jenom řešení pro přemnožené regiony ! a je to poznaná nutnost ... pokud to nutné není, navrhněte lepší řešení...
(Jinak ale: jestli pustíte Afriku až sem, bude Afrika i tady... Za Ekologické viny následuje Kolektivní trest, narozdíl od lidské justice má Ekologie především tuhle Páku. Zde je ekologická vina přemnožení. Nebo pomoc přemnoženým se množit tady dál. Tresty ta Ekologie bude postupně stupňovat od Hladu, Epidemií atd. nebo se v zápase o jídlo nebo vodu budou vybíjet... Jestli to ale všechno přemůžete "my to zvládnem", tak v 22. století jich nebude jen 4 miliardy, ale 16... Jmenuje se to "
Geometrická řada". A i zdůrazňuji, že problém nejsou ani tak ti Afričani v Africe, ale ten "
Fertility rate"...)
Teď mě to napadlo :
Afričani žijí v Africe, protože kde žijí Afričani, tam je Afrika ! (nebo brzy bude)
Afroameričané jsou již něco jiného, ti už tam jsou dlouho a pryč je není kam posílat, navíc už mají o cca 10 vyšší IQ v průměru, než co by teď mělo přijít čerstvé sem...
A mimochodem - běžte jim do Georgie na jejich Guidestones vyrýt jednu nulu navíc... (jednu, ale z šesti různých stran?) Nejen ale také Symbolicky... A zeptejte se (((jich))), kdo plánoval tu nepřiměřenou redukci?! (Nebo teď nevím, možná tím jen chtěli naznačit, že už teď jsme na víc než desetinásobku optimálního počtu? Taková redukce je ale bolestivá a podle mě to je podhodnocené číslo, co tam mají...)
K Tomáši Halíkovi jsem se vyjádřil jinde... Velmi jsem si ho vážil a teď si ho nevážím, ale třeba zase budu...
Důvěru je třeba Aktualizovat, ale napravovat někdy bývá těžší než zkazit, i když leckomu (od bližního až po velmoce) byste se měli naučit spravedlivě odpouštět rychleji než dosud a netrvat zatvrzele ani na špatné zkušenosti, a netrvat naivně ani na dobré zkušenosti... (K T.H. - leckteré jeho Knihy jsem četl a Kázání slyšel, a byly Dobré... tehdy...)
Pochybujte správně.
"
Narozeni 1918" - ty příběhy by byly poučné, jaký životní styl je tak zdravý... A ovšem - blahopřeji k Jubileu...
EET - je kromě jiného "Bič na šmejdy", ostatně kvůli daňovým podvodníkům se to prý zavádí ...? Tu poctivou část to ale buzeruje a poněkud může urážet...? (Napadla mě tříska a trám - to je velmi obecný princip) Tedy kdo pracuje u stolu, toho to zas příliš obtěžovat nemůže, akorát se z něj jednou odsaje trochu zisků a pro výrobce těch EET zařízení... Ale pro ty, co chodí v terénu, to jednak je asi obtížné (nevím, jak přenosná jsou ta zařízení a jak plošné pokrytí online?), druhak ale někteří z nich častěji dělají "na ruku, bokem"... ("Za hotový je to levnější...") Drobné podvody jsou drobnější problém, než ty závažné...
spalovna odpadu - někde to být musí, všude to v sousedství nechtějí... Při vysokých teplotách se to spaluje bez škodlivých splodin (resp. s méně), narozdíl od doma v kotli... Leckde zejména v Africe nebo v Asii hážou odpadky na zem, do řek, do moří, všude... Řekl bych, že naše řešení je lepší... Recyklujte, budoucí Suroviny vytříděné zakopávejte do Ložisek, méně se toho bude muset spalovat... "
Hluk, prach a nárůst nákladní dopravy. - na elektriku nebo vodík to bude čistší, ještě tak jednu generaci spíš než dvě, odhaduji...?? "
největší spalovna komunálního odpadu u nás" - aha, a to nemůžou udělat někde dál od města ?! To se zase nedivím, že protestují...
"
o táboru ... v Letech u Písku" - už dávno si nepamatuji, že by někde zaznělo, že ten tábor patřil Schwarzenbergům, ne sice k té větvi, do které se ten náš kníže narodil, ale k té, ke které se dobrovolně přidal adopcí ... že tam po polomu v knížecím lese potřebovali levnou pracovní sílu, tak si tam udělali ten tábor...
Taky jsem si vzpoměl - Leckomu lépe prospějete, když mu dáte Práci, než když mu dáte Almužnu...
"
Rok vězení a film Bambi za trest" - zajímavé... Leckde jsou pytláci problém, třeba u ohrožených druhů, jinde jen kradou to, co by zastřelil někdo legálně. "
řezal hlavy" - a co s tím dělají jiní lovci?? (K brutalitě na zvířatech se dostanu jindy...? Gandhi - nepřesně - velikost národa se pozná podle toho, jak zachází se svými zvířaty... Jsem 25 let vegetarián, i když už ne tak radikální... Některé skupiny lidí - kteří pracují svaly - maso jíst zřejmě potřebují, naopak ti, co pracují v sedě mozkem, z toho jen tloustnou... A pak jsou velká koule třeba prasečího tuku, ten se narozdíl od rostlinného ani nemusí rozkládat a znovu skládat a rovnou celá vlákna a molekuly se dají ukládat do těla... (jen některé, některé se přestavují...) Jste to, co jíte... Doslova... -- Kromě Dělníků, ti naopak potřebují energii, kterou tělesnou zase spálí a vyloučí... Je potřeba přizpůsobit příjem energie výdeji...)
"
kolik peněz se podařilo vybrat ... co ... výbuch poškodil solidarita je správná. Děkuji těm, kdo pomohli.
"rusko-americkou smlouvu o likvidaci raket středního a dlouhého doletu" - je to INF treaty...?? Tříska a trám... A ovšem Americké zbrojní koncerny se již těší na nové kolo zbrojení, a je vidět, kdo je tam pánem...
"ze státního rozpočtu ... Akademie věd ČR" - jistě je dobré Vědu podporovat, nechceme být jenom Montovna, chceme být na Špici...
"
Polský ... novelu zákona o Nejvyšším soudu" - tak nějak jsem před lety četl, jaký je/byl v polské justici Klientelismus (mezi soudci navzájem a přijímání nových), už si to nepamatuji přesněji... Tak nějak ale možná ti Poláci vědí, co je s tamní Justicí... Nevím, nesledoval jsem to v poslední době podrobněji než tu půlku, co sdělí ČT24...
Soudce ... do Důchodu - zrovna když je ke stáru nejmoudřejší, o dost dřív než začne být senilní, proč by se měli posílat do důchodu nuceně ?! 70 let pro limit věku zaměstnání nejen Soudce je nesmysl... Nutit je pracovat tak dlouho nelze, leckdo rád půjde do důchodu, leckoho by ale bylo škoda (pro Společnost) do důchodu posílat nuceně ...
"
kamerový systém ... automatizovaně ... pokutu ... bezchybně" - víte, ty automaty určitě půjdou brzy udělat tak, že sotva uděláte malou chybu, tak to robot/automat vyhodnotí a lup, přiletí pokuta... Parádní bič na všechny ledabylé i na rošťáky i na šmejdy... A to uvidíte, jak pak budete poslouchat ! (myšleno ironicky pro zvýraznění problému) -- Tedy když je někde opakovaně problém s přestupky, tak se tam takový bič nainstaluje a pomůže to... (problém-řešení-pomůže) Kdyby měl být všude, tak to je nefér buzerace... Drobné rošťárny a ledabylost se dají tolerovat, v mezích a podle okolností - jenže automat obvykle "podle okolností" lidsky nezohledňuje... Je to takové ne-lidské donucení... "
namátkově kontrolovat strážníci" - to bývalo lepší... Pomáhat a Chránit - je Dobrý Štít... (a ovšem na lumpy musí být přiměřená přísnost... Váš Klid a Bezpečí chrání především všichni ti Čestní a Hrdí Strážci Pořádku...) Rada: Přiměřeně... (okolnostem, závažnosti,opakovanosti,atd...)
China potřetí - dnes to byl nějaký Čínský den... Plánovaná ekonomika být problém nemusí, a leccos řídí Odborníci (a Byrokrati) a není tolik rozdíl, jestli je tam nominuje Strana po volbách nebo Strana bez voleb, toho Odborníka si Lid stejně nevybírá...(?) Ostatně ty Euro-Byrokraty, kteří to tady řídí a sepisují desetitisíce stran vyhlášek, a kde se lobbuje, a dohadují parametry, tady také nikdo skoro nevidí a vůbec nevolil... Akorát ti Číňani k tomu musí salutovat a zpívat v šicích, a ovšem o korupci v Číně jsem slyšel o dost horší, než asi ani neslyšel o korupci v EU, tam nic podstatného asi neprasklo a nikoho neodsoudili...? Buď jsou v Bruselu všichni tak čestní, nebo umí Čínský systém lépe zametat šmejdy ??? Ne, Čínu bysme tady rozhodně nechtěli, nebo rozhodně ne se vším všudy... Tam už (prý) mají kapitalistický socialismus s monarchií (Císař Xi) a šlape to jak hodinky (proof-of-concept - funguje to...), ale je tam nesvoboda a špína (ekologie) a bezduchá společnost, a odporný vkus - pozlátka bez obsahu (viděl jsem asi jen parodii). Je otázka, nakolik to (nesvoboda) je dané tamním přemnožením a multi-kulti?
Ne - problém je v něčem jiném:
Pokud vymýtíte Duchovno jako v Číně,
tak to tu bude Bezduché jako v Číně - viz...!
Když vymýtíte umělce, bude všude jen levný kýč...
Tzv. "Kulturní revoluce" která byla jen bouráním soch a vymýcením Duchovna a Umění... Udělali z lidí roboty... Skoro... (A ovšem též nesvoboda především pojmenovávat problémy, jenže si to prostě nenechali destabilizovat...
Pokud je Pravda Zakázána, žijete ve Lži...)
(Teď teprve lituji, že jsem si Čínu moc neprohlédl, ani jsem je oslovovat nechtěl, ti stejně mají svůj Program... ale odsud se na tom dá leccos ukázat, extrapolace kam co vede a proč...)
"
superlaser L4" - fajn, že jsme na špici nebo se o to průběžně snažíme... jsme dobří (jako národ)... a ovšem věda se dělá anglicky a může spolupracovat celý svět... Což neznamená, že proto opustíme všechny své krásné jazyky, nebo místní odlišnosti atd...
"
se schodkem 40 miliard" - v roce 2008 a násl. byla krize, a pana Kalouska ocenili, jak nejlépe umí šetřit "
Austerity".
Krize u nás byla
horší, než u sousedů na Slovensku a v Polsku. Pak za ČSSD zaměstnali lidi ve státní správě a rozproudilo se to, a konjunktura u nás byla lepší, než u sousedů okolo... Někdy bývá přínosné si porovnat regionální statistiky a různé přístupy... Přesně si to nepamatuji, možná u sousedů zase dělali něco jiného a má to víc souvislostí, od toho jsou Ekonomové, aby to sledovali a poučili se... Paní profesorky Š. bych se zeptal, nebo jiných a porovnal názory těch, co tomu rozumí lépe...
"00:47:27 # A Valné shromáždění OSN potvrdí
globální pakt o migraci. # 00:47:31 V tomto případě ale Česko plánuje hlasovat proti. # 00:47:38 A teď už sport, třeba fotbal. "
Tu nejdůležitější a ostatně i způlky nejhorší, způlky zatím dobrou, zprávu dne (na Ortelu existence našich potomků se zatím nepodílíme, ale jinde už to podtrhli a sečtou)
si nechali úplně nakonec,
a věnovali jí celých 11 vteřin,
skoro v jedné větě s Fotbalem a pěknou blondýnou...
(ještě že čekávám až na konec, abych si prohlédl, jaké má zrovna ten den šaty, pak zbytek - sportu moc neholduji, každý máme své zájmy...)
----
Je to poněkud zpřeházené - v tomhle pořadí (skoro) to vysílali a taky mě to přimělo k dalším úvahám, je to tady (můj text) dlouhé, ale, inu, Komentuji to...
(a z některých poznámek - možná pochopíte, proč mám na něco částečně-spravedlivý hněv...)
(jenže jsem to pak postupně doprostřed doplňoval a rozváděl, ale myslím, že jsem napsal to, co bylo potřeba napsat... mohlo to být lepší, ale tlačí čas...)
(Děsí mě to, jak se to vyvinulo, taky jsem původně jen plánoval komentovat ty Události ale splácal jsem do toho pak leccos, ale už jsem dnes unaven to měnit...)