Ano, samo o sobě nezmění, pokud to ty lidi nezačnou dělat. Připojuju se k tvé výzvě.Jan.Novak píše: - Ano, kdo chce dělat komunální politik by měl začít co nejdříve. Budějčákům to říkám již dlouho, ale pokud se do toho sami nepustíte, tak s tím nikdo nic nenadělá. Samostatné MS na tom nic nezmění. Společné MS usnadní přenos znalostí z ostatních měst.

Jan.Novak píše:-Jasně rozdělené kompetence to bohužel nezaručují, za těch sedm let jsem se u Pirátů naučil hlavně to, že kdo chce něco dělat, tak s tím začne bez funkce. Do teď to bylo bez vidiny snadného úspěchu, nyní se nám to mění a chápu, že se všichni po volbách můžou přetrhnout, aby byli důležití a měli na vizitkách cool pirátské tituly, ale o tom to opravdu není.
... To se stále děje. Kompetence se mohou dělit a rozdávat mimo předsednictvo MS - doporučuji si nastudovat Týmovou spolupráci ... Nevadí mi jasné rozdělení kompetencí v předsednictvu, jen to rozhodně není samospásné.
Jan.Novak píše:- Sorry, ale založení vlastního MS ČB, když je MS Českobudějovicko úspěšné, na mě působí jako snaha získat hezký titul, což je snažší v menší konkurenci.
Hej, nečteš pořádně, co píšu: jednak já žádný cool titul nechci a min. rok mít nemůžu. A jednak nerozporuju, že tituly nejsou nutné ani samospásné. Ani vyhlášení komunálního týmu podle pravidel týmové spolupráce tomu nepomohlo (jestli se něco nedělo někde v pozadí, kde jsem to neviděl). Funkce a pravidla jsou od toho, aby to mohlo fungovat, i když se lidi nedohodnou sami od sebe, ale mají vůli něco dělat. Čili jestli se něco změní a najednou se tu dohodnete na dobrém modelu spolupráce bez toho aparátu, tak tleskáček. To samé platí o mé tezi o prospěšnosti kumulace funkcí lídra s těmito dvěma (formálního předsedy a praktického koordinátora politiky a kampaně) - problém nastane, pokud nemá lídr nadšenou loajalitu ostatních dvou... Jestli se dohodnete jinak a bude to fungovat, budu ten poslední, kdo by vám za to z druhého konce světa nadával.Jan.Novak píše:nicméně jsem si jistý, že MS ČB patří k nejúspěšnějším MS vůbec. Jak do reálné aktivity,
Myslím že je třeba říct, že MS Českobudějovicko úspěšné zatím nebylo, a že na vině je zejména malá a v komunálu v součtu málo aktivní členská základna. Jestli jsou na tom jiná MS hůř, tak to snad radši nechci vědět a je to vcelku irelevantní. To není naše (vaše) konkurence - ta je v jiných stranách v ČB. A i kdyby to i tam bylo stejné, opět to není důvod nedělat to opravdu dobře.

Lukáš přišel dřív, kdy jste ho přijali, nevím. Souhlasím, že to není ideální. Ať si Lukáše a jeho motivace každý zhodnotí sám. Neříkám, že kdyby byl tajný agent Budějovických socanů nebo tak něco, tak že bych to poznal, ale vážně mi to tak z jeho vystupování nepřijdeJan.Novak píše: Člověk, který vstoupí do strany měsíc před volbami a v den vyhlášení fenomenálního úspěchu se chce stát předsedou MS krajského města? Sorry, mě to smrdí a myslím si, že v tom nejsem sám.

No na banner jsem ani nemyslel, ale když už zmiňuješ, tak ano - banner nevisel, dokud jsem se já neutrhl z práce, srolovaný banner nesehnal u nájemníka Martina, nevymyslel nekonfliktní řešení a nepověsil ho na jiné místo na stejném baráku.Jan.Novak píše:- Takže - moje "nevyzpytatelnost" v tom co zorganizuji a co ne se projevila v tom, že mi bylo proti srsti vyvěsit náš baner z oken nájemníků domu, kterým pan majitel direktivně nařídil, že tam náš banner musí dát.
Ne, to rozhodně nebyl jeden den. Bylo to furt, že v jednu chvíli se věci dějou, a v zápětí ne, přestože nikdo neslyšel něco jako "teď nestíhám, vezmete to prosím za mě?" V pondělí jsem nic neorganizoval krom večerního výletu s plakátama, protože jsem byl v práci, a protože ještě v pátek předtím jsi tvrdil, že to organizuješ ty, přece. A vůbec, já nic na starosti neměl, cokoli jsem zorganizoval, bylo navíc, mimo moje kompetence.Jan.Novak píše:Druhá moje "nevyzpytatelnost" v tom co zorganizuji byla v tom, že jsem jeden den nepřijel a nechal jsem Budějčáky, aby si to pondělí zvládli sami. Popravdě mě zajímal právě Dan jak to zvládne (druhý den jsem do Budějc raději jel).
Zase, nebavíme se tady o jednom případě, dělo se to furt... Jestli byly ty kompetence jasně rozdělené, tak mi to teda uniklo. A úplně to nesedí s předchozím bodem, kde říkáš, že jsi zkoušel, jestli si to zorganizujeme sami... Jinak jsi měl dělat to, že bys mi svojí organizací dodal důvěru, že se o to nemusím starat.Jan.Novak píše:K dublování - no skutečnost je opět někde jinde. Bylo to tak, že jsem si na sebe vzal organizaci roznosů pirátských listů. Listy ubývali a tak jsem s Janou domluvil, že se zařídí další, potom mi volá Dan, že Janě řekl jiné počty novin (nižší než já) a že to domluvil. Kdybych byl na Danově místě, tak bych nejdříve zavolal člověku, který to organizuje a až když bych zjistil, že to není zařízeno, tak bych to začal řešit. Obrácený postup stál víc času akorát nás oba, rozhodně by mě zajímalo co jsem měl udělat jinak, aby Dan nejdříve volal mě a ne Janče.
Nespoléhal bych se na vyhlášení nějakého harmonogramu shora. Stejně bude to, co vy si tady na lokální úrovni uděláte, nic víc, nic míň.Jan.Novak píše:- Harmonogram komunálních voleb budeme řešit centrálně. Už na tom začínáme pracovat,
!!! jo, to je další důležitá věc... hoří jen o něco míň než komunál...Jan.Novak píše: včetně senátních voleb.
Není to jen o Romaně, a važ si toho, že já a Lukáš s tebou mluvíme na rovinu a při první vhodné příležitosti.Jan.Novak píše: Byl bych rád, kdyby jsi si odpustil podpásovky - nemluvíme o některých členech, mluvíme tu o tom, že se nemáme rádi s Romanou, což je známá věc.

Promiň, ale být jen na volby v Budějcích je podle mě hrozně málo na to, aby mohl člověk zodpovědně kandidovat do zastupitelstva, jestli to máš v plánu... Viz co píšu v úvodním postu. Taky jeden z důvodů, proč mně se kandidovat nechce.Romana.Klimesova píše:navzdory tomu,že budu působit v Praze,chci být na komunální volby v Budějcích.
Ad koalice: Nikdo to nebude mít jisté. A nepůjdou spolu třeba Hopíci a STAN, jako do kraje? Má tady STAN vůbec dost lidí...? V základní tezi souhlasím, jednejme nezávazně a s preferencí silné samostatné pirátské kandidátky, ale dodávám, že by prioritou mělo být, aby to bylo důstojné a aby tam byli kvalitní lidi a program, ne že to bude samostatné pirátské nebo že se s někým máme rádi.
Já vím, co jsi říkala, a skutečně se takhle řídit nenechám. Dělám, co můžu - byla vyhlášená schůze, kterou nestíhám, tak píšu zde, co bych tam říkal, protože mi to přijde důležitý, a nebudu to řešit v zákulisí s každym zvlášť.Romana.Klimesova píše:Bohužel v tomto okamžiku vnímám Dana jako hodně nezřízenou střelu... ... zbrzdi to. Říkala jsem už v Praze,že věci jsou v jednání.
S pirátskými centry se buď nechápeme, nebo neznáš situaci - Krajinskou jsme měli půjčenou zadarmo, dost nám píchla a už je zase pryč. Na prostor v Plachýho náhodou narazil Lukáš a tak jsme se tam byli podívat a čekáme na notičky. Žádná nepředloženost nehrozí.