Normy přístupné zdarma?
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Normy přístupné zdarma?
Bylo by možné zajistit v rámci svobody informací, aby čeští občané měli jako plátci daní přístup zdarma k veškerým normám ČSN (případně ISO) vytvořeným v ČR? Věřím, že by to podpořilo studenty a drobné podnikatele, což by bylo žádoucí podporování ekonomiky. Navíc si jejich tvorbu stejně platíme všichni z daní.
Samozřejmě by to bylo dobré udělat podobně i se zákony, ale tam to tuším už nějakým způsobem funguje.
Samozřejmě by to bylo dobré udělat podobně i se zákony, ale tam to tuším už nějakým způsobem funguje.
- Lukas.Findeis
- Člen KS Praha
- Profese: běžecký trenér
- Dal poděkování: 1424 poděkování
- Dostal poděkování: 1375 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Normy přístupné zdarma?
Ahoj, už se to tu řešilo, ale nemáme na to lidi. Jsme zahlceni agendou a do krajských voleb s tím pravděpodobně nehneme. Pak se uvidí, jakou to vzhledem k nepředvídatelným okolnostem bude mít prioritu. Jestli chceš, tak nám s něčím můžeš pomoct.
735 07 66 99, Praha 12
-
Já ale nemám na mysli, aby to někdo psal vlastníma rukama a serveroval v domácích podmínkách na nějaké staré vykopávce. Spíše mám na mysli něco ve smyslu, aby Piráti prosazovali zákon, který by nařizoval zveřejnění veškerých českých norem na internetu patřičnému úřadu, který se stará o jejich vytváření a aktualizaci. Ten úřad je stejně bude mít v odpovídající podobě pro svou potřebu a svůj server určený ke své propagaci má určitě zaveden také, takže by se jednalo z 90% o systémovou záležitost. Z hlediska zavedení do programu v tom jako člověk také nevidím žádný problém. Tuto diskusi jsem zahájil, protože tady mluvíte o rozjednaném volebním programu. Ostatně vůbec nevadí, že se to do Krajských voleb nestihne, protože toto je věc, kterou bude potřeba prosazovat v parlamentu, takže času je podle mě dost.Lukas Findeis píše:Ahoj, už se to tu řešilo, ale nemáme na to lidi. Jsme zahlceni agendou a do krajských voleb s tím pravděpodobně nehneme. Pak se uvidí, jakou to vzhledem k nepředvídatelným okolnostem bude mít prioritu. Jestli chceš, tak nám s něčím můžeš pomoct.
-
Jinak se případné spolupráci nebráním. Poslední dobou jsem sice zaneprázdněn, ale pokud bude potřeba a budu mít dostatečné schopnosti, rád pomůžu.Návštěvník píše:Já ale nemám na mysli, aby to někdo psal vlastníma rukama a serveroval v domácích podmínkách na nějaké staré vykopávce. Spíše mám na mysli něco ve smyslu, aby Piráti prosazovali zákon, který by nařizoval zveřejnění veškerých českých norem na internetu patřičnému úřadu, který se stará o jejich vytváření a aktualizaci. Ten úřad je stejně bude mít v odpovídající podobě pro svou potřebu a svůj server určený ke své propagaci má určitě zaveden také, takže by se jednalo z 90% o systémovou záležitost. Z hlediska zavedení do programu v tom jako člověk také nevidím žádný problém. Tuto diskusi jsem zahájil, protože tady mluvíte o rozjednaném volebním programu. Ostatně vůbec nevadí, že se to do Krajských voleb nestihne, protože toto je věc, kterou bude potřeba prosazovat v parlamentu, takže času je podle mě dost.Lukas Findeis píše:Ahoj, už se to tu řešilo, ale nemáme na to lidi. Jsme zahlceni agendou a do krajských voleb s tím pravděpodobně nehneme. Pak se uvidí, jakou to vzhledem k nepředvídatelným okolnostem bude mít prioritu. Jestli chceš, tak nám s něčím můžeš pomoct.
- Lukas.Findeis
- Člen KS Praha
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, ta první varianta nemá smysl. Pročti si viewtopic.php?f=186&t=10881 a viewtopic.php?f=5&t=2983.Návštěvník píše:Já ale nemám na mysli, aby to někdo psal vlastníma rukama a serveroval v domácích podmínkách na nějaké staré vykopávce. Spíše mám na mysli něco ve smyslu, aby Piráti prosazovali zákon, který by nařizoval zveřejnění veškerých českých norem na internetu patřičnému úřadu, který se stará o jejich vytváření a aktualizaci.
735 07 66 99, Praha 12
-
Bohužel nejsem registrovaný. Bylo by možné uvést nějaké odkazy pro lidi jako já?Lukas Findeis píše:Jasně, ta první varianta nemá smysl. Pročti si viewtopic.php?f=186&t=10881 a viewtopic.php?f=5&t=2983.Návštěvník píše:Já ale nemám na mysli, aby to někdo psal vlastníma rukama a serveroval v domácích podmínkách na nějaké staré vykopávce. Spíše mám na mysli něco ve smyslu, aby Piráti prosazovali zákon, který by nařizoval zveřejnění veškerých českých norem na internetu patřičnému úřadu, který se stará o jejich vytváření a aktualizaci.
Díky.
- Lukas.Findeis
- Člen KS Praha
- Kontaktovat uživatele:
Proč se nezaregistruješ?
Jakub Michalek píše:Co takhle požadovat zveřejnění státních technických norem?
http://kraken.slv.cz/Pl.%C3%9AS40/08
http://other.nelahozeves.info/otevrete/ ... d-unmz.jpg
http://forum.otevrete.cz/viewtopic.php?t=182
argumentace v nich úplně opomíjí čl. 17 listiny
Postup by byl následující:
1) Pirátská strana si podá žádost o normu upravující dopisy, kterou jsem si stáhl z ulož.to
2) Podáme odvolání
3) Podáme správní žalobu a kasační stížnost, požádáme o návrh na zrušení § 5 odst. 8 zákona č. 22/1997 Sb. o technických požadavcích na výrobky
4) ústavní stížnost spojená se zrušením části zákona
735 07 66 99, Praha 12
-
Vypadá to hezky, určitě by bylo zajímavé to vidět někde v programu (můj názor). Je možné se k tomu Vašemu protestu nějakým způsobem připojit?Lukas Findeis píše:Proč se nezaregistruješ?Jakub Michalek píše:Co takhle požadovat zveřejnění státních technických norem?
http://kraken.slv.cz/Pl.%C3%9AS40/08
http://other.nelahozeves.info/otevrete/ ... d-unmz.jpg
http://forum.otevrete.cz/viewtopic.php?t=182
argumentace v nich úplně opomíjí čl. 17 listiny
Postup by byl následující:
1) Pirátská strana si podá žádost o normu upravující dopisy, kterou jsem si stáhl z ulož.to
2) Podáme odvolání
3) Podáme správní žalobu a kasační stížnost, požádáme o návrh na zrušení § 5 odst. 8 zákona č. 22/1997 Sb. o technických požadavcích na výrobky
4) ústavní stížnost spojená se zrušením části zákona
-
- Člen KS Praha
- Profese: VŠ pedagog
- Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
- Dal poděkování: 232 poděkování
- Dostal poděkování: 722 poděkování
Jen upozornění - registrace do fóra je možná pod přezdívkou, bez uvádění osobních údajů. Je pouze potřeba mail - ten opět může být anonymní.
- Lukas.Findeis
- Člen KS Praha
- Kontaktovat uživatele:
Zaregistruj se, stáhni normy a domluv se Jakubem Michálkem jak dál postupovat.Návštěvník píše:Vypadá to hezky, určitě by bylo zajímavé to vidět někde v programu (můj názor). Je možné se k tomu Vašemu protestu nějakým způsobem připojit?
735 07 66 99, Praha 12