Podpora kandidatury Janky Michailidu do republikového předsednictva

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.

Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Ve věci podpory Janky Michailidu do RP jsem

PRO

172
48%

PROTI

164
46%

ZDRŽUJI SE

19
5%

Celkem hlasujících: 355 - Celkem hlasů: 355

Janka.Michailidu
Profese: Akademička na VŠCHT (biotechnologie)
Dal poděkování: 2433 poděkování
Dostal poděkování: 3993 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Podpora kandidatury Janky Michailidu do republikového předsednictva

Příspěvek od Janka.Michailidu »

Michal.Macek píše: 20 pro 2021, 20:46

Ahoj,
mám jeden a půl dotazu na všechny kandidát/ky do předsednictva OFFTOPIC(a budu teda nějak věřit, že se to k nim odsud dostane):

Souhlasíš s tím, že jednou z fatálních věcí, co nám teď nejvíc podtrhávaj nohy, je ten stav, kdy řadoví i neřadoví členové píšou nebo řikaj věci každej pes jiná ves a média je z nějakýho důvodu neustále omílaj a amplifikujou, takže BFU politiky nemá absolutně šanci se zorientovat v tom, co jsou Piráti politicky zač, a díky tomu snadno uvěří každý nálepce, kterou na naše jméno někdo z konkurentů nalepí?

Pokud jo; co s tím budeš do pekla dělat?

Díky všem.

Já bych tuhle "fatalitu" rozdělila na (minimálně) dvě části, přičemž obě adresuju ve své kandidátské řeči.

• Je potřeba, abychom v koordinaci odborných týmů, volených zástupců a mediálního odboru nadesignovali jasnou a autentickou komunikaci našich témat a postojů. Pokud se nám podaří takovou koordinovanou komunikaci nastolit a proaktivně udávat směr i reagovat vhodně na aktuální výzvy (vyvstanuvší témata, která nevyšla od nás), bude podle mě menší pravděpodobnost, že se budou v médiích objevovat náhodné příspěvky členů z fora.
  • Samozřejmě výše uvedené není samospásné řešení a myslím, že bychom měli zapracovat i na vnitrostranické kultuře a kultivaci interakcí i projevů. Tím by se měla (mimo jiné) zabývat implementace výstupů Respekt je profi. Zároveň je důležité i dotáhnutí reformy odborné sekce. Pokud bude fungování našich odborných týmů dostatečně přístupné participaci, opět to zvýší šanci, že jednotliví členové budou moci vydiskutovat daná témata přímo.v rámci týmů, které naši oficiální politiku/postoje utvářejí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janka.Michailidu za příspěvky (celkem 6):
Martin.Martin, Vojtech.Pikal, Eva.Novakova, Michal.Hazlinsky, Jan.Adam, Roman.Semik

• vedoucí meziresortního týmu Návykové chování
  • zástupkyně vedoucího pracovní skupiny Duševní zdraví
  • členka republikového výboru
  • členka správní rady π

zulip: Janka Michailidu | mastodon: malajanka | matrix: malajanka | tel: 7▼7▼6 8▼6▼6 3▼1▼6
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů.

Janka.Michailidu
Kontaktovat uživatele:

Marek.Rebicek píše: 14 pro 2021, 06:26

Ahoj Janko, díky za seznam očekávání, co chceš dělat se stranou uvnitř.
Ale nevidím tam ani slovo, jak se vrátit na trajektorii veřejného politického úspěchu, jak zvýšit naši podporu u voličů a reálně ovlivňovat správu země. Vážím si tvé snahy zlepšovat procesy, bez tebe by RV byl mrtvý, ale předseda je o emocích a hodnotách pro veřejnost. Díky

Z mého pohledu se zvýšení podpory u voličů a reálného ovlivňování správy této země bezprostředně týkají dvě, ne-li tři části mojí kandidátské řeči. Pokusím se tady teda udělat jejich představení v tomto kontextu: Dotáhnutí upgrade odborné sekce by mělo kromě jiného zprostředkovat zintenzivnění informačních toků, koordinace a sdílení know-how jak mezi odbornými týmy na různých úrovních, tak mezi odbornými týmy a našimi volenými zástupci. To by mělo vést ke zlepšení podpory pro vykonávání evidence-based, udržitelné politiky, ať už jde o úroveň komunální, nebo například evropskou. Je nicméně potřeba nejen dobrou práci odvést, ale také ji vhodně odprezentovat. Tomu bych se chtěla věnovat s pomocí mediálního odboru v kontextu soustružení vhodné prezentace autentické pirátské politiky, která bude nejen nezklamávat naše odvěké voliče, ale také lákat další, kteří se jádrovými teprve stanou. V neposlední řadě (podle mě bude toto asi úplně nejdůležitější) je potřeba, abychom si na vnitrostranické úrovni vydiskutovali, v jaké konkrétní konstelaci pragmatismu a idealismu se bude vhodné usídlit tak, abychom vytvořili základ pro možnost dlouhodobého dosahování našich programových cílů.

K tvé poznámce, že předseda je o emocích a hodnotách pro veřejnost. Já toto neberu jako dané, ačkoliv chápu, že to k tomu může svádět, jelikož Ivan to takto celou dobu měl. Dle stanov předseda není mluvicí hlavou strany - tam je definováno pouze, že jedná jako statutár (protože v tomto zastupuje RP jako statutární orgán). Chtěla bych tedy uvést, jak už jsem říkala i v nějakých rozhovorech v posledních dnech, že jsem připravena se veřejně vyjadřovat v otázkách souvisejících se směřováním strany jako takové (samozřejmě v souladu s demokraticky vzešlými stanovisky), nicméně komunikaci postojů ke konkrétním tématům bych vždy, kdy by to bylo možné, přenechala buď našim voleným zástupcům (či členům vlády), kteří mají dané téma v gesci, nebo zástupcům dotčených odborných týmů. Myslím totiž, že mimo to, co jsem napsala výše, potřebujeme budovat politický a mediální kapitál napříč samosprávními celky i tématy.

Naposledy upravil(a) Janka.Michailidu dne 04 led 2022, 23:09, celkem upraveno 1 x.

• členka správní rady π

zulip: Janka Michailidu | mastodon: malajanka | matrix: malajanka | tel: 7▼7▼6 8▼6▼6 3▼1▼6

Vaclav.Zidek
Místní předsednictvo
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1562 poděkování
Dostal poděkování: 2407 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Janka.Michailidu píše: 04 led 2022, 22:51

Chtěla bych tedy uvést, jak už jsem říkala i v nějakých rozhovorech v posledních dnech, že jsem připravena se veřejně vyjadřovat v otázkách souvisejících se směřováním strany jako takové (samozřejmě v souladu s demokraticky vzešlými stanovisky), nicméně komunikaci postojů ke konkrétním tématům bych vždy, kdy by to bylo možné, přenechala buď našim voleným zástupcům (či členům vlády), kteří mají dané téma v gesci, nebo zástupcům dotčených odborných týmů. Myslím totiž, že mimo to, co jsem napsala výše, potřebujeme budovat politický a mediální kapitál napříč samosprávnými celky i tématy.

Díky těmto postojům začínáš být volbou "číslo jedna", díky za to. Strana potřebuje posílit odspodu a jak jinak než praxí a seznámením veřejnosti s lokálními lidmi a to i mimo kampaň.

Edit: OFFTOPICkdyž v UsK musím lidem říkat, že je tam na kandidátce člověk co brání ŽP a jeho jméno ve spojení s Piráty slyší prvně ačkoliv ho znají (nesleduji lokální média), tak máme problém.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Zidek za příspěvky (celkem 4):
Eva.Novakova, anon539, Jaroslav.Kamen, Daniela.Weissova

Václav Židek, exradní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Gabriela.Maceckova
Komunální zastupitel/ka
Profese: máma
Dal poděkování: 220 poděkování
Dostal poděkování: 262 poděkování

Příspěvek od Gabriela.Maceckova »

Když jsem volila koalici se Starosty, moje myšlenková volba byla rozhodováním se mezi dobrem pro ČR a dobrem pro Piráty, přičemž ČR byla koalice, Piráti byla samostatná kandidatura. Volila jsem dobro ČR. Teď, když si máme volit nové republikové předsednictvo a nového předsedu/předsedkyni budu volit Janku, protože tentokrát nechci něco dělat pro ČR, ale pro Piráty. Držím palce! :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Gabriela.Maceckova za příspěvky (celkem 2):
anon539, MarianB
Mikulas.Ferjencik
Člen KS Praha
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 9381 poděkování
Dostal poděkování: 14969 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

@Janka.Michailidu Hlásíš se k myšlence komunismu. Nebojíš se, že debata, která se po tvém případném zvolení rozjede, Piráty definitivně pohřbí? Minimálně některá média tento příběh rozjedou a jsem si jistý, že naši příznivci si s tím na sítích nebudou vědět rady. Chystáš v této věci ve spolupráci s mediálním odborem nějakou komunikační strategii?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Ferjencik za příspěvky (celkem 4):
Jan.Wagner, libor.dusek, Petr.Vileta, Martin.Sterba

Garant pro oblast veřejných rozpočtů, mikulas.ferjencik@pirati.cz, 737 943 770

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Martin.Kucera
Kontrolní komise
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 1667 poděkování
Dostal poděkování: 27325 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

@Mikulas.Ferjencik S nálepkováním Pirátů jako "digitálních komunistů" a Ivana jako "dredatého feťáka hlásícího se k teroristické Antifě" si přece mediální odbor (tehdy pod tvým vedením) taky poradil. Nebo neporadil? Či předpokládáš, že MO pod jiným vedením (a s jiným obsazením) to nezvládne?
Edit: A pokud ti jde o dobro strany, tak by ses asi měl, v duchu našich principů, o zkušenosti s komunikačními strategiemi ohledně výše zmíněného nálepkování podělit se stávajícím MO a s Jankou.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 7):
Adam.Jaros, Eva.Novakova, anon539, Petr.Tkadlec, Tomas.Bouda, Ondrej.Kalis, Lukas.Kohout

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 2289 poděkování
Dostal poděkování: 5071 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Myslím, že bychom minimálně mohli médiím hrozit, že máme právo zvolit si Janku do předsednictva v tom smyslu, v jakém Finsko vyhrožuje, že má právo vstoupit do NATO...

@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 24001 poděkování
Dostal poděkování: 19789 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Když už ta komunistická hydra zase ožila :roll: , chci poprosit @Janka.Michailidu , zda by nám mohla tady na fóru popsat vlastními slovy a snad i pár příklady, co to v jejím pojetí je ten komunismus vlastně je. Neodkazovat na 20 stránkové anglicky psané texty, co nejméně teoretizovat a napsat "Kdybychom od zítra byli Česká komunistická republika, znamenalo by to 1), 2), 3) ..."

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 3):
Jan.Adam, Jakub.Zach, pascenko

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Jan.Adam
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 350 poděkování
Dostal poděkování: 683 poděkování

Příspěvek od Jan.Adam »

Rostislav.Reha píše: 04 led 2022, 20:06
Jan.Adam píše: 03 led 2022, 11:23

Souhlasím s tímto. Nemohu podpořit kandidaturu na předsedu u nikoho, kdo se (minimálně podle této prezentace) zaměřuje pouze a výlučně na vnitřní issues strany. Už po volbách jsem se vymezoval proti příspěvkům typu "se*me na voliče, nic jim nedlužíme, pojďme si řešit vlastní problémy", se kterými bytostně nesouhlasím. Autory zde nebudu jmenovat.

Vis Honzo, to jsou holt dve spojene nadoby. Spojene. Kdyz nefunguje jedna, nemuze fungovat druha. Primarni je ale skutecne strana, jeji fungovani, generovani politiku, politickych temat a reseni a az pak prichazi ten profit u volicu (pokud je teda z ceho brat). Zit jen z posledniho volebniho zisku je kratkozrake a doplatily na to vsechny strany, ktere to praktikovaly a to i na vladni urovni - vzpomenme trebas CSSD z poslednich prikladu.

Správně říkáš, že to jsou spojené nádoby, nicméně i proto je špatně se zaměřit POUZE dovnitř. To, že jí absolutně chybí message směrem ven, uznal v diskusi na Twitteru dokonce i Záhora.

Janka.Michailidu
Kontaktovat uživatele:

Mikulas.Ferjencik píše: 05 led 2022, 04:47

@Janka.Michailidu Hlásíš se k myšlence komunismu. Nebojíš se, že debata, která se po tvém případném zvolení rozjede, Piráty definitivně pohřbí? Minimálně některá média tento příběh rozjedou a jsem si jistý, že naši příznivci si s tím na sítích nebudou vědět rady. Chystáš v této věci ve spolupráci s mediálním odborem nějakou komunikační strategii?

Ne, nebojím se, že moje případné zvolení do republikového předsednictva by mohlo Piráty pohřbít. Jsem ve straně bezmála 10 let, přičemž moje přesvědčení je stále stejné. Za celou dobu, kdy jsem byla v RP, nebo za ty 2 roky, co existuji v RV (což je narozdíl od RP opravdu orgán, kde bych mohla tlačit na změny programu směrem k mému vlastnímu nastavení), jsem se o nic takového ani nepokusila. Myslím si, že to je dostatečné podložení myšlenky, kterou jsem zdůrazňovala i v tom původním příspěvku (v rámci vlákna "zpětná vazba") - tedy, že nade vše ostatní ctím společenský konsenzus (demokracii). V tomto kontextu myslím, že moje vnitřní přesvědčení a vnímání ideálního rozložení světa je asi tak stejně relevantní jako moje veganství - ano, mám to tak, ale nikomu dalšímu to necpu.

S mediálním odborem už na komunikační strategii spolupracuji :)

• členka správní rady π

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“