Michal.Macek píše: ↑20 pro 2021, 20:46Ahoj,
mám jeden a půl dotazu na všechny kandidát/ky do předsednictva :Souhlasíš s tím, že jednou z fatálních věcí, co nám teď nejvíc podtrhávaj nohy, je ten stav, kdy řadoví i neřadoví členové píšou nebo řikaj věci každej pes jiná ves a média je z nějakýho důvodu neustále omílaj a amplifikujou, takže BFU politiky nemá absolutně šanci se zorientovat v tom, co jsou Piráti politicky zač, a díky tomu snadno uvěří každý nálepce, kterou na naše jméno někdo z konkurentů nalepí?
Pokud jo; co s tím budeš do pekla dělat?
Díky všem.
Já bych tuhle "fatalitu" rozdělila na (minimálně) dvě části, přičemž obě adresuju ve své kandidátské řeči.
- Je potřeba, abychom v koordinaci odborných týmů, volených zástupců a mediálního odboru nadesignovali jasnou a autentickou komunikaci našich témat a postojů. Pokud se nám podaří takovou koordinovanou komunikaci nastolit a proaktivně udávat směr i reagovat vhodně na aktuální výzvy (vyvstanuvší témata, která nevyšla od nás), bude podle mě menší pravděpodobnost, že se budou v médiích objevovat náhodné příspěvky členů z fora.
- Samozřejmě výše uvedené není samospásné řešení a myslím, že bychom měli zapracovat i na vnitrostranické kultuře a kultivaci interakcí i projevů. Tím by se měla (mimo jiné) zabývat implementace výstupů Respekt je profi. Zároveň je důležité i dotáhnutí reformy odborné sekce. Pokud bude fungování našich odborných týmů dostatečně přístupné participaci, opět to zvýší šanci, že jednotliví členové budou moci vydiskutovat daná témata přímo.v rámci týmů, které naši oficiální politiku/postoje utvářejí.