Milí Pirátští přátelé,
chci zde poděkovat za důvěru a zároveň pogratulovat dalším šesti zvoleným v prvním kole.
Nebudu lamentovat nad volebním systémem, protože předpokládám, že ho všichni znají, a pak není chyba v systému, ale v lidech (a schválně neříkám, jestli víc v kandidátech nebo voličích).
Jistou část mohly hrát nepřehledné nominace, kandidátské řeči se ještě daly dohledat celkem pohodlně, s ostatními informacemi už to bylo náročnější, o strukturovaně seřazených otázkách a odpovědích k nim ani nemluvě. Pakliže mám v prvním kole volit všechny přijatelné, tak je přijatelné, že se člověk "vyprdne" na položené otázky?
když k tomu někteří kandidáti přistupují laxně, možná k tomu i voliči přistupují laxně
To je tak na zamyšlení.
já jsem o obhajobu mandátu skutečně stál, protože ta dobrovolnická práce pro Piráty je fakt návyková. A v RV má, holt, větší dopady, než jen "roznášení novin" (kterýho se ale samozřejmě nezříkám

A vlastně je to namíchaný docela dobře (máme tam hlavy i srdce, i nějaké ty končetiny)

, ale je nás tam prozatím málo. Na druhou stranu, někteří nebyli od té hranice daleko, takže se nebojím, že by to doplňovací volba nedoplnila.

A bude potřeba doplnit i nějakou rezervu navíc, neboť Vojta Pikal v lednu pravděpodobně (ťuk ťuk na dřevo, ať se to nezakřikne

) zamíří do RP
A co se týče mojí kandidatury do RP, tak poslušně hlásím, že nadále zvažuji, ale jsem aktuálně více nakloněn pokračovat v RV.