Ahoj, dovolím si reakci na
Zastupitelský klub Pirátů se ohrazuje proti nařčením Jaroslava Němce
(a zaměřím se jen na ty věci okolo VŘ a pokusím se být stručný) K věci VŘ do DR OD, jsem psal výše. Víc to nemám potřebu komentovat.
IV. Vyvrací spekulace o tom, jakým způsobem byla ukončena spolupráce s Jaroslavem Němcem v roli poradce primátora: Jaroslav Němec neprošel výběrovým řízením a jeho role v týmu primátora byla od začátku vnímána jen jako dočasná;
Neprošel, jelikož žádné výběrové řízení na to místo neproběhlo. Na místo jsem nastupoval na dobu dočasnou, než bude VŘ. To, jak jsem uvedl, nikdy neproběhlo. Důvodem bylo rozhodnutí MK, že jediné VŘ na poradce bude na místo MV. K tomuto tématu
více asi zde. To jsem na osobním jednání poradců s MK rozporoval, jelikož jsem toho názoru, že pokud prohlašujeme, že vybíráme lidi ve VŘ, tak mají proběhnout na všechny místa, nebo na žádné (i to považuji za legitimní rozhodnutí), že v tom vidím rozpor mezi realitou a deklarací. MK argumentovala, že na mé místo
vybrala AC. Oponoval jsem, že šlo o VŘ na jinou pozici a na jiné pracoviště. MK argumentovala, že tajemník poslaneckého klubu je "lepší"
(přesné slovo si nepamatuji, možná významější, ale to nemění nic na věci) než asistent poslance. Má námitka, že poradce dělá úplně něco jiného, je vedlejší.
Pro upřesnění: Nastoupil jsem na HPP, ihned při podpisu smlouvy jsem požádal o formulář výpovědi ve zkušební době. Takto byla má dohoda se ZH. O tom věděla má nadřízená vedoucí poradců i pověřená ředitelka odboru. Že tam jsem dočasně jsem veřejně deklaroval. Má výpověď ovšem proběhla jinak, bez vědomí zmíněných nadřízených. Byl to úplně zbytečný krok, který dodnes nechápu. Ale formu již nemá smysl řešit. Skončil bych tak či tak.
Zásadní jsem vnímal to, že pokud bych věděl a jistě mnoho další uchazečů, že VŘ na tajemníka poslaneckého klubu je zároveň VŘ na poradce primátora, mohl jsem se přihlásit a především i spoustu jiných lidí. Aspoň tak chápu smysl VŘ. Myslím si, že to je hlavní bod mého nesouhlasu se zvoleným postupem.
Takže pro jistotu opakuji: Nerozporuji mé dočasné působení, to bylo domluvené, nerozporuji způsob ukončení, to spláchl čas.
Rozporuji způsob VŘ, resp. rozhodnutí, že na některá místa stejné pozice bude VŘ, na jiné ne. To považuji za nesystémové. A opakuji, že považuji za legitimní i to, že by na tyto místa nebyly pirátské VŘ.
Přeji klidný prodloužený víkend.