Nahovno to prostě není, protože ten příští rok jsou krajské volby a to je pro mě zásadní argument. Jenom kecama tu strategii nenaplníme a když vidíme, že příští rok některé kraje nemají prakticky na základní potřeby a nějaký normální rozpočet pro volby, tak toto opatření je dobré, byť by bylo jen na ten příští rok.
Od roku 2021 je mi popravdě docela jedno, které usnesení by platilo. A klidně můžeme vydat upozornění krajům, že to RV51 je zejména pro rok 2020 a do budoucna ať s tím raději nepočítají. Vyhrál sice můj návrh, ale celé je to nápad RP, protože to je jako RP za strategii nejzodpovědnější. Kdyby náhodou někdo opravdu to RV51 někdo chtěl zrušit, tak na případných budoucích nezdarech v krajských volbách určitě ponese svou část viny.
Nemluvě o tom, že zrušením RV51 připravíte Prahu, Středočeský kraj, Jihomoravský a Moravskoslezský o docela značnou část peněz, ostatní kraje pak o méně.
Vojta píše:1) To že volby nevyjdou nás nijak nenutí měnit rozpočtová pravidla - pouze rozpočty jako takové.
Nenutí, ale nabízí se to jako jedna z možností. Pro mě lepší, než rušit pozice.