Řizení RK 04/2014 (fysický útok LN na PD)

Rozhodčí komise rozhoduje ve stranických sporech, vydává předběžná opatření, rozhoduje o omezení práv člena za porušení předpisů a o jeho vyloučení, rozhoduje o platnosti právních aktů, odpovídá na předběžné otázky.

Moderátoři: Republikový výbor - asistenti, Rozhodčí komise

Pravidla fóra
Michal.Ketner
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 417 poděkování
Dostal poděkování: 1011 poděkování

Řizení RK 04/2014 (fysický útok LN na PD)

Příspěvek od Michal.Ketner »

RK uzavřela tento případ
https://www.pirati.cz/rk/04_2014
Toto rozhodnutí je přezkoumatelné na základě žádosti o nápravu, kterou může posoudit rozhodčí komise, pokud to navrhne kterýkoliv člen rozhodčí komise. Každý člen strany může ve lhůtě 14 dnů od doručení tohoto rozhodnutí získat podporu pětiny členů strany pro mimořádný přezkum tohoto rozhodnutí celostátním fórem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Ketner za příspěvky (celkem 2):
Vaclav.Malek, Frantisek.Navrkal

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Lukas.Novy
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 2496 poděkování
Dostal poděkování: 3199 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Řizení RK 04/2014

Příspěvek od Lukas.Novy »

Vzhledem k tomu, ze stiznost byla podana 16. 11. 2013, samotne rizeni bylo s navrhem usnesneseni (s kterym jsem vyjadril souhlas 11.1.2014) podstoupeno RK 14.1.2014 apeluji na cleny RK zvazit, zda je casova lhuta urcena v bodu 3. usneseni RK primerena. Necinnost RK v dusledku prodlouzila trest o cele 3 mesice, coz je v rozporu jak s principem zakazu denegatio iustitiae, tak s principem kraceni trestu v trestnim soudnictvi o dobu stravenou ve vazbe beznym pro CR (sam jsem se s timto predpokladem rozhodl napriklad neucastnit se primarnich voleb pro volby do parlamentu EU).

Dale zadam o prominuti povinnosti uhradit naklady rizeni jelikoz jsem aktualne nezamestnany a moje financni situace toto uhrazeni neumoznuje. Jako dukaz prikladam screenshot z meho bankovniho uctu.
Přílohy
Snímek obrazovky-eKonto - Pentadactyl.png
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.Kotas, Robert.Magni

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8807 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Lukas Novy píše:Dale zadam o prominuti povinnosti uhradit naklady rizeni jelikoz jsem aktualne nezamestnany a moje financni situace toto uhrazeni neumoznuje. Jako dukaz prikladam screenshot z meho bankovniho uctu.
Mohl bys přiložit i výpis z bitcoinového účtu? ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Helena.Jarolimkova

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Lukas.Novy
Kontaktovat uživatele:

Sice nechapu, jak to souvisi...
Přílohy
Snímek obrazovky-My Wallet - Be Your Own Bank - Blockchain.info - Pentadactyl.png

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 5856 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Protože RK zajímají skutečné majetkové poměry, ne ty, na které skočí sociálka.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Petr.Vileta, Helena.Jarolimkova, Roman.Semik, Robert.Magni
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Michal.Ketner
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 417 poděkování
Dostal poděkování: 1011 poděkování

Příspěvek od Michal.Ketner »

Rozhodci komise se konsesuálně usnesla, že vyhoví tvojím požadavkům.Či-li bylo ti odpusteno slozeni 300 jako nákladů řízení.
Dále ti také byl trest prohlášen v platnost od 14.1.2014 , kdy bylo jednaní předano RK.
Tedy trest vyprsi 14.1.2015.

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Lukas.Novy
Kontaktovat uživatele:

Ze dekuju.

Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1162 poděkování
Dostal poděkování: 5349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Myslím si, že poslední prohlášení od rozhodčí komise je poněkud předčasné. Rozhodčí komise vydala pravomocný nález, kterým je sama vázána a měl by být rušen ve výjimečných případech a to stejnou formou. Rozhodčí komise následně o několik dní později svůj řádně usnesený nález změnila jakousi "amnestií", kdy omezení práv člena, který napadl jiného člena několika ranami pěstí, zkrátila z důvodu vlastních průtahů a paušální náhradu nákladů řízení odpustila, ačkoliv takovou pravomoc nemá.
  1. Předně rozhodčí komise nemá pravomoc tyto náklady odpouštět, neboť to nikde není napsáno. Může je maximálně darovat členovi, ale pak taková transakce musí být zanesena v žádostech o proplacení. Rozhodčí komise odpuštění samo o sobě neodůvodnila, ani nezdůvodnila, proč je třeba náhradu nákladů řízení odpustit, nikoliv jen poskytnout výhodu úhrady ve splátkách. Předložené doklady jsou fragmentární a vůbec nemajetnost nedokazují (ukazují pouze koncový stav, takže transakce na nich mohly být jakékoliv, dokázal bych je vyrobit na svém počítači během 2 minut). Možná rozhodčí komise dostala další doklady, ze kterých by bylo patrné, že nemá žádný majetek, nemůže žádnou věc prodat, příjmy mu stačí jen na běžné životní výdaje, nečeká žádné budoucí příjmy, nedostává ani dávku ze sociálního pojištění, nevlastní žádné obchodní společnosti ani nemovitosti. Protože však rozhodnutí není vůbec odůvodněno, nic o tom nevíme.
  2. Ohledně druhého požadavku na zkrácení omezení práv člena je třeba si uvědomit, že Lukáš Nový nebyl dosavadním řízením nijak omezen. Jeho přirovnání k vazbě, která by měla být započítána do výkonu trestu je zcela nepřiléhavé. Doba trvání rozhodčího řízení nebyla nijak dlouhá, aby to zasáhlo do práva na spravedlivý proces a odůvodnilo to i zkrácení trestu. Doba trvání rozhodčího řízení snese srovnání jak se soudy v České republice, tak s profesionálními rozhodčími soudy. Opět rozhodčí komise svou odchylku od řádně vydaného rozhodčího nálezu nijak neodůvodnila.
Rozhodčí komise již pravomocný nález změnila, aniž by vůbec konzultovala ostatní účastníky řízení, čímž zasáhla do rovného postavení účastníků řízení. Obě namítané okolnosti navíc mohl Lukáš uvést před vydáním rozhodčího nálezu a pokud to neuvedl, jde to k jeho tíži. Pokud rozhodčí komise skutečně shledala výjimečné podmínky, aby již vydaný rozhodčí nález změnila, žádám, aby tak učinila v odpovídající formě s náležitostmi, které stanoví rozhodčí řád, včetně uvedení jmen hlasujících, aby takové usnesení bylo přezkoumatelné celostátním fórem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvky (celkem 5):
Helena.Jarolimkova, Frantisek.Ulc, Vojtech.Pikal, Frantisek.Navrkal, Marek.Necada

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

Helena.Jarolimkova
Profese: Anarchista
Dal poděkování: 1180 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování

Příspěvek od Helena.Jarolimkova »

děláte si tady ze všech srandu?? :twisted:

Mě jste pranýřovali za hlasování, ve kterém se zúčastnilo 15 členů RV ze 27 a za první předsedání při akutní situaci a tady předvádíte CO??

Nezaměstnaný Krtek, který jinde může mít v klidu podle jeho slov za měsíční práci 200K a pro Piráty to dělá zadarmo??
Nechce se vám ze sebe zvracet? Jestli chcete takto pokračovat, tak vám to voliči spočítají, tomu věřte.....
Frantisek.Ulc
Profese: Manažer
Dal poděkování: 39 poděkování
Dostal poděkování: 96 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frantisek.Ulc »

Clovek tu 4 dny neni a uz se odpousti odhlasovane tresty, zkracuji lhuty pro hlasovani, prekracuji pravomoci a ja nevim, co jeste. Az nas nekam zvoli, tak vsem treba pan Skorepa z RK "ukaze", jak se dela ferova a poctiva politika a jak se vsem meri stejnym metrem... Celou dobu jsem myslel, ze jsem u Piratu a ted zjistuju, ze jsem asi nekde uplne jinde.

V Plzni ma ten pocit pomerne hodne lidi, nejen ja, ze se z PS zacina stavat dalsi strana, kde si par lidi dela, co chce, a navzajem se kryji a drzi a odvolavaji nepohodlne. Toto je jasnym dukazem. V Plzni je z toho rade z nas spatne a premyslime o odchodu ze strany. Myslim, ze je na miste, aby to zacalo vedeni strany konecne resit. Byla by skoda, kdyby kvuli par jednoduseji smyslejicim jedincum odchazeli tak dobri a moralne silni jedinci jako treba Pepa Nemec, ktery o tom vazne uvazuje. Vyzyvam tedy vedeni strany, aby toto nebralo jeko nejaky ojedinely problem, kterym neni, a zacalo tuto vaznou situaci resit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Ulc za příspěvky (celkem 2):
Helena.Jarolimkova, Josef.Kadlecek
Zamčeno

Zpět na „Rozhodčí komise“