Toto je odbočka z
jiného vlákna, kde jsem nechtěl rozvíjet delší diskuzi:
Petr Vileta píše:Ales Sura píše:Doporučuji nastavit prohlížeč na vymazání cookies při každém startu prohlížeče a používání blokovacích plug-inů (sám používám PrivacyBadger, Ghostery).
Pokud si čteš jen konspirační weby tak jistě.

Ale když se pravidelně potřebuješ dostávat na weby dodavatelů, různé eshopy, psát články na blog atd., tak ti nebude fungovat automatické/trvalé přihlášení a to mi tedy vadí daleko víc, než že o mě někdo ví, že občas prodávám něco na Aukru. Nicméně si ty cookies projdu a mnohé zřejmě zablokuji, nebo rovnou bloknu konkrétní doménu.
Na tohle nemusím číst konspirační weby. Stačí sledovat to co vynesl Snowden. Je s podivem kolik konspirací se časem ukáže být pravdou (nebo dokonce jejím slabým odvarem - viz. Snowden konkrétně). Stejně jako je s podivem, že používáno spojení "konspirační teoretik" se nadále používá jako alternativa blázna a pomatence.
V mém případě mě tedy označení "pirátský paranoidní konspirační teoretik" staví až na samý okraj společnosti. 
U mě byl jediný problém, že jsem musel častěji "zadávat" hesla. To mám ale vyřešeno správcem hesel (
KeePass) a příslušným pluginem -
KeeFox ve Firefoxu a
chromeIPass do Chromu. Přihlášení je pak otázkou 2 kliknutí. Přihlášení zůstane aktivní do restartu prohlížeče, takže stačí prohlížeč nechat běžet od zapnutí do vypnutí počítače a je po problému.
Já nicméně navíc používám prohlížeče odděleně. Firefox jako "čistý prohlížeč" a Chrome jako "špinavý prohlížeč". Tj. ve Chromu jsem přihlášen na Facebook, Gmail apod. a používám ho téměř výhradně pro tyto služby. Protože Facebook a Gmail si svoje cookies stejně při každém přihlášení vytváří. Firefox pak používám jako primární prohlížeč na všechno ostatní.
PrivacyBadeger a Ghostery blokují sledovací elementy na stánkách - standardně jich je tak
kolem 15 na stránku.
Navíc používám nonstop VPN a šifrovaný email (
protonmail.ch).
Tohle je pro mě součást odporu proti šmírování, které se (jak se zdá) stalo v naší společnosti standardem. Jenom čekám, kdy se šifrování (a tím pádem i soukromí) stane nelegálním. První náznaky už jsou (
1,
2)
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"