PPI
Moderátor: Zahraniční
Pravidla fóra
Ke každé straně (organizaci) založte vlastní vlákno. Je-li třeba se stranou začít organizovat nějaký projekt, založte samostatné vlákno ve fóru ZO.
(Působí-li v zemi více organizací, založte ke každé samostatné vlákno.)
Ke každé straně (organizaci) založte vlastní vlákno. Je-li třeba se stranou začít organizovat nějaký projekt, založte samostatné vlákno ve fóru ZO.
(Působí-li v zemi více organizací, založte ke každé samostatné vlákno.)
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Re: PPI
Technická - Lay Auditoři se nevolí, ale pověřují. Imho to bylo v pořádku, nejsem si jist jen qórem.
Jestli teď něco v PPI řešit, tak peníze a ten hlasovací trvalý systém. Až bude ten, tak ozdravování stanov. (Ale nejdřív priority, jestli to chceme řešit.)
EDIT: Jo, rozhodl jsem se dát si politický cíl příští zasedání PPI předsedat, ať už bude kdekoliv.
Jestli teď něco v PPI řešit, tak peníze a ten hlasovací trvalý systém. Až bude ten, tak ozdravování stanov. (Ale nejdřív priority, jestli to chceme řešit.)
EDIT: Jo, rozhodl jsem se dát si politický cíl příští zasedání PPI předsedat, ať už bude kdekoliv.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 3):
- Mikulas.Peksa, Alexandr.Mansurov, Frantisek.Kopriva
- Mikulas.Peksa
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: fyzik v IT
- Dal poděkování: 2740 poděkování
- Dostal poděkování: 4633 poděkování
Přistál mi ve schránce e-mail, kde je návrh nějakých principů, na základě by PPI měla připravovat statementy.
https://ppi.piratenpad.de/principles-discussion
https://ppi.piratenpad.de/principles-discussion
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
- Alexandr.Mansurov
- Mikulas.Peksa
- Mikulas.Peksa
Tak jsme absolvovali General Assembly PPI v Berlině:
Jako největší pozitivum hodnotím, že akce proběhla v relativně klidné atmosféře. Narozdíl od předchozího roku, kdy probíhalo běsnění "musíme to zreformovat nebo se to rozpadne" a v zákulisí se šířily zvěsti "vy jste debilové, páč kvůli vám PPI nefunguje", letos povětšinou panovala nálada "nevyšilujme a snažme se, aby to fungovalo". Slavný "lex Germany", který loni s velkou slávou zakázal členství v předsednictvu více lidem stejné národnosti, byl bez boje odvolán a v pozice řadového člena se do předsednictva dostal Německý mezinárodní koordinátor Thomas Gaul. Nutno podotknout, že hlasování proběhlo i tak inteligentně a v předsednictvu jsou lidé z Pirátských stran skoro ze všech kontinentů.
Asi nejdivočejší akci předvedla Pirátská strana Kanady. Jejich předsedkyně Balley Lamon se nechala zvolit místopředsedkyní PPI, poté z popudu mezinárodního koordinátora Travise McCreay z PPI vystoupili (pokud jsem to správně pochopil), Balley rezignovala z předsednictva PPI, načež byla ukecána, aby se vrátila. "Reformní skupina" kolem Pirate Times opět předložila několik zlepšovacích návrhů, z procedurálních důvodů ale byly odloženy na další GA (návrhy na změnu stanov musí být předloženy s předstihem a to nebyl ten případ).
Asi největší administrativní změna je oficiální přesun sídla PPI do Ženevy. Jak jsem vyrozuměl, to by mělo mít netriviální důsledky. Město Ženeva sponzoruje mezinárodní organizace, které tam chtějí mít sídlo prostorami a nějakými finančními prostředky. Trošku si od toho slibuju, že PPI bude mít nějaké vlastní zdroje a bude mít možnost něco dělat (protože stávající mainstreamová pirátská argumentace vždycky byla "proč bychom něco dávali PPI, když nic nedělá" - což nemohla, páč nic neměla).
O plné členství požádala "Demokratická Pirátská strana Austrálie", ale nebylo jí uděleno. Dále žádaly o pozorovatelský status "Internetová strana Srbska", "Pirátská strana Severního Porýní-Vestfálska" a "Pirátská strana New Yorku" a byl jim udělen.
Z praktických výsledků - staré předsednictvo představilo nový a IMO hezký web. V rámci konference taky proběhly přednášky - o použití dronech v moderní válce (tam jsem nebyl, snad nějaké info dá Ivan) nebo protestech na internetu. To se mi osobně líbilo, týpek měl hezky zpracované argumenty, proč je DDoS ekvivalentní klasickým sitzblokádám (jak se to řekne česky?), vzpomínal virtuální demonstrace atp.
Obecně to teda vidím tak, že PPI se odrazila ode dna a v rámci toho, co má za zdroje, dělá, co může. Líbilo se mi, že jsem na konferenci viděl několik Švédských Pirátů - akci dokonce předsedal Anton Nordenfur. Takže doufám, že časem se vrátí strany, které odešly a nějak to zase půjde nahoru.
Jako největší pozitivum hodnotím, že akce proběhla v relativně klidné atmosféře. Narozdíl od předchozího roku, kdy probíhalo běsnění "musíme to zreformovat nebo se to rozpadne" a v zákulisí se šířily zvěsti "vy jste debilové, páč kvůli vám PPI nefunguje", letos povětšinou panovala nálada "nevyšilujme a snažme se, aby to fungovalo". Slavný "lex Germany", který loni s velkou slávou zakázal členství v předsednictvu více lidem stejné národnosti, byl bez boje odvolán a v pozice řadového člena se do předsednictva dostal Německý mezinárodní koordinátor Thomas Gaul. Nutno podotknout, že hlasování proběhlo i tak inteligentně a v předsednictvu jsou lidé z Pirátských stran skoro ze všech kontinentů.
Asi nejdivočejší akci předvedla Pirátská strana Kanady. Jejich předsedkyně Balley Lamon se nechala zvolit místopředsedkyní PPI, poté z popudu mezinárodního koordinátora Travise McCreay z PPI vystoupili (pokud jsem to správně pochopil), Balley rezignovala z předsednictva PPI, načež byla ukecána, aby se vrátila. "Reformní skupina" kolem Pirate Times opět předložila několik zlepšovacích návrhů, z procedurálních důvodů ale byly odloženy na další GA (návrhy na změnu stanov musí být předloženy s předstihem a to nebyl ten případ).
Asi největší administrativní změna je oficiální přesun sídla PPI do Ženevy. Jak jsem vyrozuměl, to by mělo mít netriviální důsledky. Město Ženeva sponzoruje mezinárodní organizace, které tam chtějí mít sídlo prostorami a nějakými finančními prostředky. Trošku si od toho slibuju, že PPI bude mít nějaké vlastní zdroje a bude mít možnost něco dělat (protože stávající mainstreamová pirátská argumentace vždycky byla "proč bychom něco dávali PPI, když nic nedělá" - což nemohla, páč nic neměla).
O plné členství požádala "Demokratická Pirátská strana Austrálie", ale nebylo jí uděleno. Dále žádaly o pozorovatelský status "Internetová strana Srbska", "Pirátská strana Severního Porýní-Vestfálska" a "Pirátská strana New Yorku" a byl jim udělen.
Z praktických výsledků - staré předsednictvo představilo nový a IMO hezký web. V rámci konference taky proběhly přednášky - o použití dronech v moderní válce (tam jsem nebyl, snad nějaké info dá Ivan) nebo protestech na internetu. To se mi osobně líbilo, týpek měl hezky zpracované argumenty, proč je DDoS ekvivalentní klasickým sitzblokádám (jak se to řekne česky?), vzpomínal virtuální demonstrace atp.
Obecně to teda vidím tak, že PPI se odrazila ode dna a v rámci toho, co má za zdroje, dělá, co může. Líbilo se mi, že jsem na konferenci viděl několik Švédských Pirátů - akci dokonce předsedal Anton Nordenfur. Takže doufám, že časem se vrátí strany, které odešly a nějak to zase půjde nahoru.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 6):
- Jan.Lipavsky, Petr.Bajgar, Dalibor.Zahora, Frantisek.Kopriva, Vojtech.Pikal, Jiri.Ulip
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 11325 poděkování
- Dostal poděkování: 6503 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Díky za report, otázka
plus když už nějaká je, tak ji policie stejně zmasí
Proč takhle solo? Se začnou hlásit Piráti Zlinsko, Jižní Morava?"Pirátská strana Severního Porýní-Vestfálska" a "Pirátská strana New Yorku" a byl jim udělen.
asi blokáda v sedě, ale jak se v ČR málo protestuje, tak to tu není zažitý fyzicky ani v pojmoslovíklasickým sitzblokádám (jak se to řekne česky?),

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
- Mikulas.Peksa
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
-
- Profese: Pyratství
- Dal poděkování: 549 poděkování
- Dostal poděkování: 191 poděkování
jj s klicema revoluci neudelas.-)))
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Homo.Pyratus za příspěvek:
- Dalibor.Zahora
- Mikulas.Peksa
Můj náhled - dává to té Pirátské organizaci právo nominovat člověka, který má právo sedět v sále při PPI GA a klást dotěrné otázky. NRW je nejsilnější zemské sdružení v rámci PPDE, takže pokud to chtějí, není důvod.Dalibor.Zahora píše:Díky za report, otázkaProč takhle solo? Se začnou hlásit Piráti Zlinsko, Jižní Morava?"Pirátská strana Severního Porýní-Vestfálska" a "Pirátská strana New Yorku" a byl jim udělen.
Můžu se dohadovat, proč to chtějí. Fakt je, že dlouholetý předseda NRW Patrick Schiffer byl v minulém předsednictvu (nominálně ovšem coby Belgičan původem). Věnoval tomu dost času a na PPI mu dost záleží. Teď kandiduje do Spolkového předsednictva, což je super. Pravdou je, že Spolkové předsednictvo má pod palcem mezinárodní koordinaci (obdoba našeho ZO) a ta zase určuje Německou reprezentaci v rámci PPI. A Pakki s nimi sice vychází, ale úplně jedna ruka nejsou. A ve Spolkovém předsednictvu vždycky můžou sedět Hesenští, kde je doma Gregory Engels nebo Berlínští, kde je doma Thomas Gaul. Takže jak každý Pirát ví, každý nástroj se může pokazit a je třeba zálohovat, zálohovat, zálohovat.
Za české ZO k tomu můžu říct ještě tolik, že Patrick Schiffer občas píše do Pirate Times a všichni víme, že když si Pirate Times usmyslí, že PPI je před rozpadem, a začne dělat vlny, bude PPI před rozpadem - to se loni experimentálně ověřilo. Takže je lepší, aby Pirate Times mělo vliv v PPI a považovalo PPI za svoji organizaci.
Ad Pirátská strana New Yorku - no, proč ne. Existuje Pirátská strana USA? Viděl jí někdo? Jsou schopni přesvědčit "zemská sdružení", aby poslala na centrálu do Washingtonu prachy, aby bylo lowcostem na letenku na PPI? Po zkušenostech s tím, jaká solidarita vládne mezi Evropskými Pirátskými stranami jim tento úkol nezávidím. Ono ani španělská Pirátská konfederace není moc úspěšná v bičování Katalánců a podobných stran, aby se podřídili centrální moci. Chci já to blokovat? Asi ani ne, pokud se objeví na PPI Newyorčan a povypráví nám, co je v New Yorku nového, vytáhneme z něj i info o celých US.
Jako správný byrokrat střežící svou židli samozřejmě podkopu všechny snahy KS ZLK a KS JMK o vytvoření vlastních ZO. Teď z praktického hlediska - pokud Robert Čuma nebo Petr Tkadlec přijdou a řeknou, že chtějí mermomocí hlasovat o usneseních v PPI, ZO má peníze a vůli jim vyhovět. Tato otázka ovšem nebyla zatím nebyla nastolena, tudíž by mě podobná revolta na Moravě spíše překvapila. Nicméně poslat tam armádu (Pyráta Mořského s bambitkou) v zájmu udržení Pražské nadvlády zní vždycky jako zábavná myšlenka

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 3):
- Homo.Pyratus, Vojtech.Pikal, Dalibor.Zahora
-
- Profese: ,
- Dal poděkování: 2327 poděkování
- Dostal poděkování: 1270 poděkování
Také děkuji za referát.
Stale mě zajímá, kdy, pokud vůbec někdy, se PPI začne zabývat stavem jednotlivých PP a podporou existence jednotlivých PP a rozvojem součinnosti tak aby i slabé PP byly díky součinnosti s dalšími PP silnější ve svých vyjednávacích schopnostech a možnostech.
Předpokládám, že mi, pokud vůbec, bude opět odpovězeno, že PPI má tolik vlastních starostí, že na jakoukoliv pro PP užitečnou činnost nemá PPI síly a hlavně finanční prostředky. Osobně si říkám k čemu je, případně proč podporovat organizaci, která se od založení stále a více méně zabývá v podstatě jen sama sebou.
Očekával bych, že se PPI bude zabývat nastavováním komunikačních standartů vhodných programů, forem a pravidel co nejlepší součinnosti, výměny informací koordinaci protestů proti aspoň největším zhovadilostem proti našim společným programovým prioritám.
Zatím to ale stále vypadá, že PPI je podobně administrativně formálním a jinak neužitečným slonem na hliněných nohách jako naše PP-CZ.
Stale mě zajímá, kdy, pokud vůbec někdy, se PPI začne zabývat stavem jednotlivých PP a podporou existence jednotlivých PP a rozvojem součinnosti tak aby i slabé PP byly díky součinnosti s dalšími PP silnější ve svých vyjednávacích schopnostech a možnostech.
Předpokládám, že mi, pokud vůbec, bude opět odpovězeno, že PPI má tolik vlastních starostí, že na jakoukoliv pro PP užitečnou činnost nemá PPI síly a hlavně finanční prostředky. Osobně si říkám k čemu je, případně proč podporovat organizaci, která se od založení stále a více méně zabývá v podstatě jen sama sebou.
Očekával bych, že se PPI bude zabývat nastavováním komunikačních standartů vhodných programů, forem a pravidel co nejlepší součinnosti, výměny informací koordinaci protestů proti aspoň největším zhovadilostem proti našim společným programovým prioritám.
Zatím to ale stále vypadá, že PPI je podobně administrativně formálním a jinak neužitečným slonem na hliněných nohách jako naše PP-CZ.
- Mikulas.Peksa
Nevím, jak na tuhle otázku reagovat. Zapiš se na mailing listy PPI a čti je. Followuj na Twitteru account PPI a čti ho. Navštěvuj jejich web. Uvidíš, že dělá, co může.Petr.Bajgar píše:Také děkuji za referát.
A ano, PPI nemá finanční prostředky. Protože jakýkoli pokus převést na ní finanční prostředky vždycky někdo zadře sdělením "PPI nic nedělá". Bez finančních prostředků nic víc, než dobrovolnicky poskytovat infrastrukturu pro informování členů nemůže.
Představuješ-li si například, že shůry spadne nějaký blanický rytíř, který investuje 24/7 Pirátohodin do toho, aby Ti zajistil Tvou vysněnou inspekci stavu všech Pirátských stran po světě, tak jako ne. Resp. buď se teď zvedne Zbigniew Lukasiak, který o tom píše na mailing listu, nebo to nebude. Peníze na zaplacení úředníka, který by to udělal, za dané situace prostě nejsou. Nebo to můžeš udělat ty.
-
- Profese: Pyratství
- Dal poděkování: 549 poděkování
- Dostal poděkování: 191 poděkování

Oznámení moderátora:Uživatel byl napomenut za osobní útok.
Naposledy upravil(a) Vojtech.Pikal dne 30 črc 2016, 15:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: napomenutí
Důvod: napomenutí
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Homo.Pyratus za příspěvek:
- Dalibor.Zahora