Nominace KF Úsk pro T. Vovesovou na místopředsedkyni RP

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, Krajsti predsedajici, PKS Ústecký kraj

Odpovědět

Podporuji nominaci Terezy Vovesové na místopředsedkyni RP

Ano

9
100%

Ne

0
Žádná hlasování

Zdržuji se

0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasujících: 9 - Celkem hlasů: 9

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13440
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34805 poděkování
Dostal poděkování: 17632 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace KF Úsk pro T. Vovesovou na místopředsedkyni RP

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Nazdar!
Nesu nesu možná poslední žádost o nominaci a shodou okolnosti zase takovou středočeskou. Važte si toho, u Terezy to budou zřejmě jediné dvě krajské nominaci (ano a Tereza také pochází z našeho Ústí).

Nejprve zkopíruji řeč od Lukáše ze Sčk:
link viewtopic.php?p=858634#p858634 kde je i nominační řeč Terezy (jinak také lze prokliknout skrz tu malou modrou šipečku u "Lukas.Kohout píše: ↑").

Lukas.Kohout píše: 13 lis 2023, 18:29

Vážené krajské fórum,

chtěl bych vás požádat o podporu nominace @Tereza.Vovesova do Republikového předsednictva. S Terezou se znám asi tři roky a obdivuji její nasazení při práci pro Piráty, která směřuje zejména směrem dovnitř strany. Tereza je dle mých osobních zkušeností velice spravedlivá, empatická, důsledná, spolehlivá a za každých okolností snažící se o konsenzus. Svou trpělivou dobrovolnickou práci v Republikovém výboru či dobrovolnických pracovních skupinách zabývajících se předpisy, participací a jistě mnohých dalších, o nichž nemám ani tušení, se nikdy nesnažila stavět na odiv ostatním. Její schopnost diskutovat s kýmkoli, vyslechnout si jeho názory a pohledy na věc, věcně a slušně argumentovat, ale zároveň si za svými argumenty stát, je pro mě přesně to, co naše strana v těchto dobách potřebuje. Proto vás ještě jednou závěrem žádám o podporu její nominace do Republikového předsednictva.

Závěrem bych se chtěl Tereze trochu omluvit, že jsem s ní její nominaci nepředjednal. Bylo to z obavy, že by ji ve své přirozené skromnosti odmítla. A také protože věřím, že její podpora bude velká a pomůže jí v rozhodování, zda tuto nominaci přijmout.

A doplním něco za sebe:

S Terezou jsme se potkali v idealistický časech 2018, kdy se zakládalo MS Praha 1. Pak jsme se na nějakou dobu zase vzájemně ztratili - Tereza je také takový stranický migrant, prošla některými pražskými MS, aby zakotvila ve Středních Čechách. A potkali jsme zpět v Republikovém výboru. V závěru minulého RV byla i jednatelkou a opravdu cennou posilou. Mimochodem, kvůli RV byla jednou i na naší krajské schůzi.
Pokud se často různě mluví, že neumíme projektové řízení, tak Tereza je ta, která to umí. Její práce kolem strategie, rozpočtu i programu posouvala věci správným směrem, i když to byla fuška a šlo to z tuha a zdaleka se nedosáhlo kýženého cíle.
Z toho logicky plyne, že dle mých zkušenosti, by byla cennou a věřím, že efektivní členkou RP. Zkuste ji podpořit. Máme ještě 3 dny do ukončení krajských nominací. Díky

Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
Tereza.Vovesova, Lukas.Kohout

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2195
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 944 poděkování
Dostal poděkování: 7376 poděkování

Re: Nominace KF Úsk pro T. Vovesovou na místopředsedkyni RP

Příspěvek od David.Wagner »

Terezu prosím úplně stoprocentně chceme podpořit přátelé! Klid, odbornost, pracovitost a nadhled co je zbytečný a co ne.

Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Tereza.Vovesova, Lukas.Kohout

Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1330
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1414 poděkování
Dostal poděkování: 2102 poděkování

Re: Nominace KF Úsk pro T. Vovesovou na místopředsedkyni RP

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Zdravím Severosvětadíl naší Pirátské strany,
a mnohokrát děkuju nominaci, podporu pro zařazení do hlasování a ta vyjádření, co si tady čtu, přiznávám se, dojali jste mě.
Jste kraj, kterému jsem se alespoň trošku zvládla během působení v RV "pověnovat", i když ambice před rokem 2021 byly vyšší, o to víc si podpory vážím a vaší nominaci velice ráda přijmu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Lukas.Kohout

Tereza Vovesová
Obrázek

Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1330
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1414 poděkování
Dostal poděkování: 2102 poděkování

Re: Nominace KF Úsk pro T. Vovesovou na místopředsedkyni RP

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Pro úplnost dodávám svojí kandidátskou řeč a informaci, že bych se ráda ucházela o funkci místopředsedkyně Pirátské strany. Záměrně zmiňuju na funkci, protože bych se ráda stala především funkční jednotkou Republikového předsednictva a udělala maximum pro naplnění vize, kterou o Pirátské straně mám.

Vize pro fungování České pirátské strany

Česká pirátská strana je liberální stranou s nastavením skutečně demokratického fungování. Nemáme žádné delegáty ani jiné lidi na postech, kteří by za nás měli rozhodovat v zásadních záležitostech. Rozhodujeme se na základě široké diskuze, ve které demokraticky zaznívá pro a proti.
A jsme strana otevřená novým přístupům a tématům, které se snažíme společnosti přiblížit, stejně tak jako se nebojíme otevírat témata, která jsou palčivá, prezentovaná jako problematická nebo dlouhodobě tabu a skrze naší politickou práci s nimi pracovat a řešit je.
Přála bych si, aby se dva v úvodu zmíněné zásadní principy dařilo v naší straně zachovat, dobře s nimi pracovat, úspěšně je rozvíjet a dosahovat v nich vytyčených cílů.

K tomu potřebujeme dvě věci:

1) Mít silnou stranu s dostatečným zastoupením kvalitních politiků ve všech úrovních, tak aby náš hlas byl slyšet na evropské úrovni, ve sněmovně a senátu, stejně jako všude na krajích včetně Prahy a zároveň jsme dokázali otázky a témata řešit a komunikovat i na komunální úrovni. Silnou stranou mám na mysli stranu, která je stabilně zakotvena na politickém poli, dlouhodobě a aktivně se podílí na fungování evropského i českého parlamentu a příslušných zastupitelstvech na krajské a komunální úrovni, daří se jí úspěšně a dobře prosazovat její program, je sebevědomá, ostatními stranami respektovaná a lidé v ní mají důvěru.

2) Respekt. Dobře fungující demokracie se vždycky opírá o vzájemným respekt všech, kteří se na ní podílejí. Pokud dochází k nerespektování může vést takový stav k problémům, neschopnosti vzájemnému naslouchání anebo při dlouhodobějším trvání k hádkám a degradaci. Měli bychom se ve straně vzájemně respektovat a měli bychom respektovat různorodost našich názorů. Stejně tak je důležité respektovat pravomoci našich orgánů a naše předpisy.

A jak vizi realizovat? Jinak než prací to nepůjde :D, takže …

Co bych v Republikovém předsednictvu chtěla dělat?

Rovina politická

Tady je určitě v následujících dvou letech potřeba napnout veškeré síly celého RP při 4 nadcházejících volbách. Je potřeba pokusit se rozšířit náš Europoslanecký klub, v krajských volbách minimálně obhájit pozice, rozšířit senátorský klub a soustředit se na volby do sněmovny.

Kdo mě znáte, tak víte, že nejvíce se zajímám o komunální úroveň politiky. Proto nad rámec podpory voleb vidím jako důležitý krok, který je ze strany vedení potřeba v dohledné době udělat, dotažení diskuze nad dalším směřováním komunální politiky, tak abychom v roce 2026 byli na komunální volby připraveni a byli v nich úspěšní a to i bez ohledu na výsledky ostatních voleb.

Vzhledem k tomu, že jsem pomáhala rozjet Fórum komunálních zastupitelů, určitě bych nadále podporovala setkávání komunálních politiků a to nejen na vzdělávacích a společných akcích, ale i mimo ně. V souvislosti s otázkou na počet členů ještě zmíním, že bych v rámci možností a dosavadně diskutovaném postupu ráda osobně podpořila kontakt se zájemci o komunální politiku, kteří by se mohli ocitnout v našich řadách a proaktivní vyhledávání těchto nových lidí s potenciálem naši stranu v rámci samospráv dobře reprezentovat.

Rovina vnitrostranická

I tady na prvním místě zmíním nadcházející volby, protože Republikové předsednictvo má ve své gesci úkoly spojené s přípravou voleb, které je potřeba dokončit včas a například u programů i s dostatečným předstihem. Tady patří určitě velké díky členům stávajícího předsednictva za dosavadně odvedenou práci.

Dále zde určitě zmíním respekt jak vzájemný tak k ostatním orgánům a předpisům. Byla bych velmi ráda, kdyby naše předsednictvo vždy bylo v tomto ohledu „lídrem“ v naší straně a případně se maximálně vynasnažím k tomu přispět.

Z úkolů, které náleží RP, bych si jako procesně založený člověk ráda vzala na starosti například dohled nad přípravou rozpočtů a přípravu programů. Z dohlížených odborů je mi nejbližší agenda Administrativního odboru, případně Odboru personálního. Jako zásadní vnímám i komunikaci s kraji a Republikovým výborem, které bych ráda zefektivnila.

A ještě jednu velmi důležitou věc tady zmíním a to je fundraising. V Republikovém výboru jsme poukazovali na nutnost jeho zlepšení a znovu pochválím stávající RP, že se v dané oblasti o zlepšení snažilo a problematice se věnovalo. Ráda bych na odvedenou práci případně navázala (dosavadní změny se mi líbí) a pokusila se o rozšíření. Naše strana potřebuje nové lidi, schopné dobře a efektivně fungovat ve svých politických funkcích. Ať už se jedná o lidi, které již ve straně máme nebo lidi, kteří se k nám teprve přidají, je potřeba jim zajistit funkční a spolehlivý support a zázemí. Ten se bez financí obzvlášť v době voleb dělá obtížně.

Můj background
Na závěr ještě přidávám odkaz na medailonek. Jako jednatelka Republikového výboru jsem se po dobu ca 6 měsíců zúčastnila všech jednání RP, protože jsem o projednávaných bodech na jednání informovala RV a některá jednání jsem navštívila i za předchozího složení RP. Účastnila jsem se také diskuzí RP/RV pracovní skupiny, kde jsme úkoly RP podrobněji rozebírali, proces přípravy rozpočtu už jsme s Jirkou Kárským minimálně široce "konzultovali". S jistou částí agendy jsem tedy už obeznámena. V případě mého zvolení bych se maximálně vynasnažila seznámit se rychle i se zbytkem agendy RP. První volby nás čekají už v červnu a je potřeba být připraveni.

Děkuji všem, kteří dočetli tenhle o něco delší text než jsem chtěla až na samotný konec.

Pokud zvážíte podporu mojí nominace, budu ráda, pokud se rozhodnete moji nominaci podpořit, vynasnažím se vás nezklamat.

Zdraví Tereza

P.S. Ano i já jsem pro změny. Jen si myslím, že bychom je jako už etablovaná politická strana neměli předkládat a dělat "na zkoušku", ale po diskuzi nad ucelenými smysluplnými návrhy bychom se pro ně měli většinově pokud možno víc než 60% na půdě CF rozhodnout.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvek:
Lukas.Kohout

Tereza Vovesová
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Ústecký kraj“