Registrovaný příznivec

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, PMS Praha 6

Odpovědět
lenka.zatorska
Příznivec Pirátů – Praha
Příspěvky: 2
Registrován: 20 zář 2021, 11:35
Dostal poděkování: 4 poděkování

Registrovaný příznivec

Příspěvek od lenka.zatorska »

Dobrý den, ahoj,
dovoluji si touto cestou požádat o přijetí mezi registrované příznivce Pirátské strany.
Jmenuji se Lenka Zátorská a chci napravit rest, který mám.
V roce 2021 jsem se nalodila k Pirátům do oblastního sdružení na Praze 6. Zapojila se do volební kampaně pro parlamentní volby, účastnila se vybraných aktivit na Praze 6 a spolupracovala s expertní skupinou poslaneckého klubu.
V minulém roce jsem byla také na kandidátce pro komunální volby na Praze 6.
Po celou dobu jsem však neřešila administrativní postup řádné registrace a byla přesvědčena, že je vše ok. Omyl. Tento chci tímto napravit.
Vždy jsem se zajímala o politiku a veřejný život. Situace zejména v minulém volebním období mě už vyprovokovala k volbě aktivního zapojení a k rozhodnutí, že ke změně chci také přispět, že nechci být jenom nespokojená, případně nadávat a stěžovat si.
Práce, program i lidi v Pirátské straně je mi blízká, věřím ji a byla mou jedinou volbou.
Po parlamentních volbách v r. 2021 jsem přešla do Kabinetu digitalizace místopředsedy vlády pro digitalizaci Ivana Bartoše na na ÚV ČR, který jsem vedla a současně měla na starost transformaci koordinace a řízení digitalizace. Úkol jsme s kolegy dotáhly do konce a dnes je již DIA (Digitální a informační agentura) skutečností. Agentura se začlenila mezi ústřední správní úřady a začíná samostatně plnit cíle a priority digitalizace ČR.
Aktuálně jsem přešla na MV ČR, kde mám na starosti za Piráty koordinaci oblasti digitalizace mezi mezi jednotlivými úřady a resorty s MV. Současně bych ráda posunula dopředu i cíle Pirátů deklarované v Programovém prohlášení vlády z oblasti zvýšení efektivity a bezpečnosti státní správy, využití zdrojů a zajištění transparentnosti. To vše chci dělat pod hlavičkou Pirátské strany jako její registrovaný příznivec.
Ve stávající pracovní oblasti navazuji na svoje předchozí zkušenosti a orientaci - facility management, efektivita, podnikové systémy, procesy a ekonomika, vedení projektů. Posledních více jak 20 jsem pracovala ve vedoucích pozicích KB, České pojišťovny, Metrostavu Facility a Generali Česká pojišťovna.
Děkuji a těším se na další společnou práci i naše společenství.
Lenka

Tito uživatelé poděkovali autorovi lenka.zatorska za příspěvky (celkem 3):
Ondrej.Vykoukal, Ondrej.Profant, libor.dusek
Uživatelský avatar
Tereza.Hubackova
Republikový výbor
Příspěvky: 605
Registrován: 10 dub 2016, 10:11
Profese: sociální pracovník
Dal poděkování: 2245 poděkování
Dostal poděkování: 1162 poděkování

Re: Registrovaný příznivec

Příspěvek od Tereza.Hubackova »

Ahoj Lenko,
je skvělé, že jsi to dotáhla! Mrzí mě, jestli jsem nebyla srozumitelná při představování způsobu, jak se stát registrovanou příznivkyní, myslela jsem, že jen čekáme na to, až bude čas jít na kafe a společně se na to forum podívat. Potvrzuju, že jsme spolu víckrát o Tvém přijetí jako RegP mluvily.
Poprosím Tě, až budeš mít prostor, abys odpověděla na pár otázek (stačí stručně), abychom měli černé na bílém, že se v zásadních věcech s Piráty názorově nerozcházíš.

Díky a těším se někdy na viděnou :)

  • Proč my a ne někdo jiný? O kterých stranách bys uvažovala? Koho jsi volila v předchozích volbách? Byla jsi / kandidovala jsi v jiné politické straně či hnutí?

  • Myslíš, že existuje něco z tvé minulosti či současnosti nebo z tvého okolí, co by mohlo po tvém případném přijetí poškodit dobré jméno Pirátské strany?

  • Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizovala bys konopí? LSD? Heroin?

  • Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?

  • Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?

  • Co si myslíš o EU - klady a zápory? Co si myslíš o NATO - klady a zápory?

  • Jaký je tvůj pohled na manželství pro všechny, adopci dětí stejnopohlavními páry a povinné kastrace u trans-lidí?

  • Četla jsi náš program? Který? Co tě v něm zaujalo, co se ti líbí a k čemu máš výhrady?

  • Jak vnímáš referendum? Mělo by mít nějaká omezení? Měly by být některé otázky vyloučeny?

  • Jaké jsou podle tebe tři zásadní problémy současného Česka?

  • Jak vnímáš otázku migrace do Česka, ať už z jakéhokoli směru?

  • Co si myslíš o Zelené dohodě pro Evropu (Green Deal)?

  • Jaký je tvůj názor na Istanbulskou úmluvu?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Hubackova za příspěvek:
Ondrej.Vykoukal

Tereza Hubáčková
PMS Praha 6
Republikový výbor
Zastupitelka v Praze 6
RT sociálních věcí, pracovní skupina pro SPOD

Ondrej.Vykoukal
Rozhodčí komise
Příspěvky: 170
Registrován: 09 říj 2020, 10:40
Profese: ředitel cirkusu
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 265 poděkování
Dostal poděkování: 309 poděkování

Re: Registrovaný příznivec

Příspěvek od Ondrej.Vykoukal »

Ahoj, Lenko, díky za představení a těším se na viděnou třeba na naší zářijové schůzi.

Ondřej Vykoukal
Předseda MS Praha 6
Předseda zastupitelského klubu Pirátů na Šestce
Vedoucí KET Kultura a cestovní ruch Praha
Rozhodčí komise

lenka.zatorska
Příznivec Pirátů – Praha
Příspěvky: 2
Registrován: 20 zář 2021, 11:35
Dostal poděkování: 4 poděkování

Re: Registrovaný příznivec

Příspěvek od lenka.zatorska »

Ahoj Terko, ahoj všichni, není to jednoduché. otázky jsou velmi komplexní a ze všech možných okruhů. Nejsem odborník na všechny, ale snažím se představit svoje postoje a vnímaní jednotlivých problematik.

1) Důvodů je více, ale mezi ty nejzásadnější patří, že:

  • S programem až na malé výjimky se můžu ztotožnit a o naplnění usilovat.
  • Piráti nejsou populističtí a mají odvahu říkat i dělat věci, které považují za správné.
  • Jsou pracovití a není problémem učit se nové věci.
  • Záleží jim na výsledku a není jim jedno kde a jak žijí nejenom oni, ale i všichni kolem a co zůstane pro další generace.
  • Jsou nezávislí, svobodní a úcta a respekt není jenom prázdný pojem.
    2)Ne, nevím o ničem.

3) Nejsem odborník na drogy a nemám, ani ve svém okolí s nimi žádnou zkušenost. Nemůžu také říci paušálně. Platí však, že represe nic neřeší, a naopak vyvolávají větší odpor, kdy bují černý trh včetně všech negativních důsledků z toho plynoucích. Taky si myslím, že se jedná o komplexní a rozsáhlou problematiku, která se nedá vyjádřit jednou, nebo pár věty, nebo to stavět do pozice černá nebo bílá. Obecně mi však, ale to i v jiných oblastech, vadí jednoduchý pohled kdy, pokud si s tím neumím poradit, tak pro jistotu zakážu vše, nebo dělám, že problém neexistuje… Je potřeba brát v úvahu vše, jejich pozitivní dopad včetně léčebných účinků a využití ve zdravotnictví, tak i jejich negativní dopad a v neposlední řadě vše dávat i do souvislosti s případnými jednotlivými „cílovými skupinami“.

4) Ve třech rovinách:

  • v lidech samých, v jejich chování a zlehčování nebo podcenění situací,
  • ve snaze zavádění kontrol, cenzur, sledování ve jménu “vyšších cílů“ a emočně silných "zdůvodnění", např. dnes jednání v souvislosti se zneužíváním dětí,
  • v situacích, které se už stávají běžné a berou se jako běžná praxe např. při nákupu na eshopech, CRM…

5) Tady existuje hranice vymezená zákonem. Pro mě jsou naprosto neakceptovatelné jakékoliv projevy diskriminace, hanobení rasy, pohlaví, věku, vzhledu, sociálního postavení … a naprosto nepřípustné jakékoliv podněcování a vyzývání k násilí. Rozumné omezení a právní odpovědnost za tyto projevy jsou za mě naprosto správné.

6) Jsem zastánce EU a NATO i našeho členství v nich. Je to myslím přirozené a prospěšné společenství, který může násobit společnou sílu jednotlivých členů. Zvlášť se to ukazuje v krizových situacích, kdy dochází k opravdovému společenství, spolupráci a obě uskupení jsou také přirozeným a silným partnerem vůči ostatním velkým hráčům světové politiky. To, jak aktuálně zvláště EU vypadá a čím se zabývá je dáno lidským faktorem – složením zástupců jednotlivých zemí i jejich politických reprezentací. Za tu naši se nechci stydět.


7) Jsem zastánce svobodné volby každého a tuto se snažím respektovat, znamená to ve věcech manželství i adopce. Jsem proti povinné kastraci trans*lidí. Je to nepřípustný zásah do jejich integrity i osobnostních práv.

8) Jak jsem uvedla výše – s programem se až na malé výjimky můžu ztotožnit a usilovat o jeho naplnění. Ty malé výjimky jsou např. v oblasti:

  • přímé demokracie, kdy závazná referenda k vybraným otázkám týkající se např. bezpečnosti státu nelze, dle mého, nechat rozhodovat v referendu bez znalostí (a to např. z objektivních důvodů důvěrných nebo utajovaných informací) a dostatku informaci.
  • Přímé volby významných postů např. justice, bankovní rady apod., kdy by hrála významnou roli „tvář, známost a popularita“ kandidáta a méně už odborná erudice a jeho postoje.
  • Služebního zákona, kdy je nutné vyvážit odpovědnost úředníka a odpovědnost voleného politika stojícího v čele úřadu. Ze zkušeností ze státní správy to opět není černé a bíle.

9) Viz. 8) Referendum vnímám možná spíše s jistou rezervou. V rámci našeho politického systému volení zástupci mají odpovědnost rozhodovat a jsou k tomu vybaveni potřebnou pravomocí i potřebnými informacemi. Referendum by se mělo používat obezřetně a ve vybraných případech. Jiné je však postavení referenda „lokálního“ týkajícího se přímo života obyvatel v určitém území, kde znalost podmínek i informovanost dotčených lidí je předpokladem i podmínkou pro rozhodování. Tam má své nezastupitelné místo.

10) Pominu ty, které se nabízí a jsou neoddiskutovatelné, tj. inflace, energetická soběstačnost a veřejné finance.
Velký problém vidím v dalších třech oblastech, který nám zanechala předchozí vláda:

  • Agresivita, pomluva, lež a dezinformace jako běžný a legitimní nástroj pro prosazování svých zájmů.
  • Dotace, velká míra přerozdělování a falešné chápání „nároků a kompenzací“.
  • Transparentnost a komunikace s občany.

11) Migrace byla, je a bude ať z jakéhokoliv důvodu a směru. Pomáhat potřebným by mělo být samozřejmostí a základem každé společnosti. Průvodní negativní jevy, které nikdy nelze vyloučit, by se neměly stát důvodem k odmítání pomoci a solidaritě. Tady asi platí totéž, a to, že represe nic nevyřeší a je nutné vytvářet systémové podmínky včetně spolupráce s EU. Je ale s podivem, že za ty všechny roky je migrace (a jedno je, jestli humanitární, legální či ilegální) stále dominantním a negativním tématem každých voleb, kdy je zneužívaná pro zastrašování lidí.

12) Zelenou dohodu vnímám pozitivně. Je to příležitost a současně rýpnutí do nás, abychom změnili svoje chování vůči životnímu prostředí, zdrojích a odpovědnosti k budoucnosti. Je to příležitost, abychom vše, co dnes konzumujeme přestali brát jako samozřejmost. Jeden z problémů je, že opatření jsou posuzované pohledem dnešního poznání a bez schopnosti připustit možný vývoj. Stačí si jenom vzpomenout, že ještě před pár lety o mobilních telefonech, chytrých hodinkách, řízení domácnosti na dálku, elektromobilech … se nám ani nesnilo.

13) Jsem jednoznačným zastáncem Istanbulské úmluvy. Zneužívání, týrání a násilí na ženách je problém trvající staletí, který je nutné řešit a je nezbytné vytvořit podmínky pro jeho odhalení a zastavení a poskytnutí ženám pomoci.

Děkuji za všechny otázky i příležitost. Těším se a na viděnou.
Lenka

Tito uživatelé poděkovali autorovi lenka.zatorska za příspěvek:
Ondrej.Vykoukal
Uživatelský avatar
Tereza.Hubackova
Republikový výbor
Příspěvky: 605
Registrován: 10 dub 2016, 10:11
Profese: sociální pracovník
Dal poděkování: 2245 poděkování
Dostal poděkování: 1162 poděkování

Re: Registrovaný příznivec

Příspěvek od Tereza.Hubackova »

Ahoj Lenko, děkujeme za komplexní odpovědi! A vítej mezi RegP :)

Tereza Hubáčková
PMS Praha 6
Republikový výbor
Zastupitelka v Praze 6
RT sociálních věcí, pracovní skupina pro SPOD

Uživatelský avatar
roman.sevcik
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Příspěvky: 17
Registrován: 09 črc 2021, 13:22
Profese: real. zprostředkovatel, vedení kanceláře
Bydliště: Brno-Řečkovice
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Re: Registrovaný příznivec

Příspěvek od roman.sevcik »

lenka.zatorska píše: 23 črc 2023, 16:48

Úkol jsme s kolegy dotáhly do konce a dnes je již DIA (Digitální a informační agentura) skutečností.

Dobrý den,
rád bych se zeptal. K čemu je takový registr smluv, když úředníci a politici mohou mazat a měnit jeho obsah?
Děkuji za odpověď.

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Praha 6“