KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: KoKS Karlovarský kraj, PKS Karlovarský kraj

Anna.Bernatkova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 13
Registrován: 12 bře 2021, 08:48
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Příspěvek od Anna.Bernatkova »

Ahoj, vzhledem k více žádostem o mou účast, za které velmi děkuji, jsem se rozhodla nakonec znovu vložit svou řeč.
"V rámci mé nominace vnímám jednu hlavní věc jako výhodu a zároveň nevýhodu. A sice to, že jsem zde docela nováčkem :-) Tzn. že ještě dobře neznám fungování všech struktur a některé z vás jsem potkala jen párkrát, možná i jen online. To ale plánuji napravit a vše potřebné jsem ochotna se doučit.
Myslím, že má "naivita" ale může být i výhodou - jak asi všichni víme, tak při jakémkoliv "projektu" se hodí pohled zvenčí či svěží pohled nových lidí.
Jako další možnou nevýhodu vnímám svou časovou vytíženost, ta je ale z části způsobena mými aktivitami v Ostrově směrem k výstavbě hal, což vnímám jako politickou činnost a hodlám v ní pokračovat. Doufám, že do budoucna se nám podaří získat z Ostrova více lidí a pak by má případná pozice v PKS, myslím, získala větší hodnotu.
Snažila jsem se být co nejvíce upřímná, tak uvidíme, jak to dopadne :-)
Ještě jednou díky, nominaci po velmi důkladném zvážení přijímám."

Tito uživatelé poděkovali autorovi Anna.Bernatkova za příspěvky (celkem 5):
Vitezslav.Adamec, Daniela.Bila, Nikola.Kassl, Josef.Ulehla, Petr.Tresnak
Uživatelský avatar
Nikola.Kassl
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 267
Registrován: 29 čer 2014, 11:27
Profese: osvč a regionální koordinátorka projektu
Dal poděkování: 229 poděkování
Dostal poděkování: 169 poděkování

Re: KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Příspěvek od Nikola.Kassl »

Omlouvám se za pozdější odpověď, ale poslední dny jsem s ohledem na dealine v práci byla časově vytížená. Děkuji za pochopení, více viz níže.

Josef.Ulehla píše: 13 pro 2021, 04:02

...
Děkuju @Nikola.Indrova za odpovědi. Mám k tomu ještě dopňující dotazy:

  1. Prosil jsem a prosím o odpověď zde, v rozpravě před volbou 4. místopředsedy. Ta nemůže být nahrazena neurčitým odkazem jsem ti odpověděla už několikrát. Odmítnutý žadatel má právo na jasné zdůvodnění od PMS. Konkrétní odkaz, který Nikola uvádí, vede k dlouhému dopisu, ve kterém jasné zdůvodnění nenalézám. Prosím Nikolu o odpověď, zde:

    Jaké je zdůvodnění neschválení přestupu @Vojtech.Vesely do MS Valeč 12.9.2021?

Budu se opakovat, protože nemohu za to, že se ti mé odpovědi tady nebo na schůzi MS nelíbí. Navíc, zdůvodnění se opakovaně dožaduješ ty, ale ne odmítnutý žadatel. Jelikož jsem z tvé a Vojtovo strany očekávala nepřiměřený tlak na přijetí Vojty do MS Valeč: tak

jsem se tehdy obrátila na KK s předběžným dotazem, jak se máme zachovat, když mezi Vojtou a Metodem (mým manžel a současně místopředsedou MS) je veden soudní spor. Bylo nám doporučeno, že je logické se zdržet hlasování. ... Avšak během schůze MS v září, kde o jeho přijetí bylo hlasováno, měla možnost o jeho přijetí hlasovat i členská základna. Vojta byl přítomen a měl možnost vysvětlit své postoje. Většinou členské základny bylo jeho přijetí nepodpořeno a bylo mu doporučeno, aby vyvinul buďto konstruktivní kritiku vůči fungování MS Valeč nebo aktivitu. Na to konto jsem Vojtu začala zvát na všechny schůze i akce MS Valeč. Aktivita nulová, konstruktivní kritika nulová,...

Hlasování členské základny, jsem považovala za nutné, právě i pro zdůvodnění výsledků hlasování PMS. Navíc, důvodem zdržení se, nebyl jen soudní spor, jak uvádíš níže, ale i názory a doporučení uvedená v mé citaci výše, která zazněla od min 2 dalších členů, ale podobně i ode mě:

Tady je zápis ze schůze:
Datum a místo: 12.9.2021 Husova 153, Valeč
Přítomní:
Členové MS Valeč:
Nikola Kassl
Jiří Metod Kassl
Jan Stehlík
Jiří Mifka
Jiří Navrátil
Josef Úlehla
Člen Krajského sdružení Karlovarský kraj:
Vojtěch Veselý
Sympatizanti:
Vojtěch Souček
Jan Cyprián

Body jednání:
Jan Stehlik odhlasován jako zapisovatel.
Souhlasíme s online účastí Josefa Úlehly a s online přenosem a záznamem schůze.
Zprávy zastupitele.
Představení Vojtěcha Veselého
Hlasování o přijetí Vojtěcha Veselého
Nikola Kassl - Zdržela se
Jiří Metod Kassl - Zdržel se
Jan Stehlík - Pro
Předsednictvo žádáme o vyjádření členské základny MS Valeč o přijetí Vojtěcha Veselého
Nikola Kassl - Zdržela se
Jiří Metod Kassla - Zdržel se
Jan Stehlík - Pro
Josef Úlehla - Pro
Jiří Mifka - Proti
Jiří Navrátil -Proti

Je vidno, že jsi na schůzi byl přítomen online. Slyšel jsi tak představení a odpovědi na dotazy Vojty V. i zdůvodnění uvedené viz výše v citaci, dle tvých slov "mého dopisu."
 

Josef.Ulehla píše: 13 pro 2021, 04:02

Domnívám se, že moje otázka souvisí s kandidaturou Nikoly proto, že pravomocné odsouzení za úmyslný trestný čin nebo trestní stíhání, by se mohlo týkat Nikolina manžela @Jiri.Metod.Kassl. Metod je s Nikolou spojen nejen manželstvím, ale současně jsou spolu dvěma za tří členů valečského PMS a obvykle hlasují shodně. Shodným hlasováním předsednictvo kontrolují. Presumce neviny jistě platí v občanském životě, ale politici by měli zohlednit i probíhající stíhání, nemluvě o pravomocném odsouzení. Manželé Metod a Nikola už je dokonce zohlednili při hlasování PMS o přestupu Vojty. Své společné formální zdržení se, které přestupu zabránilo, protože je třetí člen nemohl zvrátit svým souhlasem, zdůvodnili právě probíhajícím trestním řízením, i když ho mylně nazývali soudním sporem mezi Metodem a Vojtou. Takže svou otázku na Nikolu opakuju a doplňuju:

O kterých Pirátech - členech strany víš, že byli pravomocně odsouzeni za úmyslný trestný čin nebo jsou trestně stíháni (viz čl. 3 odst. 2 stanov)? Byl Metod (v minulosti) odsouzen za úmyslný trestný čin? Je Metod (nyní) trestně stíhán?

Ve své otázce se odkazuješ na Stanovy čl. 3 odst. 2, tento odstavec řeší údaje vyplňované v přihlášce do Pirátské strany. Opět nerozumím tomu, jak se týká mé kandidatury na 4. místopředsedkyni KS KvK. Opakuji - osobně jsem nikdy nebyla odsouzena za úmyslný trestný čin, ani nejsem trestně stíhána. Manželství členů nikoho nevylučuje z výkonu funkcí, do kterých byli řádně zvoleni. Já i Metod jsme byli do čela PMS zvoleni řádnou volbů členů MS, sice v době, kdy jsme ještě nebyli manželé, ale o našem vztahu se vědělo. Shodně obvykle hlasuji i s @Jan.Stehlik, se kterým mě pojí "jen" přátelství. Tvé tvrzení - že já a Metod shodným hlasováním PMS kontrolujeme - považuji za popření svobodné vůle rozhodování mě samotné i mého manžela. Rozhodně také nejsme jediným MS v ČR, kde by posty v PMS zastávali manželé. Zbylou část tvého dotazu považuji "za hranou". Každý obviněný, má právo se hájit před soudem během soudního řízení a opakuji, že nejen u svého manžela, ctím presumpci neviny. O tom, že mezi Metodem a Vojtou existuje soudní spor, jsi věděl od té doby kdy k incidentu došlo. Stejně o této situaci vědělo/ví PKS KvK i členská základna KS.
Navíc, už při hlasování o přijetí Vojty V. do KS KvK jsem se zdržela hasování: viewtopic.php?f=306&t=53124
 

Ve Valči máme dlouholetý spor manželé Kasslovi versus Vojta. Věnoval jsem mnoho let a mnoho hodin pokusům jejich spor urovnat. Marně. Nedoufám (v dohledné době) ve vyřešení sporů mezi Kasslovým a Vojtou. Mám jenom požadavek, aby obecná obvinění manželů Kasslových vůči Vojtovi Veselému byla doložena kokrétními případy. Zkoušel jsem se s manželi Kasslovými domluvit přímo, aby tomutu mému požadavku vyhověli, a když se to nepodařilo, pokusil jsem se 29.11. o smír mezi Kasslovými a mnou. Mnou navržené smírné řešení Nikola nepřijala už 30.11. Téhož dne jsem odpověděl v naději, že se Kasslovi a já o smír mezi námi pokusíme skrze řešení jednotlivých konkrétních obvinění Kasslových vůči Vojtovi. Na tento dopis už mi Nikola neodpověděla. A na něj se ptám, zda mi Nikola odpoví. Mezitím jsem se obrátil na personální odbor s žádostí o mediaci. @Matej.Kubicek se nabízí, že se o mediaci mezi Kasslovýma a mnou pokusí. Matěje jsem před svou žádostí neznal. Nevím o něm skoro nic víc, než že je vedoucím personálního odboru, a nemáme spolu žádný osobní vztah. Prosím tedy Nikolu o odpověď i na původní otázku i na její doplnění:

Odpovíš mi na můj krok v pokusu o smír z 30.11.? Jste s Metodem ochotni zahájit pokus o mediaci mezi Vámi a mnou s mediátorem Matějem?

Tento dlouholetý osobní spor jsem nikdy nezastírala, ale nevím, jak ho mohou vyřešit Piráti. (Proto se dopředu omlouvám, že se tady o tom znovu musím rozepisovat.) Píšeš, že jsi jeho urovnání věnoval mnoho let. Nepovažuji za "urovnání" tvou snahu, spíše nátlak, abychom se s Vojtou V. kamarádili. Po tvé delší odmlce, ohledně dění ve Valči, se tento tlak před komunálními volbami ještě zvýšil. Nejprve jsi o pachtu tvého pozemku mé osobě nechal namísto sebe rozhodovat tebou sestavenou "smírčí radu", kdy jednání této rady opravdu neprobíhalo ve smírčím duchu a já a Metod jsme v této radě v prokazatelné menšině. Následovalo další stupňovaní tlaku, a to tím, že jsi Vojtu V. ustanovil správcem tohoto pozemku a tento pachtovní vztah se tak stal ještě více zmatečným, protože některé kroky činíš sám, ale jiné Vojta, a na naše dotazy nechceš odpovídat, ale deleguješ nás na Vojtu. Ačkoliv je to zajisté tvé právo, pro mě je tento tvůj krok stále nepochopitelným, a to zejména z toho důvodu, že v létě bylo několik obvinění dohromady (tzv. křížově) mezi Metodem a Vojtou řešeno u přestupkové komise ve Verušičkách, kde "slušně" řečeno Vojta V. odmítl smír, doslovnou citaci si radši nechám pro sebe. Shrnutí - nátlak na řešení vyvíjíš dosti jednostranně, ze strany Vojty V. si nevybavuji žádnou snahu o nápravu, viz i odmítnutý smír.
Tebou nabízená řešení byl předem naformulovaný text omluvy, který jsem citovala ve své předešlé odpovědi nebo úprava Vojtova textu v již otisklém článku. Jak jsem již uvedla s tvojí formulací omluvy tvé osobě se neztotožňuji a druhé uvedené řešení nechápu, protože jak už jsem psala, článek byl dávno zveřejněn, na to konto jsem právě Vojtu V. vyzvala "pouze lidsky", aby se nad svými články do budoucna zamyslel, protože stejně jako presumpci neviny, ctím i svobodu slova a nemyslím si, že bych mu měla nakazovat, aby článek přepsal. Nerozumím tedy ani tomu, jak by toto mělo být mediováno PO a předně si myslím, že celá Pirátská strana má teď mnohem důležitější věci k řešení. Pokud totiž chceš tuto záležitost, kterou vnímám více jako osobní než pirátskou, vyřešit, tak považuji za vhodnější vyřešit ji osobně, než k tomu "zneužívat" Pirátskou stranu. To by však vyžadovalo, aby ses otevřel i jiným než tebou "diktovaným" způsobům řešení. Tvůj postoj mě tak spíš vede k úvahám, co je pravým účelem tvého konání.
Opět se budu opakovat, ale navíc jsi se ty a Vojta V. během poslední schůze MS Valeč dožadovali hlasování MS o jeho umístění na kandidátce do komunálních voleb. Stejně jako v rámci schůze, opakuji, že váš návrh je obcházení jak Jednacího řádu, tak Volebního řádu, a MS Valeč bude během sestavování kandidátky do komunálních voleb postupovat dle platných pravidel uvedených řádů. Také opakuji, že nikomu, kdo splní pravidla těchto řádů, není upřeno kandidovat a o jeho kandidatuře se bude řádně hlasovat. Naopak mám pocit, že tvými dotazy, kterými se do jisté míry točíme v kruhu, chceš právě ty upřít mně kandidaturu na post 4. místopředsedkyně.

  • Nakonec bych ráda znovu poděkovala @Bohdan.Vanek a tentokrát i @Vojtech.Franta a @Anna.Bernatkova, že znovu přijali kandidaturu na post místopředsedy/místopředsedkyně KvK. Máme tedy z koho vybírat :-) Volbě zdar!

    Nik

Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikola.Kassl za příspěvek:
Josef.Ulehla
Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Příspěvky: 1730
Registrován: 10 úno 2012, 03:34
Dal poděkování: 3738 poděkování
Dostal poděkování: 1286 poděkování

Re: KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Děkuju @Nikola.Indrova za obsáhlý text. Nebudu se už vyjadřovat k tomu, zda její text obsahuje odpovědi na mé otázky, ani se nebudu vyjadřovat k několika podle mě nepravdivým nebo zavádějícím výrokům. Jenom chci zopakovat a vysvětlit návrh na mediátora @Matej.Kubicek. Má to být mediace mezi dvěma stranami:

  1. manželé @Jiri.Metod.Kassl a Nikola

Taková mediace je standardní pirátský postup, který personální odbor Pirátům nabízí. Na můj dotaz se jako mediátor nabídl jeho vedoucí Matěj. Já jsem otevřen i jiným než mnou "diktovaným" způsobům řešení. S mediací musí Metod a Nikola souhlasit. Pokud vysloví souhlas, další postup už bych nechal na mediátorovi. Nejspíš se na ně i na mě obrátí a návrh postupu nám předloží. Takže ještě jednou prosím Nikolu o jasné ano, nebo jasné ne na otázku

Jste s Metodem ochotni zahájit pokus o mediaci mezi Vámi a mnou s mediátorem Matějem?

Uživatelský avatar
Nikola.Kassl
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 267
Registrován: 29 čer 2014, 11:27
Profese: osvč a regionální koordinátorka projektu
Dal poděkování: 229 poděkování
Dostal poděkování: 169 poděkování

Re: KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Příspěvek od Nikola.Kassl »

Josef.Ulehla píše: 15 pro 2021, 13:45

Děkuju @Nikola.Indrova za obsáhlý text. Nebudu se už vyjadřovat k tomu, zda její text obsahuje odpovědi na mé otázky, ani se nebudu vyjadřovat k několika podle mě nepravdivým nebo zavádějícím výrokům.

Které mé výroky jsou Josefe nepravdivé? Opakovaně jsi se dožadoval doložení důkazů z mé strany, tak teď se ptám já. Pro odlehčení rozpravy, kam toto zcela nepatří, prosím o jejich zaslání SZ nebo emailem, případně viz níže, prosím o založení nového vlákna.

Josef.Ulehla píše: 15 pro 2021, 13:45

Jenom chci zopakovat a vysvětlit návrh na mediátora @Matej.Kubicek. Má to být mediace mezi dvěma stranami:

  1. manželé @Jiri.Metod.Kassl a Nikola

Taková mediace je standardní pirátský postup, který personální odbor Pirátům nabízí. Na můj dotaz se jako mediátor nabídl jeho vedoucí Matěj. Já jsem otevřen i jiným než mnou "diktovaným" způsobům řešení. S mediací musí Metod a Nikola souhlasit. Pokud vysloví souhlas, další postup už bych nechal na mediátorovi. Nejspíš se na ně i na mě obrátí a návrh postupu nám předloží. Takže ještě jednou prosím Nikolu o jasné ano, nebo jasné ne na otázku

Jste s Metodem ochotni zahájit pokus o mediaci mezi Vámi a mnou s mediátorem Matějem?

Opět se budu opakovat, stále úplně nechápu, co vnímáš jako spor mezi mnou, mým manželem a tebou v rámci Pirátské strany. Proto nevím, jak by tento spor, pokud tedy přistoupím na to, že takový spor existuje a z mého pohledu je pak hlavně osobní, měla řešit Pirátská strana, resp. člověk, který není seznám s celou historií, která tomuto předcházela. Pokud se má skrze mediátora řešit moje výzva Vojtovi, aby se zamyslel nad svými články proti MS Valeč a jeho členům, tak moc nechápu, proč je to spor mezi námi a tebou. Celé mi to přijde zmatečné a lehce vykonstruované. Nicméně i na schůzi MS Valeč nám @Jan.Stehlik (místopředseda MS Valeč) navrhoval setkání a rozhovor - pokud se nepletu. Podobně i já a Metod jsme tě několikrát k (online) setkání vyzvali i mimo schůze v osobních emailech nebo jsem to zkoušela i po telefonu (který mi teda poslední dobou nebereš). Prosím tedy o zaslání znění tvého požadavku na mediaci, který si zaslal PO, a opětovně bych požádala, zdali by toto mohlo být řešeno mimo toto vlákno, buď SZ nebo emailem, popř. založ jiné příslušné vlákno, když tě baví toto propírat na fóru, ale ať už tím tady neotravujeme ostatní. Osobně preferuji řešení navržené @Jan.Stehlik.

Děkuji Nik

Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikola.Kassl za příspěvek:
Josef.Ulehla
Robin.Beitl
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 390
Registrován: 16 zář 2019, 21:02
Profese: Živnostník
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 203 poděkování

Re: KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Příspěvek od Robin.Beitl »

Rozprava byla ukončena 14.12.. Do dneška (včetně) běží doba na rozmyšlenou.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robin.Beitl za příspěvek:
Josef.Ulehla
Beitl Robin
Koordinátor Krajského sdružení České pirátské strany pro Karlovarský kraj
robin.beitl@pirati.cz
+420 770 113 638
Robin.Beitl
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 390
Registrován: 16 zář 2019, 21:02
Profese: Živnostník
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 203 poděkování

Re: KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Příspěvek od Robin.Beitl »

Hlasování bude zahájeno zítra 17.12. v 10:00 a poběží do 19.12. 10:00.

Hlasovat můžete ZDE.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robin.Beitl za příspěvky (celkem 2):
Nikola.Kassl, Josef.Ulehla
Beitl Robin
Koordinátor Krajského sdružení České pirátské strany pro Karlovarský kraj
robin.beitl@pirati.cz
+420 770 113 638
Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Příspěvky: 1730
Registrován: 10 úno 2012, 03:34
Dal poděkování: 3738 poděkování
Dostal poděkování: 1286 poděkování

Re: KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Robin.Beitl
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 390
Registrován: 16 zář 2019, 21:02
Profese: Živnostník
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 203 poděkování

Re: KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Příspěvek od Robin.Beitl »

Hlasování v 1.kole volby 4.místopředsedy bylo ukončeno.

Hlasovalo 17 členů.

Výsledky:
Nikola Kassl 5
Bohdan Vaněk 12
Vojtěch Franta 8
Anna Bernátková 10

Nadpoloviční většinu získali a do druhého kola postupují @Bohdan.Vanek a @Anna.Bernatkova . Gratuluji.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robin.Beitl za příspěvky (celkem 2):
Vitezslav.Adamec, Vojtech.Vesely
Beitl Robin
Koordinátor Krajského sdružení České pirátské strany pro Karlovarský kraj
robin.beitl@pirati.cz
+420 770 113 638
Robin.Beitl
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 390
Registrován: 16 zář 2019, 21:02
Profese: Živnostník
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 203 poděkování

Re: KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Příspěvek od Robin.Beitl »

2.Kolo volby bude zahájeno 20.12. od 10:00 a potrvá 48 hodin do 22.12. 10:00.

Hlasovat můžete ZDE

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robin.Beitl za příspěvky (celkem 2):
Vitezslav.Adamec, Nikola.Kassl
Beitl Robin
Koordinátor Krajského sdružení České pirátské strany pro Karlovarský kraj
robin.beitl@pirati.cz
+420 770 113 638
Robin.Beitl
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 390
Registrován: 16 zář 2019, 21:02
Profese: Živnostník
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 203 poděkování

Re: KF KvK 07/2021 Doplňující volby PKS - 4.místopředseda

Příspěvek od Robin.Beitl »

Hlasování v 2.kole volby 4.místopředsedy bylo ukončeno.

Hlasovalo 18 členů.

Výsledky:
Anna Bernátková 10
Bohdan Vaněk 8

4.místopředsedkyní KS KvK se stává @Anna.Bernatkova. Gratuluji.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robin.Beitl za příspěvky (celkem 3):
Vitezslav.Adamec, Nikola.Kassl, Vojtech.Vesely
Beitl Robin
Koordinátor Krajského sdružení České pirátské strany pro Karlovarský kraj
robin.beitl@pirati.cz
+420 770 113 638
Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Karlovarský kraj“