Young Pirates of Europe - EPIC Meeting - 19.12.2020

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční odbor

Odpovědět
Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 414
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1372 poděkování

Young Pirates of Europe - EPIC Meeting - 19.12.2020

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Vážení Piráti, mladí i staří,

tým Mladí Piráti jsou součástí Young Pirates of Europe, organizace zastřešující mládežnické pirátské organizace po celé Evropě, a jako každý rok se blíží EPIC sjezd, kde se volí předsednictvo, shrnuje uplynulý rok, přibírají nové členské organizace a plánují se mezinárodní aktivity na rok další. Bývá živě někde po Evropě, ale letos je ze zřejmých důvodů v online podobě v sobotu 19. prosince. Loni byl v předsednictvu (a dokonce předsedou) YPE současný poslanec František Kopřiva, letos jsem byl v předsednictvu já.

Přikládám pozvánku, kde si každý můžete přečíst vše potřebné:
Dear all,
Firstly, we hope you and your families are doing well.

Secondly, We are happy to announce the realization of the annual Young Pirates of Europe Instituted Council (EPIC) 2020 Meeting, and invite all interested parties to participate.The event will take place on the 19th of December on Zoom, and will be streamed via YouTube and Facebook. The schedule, agenda, information for member organisations, the Statutes and more information about the EPIC can be found here: https://young-pirates.eu/epic-2020/ (continuously updating page).

Lastly, we would like to invite you to join the Mattermost YoungPiratesEU team, our new cool and open source communication platform (which we will also be using for part of the election process).Stay safe, see you all in our virtual assembly!

On behalf of YPE Board,
Charalampos Kyritsis, Secretary General
_
Je to už za dva týdny, takže je potřeba udělat několik věcí:
  • Určit delegáta, který bude na EPCu hlasovat hlasem za české Mladé Piráty.
  • Zvolit si, kdo se bude za české Mladé Piráty hlásit do předsednictva Young Pirates of Europe. OFFTOPIC(je možné se teoreticky hlásit i individuálně, ale přijde mi to neideální, i když nikomu bránit nebudu)
  • Rozhodnout, jaké chceme podpořit nominanty z jiných organizací OFFTOPIC(samotné hlasování o předsednictvu proběhne na místě, ale rozmýšlet je dobré včas).
  • BONUS: Kdo má zájem, můžete se přidat do skupiny na komunikační platformě Mattermost, kde bude probíhat hlavní komunikace okolo EPICu. Vyžaduje to založení účtu, ale i do budoucna se plánuje skupinu používat na mezinárodní komunikaci pirátů po evropě, takže se tam hodí mít účet.
Za tímto účelem tedy svolávám mimořádné setkání Mladých Pirátů na sobotu 12.12.2020 od 17:00 na https://jitsi.pirati.cz/mladipirati
Bude to max. na dvě hodiny, spíše na jednu, podle počtu zájemců, a také tam bude nějak povídání o evropských pirátech obecně a proč to má smysl. Zapište si to do kalendáříků.

V následujícím postu napíšu něco o samotném předsednictvu YPE a kandidatuře do něj.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 6):
Frantisek.Kopriva, Vojtech.Pikal, Sarka.Vaclavikova, Milan.Zeleny, Lukas.Rysavy, Jan.Zavadil

+420 728 jednajednatři 966

Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 414
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1372 poděkování

Re: Young Pirates of Europe - EPIC Meeting - 19.12.2020

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Popíšu něco o samotném předsednictví YPE.

Byl jsem rok místopředsedou a má zo toho nějaké poznámky a pozorování.
Je hlavně hodně vysoká flexibilita toho, co jde dělat, a hodně široké možnosti, kolik hodin do toho investovat. Měli jsme unikátní rok, ale i kdyby jste byli schopni dát předsedání třeba jen pár jednotek hodin měsíčně, tak to bude dobré.

Hlavní výzvou je zapojení i řadových členů z mládežnických organizací na činosti jako je správa mediálních sítí a organizování akcí.
YPE má vlastně jako mládežnická politická organizace strašně moc možností. Je možné čerpat docel dost evropských grantů na mládežnickou politickou a osvětovou činnost, takže je vlastně spíše hodně možností dělat nějaké konference nebo kempy. Je ale potřeba, aby to někdo zorganizoval a naplánoval.

Stejně tak mají evropští Greens fondy na pořádání mezinárodních osvětových a odborných akcí (jako například nedávná digitální konference). Konkrétně s konferencemi máme vlastně už docela zkušenosti a lidé s ZO se rádi zapojí, předají zkušenosti a pomůžou s realizací. Je jen potřeba být ten tahnout, který přijde s nápadem a bude ochoten ho dotáhnout do konce. Prostředky a lidskou sílu většinou sehnat dokáže.

Jednou z hodně zajímavých možností zapojení je přímo evroipská legislativa. Evropská komise si často k návrhům legislativy zve zaujaté organizace, a Young Pirates of Europe jsou organizací, která se o takováto místa může smysluplně ucházet. Znamená to, že potenciálně budou Evropští Mladí Piráti do připomínkovacího procesu často připrušteni dříve a větším rozsahu než možná samotní europoslanci. Tady je hodně široká možnost spolupráce s pirátským eurotýmem. Stačí se ji jen chopit.

Jestliže byste měli zájem nebo vám to přijde jako zajímavá výzva, určitě napište sem nebo na zulip.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 4):
Vojtech.Pikal, Sarka.Vaclavikova, Milan.Zeleny, Jan.Zavadil

+420 728 jednajednatři 966

Uživatelský avatar
Jiri.Knotek
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 189
Registrován: 12 úno 2017, 13:17
Profese: Krajský zastupitel
Bydliště: Strání
Dal poděkování: 135 poděkování
Dostal poděkování: 320 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Young Pirates of Europe - EPIC Meeting - 19.12.2020

Příspěvek od Jiri.Knotek »

Zdravím Pirátstvo!
Zaujala mě tato příležitost zastupovat nás české Mladé Piráty na EPIC sjezdu. Dovolte, abych se představil.
Moje jméno je Jiří Knotek, studuji na UPOL politologii, jsem ročník 1998, člen pirátů. Konkrétně MS Uherské Hradiště, Zlínský kraj. Momentálně vykonávám čerstvou funkci zastupitele a předsedu výboru pro kulturu a památky.
O co se zajímám?
- EUOFFTOPICMůj Dream je vyřešit konečně evropskou přetahovanou Brusel vs Štrasburk, která je neekologická a nákladná, jsem eurofederalista. Chci, aby byla EU nejenom ekonomický obr, ale také politický a aby EU měla ve věcech zahraniční politiky silnější hlas. Jsem pro zahájení diskuze o vytvoření armády EU. Momentálně jsem pro něco, čemu říkám střídavé rozšiřování - tzn. Prohloubení integrace fresh států a následné otevření dalších jednání o přístupu.
- Zahraniční politikaOFFTOPIC Uklidit nepořádek z doby, kdy si Francie a UK hrála na velmoc. Vytvoření teoretické "Mapy Míru", která předělá mapu Afriky tak, že bude rozdělovat jednotlivé státy podle kulturní, národnostní a náboženské tradice. Nikoliv pouze podle pravítka a tužky. Jsem pro uklidnění situace ve státě Izrael. Nejlepší řešení je podle mého názoru vytvoření dvou států a nechat Jeruzalem, jako independent polis. Více zodpovím v dotazech.
- KulturaOFFTOPIC Mám rád ovšem spíše tu malou kulturu na regionální úrovni.
- VzděláváníOFFTOPIC Severský systém vzdělávání. Líbí se mi představa kratšího školního dne a efektivnější výuky. Je 21 století a děti mají být děti, ne do půl 4 odpoledne orat políčka v pracovkách :D
Chtěl bych posilovat evropskou značku pirátů, protože jedině tak můžeme udělat ze světa lepší místo :D OFFTOPICA taky konečně mít v Bruselu vlastní klub
Díky a těším se na vás.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Knotek za příspěvky (celkem 6):
Milan.Zeleny, Katerina.Stojanova, Sarka.Vaclavikova, Lukas.Rysavy, Jan.Zavadil, Vojtech.Pikal
Uživatelský avatar
Milan.Zeleny
Místní předsednictvo
Příspěvky: 91
Registrován: 04 lis 2018, 21:51
Profese: Zdravotník
Bydliště: Kutná Hora
Dal poděkování: 375 poděkování
Dostal poděkování: 148 poděkování

Re: Young Pirates of Europe - EPIC Meeting - 19.12.2020

Příspěvek od Milan.Zeleny »

Ahoj všem,

Tímto vám chci oznámit, že se hlásím do předsednictva organizace Young Pirates of Europe. Dovolte mi tedy, abych se zde stručně představil.

Jmenuji se Milan Zelený, je mi 22 let a jsem z Kutné Hory. Studuji rehabilitační obor ergoterapie na FZS UJEP v Ústí nad Labem. Členem pirátů jsem od ledna 2018. Od října letošního roku jsem zastupitelem Středočeského kraje, kde působím ve výboru pro sociální oblast a v komisi pro bezpečnost a IZS. V Kutné Hoře jsem dále členem bezpečnostní komise města.

Členství v předsednictvu Young Pirates of Europe beru jako velkou osobní výzvu a zároveň šanci poznat a spojit se s různými lidmi z evropských států, kteří souzní s pirátskou politikou. Důležité je z mého pohledu předávání zkušeností ze všech pater politiky a výměna znalostí zejména z o oblasti zdravotnictví ve významu společného boje proti Koronaviru. Covid nás trápil celý rok 2020 a já se obávám, že je zdraví občanů Evropy ohroženo jako nikdy doposud v novodobých dějinách. Zdravotnictví a zdraví obecně bude podle mě velké téma na celý příští rok.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Milan.Zeleny za příspěvky (celkem 6):
Katerina.Stojanova, Sarka.Vaclavikova, Lukas.Rysavy, Jan.Zavadil, Vojtech.Pikal, V__

Milan Zelený
Zastupitel Středočeského kraje a Kutné Hory
+420 723 929 899
milan.zeleny@pirati.cz

Uživatelský avatar
Kamil.Kubica
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 369
Registrován: 25 dub 2016, 22:37
Profese: produkční, učitel, student práv
Dal poděkování: 171 poděkování
Dostal poděkování: 324 poděkování

Re: Young Pirates of Europe - EPIC Meeting - 19.12.2020

Příspěvek od Kamil.Kubica »

Ahoj Piráti a Pirátky,

rád bych se chtěl stát s Vaší podporou členem předsednictva Young Pirates of Europe.

Něco o mně
Je mi 22 let, pocházím z Hradce Králové, kde stále bydlím. Jsem student práv na Univerzitě Palackého v Olomouci a student politologie na Univerzitě Hradec Králové. Zároveň pracuji jako učitel na ZUŠ, kde učím zpěv. Mé záliby jsou kromě muziky a politiky cestování, navštívil jsem celkem 18 zemí (nepočítám ty, kudy jsem jen projížděl/přestupoval), z toho některé opakovaně (např. 4x Japonsko, 7x Jižní Korea), deskové hry, e-sport a zároveň dělám vedoucího na dětském táboře.

Já a Piráti
K Pirátům jsem se přidal hned co mi bylo 18, takže jsem členem už 4 roky. Za tu dobu jsem byl místopředseda krajského sdružení, člen RV a jako zástupce RV i člen volebního výboru při volbách do Evropského parlamentu. Nemám žádnou veřejnou volenou funkci, nicméně jsem se na posledním zasedání zastupitelstva stal člen kontrolního výboru města Hradce Králové.

Proč chci kandidovat?
Prvně bych chtěl zviditelnit YPE, jelikož se přiznám, že jsem aktivitu této organizace zatím nezaznamenal, stanovit jasný plán akcí a nějaký program (stanovit nějaký minimální počet akcí za rok, rozvrhnout si úkoly v předsednictvu, efektivně vyžívat dobrovolníky). Osobně bych se chtěl věnovat tomu, aby mladí lidé po celé Evropě měli stejné příležitosti a možnosti, nebát se ukazovat na porušování lidských práv i tam, kde to není ekonomicky výhodné, řešit práva e-sportu jakožto budoucího sportovního odvětví OFFTOPICnapř. se před několika dny řešilo, že v turnaji s prize poolem 425 000 USD pořadatel nahrával komunikace a obrazovky hráčů bez jasného sdělení kdo všechno k tomu bude mít přístup a k jakému účelu jsou tato data sbírána, protože o tohle se nikdo nezajímá, řešit další problémy nastupující generace (např. životní prostředí) a kulturu, ve které se pohybuji celý svůj život. V předsednictvu bych chtěl kromě nasbíraných zkušeností u Pirátů využívat i znalosti z právnické fakulty.

Omlouvám se za delší příspěvek všem a těším se na zítřejší grilování!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kamil.Kubica za příspěvky (celkem 7):
Katerina.Stojanova, Milan.Zeleny, Sarka.Vaclavikova, Lukas.Rysavy, Jan.Zavadil, Vojtech.Pikal, V__
Uživatelský avatar
Jiri.Knotek
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 189
Registrován: 12 úno 2017, 13:17
Profese: Krajský zastupitel
Bydliště: Strání
Dal poděkování: 135 poděkování
Dostal poděkování: 320 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Young Pirates of Europe - EPIC Meeting - 19.12.2020

Příspěvek od Jiri.Knotek »

Zdravím základnu.
S veškerou úctou k vám vám oznamuji, že se vzdávám kandidatury. Důvodem je obava, že bych tuto funkci časově zanedbával. Děkuji za pochopení.
Uživatelský avatar
Sarka.Vaclavikova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 333
Registrován: 22 bře 2018, 15:45
Profese: filosofka
Dal poděkování: 1460 poděkování
Dostal poděkování: 625 poděkování

Re: Young Pirates of Europe - EPIC Meeting - 19.12.2020

Příspěvek od Sarka.Vaclavikova »

Zdravím Mladé Piráty,

ráda bych se ucházela o Vaši podporu a stala se členkou předsednictva Young Pirates of Europe.

U Pirátů jsem začala v červnu 2018 jako celostátní volební koordinátorka, po komunálních volbách jsem se stala členkou a dále spolupracovala jako krajská koordinátorka a volební manažerka a koordinátorka. Vnitrostranicky jsem jako dobrovolnice aktivní především v organizování či pomocí s různými akcemi, kromě desítek hodin drobné práce nad rámec jsem letos například vedla workshop Jak na volby pro slovenské Piráty pod ZO, momentálně vedu sbírku novoročních dárků pro samoživitelky. Více o mě na https://lide.pirati.cz/personProfile/172/.

Dosud jsem nekandidovala do žádných veřejných ani vnitrostranických funkcí, některým Pirátům vadí politicky aktivní dodavatelé služeb a to jsem respektovala, ačkoliv můj názor je jiný. Dnes tedy poprvé kandiduji, protože se chci dále u Pirátů angažovat jako neplacená dobrovolnice a pomoci kultivovat naši politiku.

O co se zajímám a mé názory?
- lidská práva - Všichni lidé mají mít stejná a nevýlučná práva, dosud to tak zcela není pro ženy, LBTQ, národní či rasové menšiny, lidé fyzicky či psychicky hendikepovaní. Všichni by také měli mít své zastoupení ve volených a vedoucích funkcích. Ke změně nepotřebujeme nutně kvóty, ale odstranění překážek znevýhodněným občanům a dát všem stejný prostor projevit svůj názor.
- EU - Idea spojit desítky malých velmi odlišných států a navzájem si pomáhat mě fascinuje dodnes, o to víc, když dnes a denně vidíme, že to funguje. Dva roky jsem se účastnila vzdělávacích a networkingových kurzů National democratic institute, kde jsem se seznámila a spřátelila s mladými politiky z V4, proto bych ráda pokračovala v navazování pozitivních vztahů a sdílení dobré praxe, sharing is caring <3.
- legalizace konopí - Kromě toho, že je konopí léčivá bylina a zaslouží si dekriminalizaci, je způsob prevence a léčení návykového chování velmi zastaralý a víc škodlivý než bezpečný. Tolerance alkoholu a alkoholismu na úkor vzdělání a prevence stále převládá nejen v ČR, YPE by měli být nositeli změny.

Věřím, že v YPE bych byla přínosem díky zkušenosti s vedením týmů a organizačním schopnostem. Mým cílem je aktivizace dobrovolníků, zorganizovat a zrealizovat offline kemp a podpořit další menší online i offline akce ke zviditelnění YPE a prosazování jejich vize.

Děkuji, že jste dočetli až sem. Těším se na dnešní schůzi :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Sarka.Vaclavikova za příspěvky (celkem 3):
Katerina.Stojanova, Jan.Zavadil, Vojtech.Pikal

Zen pičo

Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 414
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1372 poděkování

Re: Young Pirates of Europe - EPIC Meeting - 19.12.2020

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Dodávám BATTLE PLÁN - 17:00 - Jitsi - https://jitsi.pirati.cz/mladipirati @all

17:00 - úvod, uvítání, určení zapisovtele, účast (důležité pro volby) - (TGJ)
17:15 - Představení YPE, představení volebního systému nominantů a delegátů (TGJ)
17:30 - Grilování a volba delegáta na sjezd YPE (někdo jiný, protože TGJ bude kandidovat)
17:45 - Grilování a volba nominantů do YPE boardu (TGJ)
18:30 - Diskuze nad plány českých i evropských mladých pirátů. (TGJ)
19:00 - konec

VOLEBNÍ PRÁVO:
Volební právo má každý, kdo je ověřeným registrovaným příznivcem Pirátů a je členem skupiny Mladí Piráti na fóru.
Na začátku callu uděláme rychlý check.

+420 728 jednajednatři 966

Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 414
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1372 poděkování

Re: Young Pirates of Europe - EPIC Meeting - 19.12.2020

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Mladí Piráti - online schůze 12.12.2020

Program:
17:00 - úvod, uvítání, určení zapisovtele, účast (důležité pro volby) - (TGJ)

17:15 - Představení YPE, představení volebního systému nominantů a delegátů (TGJ)

17:30 - Grilování a volba delegáta na sjezd YPE (někdo jiný, protože TGJ bude kandidovat)

17:45 - Grilování a volba nominantů do YPE boardu (TGJ)

18:30 - Diskuze nad plány českých i evropských mladých pirátů. (TGJ)

19:00 - konec

Přítomní:
Lukáš Ryšavý, Kateřina Stojanová (zapisovatelka), Jiří Knotek, Matouš Adamů, Adam Jaroš, Kamil Kubica, T. G. Jarkovský (předsedající), Adam Kazík, Šárka Václavíková, Lukáš Doležal, Markéta Gregorová, Matěj Bělohoubek

Zápis:
*Tomáš*: Každý Kazíkovi napíšeme, jak hlasujeme, Kazík to překlopí do tabulky, kterou zveřejní tak, abychom věděli součet hlasů pro každého kandidáta.
*Adam J.*: Lze hlasovat i jednoduchým palcováním na Zulipu.
*Tomáš*: Chceme, aby všechna hlasování byla castnutá, aby nedocházelo k ovlivňování. Navrhuji tedy, abychom uživateli Adamovi Kazíkovi napsali soukromou zprávu s naší volbou, který následně nasdílí tabulku s výsledky.
Je někdo proti? Všichni zde víte, že máte hlasovací právo, tzn. jste ověření RegP a jste ve skupině na fóru? Pokud ano, je to nastavené.
<vysvětlení, co je YPE, co dělá, jak funguje a jak se volí předsednictvo>
Je dobré, aby náš člověk informoval, jak bude v jednotlivých záležitostech hlasovat. Měli bychom si zvolit také 2 lidi, které podpoříme naší nominací do boardu. Mohli bychom nominovat všechny zájemce a nechat rozhodnutí na příští středě, ale toho mi přijde elegantnější, bylo by dobré, abychom v boardu měli z 5 členů 2.

*Tomáš*: Nyní bychom grilovali kandidáta na předsedu YPE. Někdo musí převzít předsedání, protože tady bych rád kandidoval.
*Kamil*: Neznám zdejší procesy, ale klidně si to vezmu na starost.
*Tomáš*: Předávám ti předsedání.
*Kamil*: Jako delegát se přihlásil Tomáš. Je někdo další? Jestliže ne, předávám slovo Tomášovi.
*Tomáš*: Na dalším sjezdu se bude volit předsednictvo, kde si myslím, že bychom měli mít 2 místa. Nechci kandidovat na předsedu ani místopředsedu, mám strašně moc pirátských funkcí a tato je jedna z nich. Bylo by dobré, aby se vícero lidí věnovalo Evropským Pirátům. Podpořil bych i nominaci jiných kandidátů, která vychází z mých zkušeností a z práce s nimi. Pokud máte dotazy, klaďte je.
*Kamil*: Otázky nejsou, jen za mě - co se týče toho, jak to tam funguje, jak se dá lobbovat?
*Tomáš*: Jak přesvědčit ostatní, že vy jste dobrí nominanti? Na webu YPE je psáno, že je vyžadováno přidat nominační řeč na Matermostu. Delegáti vám tam vyjádří, zda máte jejich nominaci. Další lobbování budu částečně dělat já, chci aby tam byli nějací moji známí. Lidé se vás tam budou ptát na otázky a na sjezdu bude místo na grilování. Domlouvání podpor předem se moc dít nebude.
*Kamil*: Vyhlašuji hlasování. Je nás 10, každý pošle Adamovi soukromou zprávu zde na Jitsi "PRO / PROTI / ZDRŽUJI SE". Adam za 3 minuty hlasování uzavře.
*Adam*: Volební účast je 100 %, všichni hlasovali, zveřejňuji výsledky. 8 lidí je PRO, 2 lidi se ZDRŽELI. Screen hlasování posílám do Zulipu.
*Kamil*: Tomáši, získal jsi nominaci s 80 % podporou. Předávám předsedání.
*Tomáš*: Dostáváme se k výběru nominantů. Přímo do vlákna z přítomných napsali 2 - má ještě někdo zájem? Pokud ne, pojďme se přesunout ke grilování. Můžeme pak hlasovat, abych je měl případně seřazené, pokud nám neumožní mít 2 lidi. Prosím kandidáty o představení.
<představení kandidátů Kamila Kubicy a Šárky Václavíkové>
*Tomáš*: Kolik jste schopní a ochotní YPE věnovat času?
*Šárka*: Měsíčně 10 - 20 hodin, záleží na míře toho, co se bude dít.
*Kamil*: Mám to podobně, pokud uvidím, že to má smysl a jsou tam lidé otevření spolupráci, jsem schopný tomu věnovat hodně času.
*Tomáš*: V minulém předsednictvu byl problém s organizací práce a přišlo mi, že když jsem tomu věnoval 4 - 5 hodin měsíčně, byl jsem tam nadprůměrný.
*Lukáš D.*: Jste ochotní nějak spolupracovat a pomáhat s PPEU?
*Kamil*: Spolupráce je důležitá, a to i s dalšími pirátskými organizacemi, zvlášť v oblasti legislativy.
*Šárka*: Souhlas, spolupráce je důležitá jak s PPEU, tak i se ZO a dalšími. Jak v otázkách politických, tak organizačních.
*Tomáš*: Je nějaký váš politický názor, se kterým jste v Pirátech v menšině?
*Šárka*: Podpora žen ve volených a vedoucích pozicích. Neříkám, že je tam odpor strany, ale nevěnujeme se tomu dostatečně. Vidím ale snahy v zlepšování a kultivaci.
*Kamil*: Měli jsme v programu přímou volbu starostů, nepovažuju to za státotvorné, resp. pokud by se tam dostal někdo, kdo by nespolupracoval se zbytkem. Nesouzním ani s lidmi, kteří jsou "hodně pro zbraně", s čímž uplně nesouhlasím, jsem spíš pacifista. Současná legislativa v ČR je OK.
*Tomáš*: Jak jste na tom s AJ?
*Šárka*: Anglicky umim. Byla jsem v institutu, kde to bez jazyku nešlo.
*Kamil*: Taky anglicky umím. Kromě běžný mluvy jsem měl právnickou angličtinu, z níž jsem měl A a absolvuju i předmět v AJ.
*Tomáš*: Dokážeme vymyslet jednoduchý postoj hlasování bez 2. kola? Budeme hlasovat zvlášť jednokolově, pak se zveřejní výsledky. Kdo získá víc hlasů PRO, bude první. Je někdo proti? Nejdříve hlasujeme o Kamilovi, následně o Šárce.
*Adam K*.: V 1. kole je 100 % účast.
Tomáš: Hlasujeme pro Šárku
Adam K.: V 2. kole je 100 % účast. Pro Kamila - 8 PRO, 2 se ZDRŽELI. Pro Šárku - 8 PRO, 3 se ZDRŽELI, ovšem v mezičase se přihlásil Matěj, který zvedl kvórum.
Tomáš: Navrhuju rozhodit to losem. Použiju random org. Je i protinávrh vyřešit to hlasováním. Stahuji svůj návrh na los, ať nejsme zatížený hlasováním. Napišme každý Adamovi svou preferenci, lze se i zdržet.
Matěj: Nebylo by lepší preferenční hlasování?
Tomáš: Byl by podle mě lepší los, ale stahuji můj návrh a podporuji preferenční hlasování, pokud je někdo proti, nechť se ozve. Nikdo.
Hlasuje se preferenčně pro Kamila nebo Šárku.
*Adam* V preferenčním hlasování je 100 % účast. Pro Šárku 3 hlasy, 3 pro Kamila a 5 se zdrželo.

TEĎ NEVIM CO SE DĚJE, ALE ASI SE BUDE HRÁT DOBYVATEL.
*Svévolná diskuze, zdali tuto remízu rozhodnout duelem v Dobyvateli, CSku nebo v AZ kvízu.*

Tomáš: Rozhodne to random.org, ať to hodí náhodné číso mezi 0 - 1.
Šárka: Budu 0.
Tomáš: Hodilo to 0. Gratulujeme oběma.

Tomáš: Měli bychom se teď věnovat následujícím akcím.
Kamil: Chci jen poděkovat za podporu a pogratulovat Šárce.
Tomáš: Bylo nám nabídnuto zařazení pod ZO. Ve velmi podobném formátu, jako byl dnešek, bychom si v lednu měli zvolit Radu MP, která by byla jako kdyby předsednictvo, abychom mohli fungovat co nejvíce demokraticky. V kandidátských řečech padaly tipy na to, co by se dalo dělat, ale osobně nemám čas na realizaci. hamty Mohli bychom ale společně hrát tyvole jaroši Among us a třeba to streamovat. Donate na Mladý Piráty asi nepůjdou z legislativních důvodů, protože nejsme PO, ale nevím. Taky to děláme dobrovolně. Chybí nám grafik.
Matěj: To myslela Markét ze srandy, Onlyfans není na streamování, ale placení pornoslužeb.
Markétka: Za co ti lidi budou platit, je čistě na tobě.

OMG UŽ ZAS NEVIM CO SE DĚJE.

Tomáš: Už teď funguje Pirátská herna, mohli bychom spolupracovat s nimi. V pražské PiCe existuje nějaký podcastový setup, kde byla Olga s Padevětem. Nevím, zda to je i na streamování nebo jenom nahrávání, ale nabízí se to. Objevuje se i otázka, zda neudělat společný Dračák. Kdybychom ho uměli udělat streamovanej, dalo by se to.

*Katka se s Lukášem R. omlouvají z důvodu schůze PKS, zápis přebírá Matěj.*

Tomáš: Kamile, ty jsi co se týče toho streamování byl docela nadšený a měl jsi to i ve své kandidátské řeči, nechceš si vzít na starost streamování na Twitchi? Bude potřeba nastavit různé layouty a podobně.
Kamil: Ano, vezmu, ale asi nemáme nějaký rozpočet na grafiku, že?
Tomáš: Správně, nemáme.
Pokud nikdo nic jiného nemá, tak to rozpouštím.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 2):
Lukas.Rysavy, Vojtech.Pikal

+420 728 jednajednatři 966

Odpovědět

Zpět na „Zahraniční odbor“