Petr Felix Šťastný

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Ústecký kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Uživatelský avatar
Petr.Stastny
Místní předsednictvo
Příspěvky: 63
Registrován: 14 srp 2020, 08:35
Profese: konstruktér
Dal poděkování: 239 poděkování
Dostal poděkování: 188 poděkování

Petr Felix Šťastný

Příspěvek od Petr.Stastny »

Vážení Piráti,

jmenuji se Petr Felix Šťastný a již v úvodu bych chtěl zmínit, že nejsem příbuzný Lukáše Šťastného, jenž se na tomto fóru představil předevčírem, a tudíž se nejedná o rodinné ambice paralyzovat českou politickou scénu po vzoru společnosti Klaus & syn, jak by se na první pohled mohlo zdát. Je mi 30 let a jsem rodákem ze Zlínska. Na jedné z cest po světě jsem poznal svou manželku, rodačku z Loun, kde spolu s našima dvěma dcerami žijeme. Pracuji jako konstruktér přes 7 let, z toho poslední 3 měsíce v Německu. Mezi mé koníčky patří četba, hudba, cestování, turistika a taktéž dosavadní sledování politiky a společenská diskuse s ní spojená.

K žádosti o členství mě vedla skutečnost, že v současné politické situaci (zejména v souvislosti se sledováním politického vývoje především v Polsku a Maďarsku) již nestačí být aktivním a svědomitým voličem, ale je potřeba se více zapojit. Doposud jsem nebyl členem či dobrovolníkem žádné jiné politické strany ani sdružení a nyní toto hodlám vzhledem k výše uvedenému změnit.

Do současné doby jsem se jako aktivní volič zajímal o témata, jako jsou zejména demokracie, lidská práva, životní prostředí, transparentní státní finance a e-government. Chtěl bych být organizačně, propagačně a politicky přínosným Pirátem tam, kde bude potřeba, a to jak na úrovni komunální, tak i celostátní.

S nadšením se těším na budoucí spolupráci a rád zodpovím vaše případné dotazy.

Se srdečným pozdravem Felix
Zuzana.Petruvova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 344
Registrován: 14 črc 2017, 10:38
Profese: student práva
Dal poděkování: 154 poděkování
Dostal poděkování: 255 poděkování

Re: Petr Felix Šťastný

Příspěvek od Zuzana.Petruvova »

Milý Petře,

po velmi dlouhém týdnu se dostávám k Tvému příspěvku a proto mi, prosím, odpusť delší časovou prodlevu.

Jsem moc ráda, že ses k Pirátům přihlásil přes Nalodění, ihned jsi zareagoval na můj email a navíc jsi také osobně dorazil v pátek na pirátskou akci do Ústí nad Labem. Bylo moc hezké tě potkat a i přes nekonečnou únavu jsem z našeho rozhovoru poznala, že jdeš svému jménu příkladem, neb jsi velmi milý a pozitivní člověk (a těch my potřebujeme hodně:). Jsem ráda, že jsi na akci dorazil s lounskými Piráty. Je to skvělá parta mladých a aktivních lidí, na které se můžeš kdykoliv obrátit.

Jak jsem ti již říkala, tak v neděli 13. 09. od 14 hodin pořádáme v SuPiCi (v našem pirátském centru na adrese Pařížská 1290/5, 400 01 Ústí nad Labem) krajskou schůzi. Bylo by fajn, kdybys dorazil a mohl ses tak potkat i s ostatními členy nebo příznivci. Kdybys měl ke schůzi a jejímu průběhu jakékoliv otázky, tak mi klidně napiš.

Také ještě několikrát zavítáme s kontaktní kampaní do Loun (viz
KONTAKTNÍ KAMPAŇ.pdf
(340.21 KiB) Staženo 60 x
). Pokud budeš chtít, tak se tam s námi můžeš potkat anebo nám třeba můžeš pomoci i na jiném místě. Budeme se těšit.

Kdyby ti bylo cokoliv nejasné, tak se mi neváhej ozvat.

Zatím se měj pěkně,
Zuzka
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zuzana.Petruvova za příspěvky (celkem 2):
Petr.Stastny, Vladimir.Vlach
Koordinátorka pro Ústecký kraj
zuzana.petruvova@pirati.cz
+420 778 402 477
Uživatelský avatar
Petr.Stastny
Místní předsednictvo
Příspěvky: 63
Registrován: 14 srp 2020, 08:35
Profese: konstruktér
Dal poděkování: 239 poděkování
Dostal poděkování: 188 poděkování

Re: Petr Felix Šťastný

Příspěvek od Petr.Stastny »

Milá Zuzko,

děkuji Ti za poskytnuté informace a za Tvá milá slova. Setkání v Ústí bylo příjemné a jsem rád, že jsem mohl být alepsoň trochu nápomocen a poznal spoustu skvělých lidí zapálených do akce. Lounští Piráti jsou opravdu super a je radost s nimi trávit čas i mimo pirátské akce.

Na zmíněnou krajskou schůzi se rád dostavím.

Ještě jednou velice děkuji a těším se na další spolupráci.

S pozdravem Felix
Zuzana.Petruvova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 344
Registrován: 14 črc 2017, 10:38
Profese: student práva
Dal poděkování: 154 poděkování
Dostal poděkování: 255 poděkování

Re: Petr Felix Šťastný

Příspěvek od Zuzana.Petruvova »

Ahoj Petře,

jelikož jsme spolu již řešili tvůj velký zájem stát se členem České pirátské strany a v rámci kampaně jsi také prokázal, že ti není dobrovolnictví jedno, chtěla bych tě poprosit o zodpovězení níže uvedených otázek, které nám umožní tě lépe poznat. Budu také ráda, pokud se připojíš na Schůzku pro nováčky, která se bude konat ve středu 25. 11. od 19 hodin. Ta minulá měla veliký úspěch a jistě i ty budeš mít nějaké dotazy, na které ti tam rádi odpovíme.

1. Četl jsi stanovy?
2. Proč se chceš přidat právě k Pirátům?
3. Máš v úmyslu se u Pirátů zapojit do dění v kraji, sledovat fórum a účastnit se hlasování?
4. Jaká oblast působnosti politiky tě nejvíc zajímá a proč? Místní, regionální, celostátní?
5. Je nějaký krajský expertní tým, do kterého by ses mohl a chtěl zapojit?
6. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?
7. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu?
8. Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?

Moc díky za odpovědi a budu se těšit na (alespoň virtuální) setkání.

Zuzka
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zuzana.Petruvova za příspěvky (celkem 2):
Petr.Stastny, Pavel.Nadolecki
Koordinátorka pro Ústecký kraj
zuzana.petruvova@pirati.cz
+420 778 402 477
Uživatelský avatar
Petr.Stastny
Místní předsednictvo
Příspěvky: 63
Registrován: 14 srp 2020, 08:35
Profese: konstruktér
Dal poděkování: 239 poděkování
Dostal poděkování: 188 poděkování

Re: Petr Felix Šťastný

Příspěvek od Petr.Stastny »

Ahoj Zuzko,

děkuji Ti velice za pozvání na schůzku pro nováčky, rád se zúčastním. Nyní k Tvým otázkám:

1. Ano, stanovy jsem četl.
2. Piráti jsou mi jako jediní na zdejší politické scéně velmi blízcí jak svým programem a idejemi, tak způsobem prosazování tohoto programu a ojedinělým principům fungování uvnitř strany. Jsem bytostný liberál a více než žabomyší války o statut opravdové levice či opravdové pravice mě zajímá důraz na transparentní a efektivní fungování státu, lidská práva a ekologii. V mé představě se jedná , spíše než kompromis mezi pravicovou ekonomickou politikou a levicovou sociální politikou, o nový směr, který reaguje na vznikající průmysl 4.0 a jiné nové trendy. Piráti tuto mou představu naplňují.
3. Ano, považuju to za přednost Pirátů, na které bych se chtěl podílet.
4. Zajímá mě predevším místní a celostátní úroveň. V té místní bych chtěl zlepšit kvalitu života v našem krásném městě Louny. Důraz bych chtěl klást hlavně na transparetní zadávání zakázek ze strany města a celkově efektivnější ekonomiku města (Louny jsou na tom v tomto směru špatně). Dále bych pak chtěl hledat způsob, jak do města přilákat zaměstnavatele a služby (Louny se začínají stávat satelitním městem Prahy a vzdálených průmyslových zón). Na celostátní úrovni bych se pak chtěl podílet na zlepšení situace v oblasti transparetních a efektivních státních financí, prosazování lidských práv (mimo jiné možnost sňatků a adopce u stejnopohlavních párů), demokracie, e-governmentu a ekologie.
5. Pokud by byla možnost, rád bych se zapojil do expertního týmu Životní prostředí a zemědělství. V Ústeckém kraji zde máme širokou škálu možné realizace (Komínem republiky značky Smrad z Počerad počínaje, uhelnými a továrními brownfieldy konče).
6. Jsem pro legalizaci marihuany na úrovni Vlastní pěstování – vlastní spotřeba. Co se týče legalizace v rámci trhu, jsem určitě pro vetší zpřístupnění pro lékařské účely. Výrobu a prodej marihuany pro volné užití veřejnosti by bylo dle mého názoru dobré podrobně probrat s odborníky na drogovou závislost a drogovou kriminalitu v kontextu s aktuálními podmínkami v České republice (ideálně s odstupem času po legalizaci marihuany na úrovni Vlastní pěstování –vlastní spotřeba). LSD, heroin a jiné tvrdé drogy bych nelegalizoval.
7. Poplatky, které OSA a Intergram požadují i za autory, které nazastupují, považuji za příliš vysoké a plošné. Zejména u provozoven, kde je hudba jen kulisou a není jednou z hlavních předmětů výdělečné činnosti. Umělci i provozovatelé by měli mít možnost volby vybrat si mezi alternativními správci autorských práv.
8. Považuji za něštěstí dnešní doby, která jde ruku v ruce s rychlým rozvojem technologií, že máme kamery na každém rohu a to především ve městech. Občas slýchávám, že slušný člověk se přece nemusí za nic stydět a tudíž by mu žádná kamera neměla vadit. Jsem toho názoru, že slušný člověk má právo na soukromí a prevence kriminality by měla být v tomto směru ohleduplnější. Řešení vidím v regulaci počtu kamer ve veřejném prostoru jen na opravdu riziková místa. Podobně kriticky vnímám i shromažďování údajů o pohybu mobilních telefonů a o kontaktech mezi mobilními telefony.

Doufám, že mé odpovědi byly dostatečné a případné další dotazy rád zodpovím.

S pozdravem Felix
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Stastny za příspěvky (celkem 2):
Zuzana.Petruvova, Pavel.Nadolecki
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Ústecký kraj“