Zlepšení systému invalidních důchodů

Místo pro pracovní vlákna projektů, které nezastřešuje žádný stranický orgán. Pokud pro práci na projektu potřebujete založit několik vláken, založte je zde a do vnitrostranické diskuze přidejte jedno informační vlákno s odkazy.

Moderátoři: Administrativní odbor, Předsedající

Pravidla fóra
Toto je sekce pro pracovní vlákna. Obecná diskuze bez konkrétního praktického cíle sem nepatří. Pro pracovní vlákna platí jediná podmínka: Cíl projektu musí být v souladu s Pirátskými ideály. Dodržujte prosím pravidla fóra.

Zásady moderace
  • Nepracovní vlákna budou přesunuta do Vnitrostranické diskuze.
  • Diskuze v pracovních vláknech, která nesouvisí s příslušným úkolem, bude na požádání oddělena do samostatného vlákna ve Vnitrostranické diskuzi.
  • Pokud je z procedurálních důvodů třeba vlákno zamknout, bude na požádání zamčeno. Procedurální podmínky pro zamčení vlákna určuje zakladatel vlákna v úvodním příspěvku.
  • Žádná jiná moderace nebude prováděna.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Frantisek.Navrkal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4765
Registrován: 11 kvě 2012, 23:42
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 9913 poděkování
Dostal poděkování: 5725 poděkování

Zlepšení systému invalidních důchodů

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Ahoj všem,

chtěl jsem Vás v krátkosti informovat, že domluvě s Olgou jsem se chopil tématu invalidních důchodů. Zatím jsme v naprostých začátcích, takže se ještě v nejbližších týdnech nechystám prezentovat střednědobý cíl, nicméně budu rád, když tuhle informaci povedete v patrnosti a případné postřehy, podněty, rady a nápady na tohle téma budete směřovat rovnou na mě.

Jsem přesvědčený, že se řada z vás už se setkala s někým, komu současná podoba zákona o důchodovém pojištění způsobila hodně nepříjemností a že máte nápady, z jakého konce je potřeba tenhle problém začít rozmotávat.

Momentálně se snažíme zmapovat případy, kdy není dané osobě přiznán invalidní důchod, přestože by jí podle veškerého zdravého rozumu přiznám být měl. Samozřejmě bude ovšem mít smysl do případného návrhu novelizace zákona zahrnout i jiné druhy vylepšení, než záplatování těchto děr v síti sociální podpory.

Předem díky za věnovaný čas.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Navrkal za příspěvek:
Jakub.Nepejchal

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Odpovědět

Zpět na „Pracovní prostor pro členské iniciativy“