Opakované volby Strakonice 2019

Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, KoKS Jihočeský kraj, PMS Strakonicko

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány.
  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.
  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy místního sdružení nebo registrovanými příznivci (Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra).
  • Moderátorem tohoto fóra je místní předsednictvo.
kjansky
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3
Registrován: 25 lis 2018, 18:40
Profese: Vedoucí odboru Městského úřadu
Bydliště: Strakonice
Kontaktovat uživatele:

Opakované volby Strakonice 2019

Příspěvek od kjansky »

Téma zakládám jako lídr Změny pro Strakonice a úspěšný navrhovatel zrušení komunálních voleb v říjnu 2018 ve Strakonicích. Nabízím Pirátům spolupráci v opakovaných volbách. Karel Janský
Uživatelský avatar
Michal.Horak
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 922
Registrován: 29 říj 2013, 17:57
Profese: IT (database & system administrator)
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 779 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Opakované volby Strakonice 2019

Příspěvek od Michal.Horak »

Dobrý den,
po zvážení všech aspektů a analýze stávající situace jsme jako předsednictvo KS Jč rozhodli, že jako Pirátská strana k této kauze zaujmeme neutrální stanovisko a nebudeme účastni žádné akce s touto kauzou související. Toto rozhodnutí je výsledkem širokého konsensu celého předsednictva.
Předseda Piráti Písecko
kjansky
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3
Registrován: 25 lis 2018, 18:40
Profese: Vedoucí odboru Městského úřadu
Bydliště: Strakonice
Kontaktovat uživatele:

Re: Opakované volby Strakonice 2019

Příspěvek od kjansky »

Dobrý den, děkuji za odpověď. To co píšete, chápu. Ani jsem to tak nemyslel. Rozhodně mým úmyslem nebylo vtáhnout Pirátskou stranu do probíhajících záležitostí kolem zrušených voleb. To musíme vybojovat my, respektive já. Nejde přece o to, že se někdo účastní boje, ale jestli má pravdu a zda se jedná o dobrou věc. A to jsem myslím dokázal už vítězstvím u soudu a věřím, že uspěji i u Ústavního soudu. Strakonice jsou skutečně ve špatném stavu a nyní je třeba městu pomoct rozumnou politikou. Proto jsem vás oslovoval. Zda se chcete přidat v rámci opakovaných voleb a snažit se dostat do zastupitelstva a tam prosazovat rozumnou politiku. Já rozhodně nejsem „bojovník z povolání“, v civilu jsem vedoucí odboru investic, majetku, dotací a veřejných zakázek. Jde mi tedy o odborné působení v politice. Bohužel kroky které nyní podnikám byly důležité vykonat k tomu, aby odešli z veřejného života lidé, kteří způsobili ve Strakonicích občanský marasmus. Proto se ptám, zda byste v případě opakovaných voleb měli zájem vstoupit ve Strakonicích do politiky a to v nějakém spojení se Změnou pro Strakonice a STANem. Neoslovuji vás tedy v souvislosti s probíhajícím bojem o nové volby. Karel Janský
kjansky
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3
Registrován: 25 lis 2018, 18:40
Profese: Vedoucí odboru Městského úřadu
Bydliště: Strakonice
Kontaktovat uživatele:

Re: Opakované volby Strakonice 2019

Příspěvek od kjansky »

Hezký den členové Pirátské strany,
píšu Vám ohledně rozhodnutí Krajského soudu v Českých Budějovicích, kterým byly zrušeny komunální volby ve Strakonicích. Jsem autorem volební stížnosti, která uspěla dvakrát u Krajského soudu a po věcné stránce i u Ústavního soudu. Spolu jsme se potkali na vašem jednání Pirátů v Lovecké baště ve Strakonicích v prosinci 2018. Výsledek mé volební stížnosti bude mít nyní dopad nejenom na další komunální politiku ve Strakonicích, může být ale i určitým standardem a precedentem volební kultury pro celou republiku, napříč různými volbami. Jde skutečně o první případ, kdy byly zcela zrušeny komunální volby v tak velkém, dokonce okresním městě.
1. První rozhodnutí Krajského soudu v Českých Budějovicích: https://infodeska.justice.cz/soubor.asp ... id=6032467
2. Rozhodnutí Ústavního soudu: https://www.usoud.cz/fileadmin/user_upl ... isentu.pdf
3. Druhé rozhodnutí Krajského soudu v Českých Budějovicích: https://infodeska.justice.cz/soubor.asp ... id=6299104
V komunálních volbách v roce 2018 jsme ve Strakonicích kandidovali za Změnu pro Strakonice spolu se STANem. Již skoro pět let upozorňujeme na nepravosti ve Strakonicích a rovněž na volební podvody. Čas ukázal, že jsme měli pravdu. Nevěnujeme se ale jen odkrývání nepravostí, intenzivně a dlouhodobě pracujeme na opakovaných volbách – připravujeme kvalitní volební program. Já sám jsem jako vedoucí odboru investic, správy majetku, dotací a veřejných zakázek MěÚ úředníkem samosprávy, dané problematice tedy dobře rozumím. Do připravovaných voleb jdeme se stejným nasazením, s jakým jsme šli do odkrývání nepravostí.
V tuto chvíli jde ale o Strakonice. Ne o jednu stranu či hnutí a ne o jednotlivce. Změna pro Strakonice jde do voleb rozhodně znovu. Opět oslovujeme STAN a nebráníme se i další spolupráci, pokud se shodneme na programu a základních principech. Proto znovu za Změnu pro Strakonice nabízím Pirátům spolupráci – koalici, v opakovaných komunálních volbách ve Strakonicích. Vaši činnost sleduji delší dobu a myslí si, že v programových prioritách toho máme hodně společného. Pokud tedy budete souhlasit, z naší strany nic nebrání tomu začít jednat o možné spolupráci. Pro vás jako Piráty může jít navíc i o možnost vybudovat základní organizaci zde ve Strakonicích, mediálně můžete využít i nynější zájem médií a veřejnosti o výsledek mojí volební stížnosti. Pokud tedy budete souhlasit se spoluprací, budu rád, když se mi ozvete. Tuto zprávu posílám e-mailem a rovněž prostřednictvím vašeho internetového fóra.
S pozdravem
Karel Janský, 724 557 808, karel@jansky.cz, www.iStrakonice.cz
Odpovědět

Zpět na „Strakonicko“