Bohatneme jenom na papíře

Moderátoři: Rada resortních týmů - členové, Resortni tym Finance

Pravidla fóra
Vítejte ve fóru resortního týmu Finance. Kalendář akcí a další informace najdete na internetové stránce týmu.
Odpovědět
Petr Krouzil
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Bohatneme jenom na papíře

Příspěvek od Petr Krouzil »

Pořád v televizi slyšíme, jak se máme dobře. Jak je ale v komediích o Básníkách hezky řečeno: ,,peníze jsou furt stejné, jen ty věci jsou nějak dražší."
Stát bobtná, produkujícím soukromníkům odvádí lidi do nákladových státních, oni již ani kolikrát nemají s kým by pracovali, děti jsou ve školách o tři roky déle, než bývalo a člověk neustále poslouchá, že se chce nechat zaměstnat ve státním. Už jenom ty řeči berou chuť pracovat a něco tvořit. Co až bude krize? To bude schodek - 300. miliard ? Zase si neodpustím, nikdy se nevrátíme s tímto hospodařením do ekonomické výkonnosti první republiky. Copak bychom si dnes mohli dovolit cpát do armády takové obrovské sumy, jaké si mohla kdysi předválečná republika dovolit? Je to jako ve filmu o Švejkovi: ,, to se nám to hoduje, když to jiný platí." Vše je vidět na kurzu koruny, neposiluje, protože ve státním špatně hospodaříme a po soukromém sektoru tato vláda doslova plive a vysmívá se jim do očí. Paní Maláčová zase z cizího perfektně rozhazuje na všechny strany, v tom je fakt dobrá. Přeci není důležité kolik vyděláváme, ale kolik si za to koupíme. Pokud budu brát 20.000,- a kurz koruny k euru bude 1:10, tak jsem na tom přeci lépe, než dnes se 30.000,-
Příště již začnu pomalu dávat návrhy, jak z tohoto ven, ale na prvním místě musí být podpora všech pracovitých lidí a musí se věci nazývat pravými jmény.
Odpovědět

Zpět na „Finance“