Programátor web aplikací

Pokud straně můžete a chcete nabídnout jakoukoliv pomoc, nestyďte se napsat.

Moderátor: Personální odbor - celý

Pravidla fóra
Pokud můžete nabídnout jakoukoliv podporu či pomoc, pište.
DoubravskyJiri
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 5
Registrován: 22 říj 2017, 14:41
Profese: Programátor web aplikací
Dostal poděkování: 8 poděkování

Programátor web aplikací

Příspěvek od DoubravskyJiri »

Programátor web aplikací všeho druhu a zacílení. Databázové systémy SQL či NoSQL(Mongo), backend nad php/nette s výstupem na API GraphQL(Apollo) či lehčí REST API a frontend jako single page app nad Angular. Mohu tedy vytvořit cokoliv od evidence a workflow nad jakoukoliv relační či dokumentovou bází dat s různými přístupovými rolemi uživatelů, přes aplikace využívající skrze externí API třeba mapové podklady (google i openstreetmaps) až po řekněme online síťové hry pro více hráčů, chaty, issue ticket systémy, pokročilé vyhledávače podporující české skloňování a synonyma, docházkové systémy, rozsáhlé dynamické a podrobně validované online formuláře, rezervační systémy, automatické kalkulace či souhrny nad dostupnými daty, eshopy, ten záběr je široký a nemá smysl uvádět moc příkladů - nemožné v podstatě není nic, v dnešní době vývoj web aplikací i znatelně zasahuje do tvorby aplikací mobilních (nativescript) - pro názornost jak taková moderní web aplikace blížící se podobou aplikaci mobilní může vypadat zkuste na svém mobilu navštívit adresu douby.cz/olomouc (nyní v rozpracované podobě) když tuto stránku přidáte odkazem na plochu (v prohlížeči pod menu trojtečky -> Přidat na plochu) nepoznáte následně rozdíl takovéto webové od čistě mobilní aplikace vůbec, navít není třeba udržovat dvojí i trojí vývoj pro různé platformy zvlášt, mnohem lépe se takové mobilní řešení pro všechny jednotně udržuje. Do vývoje mobilních aplikací je dnes tedy praktický přesah webu už značný a i toto by mohla být forma projektu do kterého bychom se mohli také pustit pokud o to samozřejmě bude výraznější zájem. Záleží jen na dobrém nápadu, prospěšnosti pro početnější skupinu uživatelů a z toho vyplývající chuti nápad realizovat pro získání kvalitní reference do osobní sbírky. 8 let praktických zkušeností z vývoje web aplikací střídavě pro soukromý sektor (rezervační systémy a prezentace pro cestovní kanceláře) i státní správu (např. dotace.olomouc.eu či vlastní redakční systém webů olomouc.eu a tourism.olomouc.eu + řada interních evidencí typu přihlášky do mateřských škol) by v tom mělo pomoci.

Okrajově pak mohu dát k dobru zkušenosti správce linuxových serverů (docker, node, nginx, apache, postgresql/mysql, jenkins pro deploy, konfigurace vzdáleného přístupu ssh/ftp, ... atd. úplný výčet opět nemá smysl). Převážně z praktických důvodu preferuji FOSS při řešení problému obecně, takže tolik nepřekvapí, že zrovna linuxový systém a FOSS používám při vývoji i pro domácí využití běžně.

Tady samozřejmě práci na zajímavém projektu nabízím zdarma čistě z toho důvodu, že piráti jsou zřejmě jediným uskupením mezi politickými stranami, kteří si umí open-source software ve státní správě alespoň představit a dokonce o tom občas i hovoří nahlas. Také se piráti viditelně řadí mezi nejhlasitější propagátory open dat ve státní správě a jakousi podporu alespoň touto formou si tím pádem piráti zasluhují.

douby@douby.cz
Tito uživatelé poděkovali autorovi DoubravskyJiri za příspěvky (celkem 4):
Ondrej.Profant, Jiri.Rezek, Ivor.Kollar, Jan.Hora
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3078
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4852 poděkování
Dostal poděkování: 6429 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Programátor web aplikací

Příspěvek od Jan.Hora »

Doporučuju rovnou napsat Martinovi Rejmanovi (šéf technického odboru). Tenhle příspěvek může přehlédnout a za každou schopnou vývojářskou ruku bude rád. Co tak koukám, tak používáš zhusta technologie, které se používají i u nás :)

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Odpovědět

Zpět na „Chci pomoci s...“