Ondřej Chrást - žádost o vstup na palubu MS Praha 6

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, PMS Praha 6

Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrej.Chrast
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 621
Registrován: 04 led 2018, 17:38
Profese: projektový manažer
Bydliště: Praha 6, Bubeneč
Dal poděkování: 1162 poděkování
Dostal poděkování: 1539 poděkování

Ondřej Chrást - žádost o vstup na palubu MS Praha 6

Příspěvek od Ondrej.Chrast »

Ahoj všem Šestkám (vlevo nahoře),

tak koukám, že jako první prolomím dlouhé řady potencionálních zájemců na Šestce a po třech měsících aktivní spolupráce s místním sdružením a příznivci se rozhoupu ofiko vás požádat o vstup do Místního sdružení Prahy 6. :idea:

Bylo to pro mě dlouho zrající rozhodnutí. Když jsem na konci minulého roku Piráty na šestce kontaktoval poprvé, moc jsem to tak neplánoval. Nikdy jsem v žádné politické straně nebyl a nikam nekandidoval, jen jsem se vždy a velmi usilovně zajímal o věci okolo sebe i o věci politické celkově. Opravdu neuvěřitelně akční tým na Praze 6 mě přesvědčil, že i angažovanost přímo vstupem k Pirátům má smysl. U Pirátů na Šestce, ale i celostátně, oceňuji především vizi, tah na bránu a poctivost.

Jsem patriotem Prahy 6, kam jsem se před lety přestěhoval a hodlám v ní zůstat navždy. Rozčiluje mne arogance moci a neschopnost řešit věci poctivě, rychle a racionálně. Právě tyto jevy - tedy neschopnost řešit věci poctivě, rychle a racionálně - mě právě při pohledu na současnou radnici Prahy 6 přiměly kontaktovat Piráty a pomáhat jim v komunálních volbách 2018.

Kampaň pro komunální volby 2018 jsme již spolu začali. Vytváříme spolu programové priority "pro Šestku" v různých oblastech, v několika skupinách jsem aktivní přispěvatel. V sobotu 3.3 jsme začali kampaň "natvrdo" - na farmářských trzích, pro které jsem se podílel na vytvoření letáčku i jeho následného rozdávání (i s balónky). Pozitivní reakce lidí při tomto (před)kampaňovém startu mě utvrdili v přesvědčení, že jsem na správné palubě...

Snad úplně každý, s kým jsem se setkal na tom množství schůzí a výletů, které jsme společně letos na Šestce s Piráty již absolvovali, má tah na bránu a poctivé myšlení, myslím, že vytvoříme do komunálek neporazitelný tým. Díky za to všem.

Trochu o mě:
Celý život se pohybuji ve veřejném či neziskovém sektoru. Vystudoval jsem psychosociální studia a teologii na UK a v současné době studuji doktorát na VŠE v oboru Arts managementu. Mám dlouhodobé zkušenosti z práce v neziskovém sektoru v oblasti kultury a reforem profesního terciárního vzdělávání.

Ve svých prvních letech „aktivního pracovního působení“ jsem na Žižkově spoluzakládal nízkoprahový klub Husita, který funguje dodnes. Pak jsem nadlouho (a prakticky dodnes) přešel z oboru sociálního do oboru kulturního a vzdělávacího, které nepovažuji za obory oddělené - kultura bez vzdělání nemůže existovat, naopak to platí také.

Spolu s partou velmi nadšených lidí jsme připravovali mnoho kulturních projektů a akcí. Největší z nich byla asi koordinace 700. výročí narození Karla IV. – tzv. zezdola, ze strany neziskového sektoru a menších organizací. Byla to opravdu náročná práce, zorganizovat a koordinovat stovky organizací či jedinců a samozřejmou součástí toho byla také neustálá práce s veřejností, vysvětlování, opakování, práce s médii.

Díky tomu že jsem křesťan a také díky právě křesťanské rodinné tradici jsem také dlouhá léta působil v české Pravoslavné církvi, která mi umožnila, jako součást velké mezinárodní organizace, poznat doslova celý svět. Zde jsem se věnoval ve velkém i práci s veřejností a především celkové organizační a manažerské činnosti.

Věnuji se v současné době jako projektový manažer evropským i lokálním projektům v oblasti reforem vzdělávání v návaznosti na „Fenomén 4.0“ a také jsem „na stará kolena“ započal PhD. studia v oboru Art Management na pražské VŠE. Mé téma zde je mé srdcové téma – Památky a jejich využitelnost.

Celý můj podrobný životopis je zde v mém podpisu v odkazu na Linkedin.

Děkuji vám všem za pozornost a těším se na spolupráci!

Ondřej

P.S: Dle instrukcí místního předsednictva vyplněnou přihlášku dodám při první příležitosti
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Chrast za příspěvky (celkem 2):
Vaclav.Fortik, Barbora.Hruzova

Předseda Krajského sdružení Praha. Zastupitel Prahy 6.
Vedoucí Resortního týmu kultura Pirátské strany.
Politický náměstek ministra kultury (01/2022 - ?).
Blog; Pirátský profil; CV
Nevíte co pod stromeček, podpořte záchranu ukrajinského kulturního dědictví www.zapojmeukrajinu.cz

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Praha 6“