program 2017 - proč už nevolím piráty

Veřejná diskuse k návrhům a bodům a tématům Pirátského programu.


Moderátoři: Garanti, Rada resortních týmů - členové, Poslanecka snemovna - poslanci

Pravidla fóra

Toto je veřejné fórum pro konzultace k Pirátskému programu.
Názory zde vyjadřované nelze bez dalšího považovat za stanoviska Pirátské strany.

Každý ať se vyjadřuje jasně, slušně a k tématu. Pokud chcete řešit novou věc, založte nové téma.

Do tohoto fóra patří programová témata, která se týkají programu jako celku, více bodů nebo žádného z nich.

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34749
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31656 poděkování
Dostal poděkování: 25744 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: program 2017 - proč už nevolím piráty

Příspěvek od Petr.Vileta »

qwertz píše:Kromě toho, že to v reálné praxi není pravda (poslanci mnohdy nebudou ani v horních 20% nejlépe informovaných), stojí proti tomu argument, že 200 zcela obyčejných lidí - poslanců, je mnohem snadno ovlivnitelných a lobovatelných, než 8 mil. voličů.
Hmm, jak tedy mohlo tolik lidí volit Babiše a Okamuru? :o Nemělo by být snadné tolik milionů lidí zlobovat. Tedy pokud se nejedná o překlep a nešlo o loboTomii. ;)
qwertz píše:Postoj ČPS k řešení uprchlické vlny je hrůzostrašný - společné evropské řešení. Jaké asi tak bude, vzhledem k tomu jak katastrofálně strategie západoevropských zemí za posledcníh 50 let? Z nekompatibilních civilizačních okruhů typu Islám prostě nedokážete integrovat velké množství lidí.
Tak volte Okamuru, ten nás obežene ostnatým drátem a imigranty bude střílet ještě v mezinárodních vodách. :evil:

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

qwertz
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: program 2017 - proč už nevolím piráty

Příspěvek od qwertz »

Petr.Vileta píše:Hmm, jak tedy mohlo tolik lidí volit Babiše a Okamuru? :o Nemělo by být snadné tolik milionů lidí zlobovat. Tedy pokud se nejedná o překlep a nešlo o loboTomii. ;)
Tu otázku si kladu také. U piva bych vám po volbách nespokojen s výsledkem klidně řekl, že půlka národa má IQ houpacího koně. Ale to je laciný výkřik a zcela jistě není pravdivý. Důvod je někde úplně jinde - totální diskreditace tradičních stran.

Co asi udělá volič, když mu ČSSD, KDU-ČSL, TOP-09 a Starostové neustále třískají o hlavu něco v tom smyslu, že Euro přijmout musíme, že musíme být v jádře EU, někteří blábolí něco o přijímání migrantů (to jsou jen aktuálně nejkřiklavější příklady). Nic z toho si volič nepřeje, navíc pořád poslouchá, jaký je to idiot. No jaký div, že hlasuje nohama, a dezertuje k ANOfertu a SPD. Kdyby politici jasně řekli, že o přijetí EURa nebo další integraci do EU nestojí nebo že bude referendum, mohlo to vypadat úplně jinak. Velmi přesně to popisuje Petr Robejšek na příkladu elit, které se úplně urvaly ze řetězu, a rozhodli se cpát "dobro" občanovi násilím proti jeho vůli. Politik má v rámci rozumných mezí dělat to, co si občan přeje.

V tomto smyslu volby dopadly skvěle. ANOfert a Pitomio nemají ústavní většinu, a mohou se nyní zavčasu historicky znemožnit pi řízení země. BTW to vypadá, že Bureš bue stejně vydán a za premiéra ho nikdo jiný nechce.
qwertz píše:Tak volte Okamuru, ten nás obežene ostnatým drátem a imigranty bude střílet ještě v mezinárodních vodách. :evil:
Pitomio je idiot. Jeho nápady na reformu ústavy jsou hloupé a nebezpečné. Sehraje historickou úlohu, když donutí některé strany přijmout důležitá témata, které dodnes odmítaly nebo nebyly ochotny přijmout (např. všeobecné referendum), tím se jeho potenciál vyčerpá a v momentě, kdy tradiční strany začnou alespoň trochu hájit národní zájem a neustupovat Bruselu, jeho potenciál se vyčerpá a skončí jako groteskní figurka typu Sládek.
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 4112
Registrován: 18 čer 2009, 12:09
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 795 poděkování
Dostal poděkování: 4099 poděkování

Re: program 2017 - proč už nevolím piráty

Příspěvek od Ondra.kl »

... zkuste prosím definovat co je podle vás "národní zájem".
qwertz
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: program 2017 - proč už nevolím piráty

Příspěvek od qwertz »

"národní zájem" je pojem, který lze objektivně jen obtížně přesně definovat. Nejobecněji to souvisí s udržením existence a suverenity národa (státu) a také zajistěním jeho bezpečnosti (nejen vojenské, ale i ekonomické, potravinové, atd...). Jde také o udržení národní kultury v zemi, kde žijeme.

Konkrétní pojetí toho, co je k daném konkrétním případě národní zájem se logicky v čase a místě mění. Proto např. nelze univerzálně definovat, zda je náš národní zájem být členem EU nebo vystoupit, protože to je odvislé zejména od toho, jaká ta EU v konkrétním čase zrovna je. Právě proto, že to je tak obtížně definovatelné, měl by se politik při hledání národního zájmu řídit přáním většiny obyvatel. Opět na názorném příkladu můžete tvrdit, že přijetí EURa je národní zájmem ČR protože... (následují ekonomické a politické argumenty). Proti tomu může někdo jiný tvrdit, že národním zájmem je nepřijetí EURa, protože ... (následují ekonomické a politické argumenty). Na rozdíl od otázky přežití národa, takové otázka nemusí mít jednoznačnou odpověď, protože ta volba může znamenat např. volbu "více peněz vs. více suverenity". Pak by měl rozhodnout splečenský konsensus nebo většina.
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 4112
Registrován: 18 čer 2009, 12:09
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 795 poděkování
Dostal poděkování: 4099 poděkování

Re: program 2017 - proč už nevolím piráty

Příspěvek od Ondra.kl »

já se neptal na obecnou definici toho pojmu, ale na to co tento pojem znaená podle vás - a něco podle vás znamená protože píšete "v momentě, kdy tradiční strany začnou alespoň trochu hájit národní zájem a neustupovat Bruselu" ;)
qwertz
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: program 2017 - proč už nevolím piráty

Příspěvek od qwertz »

Ptáte-li se konkrétně na aktuální situaci ČR v EU pak podle mě je národní zájem následující:
- odmítnutí jakékoli další integrace (tvrdé jádro, přesun pravomocí, atd...) protože to nejen povede ke ztrátě suverenity a určování veškeré politiky velkými zeměmi, ale v důsledku také k rozkladu EU.
- konečné odmítnutí zbraňové směrnice i za cenu pokut
- konečné odmítnutí uprchlických kvót i za cenu pokut
- odmítnutí přijetí EURa
Pokud máte pocit, že nad těmito otázkami nepanuje v Česku konsensus, musí rozhodnout občané v referendum. Ti ponesou náklady za případné špatné rozhodnutí.

Z dlouhodobého hlediska je naším národním zájem "méně evropy" a návrat EU k původním myšlenkám volného trhu a pohybu. Pokud bude někdo chtít pokračovat směrem superstát, tak bez nás.
Uživatelský avatar
klivan
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1228
Registrován: 29 zář 2017, 21:17
Profese: lékař
Bydliště: Litoměřice
Dal poděkování: 472 poděkování
Dostal poděkování: 771 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: program 2017 - proč už nevolím piráty

Příspěvek od klivan »

qwertz píše: Jsme prakticky jediný spojenec státu Izrael v EU, kde většina státu téměř nekriticky podporuje despotické arabské režimy a Palestinská teroristka může za nadšeného aplausu vesele řečnit v evropském parlamentu, .
Je to drobátko jinak....
Je sice pravda, že Leila Khaled (na pozvání dvou europoslanců) vystoupila nedávno na půdě Evropského parlamentu (EP), kde vyřkla nehoráznost, že boj proti palestinské autonomii je totožný s bojem proti Židům v Osvětimi. . https://www.youtube.com/watch?v=MetRSKekvQs
Ale EP si ji vyslechl a byl daleko od podpory propalestinského teroristického hnutí – naopak v lednu 2017 Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) prohlásil za teroristické hnutí.
V programu (viz příloha) 26.9. EP vůbec Leila Khaled nebyla, jelikož to byla soukromá akce dvou radikálně levicových poslanců. (španělské krajně levicové strany Izquierda Unida a propalestinská organizace UNADIKTUM)
Na poslední chvíli se snažil vystoupení krom jiných poslanců (dánský europoslanec Anders Vistisen, místopředseda zahraničního výboru EP,) zabránit i náš europoslanec Zdechovský.

http://www.zdechovsky.eu/novinky/tajani ... parlamentu

https://www.lidovky.cz/byla-prvni-zenou ... ranici_mha

http://www.asociacionunadikum.org/

http://www.europarl.europa.eu/news/cs/a ... ay20170926
„Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda.”
Will Rogers
Odpovědět

Zpět na „Pirátský program“